کرمان رصد

آخرين مطالب

امشب و فردا ببینید؛ عبور تماشایی ایستگاه فضایی بین‌المللی از آسمان ایران علمي

امشب و فردا ببینید؛ عبور تماشایی ایستگاه فضایی بین‌المللی از آسمان ایران
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - خبرآنلاین / مدرس حوزه نجوم گفت: امشب و فردا شاهد عبور تماشایی و بسیار پرنور ایستگاه فضایی بین المللی از آسمان ایران خواهیم بود.
کاظم کوکرم، درباره امکان دیدن عبور ایستگاه فضایی بین‌المللی فضایی از آسمان ایران توضیح داد و گفت: به طور کلی می توان عبور دست‌ساخته‌های فضایی بزرگ بشر مثل ایستگاه فضایی بین‌المللی، ماهواره‌ها و تلسکوپ فضایی هابل را که در آسمان شب به شکل ستاره هایی که در حال حرکت هستند، بعد از غروب خورشید یا پیش از طلوع خورشید مشاهده کنیم، به خصوص وقتی آسمان پرستاره و تاریک باشد تا حدود یک ساعت و نیم بعد از غروب خورشید می‌توان ده‌ها نمونه از این رخداد را مشاهده کرد.
مدرس حوزه نجوم در گفتگو با مهر افزود: در زمان وقوع این رخداد، گویی یک ستاره در حال جابه‌جایی است و برای مردم سوال است که این ها چه هستند؟ گاهی اوقات فکر می‌کنند هواپیما یا اشیا پرنده ناشناس یا حتی بشقاب پرنده هستند! ولی واقعیت این است که اغلب این‌ها ماهواره‌هایی هستند که در مدار کم ارتفاع یعنی در فاصله حدود 300 کیلومتری تا حدود 1300 کیلومتری از سطح زمین قرار گرفته‌اند و در حال گردش به دور زمین هستند.
کوکرم در پاسخ به این سوال که اساسا چرا ما این ماهواره‌ها را می‌توانیم در آسمان شب ببینیم؟ گفت: علت این است که بیشتر این ماهواره ها، صفحاتِ دریافتِ انرژی خورشیدی دارند و زمانی که به دور زمین می‌چرخند، ممکن است در یک موقعیت‌هایی زاویه صفحات نسبت به شهرهای روی زمین در شرایطی قرار بگیرد که بتوانند نور خورشید را برای منطقه‌ای که خورشید بتازگی آنجا غروب کرده یا هنوز برایش طلوع نکرده از ارتفاعات بالایی جو برای دقایقی بازتاب کند. یعنی مثل حالتی که ما آینه‌ای را در دست می‌گیریم و نور خورشید را به جایی می‌تابانیم، حال تصور کنید به جای آینه، صفحات خورشیدی تامین انرژی الکتریکی ماهواره، نور خورشید را بازتاب می‌کند.

