کرمان رصد

آخرين مطالب

اره برقی در دستان «ماسک» مقالات

اره برقی در دستان «ماسک»
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در روزهای گذشته خاویر میلی، رئیس جمهور لیبرتارین آرژانتین در جریان همایش بزرگ محافظه‌کاران آمریکا به ایلان ماسک، یک اره برقی هدیه داد. اره ‌برقی خاویر میلی نماد کاهش بوروکراسی دولتی و اصلاحات اقتصادی اوست. او بارها با در دست داشتن اره ‌برقی در تجمع‌های انتخاباتی حاضر شده تا پیام خود را درباره کاهش هزینه‌های دولتی، حذف نهادهای ناکارآمد و اجرای اصلاحات اقتصادی شدید منتقل کند.

نگاهی به تحولات اقتصادی آرژانتین در حدود یک سال گذشته نیز نشان می‌دهد که میلی با کاهش شدید هزینه‌های دولتی، از تعطیل کردن وزارتخانه‌ها گرفته تا حذف یارانه‌ها موفق شد با از بین بردن کسری بودجه این کشور، در مسیر ثبات شاخص‌های اقتصادی گام بردارد. ایلان ماسک نیز پس از دریافت اره برقی که روی آن شعار «زنده باد آزادی لعنتی» نقش بسته بود، گفت: « این اره برقی برای بوروکراسی است.» دونالد ترامپ همزمان با آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری خود، ایلان ماسک را به‌عنوان رئیس دپارتمان کارآیی دولت منصوب کرد؛ هدف این نهاد حذف هزینه‌های غیرضروری دولت آمریکا است. بنابراین می‌توان گفت که دولت جدید آمریکا قصد دارد با هدف کاهش هزینه‌های دولت به جنگ با بوروکراسی غیرضروری برود.
زنده باد آزادی لعنتی
هفته گذشته همایش محافظه‌کاران آمریکا در واشنگن برگزار شد. این همایش که به صورت سالانه برگزار می‌شود، بزرگ‌ترین و مهم‌ترین گردهمایی محافظه‌کاران در ایالات متحده است و به‌عنوان یک رویداد کلیدی در تقویم سیاسی آمریکا شناخته می‌شود. با وجود آنکه همانند هر سال مباحث مختلفی مطرح شد، اما یکی از تفاوت‌های همایش امسال، هدیه رئیس‌جمهور آرژانتین به ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی بود. پیش از آغاز سخنرانی ماسک، خاویر میلی به روی صحنه آمد و یک اره برقی که روی آن عبارت اسپانیایی« Viva la libertad, carajo» یا همان « زنده باد آزادی لعنتی» را به ایلان ماسک هدیه داد.
ایلان ماسک نیز با چرخاندن اره برقی بالای سر خود گفت: «این اره برقی برای بوروکراسی است.» شاید در نگاه نخست چنین هدیه و چنین واکنشی عجیب به ‌نظر بیاید، با این حال نگاهی به کمپین‌های انتخاباتی میلی نشان می‌دهد که این هدیه چندان هم غیرعادی نیست. میلی که یک لیبرتارین و مخالفت ساختارهای دولتی گسترده‌ است، در مبارزات انتخاباتی خود در سال2023 از اره ‌برقی به‌عنوان نمادی برای کاهش بوروکراسی و هزینه‌های دولتی استفاده می‌کرد. در دهه‌های گذشته دولت و نهادهای دولتی آرژانتین بسیار بزرگ و پیچیده بوده و هزینه‌های این نهادها یکی از دلایل اصلی کسری بودجه در این کشور و به تبع آن تورم‌های بالا و مزمن بود. میلی نیز با استفاده از اره برقی سعی می‌کرد نشان دهد که این نهادهای غیرضروری و هزینه‌زای دولتی را از بین برد. علاوه بر این استفاده از اره‌برقی به‌نوعی نشان‌دهنده نیاز به اصلاحات فوری و بدون مماشات است. اره ‌برقی، ابزاری است که برای تغییرات سریع و بزرگ طراحی شده است، بنابراین این نماد به مردم القا می‌کند که میلی قصد ندارد به روش‌های تدریجی و کم‌هزینه برای اصلاحات دست بزند.
مبارزه علیه بورکراسی
