کرمان رصد

آخرين مطالب

بازرس کل قضایی استان کرمان: تراکم و تزاحم قوانین مغایر، نفس تولیدکنندگان را به شماره انداخته است اجتماعي

بازرس کل قضایی استان کرمان: تراکم و تزاحم قوانین مغایر، نفس تولیدکنندگان را به شماره انداخته است
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - دادخدا سالاری، بازرس کل قضایی استان با تبیین وضعیت موجود سخت پیش روی تولیدکنندگان بویژه در بخش خصوصی و ضمن اشاره به خروجی ورود نظارتی بازرسی به این عرصه، بیان واکاوی برخی دلایل و نیز ارائه راهکار‌های عملیاتی برای این وضعیت تاکید کرد: تغییرات ماهانه، فصلی و گاه هفتگی و روزانه قوانین و مقررات و بی‌ثباتی مدام از یک سو و تراکم و تزاحم قوانین مغایر، منسوخ و متراکم از سوی دیگر قدرت تنفیذ را از بخش تولید سلب کرده و نفس تولیدکنندگان را به شماره انداخته است.
به گزارش خبرگزاری برنا؛ دادخدا سالاری در نشست شورای معادن استان کرمان در حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، خطاب به وی اظهارداشت: دورنمای کلی و همه مصادیق نشان می‌دهد حال و احوال صنعت بخصوص تولید کنندگان غیردولتی ناخوش و نیازمند طبیبی حاذق است.
وی در ادامه با تشریح برخی راه‌های برون رفت از مشکلات موجود پیش روی تولید در کشور گفت: اجرای کامل قانون دسترسی آزاد به اطلاعات و اعتقاد عملی به مبارزه با رانت و انحصار از طریق شفافیت در قراردادها، واگذاری ها، تدوین و اجرای بودجه‌ها بخصوص در شرکت‌های بزرگ خصولتی باید مدنظر باشد.
بازرس کل قضایی استان کرمان گفت: حمایت عملی دولت از رقابت منصفانه و پرهیز از رفتار‌های ضدرقابتی از قبیل تبانی پنهان، همچنین قیمت گذاری تبعیض آمیز، دوری از سوء‌استفاده از قدرت مسلط و بلامنازع و ضرورت برگشت دولت به سرخط شروع سابقه جهت یک رقابت عادلانه با تولیدکنندگان از دیگر راهکار‌های رفع این مشکلات است.
سالاری در ادامه جلوگیری از انحصار و شبه‌انحصار بخصوص با دست برتر دولت در شرکت‌های قدرتمند در اختیار خود را از دیگر الزامات و راهکار‌های این عرصه بیان کرد.
ضرورت تسهیل محیط کسب و کار
این مقام قضایی همچنین تسهیل محیط کسب و کار را بسیار ضروری دانست و گفت این مهم از طریق اصلاح قوانین و مقررات مربوط به کسب و کار به صورت تنقیح شده. شفاف و قابل پیش بینی محقق می‌شود.
به گفته وی صدور مجوز‌ها و فرآیند‌های اداری بسیار پیچیده، زمان‌بر، مبهم و غیرقابل دسترسی از دیگر مشکلات پیش روی تولیدکنندگان است.
سالاری تاکید کرد: تولید کننده را باید با استفاده از فناوری‌های نوین، درگاه‌های الکترونیکی و حذف عوامل انسانی بازدارنده، از این وادی سرگردانی موجود نجات داد.
وی تغییر رویکرد دولت از دخالت مستقیم و دستوری در اقتصاد تولیدی را به سمت سیاستگذاری، نظارت، تسهیل گری و ایجاد زیر ساخت برای بخش خصوصی بسیار لازم دانست و گفت: به جای رقابت غیرعادلانه و تحکمی، دولت باید به وظایف اصلی خود بپردازد.
ضرورت ایفای تعهدات معادن نسبت به استان کرمان 
دادخدا سالاری همچنین تحقق مطالبات بحق و قانونی استان کرمان به عنوان قطب مهم و بهشت معادن ایران و خاورمیانه ناشی از عواید معدن کاوی و جبران خسارت‌های این فعالیت‌ها را از منظر وظایف نظارتی سازمان بازرسی و نیز تکلیف قانونی در وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت مورد تاکید قرار داد و گفت: اجرای تبصره 6 ماده 14 و پرداخت الزامی ایمیدرو در ایجاد زیر ساخت‌های استان به میزان 15% که متأسفانه گاهی سهم استان 2% بوده ضرورت دارد.
بازرس کل قضایی استان کرمان انتقال دفاتر و حساب‌های شرکت‌های بزرگ معدنی استان را طبق ماده الحاقی 6 به کل لایحه برنامه هفتم توسعه الزامی خواند و تاکید کرد: جلوگیری از دریافت بهره مالکانه غیرمتعارف از معادن استان و قرار گرفتن معادن در صدر لیست قطعی‌های ناشی از ناترازی انرژی باید بخوبی انجام گیرد.
وی در ادامه ضرورت جلوگیری از خام فروشی با تکمیل زنجیره تولید و ایجاد صنایع پایین دستی طبق اوامر لازم الاجرای مقام معظم رهبری و در اجرای سیاست‌های کلی نظام را مدنظر قرار داد و گفت: ایجاد ثبات در مدیریت در جهت جلوگیری از اتلاف منابع عمومی کشور و امکان برنامه ریزی شرکت‌های بزرگ استان خصوصاً شرکت ملی مس بسیار حائز اهمیت است.
تبعات بی ثباتی مدیریتی
سالاری افزود: واقعیت اینکه جابه جایی‌های بی‌امان مدیران، جایی برای برنامه ریزی مدیریتی باقی نگذاشته؛ و مدیریت لرزان و متغیر از آفات بزرگ حوزه تولید است.
نگاه توسعه متوازن به کل استان کرمان
وی همچنین با بیان اینکه بازرسی به نحوه فعالیت معادن بزرگ و خصولتی و ایفای مسئولیت‌های آنان در تحقق توسعه متوازن ورود کرده است، ضرورت نگاه توسعه‌ای و ایجاد اشتغال در سراسر استان از سوی شرکت‌های بزرگ مستقر در این دیار را بسیار ضروری و حائز اهمیت خواند و تصریح کرد: شرکت‌های بزرگ استان باید به جای تمرکز در چند نقطه و کسب سود بیشتر، نگاه فرابخشی به ایجاد اشتغال در تمامی نقاط استان داشته باشند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/698640/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله کیهان/ کدام خطر آینده انقلاب را تهدید می‌کند؟!

