کرمان رصد

آخرين مطالب

رنج پدرانگی درغزه مقالات

رنج پدرانگی درغزه
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - همشهری /متن پیش رو در همشهری منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رنج مردان فلسطینی، به‌ویژه پدران، واقعیتی است که اغلب نادیده گرفته می‌شود. پدران فلسطینی در طول 15ماه جنگ غزه با شجاعت و استقامت بی‌نظیری در میان ویرانه‌ها و در بحبوحه نسل‌کشی، قحطی و سرمای کشنده به پدرانه‌ترین شکل ممکن از فرزندانشان حمایت کردند. هزاران تصویر از مردانی که بدن‌های بی‌جان فرزندانشان را روی دست گرفته بودند، بارها به صفحه اول رسانه‌های مختلف جهان مخابره شد؛ تصاویر پدرانی که درد فقدان عزیزان جانشان را سوزاند، اما همچنان ثابت‌قدم ایستادند. دیده‌بان حقوق بشر اروپا مدیترانه در گزارشی آورده: تأثیر حملات اسرائیل بر زنان و کودکان غزه ویرانگر بوده است، اما رنج مردان فلسطینی به‌ویژه پدران، واقعیتی است که اغلب نادیده گرفته می‌شود.



وقت نکردم تولدشان را جشن بگیرم
محمد ابوالقمصان از آوارگان فلسطینی ساکن شمال غزه است که به‌تازگی صاحب فرزندانی دوقلو شده بود، اما شادی او خیلی زود به غم و اندوهی بی‌پایان تبدیل شد. او پس از به دنیا آمدن دوقلوهایش رفته بود تا برای آنها شناسنامه بگیرد، اما وقتی به خانه بازگشت، دوقلوها همراه با مادرشان در حمله ارتش اشغالگر صهیونیستی به دیرالبلح به شهادت رسیده بودند. محمد می‌گوید: «نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده، به من گفته شده که یک بمب به خانه اصابت کرده است. من حتی وقت نکردم، تولد آنها را جشن بگیرم. من روز قبل برای گرفتن شناسنامه بچه‌ها رفتم. گفتند فردا برگرد؛ بنابراین من رفتم و منتظر بودم که کسی با من تماس گرفت و به من گفت که آپارتمانی که در آن زندگی می‌کنم بمباران شده است. به محض دریافت تماس، به سرعت به بیمارستان الاقصی در همان حوالی رفتم، اما به من گفتند که خانواده‌ام همگی کشته شده‌اند.»
دکتر خلیل الدقران، سخنگوی بیمارستان شهدای الاقصی می‌گوید: «تأثیر روانی و شوک عاطفی شهادت 2کودک و همسر بر محمد بسیار عمیق بوده است.»

کرمان رصد

احمد النجار تنها 18ماهه بود که در حمله اسرائیل به اردوگاه پناهندگان رفح در آتش سوخت. تصویر دلخراش عبدالحافظ، پدر احمد که بدن کوچک و سر بریده او را حمل می‌کرد حتی در میان متحدان اسرائیل هم خشم و انزجار شدیدی ایجاد کرد. در آن شب رژیم‌صهیونیستی چادرهایی را بمباران کرد که غیرنظامیان در آنها پناه گرفته بودند. در عرض چند دقیقه بیش از 50نفر به شهادت رسیدند که احمد هم در میان آنها بود. سر احمد هرگز پیدا نشد و خانواده‌اش فقط توانستند بدن بی‌سر او را دفن کنند. عبدالحافظ به الجزیره گفته: «نمی‌دانستم سر احمد در جریان بمباران جدا شده تا زمانی که آن را با چشمان خود در درمانگاه سلطان دیدم.»
پدر احمد می‌گوید که او در زندگی بسیار کوتاهش عاشق ترامپولین، توپ و بازی با گربه‌ها بود. شهادت احمد، همسر و دخترانش گرچه کمر عبدالحافظ را خم کرده، ولی او فرصت عزاداری ندارد؛ چون باید مراقب 2برادر احمد یعنی محمد 13ساله و یامین 8ساله باشد که هردو جسد احمد را در شب کشتار دیده‌ و دچار ترومای شدید شده‌اند.
دریافت خبر مرگ عزیزان حین انجام وظیفه
خانواده وائل دحدوح، خبرنگار فلسطینی که به‌دلیل گزارش‌هایش از غزه به نمادی از مقاومت و استقامت تبدیل شده، مانند بسیاری دیگر پس از دستور ارتش اسرائیل برای ترک شمال غزه، به اردوگاه پناهندگان نصیرات پناه بردند. دحدوح در طول یک پخش زنده، خبر ویرانگری دریافت کرد: اشغالگران صهیونیست خانه موقت خانواده‌اش در نصیرات را بمباران کردند که همسر 44ساله و 2فرزند 7 و 15ساله‌اش به همراه نوه‌اش که تازه 2ماهه شده بود، شهید شدند.
دحدوح گرچه در غم و اندوه فرورفته بود، اما وظیفه‌اش - یعنی ادامه گزارش‌دهی از نسل‌کشی فلسطینیان در غزه - را رها نکرد. با این حال چندی بعد، حمزه دحدوح، یکی دیگر از پسران وائل در حمله پهپادی اسرائیل به شهادت رسید. پس از شهید شدن پسرش حمزه، دحدوح در گفت‌وگو با شبکه آمریکایی ان‌بی‌سی اذعان کرد که هزینه سنگینی را متحمل شده، اما ترک کار در میانه این بحران بشری قطعا گزینه نیست.

