کرمان رصد

آخرين مطالب

پاسخ «کیهان» به «انتخاب»: عصبانیت از واقع‌بینی تحلیلی مقالات

پاسخ «کیهان» به «انتخاب»: عصبانیت از واقع‌بینی تحلیلی
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
«مشخص نیست چرا رادیکال‌ها از این گزاره نگران‌اند که ممکن است ترامپِ این دوره متفاوت از دوره اولش باشد؟».
این سؤال را سایت اجاره‌ای و غربگرای انتخاب منتشر کرده است. این سایت که دوست دارد با پیچیدن به پَروپای کیهان، سری در میان سرها دربیاورد و دیده شود، در مطلبی با عنوان «گره خوردن برادر حسین‌های ایران با رادیکال‌های واشنگتن» نوشت: «گرچه به قول غالب، حضور دوباره ترامپ در کاخ‌سفید به نفع ایران نخواهد بود و تقریباً همه در کلام بر این موضوع اتفاق‌نظر دارند اما انگار رادیکال‌های وطنی از روی کار آمدن مجدد او چندان بدشان هم نیامده است. شباهت‌سازی زیادی هم می‌شود در همین روزهای بعد از انتخابات آمریکا با دوران ریاست‌جمهوری او مشاهده کرد؛ چه آنکه تندروهای وطنی مانند همان ایام سعی می‌کنند فضا را تند کنند و هرکس که سخن از مذاکره و تعامل بین‌المللی بزند را با هر ابزاری که در اختیار دارند، منکوب کنند و به حاشیه برانند. آنها از همین حالا شروع کرده‌اند به گفتن اینکه اگر ترامپ بیاید الا و لابد، تحریم‌ها علیه ایران را افزایش می‌دهد و حتی ممکن است ایران در آستانه جنگ قرار بگیرد. با این پیش‌فرض، سطح انتظارات را هم افزایش می‌دهند.
تردیدی نیست که ترامپ هدف اِعمال فشار حداکثری بر ایران را دارد؛ چون تصور می‌کند با فشار بر ایران می‌تواند امتیاز بگیرد. ترامپ و تیمش چنین هدفی را دنبال می‌کنند اما ایران می‌تواند با یک دیپلماسی کارآمد، منعطف و خلاق دولت ترامپ را کنترل کند تا وضعیت فی‌مابین بحرانی نشود. رادیکال‌های وطنی اما از قضا دنبال ایجاد تنش‌اند و در همه این سال‌ها کوشیده‌اند هر اقدامی که منجر به کاهش تنش‌ها شود را دچار مخاطره کنند؛ نمونه بارزش برجام بود که آنها برای از بین‌بردن آن از هیچ تلاشی فروگذار نکردند و حتی آن را در مجلس به آتش کشیدند. رادیکال‌های وطنی دقیقاً همان خطی را دنبال کردند که ترامپ می‌خواست و به موازات حملاتی که ترامپ به برجام می‌کرد و آن را بدترین توافق تاریخ آمریکا می‌نامید، تندروهای داخلی هم دقیقاً همین موضع را تکرار می‌کردند و مشخص نبود چه می‌شود توافقی که دولت ترامپ می‌خواست به سرعت از آن خارج شود، برای ایران هم زیان‌بار بوده است. رادیکال‌ها اما هدف دیگری را دنبال می‌کردند. شاید حتی آنها می‌دانستند که برجام به ثبات دیپلماسی ایران در عرصه بین‌المللی کمک می‌کند و تحریم‌ها را معلق می‌کند اما اولاً آنها می‌خواستند که این موفقیت در دولتی میانه‌رو به سرانجام نرسد و ثانیاً آنها در شرایطی می‌توانند در عرصه سیاسی پیشروی کنند که بحران وجود داشته باشد؛ چه بحران داخلی و چه بحران خارجی. تندروها حالا هم همین دست‌فرمان را پیش گرفته‌اند و می‌خواهند دولت چهاردهم در شرایطی سخت قرار دهند تا اگر بخواهند به سمت مذاکره با غربی‌ها حرکت کند، باید خود را آماده حملات سخت داخلی یک طیف خاص بکند.
مشخص نیست چرا رادیکال‌ها از این گزاره نگران‌اند که ممکن است ترامپِ این دوره متفاوت از دوره اولش باشد؟ ترامپ به هر حال تا چهار سال آینده رئیس‌جمهور آمریکا خواهد بود و این امری است اجتناب‌ناپذیر؛ بنابراین چه بهتر است که او بخواهد تجدیدنظری در سیاست‌های خود داشته باشد. طبیعی است اگر چنین تجدیدنظری به وجود نیاید، چالش میان ایران و آمریکا همچنان در پرتنش‌ترین شرایط خود باقی می‌ماند اما انکار این احتمال که شاید به دلیل شرایط منطقه‌ای و نیز داخلی آمریکا ترامپ بخواهد دست‌کم بخشی از رویکردهای دور اولش را در پیش نگیرد، چه کمکی به وضع موجود می‌کند؟».

