نشست نقد فیلم «زشتها» با محوریت فلسفه تفاوت در مجتمع حوزوی امام رضا(ع)
فرهنگي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - به گزارش حوزه سایر خبرگزاری تقریب (تنا)، دکتر داودیپور، با تأکید بر پرسش اصلی فیلم، بیان کرد: «فیلم زشتها به دنبال پاسخ به بحران تجاوز در بشر است. این اثر، علت بحران را در تفاوتهای خلقت و ناتوانی بشر در پذیرش کامل نبودن انسانها میداند و راهکار ارائهشده را زیباسازی و بیتفاوتسازی جامعه مطرح میکند.
اما این راهکار، چالشهایی مانند بیاختیاری و بحران عبور از زیست انسانی را به همراه دارد.»
وی افزود: «اساس خوبی و لذت، در رشد و شکوفایی نهفته است، نه در کمالی که اکتسابی نباشد. این دیدگاه با زیستبوم انسانی همخوانی ندارد.»
پروفسور احمدرضا معتمدی نیز در ادامه نشست اظهار داشت: «فیلم زشتها اثری برای گیشه است، هرچند که به مسائل فلسفی نیز اشاره دارد. اما فیلم فلسفی باید بنمایههای اندیشهای را در تار و پود خود بپروراند. سینمای ما و حتی جهان امروز، از ضعف در عمق فلسفی رنج میبرد، که این مسئله ناشی از تهی بودن زیست جهان انسان پستمدرن از اندیشه عمیق است.»
وی با اشاره به اهمیت نگاه کارگردان افزود: «عمق نگاه فیلمساز از آشنایی او با فلسفه مهمتر است. برای مثال، آلفرد هیچکاک فیلسوف نبود، اما فیلمهایی مانند پنجره پشتی با پرداختن به چالشهای معرفتشناسانه، نمونهای از آثار فلسفی تراز جهان هستند.»
در پایان، معتمدی با نقد سینمای ایران در پرداخت به مسائل اجتماعی و سیاسی گفت: «فیلمهای ما در موضوعات حساسی همچون جبهه مقاومت، به دلیل نبود عمق اندیشهای، به آثار سطحی تبدیل میشوند. تحلیل جریانهای تحریفی و ریشههای فکری گروههای تکفیری، باید در لایههای فیلم نمایان شود. اما این عنصر مغفول در سینمای ماست.»
انتهای پیام/
-
چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۷:۰۸
-
۶ بازديد
-
-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/695418/