این روزنامه نگار حوزه علم ضمن بیان این مطلب که تلسکوپ هابل، ایستگاه فضایی بین‌المللی و بسیاری از ماهواره های دیگر این صفحات خورشیدی را معمولا دارند، خاطرنشان کرد: البته در برخی مواقع هم بدنه ماهواره به قدری نور خورشید را به خوبی بازتاب می‌کند که تا حدودی می توانیم در آسمان شب برای دقایقی یا ثانیه‌هایی آن را مشاهده کنیم.
وی درباره مختصات ایستگاه فضایی بین‌المللی توضیح داد و گفت: ایستگاه فضایی بین‌المللی سازه‌ای بزرگ در فضا با ابعادی به اندازه زمین فوتبال است که صفحات خورشیدی متعددی در اطراف خود دارد و در ارتفاع تقریبی 410 کیلومتر از سطح زمین در مداری بیضی شکل به دور زمین می‌گردد. سرعت این ایستگاه در حین گردش به دور زمین، چیزی حدود 7.6 تا 7.7 کیلومتر بر ثانیه است که معادل 27 هزار و 500 کیلومتر بر ساعت می‌شود. بنابرین هر 90 دقیقه یکبار به دور زمین می‌چرخد و در طول یک شبانه روز فضانوردان ساکن در ایستگاه، 15 تا 16 مرتبه شاهد گردش ایستگاه فضایی بین‌المللی به دور زمین هستند.
مدرس حوزه نجوم تصریح کرد: در گردش ایستگاه فضایی بین‌المللی به دور زمین، ایستگاه از بالای نقاط مختلف زمین عبور می‌کند و زمان هایی که از فراز کشور ما می‌گذرد، خصوصا اگر پس از غروب خورشید یا پیش از طلوع خورشید باشد، انعکاس نور خورشید را از روی صفحات خورشیدی این ایستگاه می‌توانیم مشاهده کنیم.
کوکرم ضمن اشاره به اینکه این رخداد روز گذشته 23 آبان قابل مشاهده بود و فردا و پس فردا 24 و 25 آبان ماه شرایط خیلی ایده‌آلی را برای مشاهده ایستگاه فضایی بین‌المللی داریم، گفت: بسیاری از مردم که شامگاه چهارشنبه 23 آبان عبور ایستگاه فضایی بین‌المللی را در آسمان مشاهده کردند، شاید تصور کرده باشند که یک هواپیما در حال عبور از بین ستارگان است. نکته جذابی که وجود دارد این است که این شب‌ها، سیاره زهره را پس از غروب با روشنایی بسیار چشمگیر در افق مغرب با چشم غیرمسلح می‌بینیم و اتفاقا روشنایی ایستگاه فضایی نیز به اندازه سیاره زهره است و از این رو تشخیصش برای عموم مردم در زمان‌هایی که اشاره می‌کنم، آسان خواهد بود.
این روزنامه نگار حوزه علم با اشاره به اینکه تماشای این رویداد در شهرهای تهران، کرج، قم، گرمسار و برخی از شهرهای مازندران و گیلان اماکن‌پذیر است، گفت: پنج شنبه 24 آبان مقارن با 14 نوامبر از ساعت 18 و 40 دقیقه و 7 ثانیه اگر در تهران رو به جهت غربِ جنوب غرب بایستیم، درخشش ایستگاه فضایی قابل مشاهده است و به تدریج به سمت شمال غرب ارتفاع می‌گیرد و نهایتا تا ساعت 18 و 43 دقیقه و 29 ثانیه در جهت شمالِ شمال شرق این درخشش را خواهیم دید.
وی با تاکید بر اینکه در شامگاه جمعه 25 آبان روشنایی ایستگاه در آسمان شب بیشتر از پنجشنبه شب است و به اندازه سیاره زهره می درخشد، گفت: از ساعت 17 و 50 دقیقه و 4 ثانیه روز جمعه ایستگاه در جهت جنوب غرب (رو به جهت قبله) آشکار می‌شود و تا ساعت 17 و 53 دقیقه و 23 ثانیه به شمال غرب به ارتفاع 67 درجه (وسط آسمان) می‌رسد و بعد مسیر را به سمت شمال شرق ادامه می دهد و ساعت 17 و 55 دقیقه و 57 ثانیه خاموش می‌شود. علت خاموشی نیز این است که زاویه تابش خورشید از روی پنل‌های خورشیدی ایستگاه رو به به تهران و شهرهای مرکزی ایران نیست و پس از آن در شهرهای و کشورهای دیگری، عبور ایستگاه فضایی بین‌المللی قابل مشاهده خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/673863/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله روزنامه جوان/ انتقال پایتخت؟ شوخی می‌کنید؟!

مدت زمان حافظه گربه چقدر است؟

یک ربات کوچک، 12 ربات بزرگ را گروگان گرفت!

بهترین خبر ممکن برای استقلال و موسیمانه پیش از بازی با پاختاکور

برگزاری یادواره اسوه‌های ایثار و شهادت در راور

ما خیلی نباید به روسیه تکیه کنیم؛ اینها چندان صداقت ندارند!