کرمان رصد

«از من درخواست میوه کرده بود و فقط توانسته بودم یک نارنگی کوچک برایش بخرم که فرصت نشد همان را هم بخورد.» این بخشی از صحبت‌های خالد نبهان ملقب به ابوضیاست؛ پیرمردی که نوه کوچک خود، ریم را پس از شهادتش روح‌الروح نامیده بود.
تصاویر وداع دردناک ابوضیا با نوه‌اش ریم که خود نیز چند‌ماه بعد در حمله‌ اشغالگران به اردوگاه نصیرات به شهادت رسید، او را به چهره‌ای شناخته ‌شده تبدیل کرد. ابوضیا درباره شب آخر با نوه‌هایش - ریم و طارق - گفته بود: «نیمه‌شب بود که با صدای مهیب فروریختن آوار از خواب پریدم و دیدم که نوه‌هایم زیر آوار دفن شده‌اند.»
ابوضیا در حال تمیز کردن سر و صورت نوه‌هایش از گرد و خاک ناشی از بمباران بود که تصاویر معروف از او ضبط شد.
 او در این مصاحبه اشاره می‌کند که هنگام تمیزکردن صورت ریم متوجه شده یک لنگه گوشواره او گم شده است و لنگه دیگر را به‌عنوان یادگاری نگه داشته است. او گوشواره را رو به دوربین گرفته و می‌گوید این یادگاری همیشه همراهش خواهد بود و با نگاه کردن به آن، به یاد نوه شهیدش می‌افتد و از آن به‌عنوان سنجاق سینه استفاده می‌کند.

کرمان رصد

محمد هاشم 38ساله اهل خان‌یونس که پس از شهادت همسرش ریم و پسرش اسماعیل حالا به‌تنهایی از پسر 2ساله‌اش یوسف مراقبت می‌کند در نامه‌ای به او که در روزنامه گاردین منتشر شده، نوشته است:
یوسف عزیز، هیچ کلمه‌ای برای توصیف وحشتی که در چند‌ماه گذشته پشت سر گذاشته‌ایم وجود ندارد. من همیشه در بامزه بودن خوب بوده‌ام، اما تو به یک پدر نیاز داری، نه دلقک. نمی‌دانم چقدر طول می‌کشد تا مادرت و لالایی‌هایش را فراموش کنی و برای او گریه نکنی. هر شب دستم را روی قلبت که به تندی می‎تپد می‌گذارم و خدا را شکر می‌کنم که هنوز زند‌ه‌ای. این روزها به صدای انفجار عادت کرده‌ای، اما هنوز هم بدن کوچکت که در کنار بدن من جمع شده با صدای بلند به‌طور غریزی می‌لرزد. هر روز که از خواب بیدار می‌شویم دستان کوچکت را در دست می‌گیرم و در میان زباله‌ها به‌دنبال غذا می‌گردیم. باید بدانی در میان مرگ و ویرانی که هر روز تجربه می‌کنیم، تو نوری هستی که در تاریکی سوسو می‌زند.
یوسف، اگر من باید قبل از تو بمیرم، می‌خواهم بدانی که وجود تو برای من نماد مقاومت، آزادی و امید است. تمام تلاشم را می‌کنم از این جنگ جان سالم به در ببریم. ما از این خاکسترها برخاسته‌ایم و زنده خواهیم ماند. من بهترین پدری خواهم بود که می‌توانم باشم. وقتی این جنگ تمام شد، همه قطعات شکسته را جمع و راهی پیدا می‌کنیم تا دوباره خودمان را کامل کنیم. این قول من است. پدرت، محمدهاشم.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/703738/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نویسنده مشهور آمریکایی: چرا زلنسکی تسلیم فشار‌های ترامپ نشد؟

