نشست هم اندیشی «کارنمای گروه سیاست» پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد
فرهنگي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، نشست هم اندیشی «کارنمای گروه سیاست» پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ظهر چهارشنبه با حضور آیت الله علی اکبر رشاد رئیس پژوهشگاه و حجج اسلام والمسلمین سیدکاظم سیدباقری مدیر گروه سیاست، سید سجاد ایزدهی و محسن مهاجرنیا از اعضای هیئت علمی و شورای علمی آن برگزار شد.
در این نشست همچنین آقایان محمود حکمت نیا، عبدالوهاب فراتی و حجج اسلام غلامرضا بهروزی لک، نجف لک زایی، محمدجواد نوروزی به ارائه سخن پرداختند.
حجت الاسلام سیدکاظم سیدباقری مدیر گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به انتشار بیش از 50 کتاب پژوهشی در موضوعات مختلف سیاسی در طول 28 سال فعالیت این گروه، ارزیابی و کارآمدسنجی نهادهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران را از اهداف آن دانست.
آیت الله علی اکبر رشاد رئیس این پژوهشگاه فعالیت های پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه را برجسته و درصد اساتید برجسته آن را نسبت به دانشگاه تهران بیشتر دانست.
وی همچنین از ورود به مباحث فقه سیاسی مانند فقه مقاومت و فقه جهاد و فقه انقلاب سخن گفت و جای آن را در حوزه علمیه خالی دانست.
حجت الاسلام والمسلمین ایزدهی گفت: در حدود 50 عضو هیئت علمی پژوهشگاه 12 استاد تمام حضور دارند که نسبت بسیار بالایی است. ساختار و اهتمام موجود و نوع نگاه تمحض محوری در ارتقای علمی همکاران تأثیر داشته که باید این فضا را قدر دانست. نوع نگاه انسانی و دوستانه در پژوهشگاه وجود دارد و انسان به این امر افتخار می کند.
وی در ادامه با بیان اینکه اعضای گروه سیاسی انس خوبی داشته که بسیاری از معضلات علمی در فضای دوستانه حل شده است، گفت: سه تن از اعضای 5 نفره هیئت علمی آن جایزه بردند که نشان از سرمایه انسانی بالا است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تلقی ما این است کارهای زیادی صورت گرفته که متأسفانه از حوزه علمیه قم فراتر نرفته است و تبدیل به یک گفتمان در این حوزه نشده است. مباحث طرح شده در این پژوهشگاه مانند عرفان سیاسی و اخلاق سیاسی نو بوده و جای دیگر چندان مطرح نشده است که باید نشر پیدا کرده و حتی از طریق شبکه های اجتماعی مانند یوتیوب منتشر شود.
حجت الاسلام غلامرضا بهروزی لک نیز اظهار داشت: در خصوص چشم انداز نویسی پیشنهاد می کنم الگوی علمی آینده پژوهانه را رعایت کنید و از رویکردهای علمی چشم انداز نویسی نیز استفاده کنید.
وی در ادامه با اشاره به افزایش گروه های پژوهشی اسلامی در کشور و جهان اسلام اظهار داشت: برای تثبیت جایگاه خود نیازمند تخصصی سازی جدیدی هستیم.
عبدالوهاب فراتی از اعضای شورای علمی گروه سیاست گفت: حوزه تمحض بنده در پژوهشگاه با جامعه شناسی سیاسی روحانیت کلید خورد و رساله دکتری خود را با عنوان «روحانیت و تجدد» نوشتم که همه انتظار نتیجه آن را داشتند؛ در آن زمان روحانیت نمی پسندید که کسی در خصوص روحانیت تحقیق کند و همچنین دانشگاهیان در مقام داوری نگاه شفافی به حوزه نداشته و همه روحانیت را یکدست می دیدند و در آثار نوشته شده این نقیصه دیده میشود.
وی ادامه داد: کتاب «روحانیت و سیاست» را در تجربه 35 ساله حضور روحانیت در سیاست انقلاب اسلامی در این پژوهشگاه نوشتم که در آن سال کتاب فصل جمهوری اسلامی شد؛ به تدریج روحانیت پذیرفت که باید مطالعات روشمندی در خصوص نهاد روحانیت صورت گیرد و یکی از ژورنالیست های معروف آغاز مطالعات آکادمیک در خصوص حوزه را از این پژوهشگاه و تحقیقات بنده دانست.
فراتی با اشاره به ناشناخته بودن حوزه علمیه نجف برای محیط های آکادمیک ایران تصریح کرد: گام های خوبی برداشته شده است اما همچنان جای کار دارد که متأسفانه به علت مسائل مالی نمی توان پروژه های میدانی را پی گرفت. جریان های ولایتی و انقلابی در کربلا وارد شدند و به جز دوره اخراج شیرازی ها اطلاعی از این حوزه نداریم و برای مطالعات احتیاج به حضور میدانی ناپیوسته داریم.
-
پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۳:۱۴:۲۴
-
۷ بازديد
-
-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/682600/