کرمان رصد

آخرين مطالب

پای صحبت هنرمندان درباره آلبوم «سیدالامه» اثر کارن همایونفر فرهنگي

پای صحبت هنرمندان درباره آلبوم «سیدالامه» اثر کارن همایونفر
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا / اسفندماه گذشته در هنگامه تشییع پیکر شهید سیدحسن نصرالله، دبیرکل فقید حزب‌الله لبنان موسیقی خاصی در فضای این مراسم شنیده شد که توجه‌ها را به سوی خود جلب کرد؛ کاربری در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر) نوشته بود: «نه، این فقط یک موسیقی نیست، بلکه تشییعی در قالب یک موسیقی است.» این موسیقی از آلبوم «سیدالامه» ساخته کارن همایونفر بود که برای این مراسم تنظیم شد.
همایونفر خود درباره این آلبوم موسیقی گفته که؛ «این آلبوم فقط سوگ نیست، ترکیبی از سوگ، امید، حماسه و انتظار است و همین باعث می‌شود که به دل بنشیند چرا که نه سوگش آنقدر است که مخاطب را به زانو در بیاورد و نه اینکه امید را از شما بگیرد و این ویژگی شاخصی است.»
موفقیت آلبوم «سیدالامه» موجب شد کارن همایونفر، آهنگساز برجسته سینما و تلویزیون ایران، برنده جایزه یازدهمین چهره هنر انقلاب اسلامی شود؛ مراسمی که حوزه هنری انقلاب اسلامی، امسال آن را برای یازدهمین دوره برگزار کرد. چهره سال هنر انقلاب با نظرخواهی از خبرگان و نخبگان هنر انقلاب اسلامی و از میان 5 نامزد انتخاب می‌شود. آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی روز یکشنبه 31 فروردین در تالار اندیشه حوزه هنری، برپا بود.
آنچه در پی می‌آید نظر چند تن از اهالی فرهنگ و هنر است که در مراسم تشییع پیکر سید مقاومت در بیروت حضور داشتند و آثار ساخته شده کارن همایونفر برای این آیین را با حال و هوای اصلی تجربه کردند. صحبت‌های آنان این موضوع را بیشتر نشان می‌دهد که چطور کارن همایونفر با این آلبوم امسال برازنده چهره هنر انقلاب بود.
بهانه‌ای برای اشک‌ها
5 موسیقی تشکیل دهنده آلبوم «سیدالامه»، بن‌مایه سوگ دارند. ملودی‌های برگرفته از سنت‌های تعزیه و نغمه‌های آیینی جنوب لبنان، بافت صوتی ارکسترال و هارمونی‌های تلخ اما باشکوهی را شکل می‌دهند که مخاطب را نه صرفاً در معرض شنیدن، بلکه در آستانه‌ تأمل قرار می‌دهند. در این میان، نقش سازهای زهی در ایجاد حس تعلیق و بغض فروخورده و ورود سازهای بادی در لحظات اوج، با مهارت و پختگی دراماتیک طراحی شده است.
همه آنهایی که این موسیقی پرسوگ اما پررنگ از مقاومت را شنیده‌اند، تحت‌تاثیر قرار گرفتند اما قطعا حال و هوای شنیدن این اثر در میانه مراسم تشییع سیدمقاومت، متفاوت بوده است.
راحله امینیان، مجری صدا و سیما از افرادی بود که توانست خود را برای این مراسم به بیروت برساند؛ او درباره حال و هوای این موسیقی در میانه آن مراسم گفت: هنوز هیچ‌کس نمی‌توانست به طور کامل باور کند که سید حسن نصرالله دیگر در میان ما نیست. اما در آن لحظه‌ها، بهت و بغض‌ها در یک آن به اشک تبدیل شد.
