کرمان رصد

آخرين مطالب

ایمپلنت اسفنجی راهی برای یافتن درمان‌ بهتر برای بیماری «MS» علمي

ایمپلنت اسفنجی راهی برای یافتن درمان‌ بهتر برای بیماری «MS»
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا / این ایمپلنت اسفنجی که به تازگی توسعه یافته است، سلول‌های ایمنی بیمار را به خود جذب می‌کند و محققان را قادر می‌سازد تا آنها را با یک درمان مبتنی بر نانوذرات مورد مطالعه و درمان قرار دهند.
یک ایمپلنت اسفنج مانند در موش‌ها به هدایت مطالعات برای ایجاد درمانی کمک کرده است که می‌تواند یک بیماری تضعیف کننده مشابه مولتیپل اسکلروزیس یا ام‌اس را در انسان کُند یا متوقف کند. همچنین به محققان دانشگاه میشیگان نگاهی اولیه به چگونگی حمله اولیه ام‌اس پیشرونده به سیستم عصبی مرکزی داد.
به نقل از ساینس‌دیلی، وقتی این درمان مبتنی بر نانوذرات به موقع انجام شد، از بروز علائمی مانند فلج در موش‌ها جلوگیری کرد. اگر پس از ظهور اولین علائم، این درمان تجویز شود، در مقایسه با موش‌های درمان نشده، علائم به نصف کاهش می‌یابد.
به طور متوسط، ام‌اس پیشرونده اولیه، باعث ناتوانی شدید در عرض 13 سال می‌شود که از جمله آنها می‌توان مشکل در تعادل، راه رفتن و مشکلات بینایی اشاره کرد اما این اتفاق می‌تواند در عرض دو سال نیز رخ دهد. محققان می‌دانند که سلول‌های ایمنی به غلاف میلین اطراف اعصاب حمله می‌کنند، اما کشف جزئیات نحوه وقوع آن دشوار است. از آنجایی که حملات در مغز و نخاع اتفاق می‌افتد، نمی‌توان از بیماران زنده نمونه‌برداری کرد.
آرون موریس (Aaron Morris)، استادیار مهندسی زیست پزشکی و نویسنده همکار این مطالعه در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم، می‌گوید: در حال حاضر، ما به سادگی نمی‌توانیم به هیچ وجه به طور منظم به بافت‌های بیمار بیماران ام‌اس دسترسی پیدا کنیم. برخی از بیماران پس از مرگ، مغزشان را اهدا می‌کنند، اما در آن مرحله بیماری بسیار پیشرفت کرده است.
بدون درک نحوه عملکرد این بیماری، محققان قادر به ایجاد درمان‌های موثر نبوده‌اند. در حال حاضر، تنها داروی مورد تایید سازمان غذا و دارو به کُند کردن پیشرفت بیماری کمک می‌کند اما بهبودی کامل را ارائه نمی‌دهد. از آنجایی که این دارو با تضعیف سیستم ایمنی همراه است، بیماران را در معرض عفونت نیز قرار می‌دهد.
برای کمک به توسعه درمان‌های بهتر، گروه تحقیقاتی از ایمپلنت اسفنج مانندی استفاده کردند که پیش از این برای تشخیص ام‌اس عودکننده یا کشف اینکه آیا یک عضو کاشته شده پس زده می‌شود یا خیر استفاده می‌شد.
محققان پس از کاشت این ایمپلنت درست در زیر پوست، وضعیتی شبیه ام‌اس در نیمی از موش‌ها ایجاد کردند در حالی که نیمی دیگر برای مقایسه سالم ماندند. طی چند هفته، سلول‌های ایمنی علاوه بر سلول‌های دیگر به جسم خارجی نیز جذب شدند و یک بافت جایگزین در خارج از سیستم عصبی مرکزی ایجاد شد که سرنخ‌هایی از فرآیند پاسخ ایمنی در ام‌اس را ارائه می‌کند.
محققان، بافت اسفنج‌ها را با توالی آران‌ای تک سلولی مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند تا کشف کنند که تک تک سلول‌ها چه کاری انجام می‌دهند که به کشف تفاوت بین بافت بیمار و سالم کمک کرد. گروهی از پروتئین‌ها به نام کموکاین CC به ویژه در بافت‌های بیمار بیش فعال بودند. این پروتئین‌ها سلول‌های دیگر را برای مبارزه با عفونت فرا می‌خوانند، اما زمانی که این فراخوان بیش از اندازه باشد، سلول‌های ایمنی را تحریک می‌کنند تا به بافت سالم حمله کنند.
با در دست داشتن این اطلاعات، محققان نانوذرات تزریقی را با قطر تنها 400 نانومتر تولید کردند که یک کموکاین کلیدی CC را احاطه کرده و التهاب نابجا را مختل می‌کند. این مکانیسم از بروز علائم در زمانی که موش‌ها زودهنگام درمان می‌شدند جلوگیری می‌کرد و در صورت تجویز پس از شروع علائم، آن‌ها را تا بیش از نصف کاهش می‌داد. بررسی دقیق سلول‌های ایمنی فعالیت کمتر بیماری را در موش‌های تحت درمان با نانوذرات تایید کرد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/703571/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در عربستان چه خبر بود؟

