کرمان رصد

آخرين مطالب

کاخ سفید استراتژی اوباما را تکرار خواهد کرد؟ مقالات

کاخ سفید استراتژی اوباما را تکرار خواهد کرد؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - اقتصاد نیوز /متن پیش رو در اقتصاد نیوز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ناظران با استناد به دستور فشار حداکثری که روز سه‌شنبه توسط ترامپ امضا شد، براین باورند که رئیس جمهوری آمریکا در ارتباط با ایران به رویکرد متفاوتی متوسل شده و به دنبال توافق است. با این همه، گروهی دیگر با استناد به متن تند این دستورالعمل براین باورند که واکنش تهران به کنش ترامپ با توجه به معادلات خاورمیانه می‌تواند سرنوشت رایزنی‌های احتمالی را رقم بزند.
نیویورک تایمز با انتشار یادداشتی مدعی شد: دونالد ترامپ چندی پیش ادعا کرد برای دستیابی به «توافقنامه صلح هسته‌ای» با ایران رایزنی خواهد کرد؛ چرا که می‌خواهد با دستیابی به توافقی در این باره بستر را برای جلوگیری از پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران هموار و مانع از هرگونه فعل و انفعال نظامی شود.
این در حالی است که ترامپ در دوره نخست ریاستش از توافق هسته‌ای 2015 موسوم به برجام خارج و عملاً خواستار پایان این توافق شد. ترامپ با انتشار پستی در شبکه اجتماعی‌اش نوشت که ایالات متحده و ایران باید فوراً در باب توافقی رایزنی داشته باشند و پس از امضا و تکمیل آن جشن بزرگ خاورمیانه برگزار کنند. ترامپ همچنین خاطر نشان کرد: می‌خواهم ایران کشوری بزرگ و موفق باشد، اما کشوری که نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد.
ترامپ و بازی شکست خورده فشار حداکثری!
تعهد دیپلماتیک رئیس جمهور تنها چند ساعت پس از اعلام استراتژی فشار حداکثری‌اش علیه تهران رسانه‌ای شد. پیش‌تر رئیس جمهوری آمریکا در دوره نخست ریاستش به کمپین «فشار حداکثری» متوسل شد تا با توسل به تحریم‌های اقتصادی گسترده و سایر اقدامات طراحی شده تهران را در انزوا قرار دهد.
به ادعای ناظران، فعل و انفعال‌های منطقه‌ای تهران تهدیدی (ادعایی) برای آمریکاست. ترامپ در دستوری که روز سه‌شنبه هفته گذشته اعلام کرد، مدعی شد: به نفع منافع ملی هر بازیگری است که حداکثر فشار را بر ایران اعمال کند. این دستور واکنش تند دولت ایران را به دنبال داشت. تهران در بیانیه ای اعلام کرد که به دنبال سلاح هسته‌ای نیست و نیازی به فشارهای اقتصادی از سوی ایالات متحده وجود ندارد.
در همین راستا، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران گفت: «فشار حداکثری آزمایش شکست خورده است و تلاش مجدد آن به شکست دیگری منجر خواهد شد». به گفته وزیر امور خارجه ایران، اگر مسئله اصلی این است که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نباشد، این امر قابل دستیابی است؛ چرا که تهران به واسطه فتوای رهبری چنین قصدی ندارد.
در این میان، مقامات اطلاعاتی آمریکا مدعی‌اند که ایران هنوز تصمیمی برای عبور از آستانه گریز هسته‌ای اتخاذ نکرده است. اما آن‌ها اعلام کرده‌اند که تهران به غنی‌سازی اورانیوم برای عبور از آستانه گریز هسته‌ای ادامه داده و بررسی کرده‌اند که چگونه می‌توانند در چند روز یا چند هفته در صورت لزوم، به خواسته‌های ادعایی هسته‌ای دست یابند.
به نوشته نیویورک تایمز، ترامپ روز سه‌شنبه بارها گفت که ایران هرگز نباید بتواند از آستانه گریز هسته‌ای عبور کند، اما از پاسخ به پرسش‌هایی درباره اینکه آیا ایالات متحده با اسرائیل در اقدامات متجاوزانه فرضی ادعایی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران، مشارکت خواهد کرد، طفره رفت.
در عوض، رئیس‌جمهور مدعی شد که فرمان اجرایی جدید تهدیدی برای ایران خواهد بود که اگر این کشور به دنبال سلاح هسته‌ای ادعایی یا گسترش دامنه فعالیت‌های منطقه‌ای باشد، ایالات متحده تحریم‌هایی را با تاثیرات مخرب اقتصادی اعمال خواهد کرد.
چرخش ترامپ
او البته نشان داده که ترجیح می‌دهد نوعی راه دیپلماتیک برای راه‌حلی با ایران بیابد. ترامپ هنگام امضای دستور «فشار حداکثری» در دفتر بیضی شکل در گفت‌و‌گو با خبرنگاران مدعی شد: «همه از من می‌خواهند که این دستور را امضا کنم. من این کار را خواهم کرد. برای ایران خیلی سخت است. این همان رویکردی است که پیشتر از آن استفاده کردیم. من قصد دارم آن را امضا کنم، اما امیدوارم که مجبور نباشیم زیاد از آن استفاده کنیم. ما خواهیم دید که آیا می‌توانیم توافقی با ایران داشته باشیم یا نه و همه می‌توانند با هم زندگی کنند.»
استراتژی ابهام ترامپ در ارتباط با ایران؛ دیپلماسی با چاشنی فشار؟
ترامپ در ادامه ادعا کرد: «شاید این امکان پذیر باشد و شاید امکان پذیر نباشد. بنابراین من این را امضا می‌کنم و از انجام آن ناراضی هستم».
ترامپ همچنین مدعی شد: «گزارش‌ها مبنی بر اینکه ایالات متحده، در همکاری با اسرائیل، قصد دارد ایران را به هدف قرار دهد، اغراق‌آمیز است و توافق صلح هسته‌ای تایید شده را ترجیح می‌دهم که به ایران اجازه رشد و شکوفایی مسالمت آمیز را بدهد».
تمایل رئیس جمهور برای شرکت در مذاکرات، چرخشی در سیاست دوره نخست ریاست جمهوری‌اش است، زمانی که او اغلب باراک اوباما، رئیس جمهور سابق را به دلیل موافقت با توافق هسته‌ای با ایران به سخره می‌گرفت. براساس برجام، ایران 97 درصد از غنی سازی خود را واگذار و کار تحقیق و توسعه خود را محدود کرد، اما همه تاسیسات خود را کنار نگذاشت.
ترامپ توافق به دست آمده توسط اوباما را "در هسته خود ناقص" خواند و گفت که "وحشتناک" و "بدترین" توافقی است که تاکنون انجام شده است. اکنون به نظر می‌رسد که رئیس جمهور مایل است خود این مسیر را بیازماید. ایران نیز ظاهرا برای مذاکره تمایل دارد، اما به ادعای ناظران ظرفیت تهران برای تغییر دکترین هسته‌ای‌اش ممکن است برای این کشور عامل بازدارنده باشد، بالاخص بعد از تغییر معادلات در خاورمیانه و کاهش تحرکات محور مقاومت.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/703658/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عملکرد امیدوارکننده واکسن «mRNA» در درمان سرطان لوزالمعده