او ادامه داد: موسیقی که پخش شد، به طرز عجیبی همه چیز در آن لحظه معنا یافت؛ در چنین لحظاتی، هنگامی که همه بغض دارند، همیشه دنبال چیزی می‌گردند که بتوانند آن حس را از دل بیرون بیاورند؛ چیزی که بهانه‌ای باشد برای آرامش و اشک ریختن. موسیقی همان بهانه بود. موسیقی در آن لحظات بیش از یک هنر بود؛ به زبان دیگر، تبدیل به رسانه‌ای قدرتمند شد که تمامی احساسات مشترک را منتقل می‌کرد. موسیقی‌ای که هر نت آن برآمده از تفکر و احساس عمیق هنرمند بود، توانست غم و اندوه جمعی را به بهترین وجه بیان کند.
امینیان همچنین گفت: این موسیقی به قدری تأثیرگذار بود که نه تنها در روز، بلکه بعد از تشییع سید حسن نصرالله در خیابان و در کنار مزار ایشان پخش می‌شد. هر بار که آن موسیقی به گوش می‌رسید، دوباره آن روز، آن غم و آن لحظات پر از احساس را به یاد می‌آورد. موسیقی به نوعی شناسنامه سید حسن نصرالله شد، نشانه‌ای که نام او را برای همیشه در دل خود جاودانه کرد. این موسیقی تبدیل به یک زبان مشترک شد که احساسات مشترک را در میان تمامی کسانی که در مراسم تشییع حضور داشتند، یک‌سان ساخت.
صدا شد، بغض شد، اشک شد
سیدمحمدعلی صدری‌نیا نیز که سابقه ساخت مستندهایی درباره جبهه مقاومت را دارد، فراتر از بیان احساسات از جنبه دیگری به این موسیقی پرداخت و گفت: این موسیقی به بخشی از هویت این آیین‌ بدل شد. صدای همایونفر، دیگر صدای یک اثر موسیقایی نبود؛ صدای یک جمع بود، صدای یک ملت. حتی در آیین‌هایی که پس از تشییع سیدحسن نصرالله برگزار می‌شد، باز هم همان نغمه به گوش می‌رسید؛ در میان ناله و حماسه. اکنون با حسرتی شیرین به آن لحظه‌ها می‌اندیشم. این‌که چگونه یک اثر هنری می‌تواند در دل یک حماسه، چنین جاودانه شود. به باورم، این اتفاق صرفاً حاصل استعداد فردی نبود. دو عامل کنار هم قرار گرفتند؛ نخست، درک و تدبیر برگزارکنندگان مراسم که به‌جای بهره‌گیری از قطعات آماده، خواستند یک موسیقی تازه و مختص آن لحظه پدید آید؛ و دوم، حسی که از دل آقای همایونفر برخاسته بود. ترکیب این دو، بدل به رویدادی یگانه شد؛ اتفاقی که صدا شد، بغض شد، اشک شد، و در جان مردم نشست. اتفاقی که این روزها، با هر شهیدی که بر دوش مردم می‌رود، دوباره تکرار می‌شود.
هماهنگ با فضای تشییع
محبوبه سادات رضوی‌نیا، نویسنده کتاب «عائده» هم در این مراسم تشییع حضور داشت؛ کتابی که خاطرات عائده سرور، مادر یکی از شهدای حزب‌الله لبنان (علی عباس اسماعیل) را مرور می‌کند. او درباره «سیدالامه» که در محل تشییع پیکر پاک شهید سیدحسن نصرالله شنیده بود، نیز گفت: «وقتی موسیقی پخش شد، اصلاً نمی‌دانستم که این موسیقی ساخته ایرانی‌هاست. خود لبنانی‌ها به ما می‌گفتند که این موسیقی را ایرانی‌ها ساخته‌اند. در همان روزها، وقتی در بیروت بودم، می‌دیدم که مردم در جاهای مختلف این موسیقی را گوش می‌دهند و از خود لبنانی‌ها می‌شنیدم که می‌گفتند: داریم می‌شنویم این موسیقی از ایران است. برای من این خیلی جالب بود، چون موسیقی‌ای که ساخته شده بود، کاملاً با فضای تشییع هم‌خوانی داشت. یک موسیقی فاخر و زیبا بود که به دل می‌نشست.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/717706/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راه اندازی کمیته امنیت سرمایه‌گذاری در استان