یک‌بار دیگر، متن سایت انتخاب را بخوانید! «تعامل بین‌المللی» چه ربطی به پیچیدن نسخه مذاکره به هر قیمت با ترامپ دارد؟! اگر نویسنده، تردیدی ندارد که ترامپ هدف اِعمال فشار حداکثری بر ایران را دارد، چرا وانمود/ آرزو می‌کند که شاید او تغییر کرده و متفاوت از دوره قبلش باشد؟ از آن شناخت نسبت به ترامپ و اذعان به آن، چگونه می‌توان آرزو کاشت و برداشت کرد؟!
در موضوع برجام همین جماعت غربگرا دوست دارند مردم فراموش کرده باشند که مذاکره‌طلبی توأم با خفت و خواری همین‌ها و تاکید بر ماندن در برجام حتی اگر آمریکا از آن خارج شود (و سپس، دادن تضمین پیشاپیش به خانم موگرینی در این‌باره)، چگونه موجب جرأت پیداکردن ترامپ برای زیر پا گذاشتن حقوق ایران شد!
از همه مضحک‌تر این که سینه‌چاکان برجام در مقابل منتقدان داخلی، جرأت ندارند حقوق پایمال‌شده ملت ایران در همین توافق را از آمریکا و اروپا مطالبه کنند و به جای آن در بازی مار و پله غرب، نسخه مذاکره دوباره از نقطه صفر و فراموشی امتیازات واگذارشده و خسارات پدید آمده برای ایران را دارند؟ چرا این‌جا هم مانند نوکران گوش به فرمان بایدن و ترامپ موضع می‌گیرند؟! هم‌اکنون، در حالی که وزیر محترم امور خارجه می‌گوید «برجام دیگر خاصیت سابق را ندارد و قابل احیا نیست»، خاطرنشان می‌کند که مکانیسم اسنپ‌بک تعبیه شده در آن، تهدیدی علیه منافع ایران است. تحلیلگر انتخاب از دیدن این عدم موازنه عایدی و خسارت برجام ناتوان است؟
نهایتاً این‌که نویسندگان تحلیل‌های باسمه‌ای، جز زیر پا گذاشتن برجام، دستور ترور شهید سلیمانی، واکنش موهن «نه مرسی» به اظهارات مذاکره‌طلبانه ظریف در سال 1399، و گذاشتن 13 شرط برای مذاکره با ایران، چه تصویر و تصور دیگری از ترامپ دارند؟ یا اصلاً خبر دارند که ویژگی مشترک انتصاب‌های اخیر ترامپ، صهیونیست و ضدایرانی بودن افراد بوده و نتانیاهو و لابی صهیونیستی، بیشترین حمایت را برای پیروزی وی به کار بسته بودند؟! بنابراین، توهم ترامپ متفاوت را بر مبنای کدام واقعیت نقاشی می‌کنند؟!

