آغاز برداشت زرشک در زرند
اجتماعي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - با آغاز فصل ، کشاورزان دهستان دشتخاک از توابع شهرستان زرند، مشغول جمعآوری این محصول با ارزش از مزارع خود هستند.
همتی نماینده مردم شهرستانهای زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی در بازدید از روند برداشت محصول زرشک گفت: یکی از محصولات کشاورزی شهرستان زرند زرشک است که از لحاظ کیفیت، میزان تولید و سطح زیر کشت در سطح استان رتبه اول را دارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی سطح زیرکشت این محصول را 22 هکتار اعلام کرد و افزود: پیش بینی میشود تا پایان فصل برداشت، 35 تن زرشک از مزارع این شهرستان برداشت شود.
همتی، عمده تولید این محصول را در منطقه دشت خاک اعلام کرد.
وی با اشاره به هوش و درایت کشاورزان که در شرایط کم آبی به سوی کشت محصولات کم آب بر رفته اند، بر لزوم توسعه بیش از پیش کشت محصولات کم آب در سایر نقاط مختلف این شهرستان تاکید کرد.
همتی تصریح کرد: کشاورزان منطقه برای اجرای طرحهای نوین آبیاری از تسهیلات کم بهره حتی بلاعوض میتوانند بهره مند شوند.
نماینده مردم شهرستانهای زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی گفت: زرشک به دلیل خواص دارویی و غذاییاش، نه تنها در بازار داخلی بلکه در بازارهای خارجی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
همتی افزود: این برداشت علاوه بر تأمین معیشت کشاورزان، به رونق اقتصادی این منطقه نیز میافزاید.
وی تصریح کرد: شهرستان زرند به قطب تولید زرشک در استان تبدیل شده است و مقام اول تولید زرشک را دارد.
محمدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرند نیز گفت: مزارع دشتخاک که به عنوان یکی از نمونههای موفق کشت زرشک در منطقه شناخته شده است، طی امسال با تولید محصولی بسیار با کیفیت و کمیت بالا، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.
وی افزود: با توجه به شرایط آب و هوای مناسب و تلاشهای مستمر در زمینه کشت و نگهداری زرشک، خوشبختانه امسال شاهد برداشت خوبی در این منطقه هستیم.
محمدی تصریح کرد: پیش بینی می شود، امسال 35 تن محصول زرشک از بیست و دو هکتار از باغات این شهرستان برداشت شود.
وی بیان داشت: با توجه به نیاز آبی کمی که محصول دارد، خوشبختانه مورد اقبال کشاورزان واقع شده است و ما شاهد افزایش 10 درصدی سطح زیر کشت هستیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرند به کشاورزان توصیه کرد، از اعتبارات بلاعوض آبیاری تحت فشار استفاده کنند و ضریب بهره وری آبیاری را به شکل نوین بالا ببرند.
حسین نخعی یکی از کشاورزان منطقه هم گفت: قبل از این، محصولات آب بَر در این منطقه کشت میشده است و با توجه به خشکسالیهای اخیر و کاهش آبهای زیر زمینی با استفاده از راهنماییهای کارشناسان جهاد کشاورزی، علاوه بر کشت زرشک محصولاتی کم آب از جمله زعفران، گل محمدی، کینوا و زیره در این منطقه کشت میشود و درآمد بسیار خوبی هم نسبت به سایر محصولات آب بَر دارد.
-
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۷:۵۰
-
۱۷ بازديد
-
-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/668318/