کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله وطن امروز/ تمرکز موشک‌های یمن بر تل‌آویو مقالات

سرمقاله وطن امروز/ تمرکز موشک‌های یمن بر تل‌آویو
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - وطن امروز / «تمرکز موشک‌های یمن بر تل‌آویو» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم مهدی بختیاری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
حملات مداوم و دقیق نیروهای مقاومت یمن به سرزمین‌های اشغالی -بویژه تل‌آویو - به یکی از دردسرهای بزرگ صهیونیست‌ها تبدیل شده است، خصوصا که فاصله زیاد یمن با سرزمین‌های اشغالی (بیش از 2 هزار کیلومتر)، این امکان را هم از اسرائیل می‌گیرد که هر وقت دلش خواست بتواند براحتی به آنجا حمله کند (برخلاف آن چیزی که در غزه، لبنان و سوریه دیدیم). 
انصارالله یمن به عنوان بخشی مهم از جبهه مقاومت، 20 روز پس از شروع عملیات توفان الاقصی وارد میدان مقابله با رژیم صهیونیستی شد و طی این 14 ماه نقشی اساسی در این مبارزه ایفا کرده است که مهم‌ترین آن در دریای سرخ بوده که حملات زیادی با هدف مختل کردن توان اقتصادی رژیم صهیونیستی انجام داده است. 
بندر ایلات به عنوان یکی از 2 بندر مهم این رژیم (در کنار حیفا) در جنوبی‌ترین نقطه سرزمین‌های اشغالی در جوار دریای سرخ قرار دارد و بیشترین نقل‌وانتقالات اسرائیل از همین بندر انجام می‌شود و تمرکز یمنی‌ها بر این نقطه، یکی از اصلی‌ترین خطوط مواصلاتی و یکی از شریان‌های اصلی حیات اقتصادی رژیم را تقریباً قطع کرده است. هیچ کشتی اسرائیلی یا متعلق به متحدان آن (نظیر آمریکا و کشورهای اروپایی) از کمند آتش یمنی‌ها در این منطقه در امان نبوده و این موضوع اثر زیادی بر اقتصاد اسرائیل در حال جنگ گذاشته است. رژیم اشغالگر برای دور زدن بندر ایلات و انتقال این خط تجاری به بندر حیفا در شمال فلسطین اشغالی هم کار بسیار سختی دارد. طولانی‌تر شدن مسیر دریایی و انتقال از دریای سرخ به دریای مدیترانه کار آسانی نیست اما همین ایده هم با عملیات اخیر یمنی‌ها در تل‌آویو از سمت مدیترانه با چالش‌های بزرگی مواجه خواهد شد. مبارزه یمنی‌ها با اشغالگران قدس البته تنها محدود به این مساله نبود. در ماه‌های گذشته، ارسال پهپاد انتحاری به سمت تل‌آویو و اصابت آن به هدف، صفحه جدیدی از مبارزات یمنی‌ها را ورق زد و اسرائیل فهمید حالا با یک تهدید جدی، این بار از هوا و علیه نقاط بسیار حساس غصبی خود در روی زمین نیز مواجه است. این اقدام نشان داد یمنی‌ها نه فقط در دریای سرخ، بلکه در دریای مدیترانه نیز توان مختل کردن اقتصاد اسرائیل را دارند. 
در حالی که اسرائیل به دنبال پیدا کردن راهکاری برای متوقف کردن پهپادهای یمنی بود، انصارالله برگ برنده دیگری رو کرد: موشک‌های بالستیک هایپرسونیک «فلسطین 2». 

گروه‌های مقاومت یمنی طی چند روز گذشته چند حمله موفق موشکی به تل‌آویو داشتند و این عملیات‌ها آنقدر مهم بود که آمریکایی‌ها این بار به نیابت از فرزند نامشروع خود وارد عمل شدند و اقدام به بمباران سنگین صنعا، پایتخت یمن کردند؛ اقدامی که البته برای آنها بسیار پرهزینه هم بود و یکی از جنگنده‌های «اف 18» ارتش تروریست آمریکا (تحت فرماندهی سنتکام) حین برگشت هدف قرار گرفت و ساقط شد. اینکه این هواپیما چطور مورد اصابت قرار گرفته، چندان روشن نیست. یمنی‌ها اعلام کردند آتش پدافند هوایی آنها این جنگنده را ساقط کرده و آمریکایی‌ها (شاید برای فرار از ننگ این شکست بزرگ) مدعی شدند پدافند هوایی خودشان به این جنگنده شلیک کرده است (در واقع بین بد و بدتر، بد را عنوان کردند). 
فارغ از این موضوع، حملات موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی از چند جهت قابل توجه است. اول اینکه این موشک‌ها در حالی به تل‌آویو اصابت می‌کنند که حملات به شکل شلیک انبوه (یکی از مهم‌ترین راهکارهای مقابله با پدافند هوایی) صورت نگرفته است و در مواردی تنها با یک تیر موشک انجام شده و همان موشک هم توانسته از پدافند چندلایه اسرائیل عبور کرده و به هدف اصابت کند. 
این در حالی است که رژیم صهیونیستی یکی از مدرن‌ترین و در عین حال گران‌ترین سامانه‌های موشکی پدافند هوایی در دنیا را در اختیار دارد. گنبد آهنین، فلاخن داوود و پیکان مهم‌ترین سامانه‌هایی هستند که در سیستم پدافند هوایی اسرائیل هر کدام برای یک مامورت خاص تعریف شده‌اند و علاوه بر این، پس از عملیات «وعده صادق 2» که ایران در آن با 200 فروند موشک به سرزمین‌های اشغالی حمله کرد و عمده این موشک‌ها نیز توانستند از کمند پدافند هوایی اسرائیل عبور کنند، صهیونیست‌ها اقدام به خرید سامانه موشکی جدید «تاد» از ایالات متحده کردند و تحویل سریع آن به رژیم نیز بازخوردهای زیادی در رسانه‌ها پیدا کرد. حالا موشک تنهای یمنی‌ها از همه این سامانه‌ها عبور می‌کند و این بزرگ‌ترین چالش ارتش صهیونیستی است و آنها بخوبی می‌دانند تداوم چنین وضعی، خصوصا اگر با حملات پرتعداد موشکی همراه شود، قطعاً آنها را دچار خسارات‌ فراوانی خواهد کرد که تبعات آن می‌تواند تا مدت‌ها دامنگیر صهیونیست‌ها باشد. 
این درحالی است که رژیم صهیونیستی سال 2022 حدود 23 میلیارد دلار هزینه ارتش خود کرده اما در مقابل، یمنی‌ها با هزینه بسیار پایین‌تر توانسته‌اند علاوه بر غلبه بر پدافند اسرائیل از سد پدافند ضدموشکی تاد آمریکا هم بگذرند. 
در حقیقت این عملیات‌ها که به صورت کم‌حجم اما مداوم، آن هم از فاصله بیش از 2 هزار کیلومتری انجام می‌شود، نشان‌ می‌دهد ساختار پدافند هوایی رژیم صهیونیستی با ضعف‌های جدی مواجه است و کمک گرفتن از کشورهای عضو ناتو،‌ هم‌پیمانان منطقه‌ای و حتی استقرار سامانه‌های آمریکایی هم نتوانسته به آنها کمکی کند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/687480/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نشستن بر دسته مبل

