کرمان رصد

آخرين مطالب

حدود 11 درصد مساحت شهر اراک را بافت فرسوده تشکیل می‌دهد اجتماعي

حدود 11 درصد مساحت شهر اراک را بافت فرسوده تشکیل می‌دهد
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - رئیس کمیسیون فنی،عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اراک با بیان اینکه بافت فرسوده اراک که حدود یازده درصد ازمساحت این شهررا شامل می‌شود و نیازمند توجه ویژه است گفت: سال1403، ضوابط جدیدی برای به‌روزرسانی و نوسازی این بافت‌ها تدوین و تصویب شد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، علی اصغر غفاری صبح امروز _چهارشنبه سوم اردیبهشت_ در همایش اختتامیه نمای برتر اظهار کرد: اراک شهری به‌نسبت جوان در مقایسه با شهرهای تاریخی ایران است که قدمتی حدود دویست و بیست سال دارد.
وی افزود: شهر اراک در ابتدا به‌عنوان یک باغ‌شهر طراحی شد و اولین شهری در ایران بود که بر اساس یک نقشه مهندسی ساخته شده است.
رئیس کمیسیون فنی، عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اراک تصریح کرد: این ویژگی متمایز، که نشان‌دهنده معماری منظم و اصولی آن است، افتخار بزرگی برای اراک و مردم آن محسوب می‌شود.
غفاری افزود: شهر قدیمی اراک دارای طرحی شطرنجی بود و چهار دروازه مشخص داشت، اما با گذر زمان، توسعه شهری و ورود مهاجران از روستاها و مناطق اطراف، این نظم و اصول معماری برهم زده شد.
وی ادامه داد: در دهه‌های 40 و 50، با گسترش صنایع بزرگ در اراک، مهاجرت به این شهر افزایش یافت و سکونتگاه‌های غیررسمی در حاشیه شهر شکل گرفتند و این مسئله باعث ایجاد بافت‌های فرسوده و محله‌هایی با کوچه‌ها و خیابان‌هایی نامنظم شد.
رئیس کمیسیون فنی، عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اراک خاطرنشان کرد: سیمای شهری این شهر به مرور دچار اغتشاش بصری و معماری شد و چالش‌های معماری اصیل ایرانی تا به امروز ادامه دارد.
غفاری افزود: با آغاز فعالیت شورای ششم شهر، تلاش‌های زیادی برای سامان‌دهی سیمای شهری و منظر عمومی آغاز شده است، اعضای شورا با مشاوره از اساتید دانشگاه، متخصصین مدیریت شهری، بسیج مهندسین، و سایر نهادها اقدام به طراحی یک برنامه جامع کردند که به‌عنوان جورچین شهری تعریف شد.
وی با بیان اینکه این برنامه شامل چند بخش اصلی است گفت: ضوابطی برای تعیین نوع طراحی نمای ساختمان‌ها تدوین و پس از جلسات متعدد در شورای شهر و کمیسیون ماده پنج تصویب و ابلاغ شد، هرچند ممکن است این ضوابط دارای ایراداتی باشند، اما تلاش بر این بوده که کمترین ایراد را داشته باشد.
رئیس کمیسیون فنی، عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اراک عنوان کرد: شورا از تمام معماران و متخصصان درخواست دارد که نظرات و پیشنهادات خود را برای اصلاح ضوابط ارائه دهند.
غفاری ادامه داد: شورا با تشکیل کمیته نما به عنوان مسئول بررسی و نظارت بر اجرای ضوابط نما، به دنبال ارائه راهکارهایی برای بهبود وضعیت نماهای شهری است.
غفاری تصریح کرد: همچنین طرح جامع مبلمان شهری، استانداردهایی را برای طراحی، تهیه و استفاده از مبلمان شهری تعریف کرده که در حال اجرا است و به ارتقای کیفیت زندگی در شهر کمک می‌کند.
وی گفت: طرح جامع تبلیغات محیطی، با هدف کاهش آلودگی بصری و اغتشاش در فضای شهری طراحی و اجرا شده است.
رئیس کمیسیون فنی، عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اراک افزود: ضوابط دیوار و بام سبز هم بخشی از جورچین شهری است، که توسط معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اراک در حال تدوین است، می‌تواند تغییرات بزرگی در حوزه معماری و شهرسازی ایجاد کند.
غفاری با بیان اینکه بافت فرسوده اراک که حدود یازده درصد از مساحت شهری را شامل می‌شود، نیازمند توجه ویژه است گفت: در سال 1403، ضوابط جدیدی برای به‌روزرسانی و نوسازی این بافت‌ها تدوین و تصویب شد و نتیجه این تلاش‌ها، صدور تعداد بیشتری پروانه‌های ساخت و ساز بود که نشان‌دهنده رشد و تحول مثبت در این زمینه است.
وی ادامه داد: شورا اذعان دارد که هیچ ضابطه‌ای نمی‌تواند تمام نیازها را پوشش دهد و همواره باید به اصلاح و بهبود ضوابط موجود پرداخت.
رئیس کمیسیون فنی، عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اراک خاطرنشان کرد: این تلاش‌ها نمایانگر اهمیت مدیریت شهری و ضرورت هماهنگی و همکاری بین نهادها و متخصصان در ارتقای کیفیت زندگی شهروندان اراکی است که امید می‌رود این اقدامات زمینه‌ساز رشد و توسعه پایدار در اراک باشد و بتواند چالش‌های معماری و شهرسازی این شهر را تا حد ممکن رفع کند.
کد خبر 860126