بررسی سیاست‌های اقتصادی میلی از دسامبر2024 به بعد نیز نشان می‌دهد که میلی به وعده‌های خود مبنی بر برچیدن نهادهای غیرضروری و کاهش بوروکراسی پایبند ماند. به‌عنوان مثال او نخستین روز ریاست‌جمهوری خود نیمی از وزارتخانه‌های آرژانتین را تعطیل کرد؛ این رویکرد به خوبی نشان می‌داد او در این زمینه سازش‌پذیر نخواهد بود. از سوی دیگر میلی با اقداماتی مانند حذف تدریجی بسیاری از یارانه‌ها، تعطیلی بسیاری از پروژه‌های عمرانی دولتی و «گورنادور» استانداران را ملزم به صرفه‌جویی در هزینه‌ها کرد. او در برابر بسیاری از خواسته‌های کنگره این کشور مثلا افزایش حقوق بازنشستگان مقاومت کرد. 
در نتیجه مبارزات میلی علیه بوروکراسی، تراز بودجه آرژانتین در سال2024 پس از سال‌ها مثبت شد. علاوه بر این، تورم ماهانه این کشور از 25.5درصد در دسامبر سال گذشته به 2.2درصد در ژانویه سال جاری رسید. بنابراین می‌توان گفت که در کمتر از یک‌سال نتایج جنگ او علیه نهادهای دولتی هزینه‌ها و غیرضروری آشکار شده است. با گذشت بیش از یک‌سال از آغاز ریاست‌جمهوری میلی اره ‌برقی همچنین نقش مهمی در ایجاد تصویر قوی و تاثیرگذار از میلی در رسانه‌ها و میان مردم ایفا کرده است. او به‌طور مداوم در مراسم‌های عمومی و سخنرانی‌های خود از این ابزار استفاده می‌کند تا نشان دهد که در برابر بوروکراسی و فساد ایستاده است.
میراث میلی در دستان ماسک
آرژانتین یکی از کشورهایی است که به دلایلی مانند کسری بودجه و نابسامانی اقتصاد کلان با تورم و فقر مواجه بوده است. با توجه به این مساله پرسشی که وجود دارد آن است که ایلان ماسک به‌عنوان یک میلیاردر چرا باافتخار، میراث میلی یا همان اره برقی را بالای سر خود گرفته است؟
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در نخستین روز کاری خود DOGE«دپارتمان کارآیی دولت» را با هدف حذف هزینه‌های غیر ضروری دولت، تاسیس و ایلان ماسک را به‌عنوان رئیس این نهاد منصوب کرد. ماسک از طرفداران اقتصاد آزاد و کاهش دخالت دولت در بازار است. او به‌عنوان کسی که شرکت‌هایی مانند اسپیس‌ایکس و تسلا را با موفقیت راه‌اندازی کرده، معتقد است که کاهش مالیات‌ها و هزینه‌های دولتی باعث تشویق کارآفرینی، نوآوری و رشد اقتصادی می‌شود. از دیدگاه او، دولت باید نقش کمتری در اقتصاد ایفا کند و بیش از ایجاد کنترل و مقررات، بر تسهیل شرایط کسب‌وکارها و نوآوری‌ها تمرکز کند.
او معتقد است که دولت‌های بزرگ و پیچیده معمولا ناکارآمد و مصرف‌کننده منابع زیادی هستند و حالا با در دست داشتن اره برقی علیه بوروکراسی هزینه‌زا اعلام جنگ کرده است. برای مثال رسانه‌ها معتقدند که اخراج برخی از مقامات ایمنی پرواز، کارمندان دولتی ناظر بر شیوع آنفلوآنزای پرندگان و همچنین حدود 300نفر از اعضای بخش نگهداری از تسهیلات هسته‌ای در آمریکا به‌دلیل حملات قاطع دپارتمان کارآیی دولت بوده است.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/703692/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نویسنده مشهور آمریکایی: چرا زلنسکی تسلیم فشار‌های ترامپ نشد؟

رئیس‌ جمهور آمریکا به دنبال «شاه» شدن

بازگشت محافظه‌کاری و راست‌گرایی در قرن 21

مصائب ادبیات پزشکیان؛ انتقاد روزنامه اصولگرا از رئیس جمهور

تهران- قاهره بر مدار ترمیم روابط

اعتراف اپوزیسیون: خارجی‌ها هم ما را جدی نمی‌گیرند!

