کرمان رصد

آخرين مطالب

شاهراه نفتی در گذرگاه راهبردی اجتماعي

شاهراه نفتی در گذرگاه راهبردی
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - فاز نخست پروژه احداث خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی بندرعباس – سیرجان – رفسنجان قرار است در آینده نزدیک به بهره‌برداری برسد. در این پروژه ملی افزون بر آنکه گامی مهم برای جلوگیری از انباشت فرآورده‌های نفتی در کشور برداشته شده است، نشان از توجه و تأکید وزارت نفت دولت چهاردهم برای سرمایه‌گذاری در صنایع پایین‌دستی صنعت نفت دارد.
به گزارش امتداد، با توجه به موضوع ناترازی فرآورده‌های نفتی، راه‌اندازی خط لوله بندرعباس – سیرجان – رفسنجان برای شبکه انتقال بسیار حساس و حیاتی است و باید در سریع‌ترین زمان ممکن به بهره‌برداری برسد که خوشبختانه این اتفاق نیز ممکن شده است. مزیت قابل‌توجه احداث خط لوله 26 اینچ بندرعباس – سیرجان – رفسنجان، بهره‌مندی از توان داخل در ساخت قطعات و تجهیزات مورد استفاده است که نشان می‌دهد تجهیزات داخلی با وجود محدودیت‌های فراوان به اندازه‌ای رقابت‌پذیر و کیفی شده که می‌توان گفت به انتخاب اول و آخر کارفرما بدل شده است.
طرح احداث خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی بندرعباس – سیرجان – رفسنجان با هدف انتقال تولیدات پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس به مرکز کشور اجرایی شده که در چارچوب چهار پروژه تعریف شده است. این پروژه‌ها شامل گستره یک با عنوان پروژه احداث خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی بندرعباس – مهرآران، گستره 2 با عنوان طرح احداث خط لوله مهرآران – رفسنجان به همراه انشعاب خط لوله سیرجان، پروژه احداث تلمبه‌خانه‌ها و پایانه‌های خط لوله بندرعباس – سیرجان – رفسنجان و سرانجام پروژه احداث خطوط انتقال برق و پست‌های فشار قوی است.
شمارش معکوس برای پایان عملیات اجرایی فاز نخست خط لوله 26 اینچ بندرعباس – سیرجان – رفسنجان که از آن به‌عنوان یک شاهراه انتقال نفتی یاد می‌شود، آغاز شده است. بهره‌برداری از این پروژه راهبردی و ملی، ظرفیت انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی کشور را تا 300 هزار بشکه در روز افزایش می‌دهد.
این پروژه 470 کیلومتری شامل چهار گستره است که از بندرعباس، قطب‌آباد تا مهرآران (240 کیلومتر) گستره یک آن محسوب می‌شود. از خروجی تلمبه‌خانه مهرآران به تلمبه‌خانه رفسنجان و یک انشعاب هشت اینچ به سمت پایانه رفسنجان، گستره دو پروژه و تلمبه‌خانه‌ها شامل تلمبه‌خانه بندرعباس، قطب‌آباد، مهرآران و پایانه‌های سیرجان – رفسنجان نیز گستره 3 این پروژه هستند و برق‌رسانی به الکتروپمپ‌ها و تأسیسات تلمبه‌خانه‌های بندرعباس، قطب‌آباد و مهرآران نیز گستره چهارم این طرح بزرگ ملی را شامل می‌شود.