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/717784/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آهنگ «جان جان» با صدای آرون افشار

نماهنگ احساسی سریال خاطره انگیز «آوای باران»

افعی‌ها در اندیشه سه گانه؛ نیمکت‌نشینی طارمی مقابل شیاطین سرخ و مشکی

استفاده از هوش مصنوعی برای تشخیص خطر زوال عقل با اسکن چشم

صورت فلکی زیبای شکارچی و ستاره شباهنگ در آسمان شب بر فراز هاوایی

دیدار و تجلیل از خانواده معزز شهید "محمد پازوکی طرودی" با حضور مدیر کل بنیاد سمنان

بازدید سرزده مدیر کل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران از مدرسه شاهد منطقه 7 تهران بزرگ

بهترین روغن ضد پیری بشناسید

سهولت در دسترسی به خدمات اورژانس با افزودن آمبولانس‌های جدید در کرمان

معرفی ظرفیت‌های اکتشافی جدید برای سرمایه‌گذاری

لزوم اجرای قانون حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی شهر اصفهان

کاپ قهرمانی جام حذفی در دوراهی کازرون-کرمان

درخواست نماینده کهنوج برای سفر وزیر جهادکشاورزی به جنوب استان کرمان/ کشاورزان منطقه به خاک نشستند

ماجرای برگشت خوردن محموله‌های پسته صادراتی به کجا رسید؟

اسناد دفترچه‌ای فاقد اعتبار شدند

حمایت بانک مسکن استان آذربایجان شرقی از نوسازی و احیای بافت فرسوده / پرداخت بیش از 5 هزارمیلیارد ریال تسهیلات بافت فرسوده در استان در سال 1403

سرمایه گذاری ویژه برای تامین نیازهای وارداتی توسط شرکت های کرمانی

آبشارهای ایران/ آبشار راین

رفع تصرف بیش از 11 هزار متر مربع از اراضی ملی در استان کرمان

لزوم پیشگیری از ایجاد بافت‌های ناکارآمد شهری در کشور

حضور 500 دانش آموز دختر و پسر در مسابقات قران،عترت و نماز

6 مصدوم در حادثه ترافیکی محور راین به جیرفت

8 کشته و مصدوم در محور جوپار به ماهان

تحصیل 6693 هنرجو در رشته مکانیک خودرو در 68 هنرستان فنی و حرفه ای و کار دانش استان کرمان

راه اندازی کمیته امنیت سرمایه‌گذاری در استان

آهنگ کرمانجی «قیزه خالان» با اجرای محسن میرزازاده

تیزر آهنگ جدید نامی عبداللهی را اینجا ببینید

وزیر فرهنگ: موسیقی نواحی حافظه زنده ملت ایران است

سرمقاله اطلاعات/ منزل به منزل!

متفکر آمریکایی: آیا ایالات متحده می‌تواند اعتماد متحدانش را احیا کنند؟

قدردانی تولیت حرم امام خمینی (ره) از فعالیت‌های حوزه علمیه خراسان در احیا و ترویج اندیشه‌های امام راحل

نامتان را با تصاویر فضایی این ماهواره بسازید

تربیت نسل مؤمن و انقلابی رسالت «مدارس شاهد» است/ باید بازخورد اقدامات فرهنگی و آموزشی را بررسی کنیم

تشکلهای ایثارگری سفیران صلح و بستر ساز توسعه پایدار در کشور هستند

کاپ قهرمانی جام حذفی هندبال در دو راهی کازرون – کرمان/ نبرد حساس برای کسب دومین سهمیه آسیایی

شرکت ملی مس و مجتمع مس سرچشمه، گُل سرسبد صنایع کشور هستند

زلزله ویرانگر در کمین بناهای تاریخی/ تهدیدی خاموش اما واقعی!

6 مصدوم در حادثه ترافیکی محور راین به جیرفت+فیلم

سرپرست مدیریت امور هنری معاونت فرهنگی و اجتماعی منطقه آزاد کیش منصوب شد

دیدار فرماندهان ارتش و سپاه مستقر در کرمان

150 تصادف روزانه در کرمان؛ حواس‌پرتی عامل 60 درصد تصادفات

فدراسیون کشتی به دنبال بازگرداندن جام قهرمانی آسیا

سپاهان و استقلال با سه محروم در جام حذفی

آماده‌ترین نسخه صاعقه تقدیم به پیاتزا

طراحی کلاه قهرمان اتومبیلرانی جهان توسط بانوی محجبه عربستانی

بوژوویچ تا بازی با پیکان ماندنی شد

نعیمه نظام‌دوست کنسرت ماکان‌بند را ترکاند

آهنگ جدید/ نامی عبداللهی «معجزه» را منتشر کرد

وکیل تتلو: امیر دارای اختلال روانی است

سرمقاله جوان/ پاسخ پرسشگران موذی را ندهید!