هم‌میهن: از مذاکره هوشمندانه وشرافتمندانه ضرر نمی‌کنیم

حق سلامت ایرانیان در خطر تهدید

روایت «رسانه آمریکایی» از تنها کشوری که همچنان از اف-14 استفاده می‌کند

چه کسانی باید استیضاح شوند؟

قیمت مذاکره

قابلیت Pikaswaps معرفی شد؛ جایگزین‌کردن المان‌های ویدیو با هوش مصنوعی

این ربات انسان‌نمای عجیب با 1000 عضله شبیه انسان‌ها تکان می‌خورد

بارندگی‌های استان کرمان همچنان پایین‌تر از میانگین بلندمدت است

کشورگشایی نوین

رنج پدرانگی درغزه

پول‌هایی که آزاد نشد

دارالندوه بیروت

آسمان تاریک می‌شود؛ سیارک 2024 YR4، تهدید یا توهم؟

تصویری ترسناک از زمین در آینده / آخرالزمان اقلیمی، انسان‌ها منقرض خواهند شد؟

برکت و رحمت خانواده‌های شهدا و ایثارگران را دربیمه دی شاهد هستیم

همتی در چاله اقتصاد یا سیاست

معامله شد

فرصتِ ایران در شکاف متحدان؟

تندروها باید کنار بروند

پوپولیسم چطور جیب آرژانتینی‌ها را زد؟

پرتاب 2 ماموریت بر روی یک موشک به فضا

آموزش دوره‌های هوش مصنوعی دیپ سیک در دانشگاه‌های چین

درخشش تکواندوکاران کرمانی در رقابت‌های کشوری

سحابی زیبای Tarantula

اثبات نظریه انیشتین؛ تعریف جدید از قوانین فیزیک حاکم بر کیهان

سرمقاله آرمان امروز/ واکاوی افزایش تعداد نمایندگان مجلس

نتانیاهو بزرگ‌ترین بازنده سیاست ترامپ در منطقه؟

یک کپسول نانویی به کمک درمان کبد چرب آمد

نانوذرات لیپیدی برای عبور از سد خونی مغز مناسب هستند

یک برچسب شفاف روی پوست، هوای سلامتی شما را دارد

هوش مصنوعی مساله 10 ساله دانشمندان را 2 روزه حل کرد!

آخرین دستاوردها و تحولات حفاظت انجمادی گونه‌های گیاهی نادر و در معرض انقراض

ماندن در فضا چه بلایی سر فضانوردان می‌آورد؟

‌‌تاکید مدیرکل بنیاد مازندران بر تسریع در روند ساخت مرکز توانبخشی ایثار

کسب 4 رتبه برتر کشوری توسط ایثارگران استان اصفهان در مسابقات سراسری قرآن خانواده‌های شاهد و ایثارگر

مراسم بزرگداشت «سیدحسن نصرالله» در کرمان برگزار می‌شود

کرمان، فاتح مسابقات قهرمانی بولینگ نابینایان کشور

کشف زمین‌خواری 940 میلیارد تومانی در جیرفت

سرمقاله خراسان/ دانش انباشته ما درباره تحریم کجاست؟

سرمقاله اعتماد/ مسوولیت فرد یا حکومت؟

تصویربرداری سریع‌تر و ارزان‌تر از سرطان با الهام از بال پروانه‌ها

جدیدترین ربات انسان‌نما برای انجام دادن کارهای خانه رونمایی شد

ابداع برنجی که خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهد

لباس خواب هوشمندی که اختلال خواب را تشخیص می‌دهد