کرمان رصد

آخرين مطالب

چه نوع موسیقی می‌تواند به افزایش بهره‌وری در کار کمک کند؟ علمي

چه نوع موسیقی می‌تواند به افزایش بهره‌وری در کار کمک کند؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /هر کسی که برای تمرکز در محل کار از هدفون استفاده کرده باشد، می‌داند که موسیقی مناسب می‌تواند به شما کمک کند تا تمرکز خود را حفظ کنید. اما با وجود فهرست‌های پخش بی‌پایانی که وعده افزایش تمرکز و بهره‌وری را می‌دهند، این سؤال پیش می‌آید که کدام نوع موسیقی واقعا نتیجه می‌دهد؟
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که در حالی که انواع خاصی از موسیقی پس زمینه می‌توانند روحیه و عملکرد در کار را بهبود بخشند، همه انواع موسیقی‌های مخصوص تمرکز، به وعده‌های خود عمل نمی‌کنند. رابطه بین موسیقی و بهره‌وری مدت‌هاست که محققان و کارمندان را مجذوب خود کرده است.
به نقل از اس‌اف، از آنجایی که تلفن همراه و سرویس‌های پخش موسیقی، بیش از هر زمان دیگری در طول ساعات کاری در دسترس هستند، درک این اثرات اهمیت فزاینده‌ای پیدا می‌کند. مطالعات قبلی نتایج متفاوتی را نشان داده‌اند، در حالی که به نظر می‌رسد برخی از موسیقی‌ها حافظه و توجه را تقویت می‌کنند، انواع دیگر می‌توانند حواس‌پرت کننده باشند، به‌ویژه زمانی که حاوی اشعار یا عناصر پیچیده موسیقی هستند که باعث جلب توجه ما می‌شوند و برای کسب آن تلاش می‌کنند.
جدیدترین مطالعه در این زمینه نشان می‌دهد که موسیقی موسوم به «جریان کاری» (work flow) به افراد کمک می‌کند در هنگام انجام وظایف ذهنی چالش‌برانگیز سریع‌تر فکر کنند و احساس بهتری داشته باشند. این برای انواع دیگر صدای پس‌زمینه، از جمله موسیقی موسوم به «تمرکز عمیق» یا نویز شبیه‌سازی شده اداری صادق نبود.
راز آن در فرمول خاص موسیقی نهفته است. سرعت متوسط، ریتم واضح و ملودی‌های ساده بدون اشعار می‌توانند به بهبود عملکرد کمک کنند. برخلاف آهنگ‌های «تمرکز عمیق» یا آهنگ‌های پاپ جذاب، موسیقی جریان کاری تعادل دقیقی ایجاد می‌کند و ساختار موسیقی کافی برای حفظ تعامل بدون ایجاد حواس‌پرتی را داراست.
محققان از دانشگاه‌های مختلف آمریکا آزمایش کردند که چگونه انواع مختلف صدای پس‌زمینه بر توانایی افراد برای تمرکز و عملکرد خوب در کاری که نیاز به توجه زیادی دارد، تاثیر می‌گذارد. در این مطالعه 196 شرکت‌کننده انتخاب شدند و به‌طور تصادفی به چهار صوت مختلف گوش دادند.
شرکت کنندگان در حالی که به مدت 10 دقیقه به صوت مشخصی گوش می‌دادند، یک آزمون روانشناسی کلاسیک را انجام دادند که توجه انتخابی و سرعت پردازش آنها را اندازه‌گیری می‌کرد.
موسیقی که نسبت به سایر گزینه‌ها بهتر عمل کرد، چندین ویژگی متمایز داشت. آهنگ‌ها سرعت نسبتا سریع با ضرب‌های واضح و ثابت داشتند که شنونده را تحت تأثیر قرار نمی‌داد. ملودی‌ها و هارمونی‌ها ساده بودند و عمدتا از کلیدهای اصلی استفاده می‌شدند و از تغییرات پیچیده‌ای که ممکن بود به توجه نیاز داشته باشند، اجتناب می‌شد. صدای کلی دارای ترکیبی متعادل از فرکانس‌های زیر 6000 هرتز بود و موسیقی شامل تغییرات دینامیکی متوسط ‌به جای تغییر ناگهانی صدا یا شدت بود.
در مقابل، موسیقی «تمرکز عمیق» که مفید واقع نشد، با سرعت کندتر، ریتم‌های تعریف شده کمتر و فرکانس‌های صوتی محدودتر اجرا شد. در حالی که هدف هر دو نوع موسیقی افزایش تمرکز بود، رویکردهای آنها به طور قابل توجهی متفاوت بود. از سوی دیگر، آهنگ‌های پاپ، دارای اشعار و پیچیدگی‌های موسیقی که به طور بالقوه می‌توانند تمرکز را به خود جلب کنند، مناسب نبودند.
تنها شرکت‌کنندگانی که به موسیقی مناسب گوش می‌دادند، بهبود قابل‌توجهی در خلق و خو و عملکرد نشان دادند. این شنوندگان گزارش کردند که بعد از انجام کار احساس بهتری داشتند و با گذشت زمان، به تدریج در پاسخگویی دقیق سریع‌تر شدند. حدود 76 درصد از شرکت کنندگان، بهبود خلق و خوی خود را گزارش کردند، در حالی که کمتر از نیمی از شرکت کنندگان گروه دیگر، تجربه بهبود خلق و خوی را گزارش کردند.
جالب‌ترین نکته این است که بهبود خلق و خو با دستاوردهای عملکردی بیشتر مرتبط بود. به عبارت ساده‌تر، هرچه موسیقی خلق و خوی افراد را بهتر می‌کرد، عملکرد آنها در طول زمان بیشتر بهبود می‌یافت که نشان می‌دهد احساس خوب و خوب کار کردن ارتباط تنگاتنگی با هم دارند.
این مطالعه همچنین یافته‌های جالبی را در مورد ترجیحات موسیقی و آشنایی نشان داد و مشخص شد که جدید بودن موسیقی مانعی برای اثربخشی آن نیست.
آهنگ‌های پاپ، علیرغم محبوبیت و توانایی آنها برای افزایش انگیختگی، هیچ مزیت قابل توجهی برای خلق و خو و عملکرد نشان ندادند.
محققان به طور خاص بررسی کردند که چگونه این اثرات ممکن است بر اساس تفاوت‌های فردی متفاوت باشد. آنها دریافتند که افرادی که حساسیت بیشتری نسبت به پاداش‌های موسیقی دارند، یعنی کسانی که عموما واکنش‌های احساسی قوی‌تری نسبت به موسیقی تجربه می‌کنند، در کل در طول کار سریع‌تر پاسخ می‌دهند. این نشان می‌دهد که برای برخی از افراد ممکن است استفاده از موسیقی یک ابزار مناسب برای بهبود کار باشد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/703040/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایت رسانه فرانسوی از «تنهایی زلنسکی»