دستاورد بزرگ دانشمندان؛ شناسایی پرانرژی‌ترین نوترینو در عالم توسط تلسکوپی زیر دریا!

اولین جلسه میز تخصصی دیپلماسی فرهنگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

فدرالیسم و بحران بی‌دولتی

ایلان ماسک برای نابودی ایستگاه فضایی بین‌المللی عجله دارد!

ویدئویی ترسناک از یک ربات انسان‌نما با شباهت بی‌نظیر به انسان

در عربستان چه خبر بود؟

ضعیف نیستیم

یک ژن، عامل پیدایش زبان گفتاری است

بومی‌سازی فناوری تولید فیلامنت‌ چاپگرهای سه‌بعدی در ایران

گاردین: چرا «هنر معامله» ترامپ روی ایران جواب نمی‌دهد؟

هوش مصنوعی به کمک کشاورزان می‌آید

چت جی‌پی‌تی هر هفته میزبان 400 میلیون کاربر است

بازدید مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان از بنیاد شهرستان رامیان

کاخ سفید استراتژی اوباما را تکرار خواهد کرد؟

روش بسیار حساس برای شناسایی هاگ‌های باکتریایی

چگونه کلان‌شهرها می‌توانند انرژی مصرفی خود را تامین کنند؟

وام 650 میلیون تومانی نهضت ملی مسکن فردا ابلاغ می‌شود

روایت رسانه فرانسوی از «تنهایی زلنسکی»

هوش مصنوعی، لهجه اپراتورهای تلفنی را عوض می‌کند

به صلابت گردان «کاپشن صورتی»

ساخت موتور موشکی که فضاپیما را در 30 روز به مریخ می‌رساند

درمان اختلال عضلانی ژنتیکی یک جنین در رحم مادر برای اولین بار

واشنگتن-مسکو-پکن؛ آیا نیکسون معکوس در پیش است؟

کاهش خطر برخورد سیارک «قاتل شهر» به زمین

رزمایش پیامبر اعظم در کرمان؛ 50 هزار بسیجی به میدان آ‌مدند

تحلیلگر اسرائیلی: ترامپ از نجات سیاسی نتانیاهو چه منفعتی می‌برد؟

سرمایه‌گذاری 20 میلیون دلاری برای حفاری سیارک‌ها

مناسبت روز/ جمعه، 3 اسفندماه

اینفوگرافی/ آمارهایی درباره زبان مادری به بهانه روز جهانی زبان مادر

تولید زخم‌پوش زیستی برای بیماران دیابتی توسط رویان

روبیو در خاورمیانه؛ پاکسازی یا باج‌گیری؟

کارت‌ برنده بن‌سلمان در مذاکره با تهران چیست؟

دیدار مدیرکل بنیاد مازندران و رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با والدین معزز شهید مدافع امنیت مصطفی نوروزی

حضور فعال جزیره کیش در سومین نمایشگاه بین المللی اوراسیا

کالابرگ می‌‏دهند که عذاب وجدان‏شان کم شود

مالک تراکتور در جلسه مهم دولت چه می‌کرد؟

جولانی با سوریه چه می‌کند؟

ترامپ پایان جنگ سرد را کلید زد؟

جدال بر سر جانشینیِ امپراتوری رسانه ای خانوادگی

از مردم هم حمایت کنید آقای رئیس‌جمهور!

استراتژیست آمریکایی مطرح کرد: چرا عربستان؟

ژاپن چگونه ژاپن شد؟

نیم نگاه نانولوله‌های کربنی به صنعت باتری‌؛ جایگاه باتری لیتیم یون متزلزل می‌شود

فرودگرِ جالب blue ghost

زمین از نگاه ایستگاه فضایی در شب

توقیف 40 دستگاه خودرو شوتی توسط پلیس کرمان

سفر نایب‌رئیس مجلس به جیرفت

تیشه به ریشه قمار

تاریخ تلخ تهران در کی‌یف تکرار شد