رئیس‌ جمهور آمریکا به دنبال «شاه» شدن

بازگشت محافظه‌کاری و راست‌گرایی در قرن 21

مصائب ادبیات پزشکیان؛ انتقاد روزنامه اصولگرا از رئیس جمهور

تهران- قاهره بر مدار ترمیم روابط

اعتراف اپوزیسیون: خارجی‌ها هم ما را جدی نمی‌گیرند!

هم‌میهن: از مذاکره هوشمندانه وشرافتمندانه ضرر نمی‌کنیم

حق سلامت ایرانیان در خطر تهدید

روایت «رسانه آمریکایی» از تنها کشوری که همچنان از اف-14 استفاده می‌کند

چه کسانی باید استیضاح شوند؟

قیمت مذاکره

قابلیت Pikaswaps معرفی شد؛ جایگزین‌کردن المان‌های ویدیو با هوش مصنوعی

این ربات انسان‌نمای عجیب با 1000 عضله شبیه انسان‌ها تکان می‌خورد

بارندگی‌های استان کرمان همچنان پایین‌تر از میانگین بلندمدت است

کشورگشایی نوین

رنج پدرانگی درغزه

پول‌هایی که آزاد نشد

دارالندوه بیروت

آسمان تاریک می‌شود؛ سیارک 2024 YR4، تهدید یا توهم؟

تصویری ترسناک از زمین در آینده / آخرالزمان اقلیمی، انسان‌ها منقرض خواهند شد؟

برکت و رحمت خانواده‌های شهدا و ایثارگران را دربیمه دی شاهد هستیم

همتی در چاله اقتصاد یا سیاست

معامله شد

فرصتِ ایران در شکاف متحدان؟

تندروها باید کنار بروند

پوپولیسم چطور جیب آرژانتینی‌ها را زد؟

پرتاب 2 ماموریت بر روی یک موشک به فضا

آموزش دوره‌های هوش مصنوعی دیپ سیک در دانشگاه‌های چین

درخشش تکواندوکاران کرمانی در رقابت‌های کشوری

سحابی زیبای Tarantula

اثبات نظریه انیشتین؛ تعریف جدید از قوانین فیزیک حاکم بر کیهان

سرمقاله آرمان امروز/ واکاوی افزایش تعداد نمایندگان مجلس

نتانیاهو بزرگ‌ترین بازنده سیاست ترامپ در منطقه؟

یک کپسول نانویی به کمک درمان کبد چرب آمد

نانوذرات لیپیدی برای عبور از سد خونی مغز مناسب هستند

یک برچسب شفاف روی پوست، هوای سلامتی شما را دارد

هوش مصنوعی مساله 10 ساله دانشمندان را 2 روزه حل کرد!

آخرین دستاوردها و تحولات حفاظت انجمادی گونه‌های گیاهی نادر و در معرض انقراض

ماندن در فضا چه بلایی سر فضانوردان می‌آورد؟

‌‌تاکید مدیرکل بنیاد مازندران بر تسریع در روند ساخت مرکز توانبخشی ایثار

کسب 4 رتبه برتر کشوری توسط ایثارگران استان اصفهان در مسابقات سراسری قرآن خانواده‌های شاهد و ایثارگر

مراسم بزرگداشت «سیدحسن نصرالله» در کرمان برگزار می‌شود

کرمان، فاتح مسابقات قهرمانی بولینگ نابینایان کشور

کشف زمین‌خواری 940 میلیارد تومانی در جیرفت

سرمقاله خراسان/ دانش انباشته ما درباره تحریم کجاست؟

سرمقاله اعتماد/ مسوولیت فرد یا حکومت؟

تصویربرداری سریع‌تر و ارزان‌تر از سرطان با الهام از بال پروانه‌ها

جدیدترین ربات انسان‌نما برای انجام دادن کارهای خانه رونمایی شد

ابداع برنجی که خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهد

لباس خواب هوشمندی که اختلال خواب را تشخیص می‌دهد