با اجرای این پروژه که افزایش امنیت انرژی و تأمین پایدار سوخت کشور را به‌دنبال دارد (با احتساب ظرفیت موجود خط لوله قدیم 26 اینچ)، امکان ارسال روزانه 48 میلیون لیتر فرآورده‌های نفتی به نقاط مرکزی و شمالی کشور فراهم می‌شود. افزایش 100 درصدی ظرفیت انتقال فرآورده‌های نفتی تولیدی شرکت پالایش نفت بندرعباس و شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس به مراکز مهم کشور از طریق این خط، از دیگر اهداف اصلی این طرح به‌شمار می‌رود، ضمن آنکه این مقدار انتقال نقش قابل‌توجهی در صرفه‌جویی سوخت از محل کاهش ترددهای جاده‌ای ایفا می‌کند.
این طرح، یکی از طرح‌های مهم و زیربنایی است که با توجه به نیاز کشور، اجرای آن از سال 99 به‌صورت ای‌پی‌سی با مدیریت شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران و سرمایه‌ای افزون بر 120 هزار میلیارد ریال، از سوی پیمانکاران داخلی اجرایی شد.
به‌دلیل وسعت پروژه و به‌منظور تسریع در عملیات و صرفه‌جویی در زمان، طرح به چهار گستره تقسیم‌بندی و گستره سوم و چهارم آن که شامل احداث تلمبه‌خانه‌ها و پایانه‌های مسیر و همچنین احداث پست‌های انتقال برق‌ و احداث تأسیسات جانبی و حفاظت کاتدی است، سال 1402 به پیمانکار مربوطه تحویل داده شد.
با بهره‌برداری از این خط 470 کیلومتری، ظرفیت انتقال فرآورده کشور به‌صورت قابل‌توجهی افزایش می‌یابد، تردد روزانه هزار و 200 تا هزار و 500 نفتکش از چرخه حمل‌ونقل منطقه حذف می‌شود که افزون بر کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی و مخاطرات جاده‌ای، سبب صرفه‌جویی قابل ملاحظه‌ای در مصرف سوخت کشور خواهد شد و افزایش ضریب ایمنی و پایداری انتقال فرآورده را نیز به‌دنبال دارد.
شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران تلاش کرده تا در اجرای مراحل این طرح، از ظرفیت‌های فنی، مهندسی داخل و توانمندی سازندگان ایرانی استفاده کند و ظرفیت و توان لازم را برای پروژه‌های خط لوله در مجموعه‌های صنعتی داخلی ایجاد کند. به همین دلیل افزون بر بخش‌های مهندسی و ساختمان، در بخش تأمین کالای این طرح بزرگ نیز برای نخستین بار نزدیک به 100 درصد تجهیزات لازم در داخل کشور تهیه شده است.
تمام تجهیزات اصلی این طرح شامل پمپ‌ها، تجهیزات ارسال و دریافت، توپک، صافی، مخازن زیرزمینی، پمپ‌های جانبی و شیرهای دستی و برقی، لوله‌ها، فلنج و اتصالات و ترانس از سوی سازندگان داخلی تهیه شده و برخی تجهیزات ابزار دقیق و عملگر شیرهای برقی پروژه‌های خط لوله که تاکنون از خارج کشور تأمین می‌شد، با پای کار آمدن شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های سازنده داخلی در این طرح، برای نخستین بار در کشور ساخته و به‌کار گرفته شد.
پیشرفت فیزیکی 50 درصدی در بازه زمانی یک ساله، لوله‌گذاری 13 کیلومتر از مسیر در 12 ساعت در یک روز، خاک‌برداری 450 هزار مترمکعب در یک ماه، جوشکاری 1344 متر (112 سرجوش) خط لوله 26 اینچ در یک روز، کسب رتبه دوم ایمنی، بهداشت، محیط زیست و پدافند غیرعامل بین تمام طرح‌های شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی کشور و ثبت رکورد 2 میلیون نفر ساعت کار بدون حادثه در زمره مهم‌ترین ویژگی‌های این طرح ملی به‌شمار می‌آید.
منبع: هفته‌نامه مشعل