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/676402/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله دنیای اقتصاد/ تحمیل ریسک سیستماتیک به بانک‌ها

رباتی که نظافت را برعهده می‌گیرد

مراسم سالگرد شهید سلیمانی تولید قدرت فرهنگی در جهان است

کرمان برای میزبانی از زائران شهید سلیمانی آماده می‌شود

بهترین خبر برای استقلال و رامین رضاییان قبل از دیدار با پاختاکور

شرکت ملی مس هم‌اکنون 6.9 میلیارد دلار پروژه در حال احداث دارد/ساخت داخل در «ملی مس» دیگر یک شعار نیست

عرضه سنگ‌آهن دانه‌بندی شرکت ماهان سیرجان در بورس کالا

آیا سرطان قلب ممکن است؟ شناخت بیشتر درباره این بیماری نادر

شاهراه نفتی در گذرگاه راهبردی

علی مطهری: روس‌ها ایران را سپر خودشان می‌کنند

ستاره استقلال به بازی پاختاکور رسید

کبیری مدیرعامل کیش: رقبای کیش در ایران نیستند باید نگاهمان بین‌المللی شود

تصادف سواری با شتر در قلعه‌گنج یک کشته و 5 مصدوم بر جا گذاشت

پیش‌بینی بارش پراکنده در کرمان

فنی یا سیاسی‌؟

سرمقاله هم میهن/ سرحد عدم

اثر مشابه «بربرین» استخراج شده از زرشک با قرص متفورمین

بارش باران و تندبادهای لحظه‌ای در راه کرمان

نفت‌نگار هفته

افزایش 40 درصدی کشفیات قاچاق سوخت در استان کرمان

واکسیناسیون تب برفکی دام های سبک و سنگین در فهرج آغاز شد

خون شهید موجب تشکیل جبهه مقاوم دینی در برابر ضد ارزش‌ها می‌شود

تأکید استاندار بر ضرورت ارائه‌ برنامه‌ ویژه‌ برای روشنایی شهر کرمان

پاسخ «کیهان» به «انتخاب»: عصبانیت از واقع‌بینی تحلیلی

سرمقاله وطن امروز/ تداوم حیات خودروسازان با پول مردم

رئیس هیات اندیشه ورز فدراسیون ورزش کارگری کشور منصوب شد

غبار روبی و عطر افشانی گلزار شهدا زرند

همایش مادران همدل در کرمان برگزار شد

افزایش 40 درصدی کشفیات سوخت قاچاق در کرمان

با دورزدن قانون مجلس به اروپا برای تحریم‌ها پاداش ندهید!

سرمقاله اعتماد/ وفاق ملی برای حفظ بنیان اخلاقی جامعه

سفر سرزده به باغ ملی

کریستالی که از هوا آب می گیرد

شکست خانگی گیتی‌پسند +تصاویر

عملیات مسقف‌سازی گلزار شهدای وادی رحمت تبریز تسریع شود

تصادف سواری با شتر در قلعه‌گنج یک کشته و 5 مصدوم برجا گذاشت

اینفوگرافی/ دانستنی‌های جالب شهر اصفهان

سواری دولت به خودروسازان

سرمقاله کیهان/ استقامت، دشمنان خارجی و شبهه‌آفرینان داخلی

عکس‌های پزشکی خود را در چت‌بات‌ها آپلود نکنید!

هشدار یک روزنامه نگار پس از سخنان وزیر اقتصاد/ دستمزدها سرکوب شود خیلی اعتقادات از بین می رود!

این علائم نشانه پوکی استخوان است

تاکید استاندار بر ضرورت ارائه‌ برنامه‌ ویژه‌ برای روشنایی شهر کرمان

مناسبت روز/ پنج‌شنبه، 1 آذر

سرمقاله شرق/ فلفل و خال مهرویان

عدم پذیرش اصل ضرورت امتداد،از علل عدم امتدادبخشی فلسفه اسلامی است

سرمقاله خراسان/ تحول؛ یک مطالبه 40 ساله

جهالت مدرن با ادعای زمینِ تخت

پس از کاهش وزن دوباره چاق شدید؟ شاید مقصر اصلی حافظه بافت چربی باشد

تاخت‌وتاز جلیلی علیه دولت‌های پزشکیان و روحانی