کرمان رصد

آخرين مطالب

دمیدن در آتش زیر خاکستر؛ واکنش «جوان» به قتل دانشجوی دانشگاه تهران مقالات

دمیدن در آتش زیر خاکستر؛ واکنش «جوان» به قتل دانشجوی دانشگاه تهران
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - روزنامه جوان /متن پیش رو در جوان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حسین فصیحی| قتل دانشجوی دانشگاه تهران موضوعی کاملاً اجتماعی است، اما به دلیل دانشجو بودن مقتول و محلی که حادثه در آن اتفاق افتاده‌است، سبب شده است بستر‌های لازم برای تبدیل شدن آن به موضوعی سیاسی وجود داشته باشد. اقبال به سیاسی کردن موضوع اجتماعی همواره مورد توجه رسانه‌های معاند قرار دارد، از همین‌رو فعال شدن این شیوه اطلاع‌رسانی سبب می‌شود، بسیاری از دنبال کنندگان حادثه، اساساً از ماهیت حادثه‌ای که رقم خورده‌است، اطلاع نداشته باشند. اینکه حادثه در داخل دانشگاه یا کوی دانشگاه رقم نخورده‌است و مرتکبان آن زورگیرانی هستند که هر روز در خیابان‌ها مشغول خفت‌کردن مردم هستند و دانشجوی مقتول را بیرون محوطه دانشگاهی هدف قرار داده‌اند. این دسته از رسانه‌ها تلاش می‌کنند اجازه ندهند مخاطبان خود روی شیوه‌ای که حادثه اتفاق افتاده‌است، تمرکز کنند و ذهن آنها را از شیوه وقوع حادثه به موضوعات حاشیه‌ای از جمله هدف قرار دادن دانشجویان پیوند دهند.

روشن است همزمان با شدت گرفتن معضلات اقتصادی، شاخص‌های امنیت کاهش پیدا کرده‌است، از همین‌رو با شدت گرفتن آسیب‌های اجتماعی، احساس امنیت هم کاهش پیدا کرده‌است. مطالبات اجتماعی مطرح‌شده، بدیهی‌ترین موضوعاتی است که رسانه‌ها همواره روی آن تأکید دارند، اما ساختار قانونی نسبت به آن توجه نمی‌کند. از جمله این مطالبات اینکه دانشجویان اعلام می‌کنند خیابانی که حادثه در آن رقم خورده است، از روشنایی لازم برخوردار نیست و سارقان پیش‌تر هم در همین محل مرتکب زورگیری شده‌بودند. تاریکی معابر شهری همواره مورد نقد رسانه‌ای بوده‌است، از جمله اینکه همواره تأکید می‌شود جرائم و سوانح رانندگی در این وضعیت شدت پیدا می‌کند. بدیهی است اگر جای این دانشجو، فرد رهگذر دیگری هدف چنین خشونتی قرار می‌گرفت، دامنه واکنش‌ها به آن شدت نمی‌گرفت، با این حال ساختار قانونی باید در نظر داشته‌باشد بخش مهمی از واکنش‌های صورت گرفته، آتش زیر خاکستری است که در بی‌توجهی به مطالبات اجتماعی رقم می‌خورد و دامنه آن می‌تواند به تحمیل کردن هزینه‌های کلان به کشور منجر شود. در وضعیت فعلی، پلیس تمام توان خود برای شناسایی و بازداشت عاملان حادثه را به کار گرفته است که همزمان با بازداشت مرتکبان ابعاد دیگر حادثه در اعتراف‌های مجرمان برملا می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/703048/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایت رسانه فرانسوی از «تنهایی زلنسکی»

هوش مصنوعی، لهجه اپراتورهای تلفنی را عوض می‌کند

به صلابت گردان «کاپشن صورتی»

ساخت موتور موشکی که فضاپیما را در 30 روز به مریخ می‌رساند

درمان اختلال عضلانی ژنتیکی یک جنین در رحم مادر برای اولین بار

واشنگتن-مسکو-پکن؛ آیا نیکسون معکوس در پیش است؟

کاهش خطر برخورد سیارک «قاتل شهر» به زمین

رزمایش پیامبر اعظم در کرمان؛ 50 هزار بسیجی به میدان آ‌مدند

تحلیلگر اسرائیلی: ترامپ از نجات سیاسی نتانیاهو چه منفعتی می‌برد؟

سرمایه‌گذاری 20 میلیون دلاری برای حفاری سیارک‌ها

مناسبت روز/ جمعه، 3 اسفندماه

اینفوگرافی/ آمارهایی درباره زبان مادری به بهانه روز جهانی زبان مادر

تولید زخم‌پوش زیستی برای بیماران دیابتی توسط رویان

روبیو در خاورمیانه؛ پاکسازی یا باج‌گیری؟

کارت‌ برنده بن‌سلمان در مذاکره با تهران چیست؟

دیدار مدیرکل بنیاد مازندران و رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با والدین معزز شهید مدافع امنیت مصطفی نوروزی

حضور فعال جزیره کیش در سومین نمایشگاه بین المللی اوراسیا

کالابرگ می‌‏دهند که عذاب وجدان‏شان کم شود

مالک تراکتور در جلسه مهم دولت چه می‌کرد؟

جولانی با سوریه چه می‌کند؟

ترامپ پایان جنگ سرد را کلید زد؟

جدال بر سر جانشینیِ امپراتوری رسانه ای خانوادگی

از مردم هم حمایت کنید آقای رئیس‌جمهور!

استراتژیست آمریکایی مطرح کرد: چرا عربستان؟

ژاپن چگونه ژاپن شد؟

نیم نگاه نانولوله‌های کربنی به صنعت باتری‌؛ جایگاه باتری لیتیم یون متزلزل می‌شود

فرودگرِ جالب blue ghost

زمین از نگاه ایستگاه فضایی در شب

توقیف 40 دستگاه خودرو شوتی توسط پلیس کرمان

سفر نایب‌رئیس مجلس به جیرفت

تیشه به ریشه قمار

تاریخ تلخ تهران در کی‌یف تکرار شد

خروج کوپنی ذخایر از صندوق توسعه

10 فرمان دفاعی برای قاره سبز

ویدیویی واقعی از فرود کاوشگر perseverance بر سطح سیاره ی بهرام

تلسکوپ فضایی اقلیدس را ببینید

عربستان فاقد ظرفیت لازم برای نقش‌آفرینی احتمالی میان ایران و امریکاست

اصرار بهارستان بر اولین استیضاح

تکاپوی کشورهای عربی برای نقش‌آفرینی ایران در مهار اسرائیل

پرونده «سوریه» در سعدآباد

پیام جدید؟

تمرین فضانوردان ناسا برای بازگشت به ماه

نگاه تلسکوپ فضایی جیمز وب به کهکشان کلاه مکزیکی

غبارروبی گلزار شهدای علی بن جعفر (ع) به مناسبت سالروز تأسیس بیمه دی

اختتامیه هجدهمین دوره مسابقات فوتسال دسته یک جانبازان سالم‌تن کشور برگزار شد

نحوه کار کردن منظومه شمسی

سرمقاله سازندگی/ ختم منازعات

بازگشت جهان به عصر «یالتا»

هوش مصنوعی «گروک 3» رایگان شد

ویدئوی «شبح آبی» از سطح ماه