از طعنه‌های تندروها تا شادی نخبه‌ها

دو گیگ حرف رایگان

آغاز جنگ پزشکیان و مافیای فیلتر شکن

کریسمس خونین غزه

توزیع محوری تقارنی پلاسما در اطراف یک سیاه‌چاله

هیدروپونیک، کشاورزیِ آینده را ببینید

مادر شهیدان «رضی‌پور» از مازندران آسمانی شد

امکان‌سنجی برای سهم ناچیز کرمان از 200 هزار میلیارد تومان درآمدزایی

پیروزی خانگی مس، فاصله از قعر جدول را بیشتر می‌کند

شجاعی: مصاحبه مدیرعامل برایم اهمیتی ندارد!

«کوچه‌باغ» به یاد درگذشتگان زلزله بم روی صحنه می‌رود

مقایسه KMC T9 و BAC X3pro؛ پیکاپ یا کراس‌اوور؟

گروگانگیری در بم؛ دستگیری چهار آدم ربا

آرامش تیمی در اولویت، اما هیچ گذشتی از بی‌نظمی‌ها ندارم

روایتی از احمد کاظمی در اولین ساعات زلزله بم

ربیعی: رابطه من و رفسنجان یک اتوبان دوطرفه است

جزیره زیبای کیش امن ترین منطقه کشورمان است

ماجرای سطل‌های حاوی اعضای بدن انسان در انار چه بود؟

سهم استان کرمان از واریزی ده‌ها هزار میلیاردی عایدی معادن؛ تقریباً هیچ

نیاز نظام جولانی به دشمن بیرونی

روزنامه نگار سعودی مطرح کرد: دو مسیر ایران در سوریه جدید

ماجرا‌های آقای معاون

سقوط بشار اسد و 13 خاطره از سفر سوریه

سندروم گلام و سوریه‌سازی از ایران امروز

دغدغه شهید بهشتی، سامان نظم سیاسی با ایده امت و ‌امامت بود

کشف اختروشی که 140 هزار میلیارد برابر زمین آب دارد!

تبریک کریسمس فضانوردان ناسا از ایستگاه فضایی بین‌المللی

نظر بیل نلسون مدیر فعلی ناسا در مورد موجودات فرازمینی

مددکاری خالصانه و با رعایت اصول اخلاقی در بنیاد شهید و امور ایثارگران نوعی انفاق است

گروگانگیران خشن در بم به خط پایان رسیدند

تعداد اجاراه نشینان تهران چقدر است؟

امدادرسانی در زلزله بم و کمک‌های جهانی

گلزاری: عمویم وقتی به بم رسید فقط تپه خاکی دیده بود

تولید انرژی در بلوک سیکل ترکیبی نیروگاه نکا کاهش یافت

جزئیات گروگانگیری در بم

زلزله بم؛ نقطه عطفی در امدادگری!

اعلام برنامه‌های پنجمین سالگرد شهادت حاج‌قاسم در کرمان

برنامه‌های هفته مقاومت از ١١ دی ماه آغاز می‌شود

برقراری امنیت بدون امنیتی کردن فضا، دستاورد شایسته نیروی انتظامی کیش است

امام جمعه کیش: نیروی انتظامی در خدمت دین، مردم و کشور است.

لزوم آشنایی نسل جوان با سبک زندگی و اندیشه‌های امام خمینی(ره)

فعالیت های غیر معمول خورشید

سطح سیاره‌ی بهرام و بادهای این سیاره

امنیت زائران حاج قاسم با تجهیزات هوشمند و همکاری مردم تامین می شود

تشریح برنامه های هفته مقاومت و پنجمین سالگرد حاج قاسم سلیمانی در کرمان

رصد ورودی و خروجی های شهر کرمان توسط ایست و بازرسی های پلیس در آستانه هفته مقاومت

استاندار کرمان: هیچ استثنایی در خلع ید معادن راکد وجود ندارد

51 درصد مردم تهران اجاره نشین هستند

4 نفر اعضای باند گروگانگیری در شرق استان کرمان دستگیر شدند