کرمان رصد

آخرين مطالب

دانشمندان برای حل مشکل زباله‌های فضایی دست به دامن سازمان ملل شدند علمي

دانشمندان برای حل مشکل زباله‌های فضایی دست به دامن سازمان ملل شدند
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا / یک گروه بین‌المللی از محققان از سازمان ملل می‌خواهند که حفاظت از مدار زمین را در اهداف توسعه پایدارش قرار دهد.
محققان به سرپرستی کارشناسان آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا، دانشگاه پلیموث در بریتانیا و دانشگاه تگزاس در آستین، فکر می‌کنند که افزودن فضا به دستور کار سازمان ملل برای توسعه پایدار، زمینه حفاظت از فضا را تقویت می‌کند. در سال‌های اخیر این به موضوعی مبرم تبدیل شده است.
به نقل از اسپیس، ظهور ابرصورت‌های فلکی که ناوگانی متشکل از صدها یا هزاران ماهواره کوچک است و اتصال اینترنتی را فراهم می‌کنند یا سیاره ما را از بالا نظارت می‌کنند، منجر به افزایش تصاعدی تعداد ماهواره‌ها شده است. حدود 15 سال قبل، به سختی هزار ماهواره به دور سیاره ما می‌چرخیدند. این تعداد از آن زمان تاکنون بیش از 10 برابر شده است و انتظار می‌رود که همچنان به رشد خود ادامه دهد. همانطور که ماهواره‌ها به انتهای ماموریت خود می‌رسند، به زباله‌های خطرناکی تبدیل می‌شوند که می‌توانند با سایر اجسام در مدار برخورد کنند و در نتیجه انبوهی از قطعات زباله ایجاد می‌شود.
ملیسا کوین (Melissa Quinn)، مدیر کل شرکت آگاهی موقعیت فضایی Slingshot Aerospace که بخشی از این ابتکار عمل است، می‌گوید: افزودن یک هدف توسعه پایدار به طور خاص برای فضا، گامی دگرگون کننده در حفاظت از یکی از حیاتی‌ترین محیط‌های زمین خواهد بود. فضا دیگر یک مرز بی حد و حصر نیست، بلکه منبعی محدود است که تحت فشار فزاینده فعالیت‌های انسانی قرار گرفته است.
نزدیک به 70 سال از پرتاب اولین ماهواره تاریخ یعنی اسپوتنیک روسیه می‌گذرد و بشریت در بسیاری از جنبه‌های زندگی مدرن از جمله پخش تلویزیونی، اتصال به اینترنت و ناوبری ماهواره‌ای به فناوری فضایی تکیه کرده است.
کوین می‌گوید: این فقط به خاطر محافظت از فضا به خاطر خودش نیست. این در مورد اطمینان از این است که سیستم‌هایی که ما روزانه به آنها تکیه می‌کنیم، انعطاف‌پذیر، عادلانه و در دسترس برای نسل‌های آینده باقی بمانند. یک برنامه اختصاصی می‌تواند همکاری جهانی مورد نیاز برای رویارویی با این چالش را تسریع کند.
دستور کار سازمان ملل برای توسعه پایدار که در سال 2015 تدوین شد، شامل 17 هدف توسعه پایدار است که شامل پایان دادن به گرسنگی و فقر، بهبود دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و آموزش برای جمعیت جهانی؛ تضمین برابری جنسیتی، دسترسی به آب سالم و بهداشت و حفاظت از آب و هوا می‌شود.
محققان فکر می‌کنند یکی از اهداف موجود، به مشکل فضا مربوط می‌شود. برنامه شماره 14 بر حفاظت از حیات دریایی تمرکز دارد و آلودگی اقیانوس‌های جهان را با آلودگی پلاستیکی تحت پوشش قرار می‌دهد. این مشکل زیست محیطی که به سختی قابل حل است، شبیه مساله رو به رشد زباله‌های فضایی است.
آنها در بیانیه‌ای گفتند: محققان فکر می‌کنند که درس‌های آموخته شده از مدیریت زباله‌های دریایی می‌تواند به جلوگیری از بحران سیاره‌ای دیگری قبل از اینکه خیلی دیر شود، کمک کند.
توماس داولینگ (Thomas Dowling)، مدرس سنجش از دور و علوم زمین فضایی در دانشگاه اوکلند در نیوزلند، می‌گوید: در گذشته نه چندان دور، اقیانوس‌های ما به عنوان منابع بی‌نهایت برای غارت و ریختن زباله‌های بی‌شمار در نظر گرفته می‌شدند. ما اکنون می‌دانیم که این دیدگاه به شدت اشتباه بوده است و بسیاری از محیط‌های دریایی اکنون به زمین‌های بایر تبدیل شده‌اند و تخمین زده می‌شود که سالانه بیش از هشت میلیون تُن زباله پلاستیکی وارد اقیانوس می‌شود.
سالهاست که کارشناسان پایداری فضایی زنگ خطر را در مورد افزایش مقادیر زباله‌های فضایی در اطراف زمین به صدا در آورده‌اند. طبق گزارش آژانس فضایی اروپا، در حال حاضر حدود 40 هزار و 500 قطعه زباله فضایی خارج از کنترل بزرگتر از 10 سانتی‌متر، تا 1.1 میلیون قطعه بین یک تا 10 سانتی‌متر و 130 میلیون قطعه کوچکتر از یک سانتی‌متر وجود دارد.
این قطعات با سرعتی نزدیک به پنج مایل در ثانیه (8 کیلومتر در ثانیه) دور سیاره ما می‌چرخند و هر چیزی را که سر راهشان باشد، تهدید می‌کنند. برخی از کارشناسان هشدار داده‌اند که پدیده خطرناکی به نام «سندرم کسلر» که یک آبشار غیرقابل توقف از برخوردها است که در آن هر تصادف قطعاتی تولید می‌کند که به فضاپیماهای بیشتری آسیب می‌زند، در شرف وقوع است.
کوین می‌گوید: افزایش سریع استقرار ماهواره‌ها منجر به افزایش خطر برخورد و ایجاد زباله شده است. در سال 2024، ما شاهد افزایش 17 درصدی سالانه در میانگین تعداد برخوردهای نزدیک زباله‌ها در مدار پایین زمین به ازای هر ماهواره بوده‌ایم. با وجود بیش از 12 هزار و 500 فضاپیما که اکنون در مدار سیاره ما در حال چرخش هستند، از جمله بیش از 3300 ماهواره غیرفعال، نیاز فوری و هماهنگ به اقدامی جهانی برای اطمینان از ایمنی و پایداری فضا داریم.
علاوه بر مشکل زباله‌های فضایی، محققان جوی نگران تاثیرات احتمالی ورود مجدد ماهواره‌ها به جو زمین هستند. سوختن جوی ماهواره‌ها در طول سقوط آنها بر فراز زمین، اکسید آلومینیوم تولید می‌کند که می‌تواند ازن اتمسفر را از بین ببرد و توانایی آن در بازتاب نور خورشید توسط زمین را تغییر دهد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/695355/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گفت‌وگوهای غیررسمی «ظریف» در داووس