آهنگ کرمانجی «قیزه خالان» با اجرای محسن میرزازاده

تیزر آهنگ جدید نامی عبداللهی را اینجا ببینید

وزیر فرهنگ: موسیقی نواحی حافظه زنده ملت ایران است

سرمقاله اطلاعات/ منزل به منزل!

متفکر آمریکایی: آیا ایالات متحده می‌تواند اعتماد متحدانش را احیا کنند؟

قدردانی تولیت حرم امام خمینی (ره) از فعالیت‌های حوزه علمیه خراسان در احیا و ترویج اندیشه‌های امام راحل

نامتان را با تصاویر فضایی این ماهواره بسازید

تربیت نسل مؤمن و انقلابی رسالت «مدارس شاهد» است/ باید بازخورد اقدامات فرهنگی و آموزشی را بررسی کنیم

تشکلهای ایثارگری سفیران صلح و بستر ساز توسعه پایدار در کشور هستند

کاپ قهرمانی جام حذفی هندبال در دو راهی کازرون – کرمان/ نبرد حساس برای کسب دومین سهمیه آسیایی

شرکت ملی مس و مجتمع مس سرچشمه، گُل سرسبد صنایع کشور هستند

زلزله ویرانگر در کمین بناهای تاریخی/ تهدیدی خاموش اما واقعی!

6 مصدوم در حادثه ترافیکی محور راین به جیرفت+فیلم

سرپرست مدیریت امور هنری معاونت فرهنگی و اجتماعی منطقه آزاد کیش منصوب شد

دیدار فرماندهان ارتش و سپاه مستقر در کرمان

150 تصادف روزانه در کرمان؛ حواس‌پرتی عامل 60 درصد تصادفات

فدراسیون کشتی به دنبال بازگرداندن جام قهرمانی آسیا

سپاهان و استقلال با سه محروم در جام حذفی

آماده‌ترین نسخه صاعقه تقدیم به پیاتزا

طراحی کلاه قهرمان اتومبیلرانی جهان توسط بانوی محجبه عربستانی

بوژوویچ تا بازی با پیکان ماندنی شد

نعیمه نظام‌دوست کنسرت ماکان‌بند را ترکاند

آهنگ جدید/ نامی عبداللهی «معجزه» را منتشر کرد

وکیل تتلو: امیر دارای اختلال روانی است

سرمقاله جوان/ پاسخ پرسشگران موذی را ندهید!

سرمقاله وطن امروز/ کار رنگی

تصاویر/ نشست هیئت‌ اندیشه‌ورزی تشکل‌های مردم‌نهاد حوزه دفاع مقدس در مشهد

آسمان شب در کدام شهرهای ایران آلوده‌تر است؟

هشدار زرد هواشناسی در کرمان؛ وزش باد و بارش‌های پراکنده

حدود 11 درصد مساحت شهر اراک را بافت فرسوده تشکیل می‌دهد

معرفی بهترین روغن ضد پیری

حمله خرس سیاه آسیایی به چوپانی درقلعه گنج

بررسی برنامه جامع کاهش سوانح رانندگی در کرمان

هشدار رگبار باران و تندباد در کرمان

نجات مصدومان تصادف محور راین - جیرفت با امداد زمینی و هوایی اورژانس کرمان

دیدار چهار مدال‌آور ایران با رئیس کمیته ملی پارالمپیک

واکنش فدراسیون کشتی به پیدا شدن جام در عتیقه‌فروشی

تقوی و داورزنی در اجلاس سالیانه کاوا

واکنش باشگاه پرسپولیس به شایعه بازگشت کارتال به فنرباغچه

آیین اهدای جایزه معماری میرحیدر در کرمان

نگاهی کوتاه به وضعیت گردشگری استان در نوروز 1404

تیتراژ سریال «وحشی» با صدای شروین حاجی پور

تتلو به انفرادی منتقل نشده است/ پرونده تتلو در دیوان عالی کشور در مرحله فرجام‎خواهی است

عراقچی: برجام نه!

سرمقاله شرق/ نه قانونی، نه آموزشی

سرمقاله همشهری/ الزامات تحقق رشد 8 درصد

سرهنگ براتی: نقش هنر در پاسداشت فرهنگ و انتقال اندیشه‌های انقلاب اسلامی بی‌بدیل است

85 سال با رادیو؛ از صمیمیت تا تحول رسانه‌ای رادیو

روش جدید کربن‌زدایی بتن با استفاده از خاکستر ذغال‌سنگ