ضعیف نیستیم

یک ژن، عامل پیدایش زبان گفتاری است

بومی‌سازی فناوری تولید فیلامنت‌ چاپگرهای سه‌بعدی در ایران

گاردین: چرا «هنر معامله» ترامپ روی ایران جواب نمی‌دهد؟

هوش مصنوعی به کمک کشاورزان می‌آید

چت جی‌پی‌تی هر هفته میزبان 400 میلیون کاربر است

بازدید مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان از بنیاد شهرستان رامیان

کاخ سفید استراتژی اوباما را تکرار خواهد کرد؟

روش بسیار حساس برای شناسایی هاگ‌های باکتریایی

چگونه کلان‌شهرها می‌توانند انرژی مصرفی خود را تامین کنند؟

وام 650 میلیون تومانی نهضت ملی مسکن فردا ابلاغ می‌شود

روایت رسانه فرانسوی از «تنهایی زلنسکی»

هوش مصنوعی، لهجه اپراتورهای تلفنی را عوض می‌کند

به صلابت گردان «کاپشن صورتی»

ساخت موتور موشکی که فضاپیما را در 30 روز به مریخ می‌رساند

درمان اختلال عضلانی ژنتیکی یک جنین در رحم مادر برای اولین بار

واشنگتن-مسکو-پکن؛ آیا نیکسون معکوس در پیش است؟

کاهش خطر برخورد سیارک «قاتل شهر» به زمین

رزمایش پیامبر اعظم در کرمان؛ 50 هزار بسیجی به میدان آ‌مدند

تحلیلگر اسرائیلی: ترامپ از نجات سیاسی نتانیاهو چه منفعتی می‌برد؟

سرمایه‌گذاری 20 میلیون دلاری برای حفاری سیارک‌ها

مناسبت روز/ جمعه، 3 اسفندماه

اینفوگرافی/ آمارهایی درباره زبان مادری به بهانه روز جهانی زبان مادر

تولید زخم‌پوش زیستی برای بیماران دیابتی توسط رویان

روبیو در خاورمیانه؛ پاکسازی یا باج‌گیری؟

کارت‌ برنده بن‌سلمان در مذاکره با تهران چیست؟

دیدار مدیرکل بنیاد مازندران و رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با والدین معزز شهید مدافع امنیت مصطفی نوروزی

حضور فعال جزیره کیش در سومین نمایشگاه بین المللی اوراسیا

کالابرگ می‌‏دهند که عذاب وجدان‏شان کم شود

مالک تراکتور در جلسه مهم دولت چه می‌کرد؟

جولانی با سوریه چه می‌کند؟

ترامپ پایان جنگ سرد را کلید زد؟

جدال بر سر جانشینیِ امپراتوری رسانه ای خانوادگی

از مردم هم حمایت کنید آقای رئیس‌جمهور!

استراتژیست آمریکایی مطرح کرد: چرا عربستان؟

ژاپن چگونه ژاپن شد؟

نیم نگاه نانولوله‌های کربنی به صنعت باتری‌؛ جایگاه باتری لیتیم یون متزلزل می‌شود

فرودگرِ جالب blue ghost

زمین از نگاه ایستگاه فضایی در شب

توقیف 40 دستگاه خودرو شوتی توسط پلیس کرمان

سفر نایب‌رئیس مجلس به جیرفت

تیشه به ریشه قمار

تاریخ تلخ تهران در کی‌یف تکرار شد

خروج کوپنی ذخایر از صندوق توسعه

10 فرمان دفاعی برای قاره سبز

ویدیویی واقعی از فرود کاوشگر perseverance بر سطح سیاره ی بهرام

تلسکوپ فضایی اقلیدس را ببینید

عربستان فاقد ظرفیت لازم برای نقش‌آفرینی احتمالی میان ایران و امریکاست

اصرار بهارستان بر اولین استیضاح