خیانت روس‌ها به ایران؛ مسکو کنار اسرائیل قرار می‌گیرد

روس‌ها در نهایت کنار اسراییل خواهند بود

در ایام سالگرد شهادت سردار دل‌ها شاهد یک اربعین دیگر در کرمان هستیم

فارس رتبه نخست تولید و سطح زیر کشت انار را دارد

تصاویر/نشست مشترک شهرداری‌های تهران و کرمان، با موضوع برگزاری پنجمین سالگرد شهادت سردار دل‌ها

ارتقا ایمنی محور بندرعباس به سیرجان با ترانشه حاجی آباد/ پیش‌بینی اتمام پروژه تا پایان سال

تصادف با شتر مرگبار شد

ممنوعیت هرگونه ساخت‌وساز تا 100 متری حریم راه‌ها

سرمقاله دنیای اقتصاد/ تحمیل ریسک سیستماتیک به بانک‌ها

رباتی که نظافت را برعهده می‌گیرد

مراسم سالگرد شهید سلیمانی تولید قدرت فرهنگی در جهان است

کرمان برای میزبانی از زائران شهید سلیمانی آماده می‌شود

بهترین خبر برای استقلال و رامین رضاییان قبل از دیدار با پاختاکور

شرکت ملی مس هم‌اکنون 6.9 میلیارد دلار پروژه در حال احداث دارد/ساخت داخل در «ملی مس» دیگر یک شعار نیست

عرضه سنگ‌آهن دانه‌بندی شرکت ماهان سیرجان در بورس کالا

آیا سرطان قلب ممکن است؟ شناخت بیشتر درباره این بیماری نادر

شاهراه نفتی در گذرگاه راهبردی

علی مطهری: روس‌ها ایران را سپر خودشان می‌کنند

ستاره استقلال به بازی پاختاکور رسید

کبیری مدیرعامل کیش: رقبای کیش در ایران نیستند باید نگاهمان بین‌المللی شود

تصادف سواری با شتر در قلعه‌گنج یک کشته و 5 مصدوم بر جا گذاشت

پیش‌بینی بارش پراکنده در کرمان

فنی یا سیاسی‌؟

سرمقاله هم میهن/ سرحد عدم

اثر مشابه «بربرین» استخراج شده از زرشک با قرص متفورمین

بارش باران و تندبادهای لحظه‌ای در راه کرمان

نفت‌نگار هفته

افزایش 40 درصدی کشفیات قاچاق سوخت در استان کرمان

واکسیناسیون تب برفکی دام های سبک و سنگین در فهرج آغاز شد

خون شهید موجب تشکیل جبهه مقاوم دینی در برابر ضد ارزش‌ها می‌شود

تأکید استاندار بر ضرورت ارائه‌ برنامه‌ ویژه‌ برای روشنایی شهر کرمان

پاسخ «کیهان» به «انتخاب»: عصبانیت از واقع‌بینی تحلیلی

سرمقاله وطن امروز/ تداوم حیات خودروسازان با پول مردم

رئیس هیات اندیشه ورز فدراسیون ورزش کارگری کشور منصوب شد

غبار روبی و عطر افشانی گلزار شهدا زرند

همایش مادران همدل در کرمان برگزار شد

افزایش 40 درصدی کشفیات سوخت قاچاق در کرمان

با دورزدن قانون مجلس به اروپا برای تحریم‌ها پاداش ندهید!

سرمقاله اعتماد/ وفاق ملی برای حفظ بنیان اخلاقی جامعه

سفر سرزده به باغ ملی

کریستالی که از هوا آب می گیرد

شکست خانگی گیتی‌پسند +تصاویر

عملیات مسقف‌سازی گلزار شهدای وادی رحمت تبریز تسریع شود

تصادف سواری با شتر در قلعه‌گنج یک کشته و 5 مصدوم برجا گذاشت