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/676428/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خداحافظی تهرانی‌ها با پایتخت‌؟

قول توقف غنی‌سازی 60 درصدی

سردار معروفی: اقشار بسیج شبکه سازی می شود

سردار معروفی: اقشار بسیج شبکه سازی می‌شود

طراحی دکل‌های فوق سبک کامپوزیتی

تصاویر/آیین عطر افشانی و غبار روبی گلزار شهدای سنندج برگزار شد

کنگره ملی کانگ فوتوآ 21 در شهربابک آغاز به کار کرد

اقدامات تعریف شده شهرداری تهران در برگزاری مراسم سالگرد حاج قاسم

گلایه استاندار کرمان از وضعیت نامطلوب روشنایی معابر شهر کرمان

ائمه جمعه، پرچمداران اندیشه مقاومت در برابر صهیونیسم جهانی هستند

شناخت تفاوت های علم و شبه علم

علاقه جامعه ایرانی به هوش مصنوعی

قاچاقچی تحت تعقیب پس از 5 سال فرار در سیرجان دستگیر شد

پیش بینی وضعیت آب و هوا کرمان فردا جمعه 2 آذر ماه 1403 / هواشناسی کرمان فردا 2 آذر ماه 1403

تصاویر/یادواره اسوه های ایثار در عرصه فرهنگ و ایثار شهرستان راور برگزار شد

ویژگی شهیدان مهندس کار و تلاش بود

استاندار کرمان با پدر شهیدان عبدلی دیدار کرد

مشارکت شهرداری تهران در پنجمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی/منطقه22 محدوده معین

نخستین جلسه شورای اداری کرمان با استاندار جدید

قول مساعد وزیر اقتصاد برای بازگشت کیش به دوران اوج

علم حقیقی یا علم مجازی؟

پیشرفت عجیب هوش مصنوعی در ده سال آینده

توضیحات زاکانی درباره برگزاری مراسم سالگرد شهید سلیمانی

آغاز فاز 2 عملیات اجرایی بیمارستان 150 تخت‌خوابی شهربابک

افتتاح نیروگاه خورشیدی 25+5 مگاواتی مجتمع مس شهربابک

قیمت جدید محصولات کرمان موتور امروز پنجشنبه 1 آذر 1403 اعلام شد + جدول قیمت

آغاز عملیات اجرایی نیروگاه 100 مگاواتی خورشیدی، تصفیه‌خانه آب شرب شهربابک و پروژه آهک 2 مجتمع مس شهربابک

کشف 50 هکتار زمین خواری با شناسایی اعضای یک باند در کرمان

چند طرح حوزه انرژی در شهربابک افتتاح یا کلنگ‌زنی شد

آمادگی کامل رامین رضاییان برای دیدار با پاختاکور

اکونومیست: ترامپ چه معامله‌ای با تهران می‌خواهد؟

سرمقاله آرمان ملی/ رویارویی تهران و اروپا

بهسازی و تجهیز پارکینگ طبقاتی اندیشه آغاز شد

چرا نباید به هوش مصنوعی اعتماد کنیم؟

برگزاری همایش مدیران بیمه دی در تهران

رامین رضاییان به بازی استقلال پاختاکور ازبکستان می رسد؟

24 میلیون ایرانی زیر سقف‌های خطرناک

توقیف خودروی قاچاق 150 میلیارد ریالی در گیلان

برگزاری نشست مشترک شهرداری‌های تهران و کرمان برای برگزاری سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی

فاز دوم بیمارستان ١5٠ تختخوابی شهربابک آغاز شد

برگزاری کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مجمع شهرداران کلانشهرها و مراکز استان در کرمان

در سفر استاندار ‌کرمان به شهربابک چه گذشت؟

علی مطهری: روس‌ها ایران را سپر خود در برابر آمریکا کرده‌اند

ساماندهی 12 گذر تشرف به حرم امام رضا (ع) آغاز شد

نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی

انفجار کپسول هلیومی قربانی گرفت

فروش اقساطی 3 خودروی کرمان موتور آغاز شد

زاکانی: با همه توان به برگزاری مراسم سالگرد شهید سلیمانی کمک می‌کنیم

سرمقاله روزنامه جوان/ انتقال پایتخت؟ شوخی می‌کنید؟!

مدت زمان حافظه گربه چقدر است؟