مقابله شریکان با آشوب ترامپی

سرمقاله همشهری/ از دستور گروهبان آمریکایی به وزیر ایرانی تا کاپیتولاسیون

سرمقاله شرق/ دولت؛ کمیته اجرائی سرمایه‌داران

سرمقاله جوان/ انقلاب اسلامی بزرگ‌ترین کنش جمعی ایرانیان

دورهمی کتاب‌خوانی مادر و کودک؛ محفلی برای تبادل اندیشه مادرانه

ماشین تولید سحابی!

ماهواره پارس 2 در صف پرتاب

عامل جدید هوش مصنوعی «چت‌جی‌پی‌تی» رونمایی شد

اولین ماموریت ژاپن در سال 2025 پرتاب شد

مشخصات سه ماهواره پیشرفته ایرانی

ساخت دماسنج دقیقی که به کالیبراسیون و تنظیم نیاز ندارد

مادر شهیدان والامقام «به جامه» آسمانی شد

دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با سه تن از جانبازان

اعزام 5200 دانشجو از استان کرمان به مناطق عملیاتی دفاع مقدس

رونق ساخت‌وساز با بسته‌های تشویقی+ جزئیات

ماجرای عجیب موسیقی نواحی در کرمان و سکوت مسئولان

قاتلی بعد از 24 سال فرار در قشم دستگیر شد

افتتاح طرح های اشتغالزایی برای زنان سرپرست خانوار بهزیستی در رفسنجان

برنامه تولید 1403 امور تغلیظ سرباره مجتمع مس سرچشمه رفسنجان محقق شد

خرید میلگرد با کیفیت بالا در انواع مختلف و قیمتی ارزان!

تحقق برنامه تولید 1403 امور تغلیظ سرباره مجتمع مس سرچشمه

دستگیری قاتلی بعد از 24 سال فرار در قشم

کوه هزار تا بیابان لوت؛ ظرفیت‌های ناشناخته گردشگری کرمان

آثار ماندگار مرد هزارنقشِ سینمای ایران!

سرمقاله ایران/ هوش مصنوعی و مشارکت ایران در ابتکار عمل‌های منطقه‌ای

سرمقاله اعتماد/ همه‌ چیز از اشتباهات محمدرضا پهلوی آغاز شد

حکمرانی حجاب و عفاف در نظام جمهوری اسلامی ایران بررسی می شود

سند موسیقی دولت قبل نظرات اندیشه‌ورزان و هنرپژوهان را ندارد/ لغو مجوزها بسیار آسیب‌زاست

ساخت سیستم‌های حذف آلاینده‌های مضر از گازهای خروجی در فرآیندهای صنعتی

ساخت کفش‌های ضد لغزش با الهام از انگشتان مارمولک

فرصت آشنایی با 10 ستاره پر نور آسمان در گنبد مینا

خانه کوچک تاشو و قابل نصب بدون ابزار در 60 دقیقه!

عامل قتل 24 سال پیش قشم در سیرجان دستگیر شد

تلاش حامیان متخلفان برای مسکوت ماندن پرونده رفسنجان

هم افزایی حوزه های اجرایی در نوسازی بافت‌های فرسوده محلات چهارده‌گانه منطقه

خداداد عزیزی علیه پرسپولیس و کمیته انضباطی!

لاله زار سردترین ایستگاه استان کرمان

تولید انرژی خالص در نیروگاه نکا نسبت به مدت مشابه سال گذشته 27.5 درصد افزایش یافت

دوئل بزرگ والیبال ایران: یک‌طرفه به نفع آقا بهروز!

افزایش سرعت قطار کرمانشاه نیازمند بودجه هزار میلیاردی

سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به کرمان

سپاه، پاسدار دستاوردهای انقلاب

اکران فیلم های جشنواره فجر همزمان با سراسر کشور درکیش

بامداد برفی جنوب کرمان

آغاز اکران فیلم‌های فجر در کرمان؛ «موسی کلیم‌الله» روی پرده می‌رود

اینفوگرافی/ 4 میان وعده هوشمند در بارداری

پیش‌بینی بارندگی برای پایان هفته در استان کرمان؛ ثبت دمای منفی 15 درجه در لاله‌زار

سرمقاله آرمان امروز/ قصه یک تظاهرات بی‌سابقه

نویسنده مشهور آمریکایی: آیا واشنگتن قادر به مهار چین خواهد بود؟