در زمینه «فقه مقاومت» و «فقه انقلاب» کار خاصی نشده است
فرهنگي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، استاد علی اکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در «هم اندیشی کارنمای گروه سیاست پژوهشگاه» که امروز در دفتر قم این پژوهشگاه برگزار شد، گفت: 20 سال در گروه های مختلف علمی حضور داشتم. الان بیشتر وقتم صرف فعالیت های علمی می شود و کمتر به جلسات می روم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان داشت: وقتی پژوهشگاه راه اندازی شد، همه تلاش ها این بود که پژوهشگران به سمت نظام مسائل و موضوعاتی که اولویت کشور می باشد و کمتر به آن پرداخته شده، بروند و بتوانند با انجام این نوع پژوهش ها مشکلات کشور را حل و فصل کنند.
بر همین اساس گروه سیاست راه اندازی شد. وقتی کار را آغاز کردیم، متوجه نیازهای این موضوع در جامعه شدیم.
وی با بیان این که محصولات مکتوب، نوع ادبیات و اندیشه تولید شده از سوی پژوهشگران این پژوهشگاه توانسته در جامعه و مراکز علمی و دانشگاهی بسیار تاثیرگذار باشد، گفت: این تاثیرگذاری در موارد خاص، توسعه فلسفه مانند فلسفه مضاف و در حوزه نظریه پردازی بوده است. این تاثیرگذاری در آینده نزدیک حتی در تولید نظام های پیوسته آشکار می شود.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: از دیگر فعالیت های پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی می توان به مسنجم سازی ایده، نظریه پردازی و تربیت پژوهشگران اشاره کرد. که الان در مراکز علمی مشغول پژوهش، تدریس و نظریه پردازی می باشند که هر کدام شان در موضوعی که فعالیت کرده اند، می توانند موثر باشند و آثار فاخری منتشر کنند.
استاد رشاد ادامه داد: نیمی از اعضای پژوهشگر این پژوهشگاه از چهره شاخص ملی می باشند. این اثر بزرگی است. اگر نسبت به تعداد اعضا مقایسه کنیم این پژوهشگاه با کمترین عضو هئیت علمی در عرصه تولید ادبیات و علم موفق تر بوده است.
وی بیان داشت: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برای کشور هزنیه کمی داشته است، چون توانسته کارهای بزرگی در عرصه تولید علم و ادبیات در موضوعات مختلف برای جامعه علمی کشور انجام دهد و چهره های شاخصی به جامعه علمی معرفی کند تا جایی که این چهره های شاخص بتوانند در موضوعات مورد نظر در سایر مراکز علمی هم موثر واقع شوند.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان این که پژوهشگران این مجموعه در حال رسیدن به عالی ترین رتبه علمی در کشور می باشند، گفت: یکی از خدمت های پژوهشگاه بحث تربیت نیروهای شاخص است. این افراد در رشته های مختلف کار کردند. در حوزه خودشان متخصص هستند. همین حوزه سیاست، نیز از گروه های موفق و بالنده این پژوهشگاه است. این اعضائی که در طرح های گروه مشغول فعالیت علمی می باشند در مجموع آثار با ارزشی تولید کرده اند.
استاد رشاد افزود: نباید از حوزه هایی چون فقه سیاسی، فقه القضاء، فقه المقاومه و... غافل شد. این حوزه های نیازمند کار جدی و تولید علم و ادبیات است. هنوز در این موضوع ها کارهای علمی جدی صورت نگرفته و بعضاً اشخاصی که در این موضوع ها اظهارنظرهایی می کنند، آگاهی چندانی ندارند چون نتوانسته اند تولید ادبیات و علم کنند.
وی بیان داشت: کسی که وارد این رشته ها می شود باید با اندیشه سیاسی آشنا باشد تا بتواند اثرگذار باشند. این ها نقص است، اما کسانی که در این رشته ها کارهای پژوهشی کردند می توانند با تولید ادبیات می توانند نقصان علمی را رفع کنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان داشت: یکی از موضوع های جدید که جامعه امروز به آن نیاز دارد، «فقه المقاومه» است. کمتر عالمی در این موضوع به این مهمی بحث، تولید اثر، ادبیات و علم کرده است. در باب اندیشه و نظریه این موضوع اتفاق خاصی صورت نگرفته است. یا در مورد «فقه انقلاب» هم همین طور ادبیاتی تولید نشده و کار فنی فقهی که خواص بپسندند و عوام بفهمند، تولید نشده است. یا فقه الحکومه و فقه سیاست هم همین است.
استاد رشاد گفت: با همه این احوالات و نقصانها اما مسئله اندیشه سیاسی رهبر معظم انقلاب کاری است که شروع شده و آثاری هم تولید شده است، ولی باید این کار سرعت بیشتری بگیرد.
انتهای پیام
-
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۲:۰۳
-
۹ بازديد
-
-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/682554/