هوش مصنوعی، لهجه اپراتورهای تلفنی را عوض می‌کند

به صلابت گردان «کاپشن صورتی»

ساخت موتور موشکی که فضاپیما را در 30 روز به مریخ می‌رساند

درمان اختلال عضلانی ژنتیکی یک جنین در رحم مادر برای اولین بار

واشنگتن-مسکو-پکن؛ آیا نیکسون معکوس در پیش است؟

کاهش خطر برخورد سیارک «قاتل شهر» به زمین

رزمایش پیامبر اعظم در کرمان؛ 50 هزار بسیجی به میدان آ‌مدند

تحلیلگر اسرائیلی: ترامپ از نجات سیاسی نتانیاهو چه منفعتی می‌برد؟

سرمایه‌گذاری 20 میلیون دلاری برای حفاری سیارک‌ها

مناسبت روز/ جمعه، 3 اسفندماه

اینفوگرافی/ آمارهایی درباره زبان مادری به بهانه روز جهانی زبان مادر

تولید زخم‌پوش زیستی برای بیماران دیابتی توسط رویان

روبیو در خاورمیانه؛ پاکسازی یا باج‌گیری؟

کارت‌ برنده بن‌سلمان در مذاکره با تهران چیست؟

دیدار مدیرکل بنیاد مازندران و رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با والدین معزز شهید مدافع امنیت مصطفی نوروزی

حضور فعال جزیره کیش در سومین نمایشگاه بین المللی اوراسیا

کالابرگ می‌‏دهند که عذاب وجدان‏شان کم شود

مالک تراکتور در جلسه مهم دولت چه می‌کرد؟

جولانی با سوریه چه می‌کند؟

ترامپ پایان جنگ سرد را کلید زد؟

جدال بر سر جانشینیِ امپراتوری رسانه ای خانوادگی

از مردم هم حمایت کنید آقای رئیس‌جمهور!

استراتژیست آمریکایی مطرح کرد: چرا عربستان؟

ژاپن چگونه ژاپن شد؟

نیم نگاه نانولوله‌های کربنی به صنعت باتری‌؛ جایگاه باتری لیتیم یون متزلزل می‌شود

فرودگرِ جالب blue ghost

زمین از نگاه ایستگاه فضایی در شب

توقیف 40 دستگاه خودرو شوتی توسط پلیس کرمان

سفر نایب‌رئیس مجلس به جیرفت

تیشه به ریشه قمار

تاریخ تلخ تهران در کی‌یف تکرار شد

خروج کوپنی ذخایر از صندوق توسعه

10 فرمان دفاعی برای قاره سبز

ویدیویی واقعی از فرود کاوشگر perseverance بر سطح سیاره ی بهرام

تلسکوپ فضایی اقلیدس را ببینید

عربستان فاقد ظرفیت لازم برای نقش‌آفرینی احتمالی میان ایران و امریکاست

اصرار بهارستان بر اولین استیضاح

تکاپوی کشورهای عربی برای نقش‌آفرینی ایران در مهار اسرائیل

پرونده «سوریه» در سعدآباد

پیام جدید؟

تمرین فضانوردان ناسا برای بازگشت به ماه

نگاه تلسکوپ فضایی جیمز وب به کهکشان کلاه مکزیکی

غبارروبی گلزار شهدای علی بن جعفر (ع) به مناسبت سالروز تأسیس بیمه دی

اختتامیه هجدهمین دوره مسابقات فوتسال دسته یک جانبازان سالم‌تن کشور برگزار شد

نحوه کار کردن منظومه شمسی

سرمقاله سازندگی/ ختم منازعات

بازگشت جهان به عصر «یالتا»

هوش مصنوعی «گروک 3» رایگان شد

ویدئوی «شبح آبی» از سطح ماه