خسارت محض ماموریت داووس!

کاسبی ترامپ، زیان مردم

مذاکره از مسیر واشنگتن

نشست نقد فیلم «زشت‌ها» با محوریت فلسفه تفاوت در حوزوی امام رضا (ع)

پیش نشست همایش منظومه فکری رهبری با تاکید بر اندیشه فقهی حقوقی برگزار می شود

نشست «تأملی بر ماهیت و کارکرد جشنواره شعر فجر»

نشست نقد فیلم «زشت‌ها» با محوریت فلسفه تفاوت در مجتمع حوزوی امام رضا(ع)

شب طالقانی و اندیشه‌هایش برگزار می‌شود

برای اولین بار در تاریخ؛ صدا و تصویر لحظه برخورد شهاب‌سنگ به زمین ضبط شد

ابررایانه جدید بریتانیا، آمریکا و چین را به چالش می‌کشد

پدر شهیدان والامقام «عبدالکریم و مرضیه بیدمال» آسمانی شد

آلودگی هوا به تهران بازگشت | فهرج در کرمان آلوده ترین نقطه کشور شد

معرفی بافت مو با پاپیون واسه کوچولوهای امروزی/ مدل مویی که دختربچه‌ ها عاشقش میشن

حل 31 پرونده قصاص با تلاش صلح‌یاران در کرمان

خورسند: امضای تفاهمنامه در سفر معاون رئیس جمهور به امارات اولویت ندارد

تمام خواص و فواید خوردن انار برای بدن

شجاعی حاضر به جذب بازیکنان داماش نشد

برگزاری مراسم قرعه‌کشی کیک بوکسینگ قهرمانی کشور مردان و زنان

مصدومیت تلخ و اشک به پهنای صورت!

تیم والیبال شهرداری ارومیه، مس رفسنجان را هم بدون امتیاز بدرقه کرد

5 روش ساده خانگی برای بهبود کلیه درد

نوشیدنی‌های طبیعی مناسب تسکین درد کلیه که باید با آن آشنا شوید

دو قطبی شجاعی-مومنی؛ مس همسایه داماش می‌شود؟

شهرداری ارومیه بدون دو بازیکن اصلی هم برد / سالن از تماشاگر منفجر شد

ارومیه و بازگشت قوی بعد از جنجال بزرگ

اعزام نخستین گروه دانشجویان جنوب شرق کشور به سفر حج عمره

زمستان با طعم ریزگرد در استان کرمان!

تعویض بیش از 49 هزار کنتور معیوب آب در استان کرمان

کیهان در دادسرا

معنویت اسلامی محدود به گوشه‌ای از زندگی نیست

احمدرضا معتمدی: سینمای ما رنجور از کاستی های فلسفیدن است

راز جوانی دوباره یک ستاره فاش شد

راه‌اندازی استخرهای بدون کلر که از فناوری نانوحباب بهره‌مند هستند

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر گرامی معاون توسعه مدیریت و منابع

محسن ایزدی فرماندار کهنوج شد

740 هزار تردد در جاده‌های کرمان

تا توافق با سامره، حسین‌خانی فعلا مربی

رضا غندی پور ؛ مازیار زارع را تنبیه کرد / به پادگان برو !

چهار تجلیل در اختتامیه جشنواره ملی «جاده سبز»

کهنوج قطب معدنی جنوب کرمان است

جنگ اسرائیل علیه حقیقت: قتل، سرکوب و ویرانی برای خبرنگاران

تفاهم نامه تایید صلاحیت و آموزش فعالان حوزه آسانسور امضا شد / برنامه ریزی برای کارآفرینی در کرمان

برخورد خودرو با پایه ستون پل در بلوار ماهان غربی دو فوتی برجای گذاشت

عکس/ هت‌تریک اشتباهات؛ این مربی به بازی پرسپولیس مشکوک است!

درمان علائم دردناک سنگ کلیه با این 5 نشیدنی در دسترس

هواشناسی؛ کرمان یخ می‌زند

مس رفسنجان حریف مقاومت شهرداری تبریز در مرحله حذفی لیگ حرفه‌ای بسکتبال شد

با انجام فلایت‌چک؛ طرح‌های عمرانی فرودگاه کیش آماده بهره برداری می‌شود

بررسی فرصت ها و چالش های جزیره در مجمع عمومی سازمان منطقه آزاد کیش