کرمان رصد

آخرين مطالب

پزشکیان هدف پروژه‌ بگیران‌ مقالات

پزشکیان هدف پروژه‌ بگیران‌
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
داوود حشمتی| اگر در دولت روحانی نگاه جریان پاجوش به این بود که روحانی از طریق اقدام بالادستی برکنار شود تا آنها بتوانند به قدرت بازگردند، در دوره پزشکیان دو نقطه امید برای بازگشت به قدرت برای آنها وجود دارد. نقطه اول و قوی‌تر از همه استیضاح در مجلس است. چشم‌انداز امید دوم آنها، «استعفای» خود پزشکیان است. از همین رو پروژه تلاش برای به «استعفا کشاندن» مسعود پزشکیان را آغاز کرده‌اند. پروژه‌ای که برای آنها هزینه‌ای در بر ندارد، اما اگر به مقصود می‌رسید، بازگشت آنها را به قدرت فراهم می‌کرد.
این پروژه اما نوزادی بود که زودتر از موعد متولد شد و در همان هنگام تولد از دنیا رفت. از همین رو به‌سرعت پروژه توجیهی از سوی بخش دیگری از این جریان کلید خورد تا عنوان کنند این ما نیستیم که به دنبال استعفای رئیس‌جمهور هستیم، بلکه «بدخواهان‌ برای «فرار از پاسخ‌گویی، قطبی‌سازی جامعه و امتیازگیری» بحث استعفا و کناره‌گیری رئیس‌جمهور را مطرح می‌کنند‌». اما واقعیت این است که پروژه آنها به چند دلیل نتوانست با موفقیت به پایان برسد. در اینجا توضیح می‌دهیم چرا این پروژه نارس متولد شد؟ چرا تیم قالیباف تلاش زیادی برای افشای این پروژه داشت؟ نقطه بعدی امید این جریان چیست؟ دلیل ما برای مرگ زودهنگام این پروژه چه واقعیت‌هایی است؟ و در نهایت اینکه شکست پروژه را چگونه توجیه کردند؟ در این میان نکته‌ای مهم وجود دارد که نباید از نظر دور داشت؛ نکته‌ای که خلاصه آن این است: حتی مخبر هم از آنها فاصله گرفت و در نقطه مقابل ایستاد.
تولد نوزاد زودرس
پروژه با تولید محتوای مجازی و توسط اکانت‌های خاصی استارت خورد. این پروژه خصوصا ماهیتش را از ایکس (توییتر سابق) به سمت فضای اینستاگرام برد و در آنجا با توده‌های مردم ارتباط برقرار کرد. تا حد زیادی هم توانست این باورپذیری را ایجاد کند که استعفای پزشکیان در حال نهایی‌شدن و تحقق است. بر اساس این پروژه، قرار بود جلیلی به‌عنوان ناجی وضع موجود، در جایگاه ریاست‌جمهوری قرار بگیرد و مشکلات را حل کند. خبرهای غیررسمی اما فوری، در ایتا این‌گونه آغاز شد: «غیررسمی: مسعود پزشکیان، می‌خواهد از سمت ریاست‌جمهوری استعفا دهد».
اکانت‌هایی نزدیک به یک مؤسسه که اسناد مالی تراکنش صد‌میلیاردی آنها در سال گذشته افشا شده بود نیز وارد این پروژه شدند و نوشتند: «عده‌ای اعتراض می‌کنند که این قطعی‌ها به خاطر دولت قبل است و به خاطر بی‌عرضگی دولت پزشکیان نیست. خب باشد. پس اگر نمی‌توانید، با یک استعفا دل یک ملت را شاد کنید». جریان برانداز و ‌منافقین هم به‌سرعت با این پروژه همراه شدند. به‌طور کاملا اتفاقی، یکی از کاربران پربازدید در فضای اینستاگرام به طنز و شوخی اعلام کرد: «‌زن پزشکیان اومده تو خوابم گفته به پزشکیان بگو استعفا بده». جریان آلبانی‌نشین هم که بی‌ثبات‌سازی کشور از گذشته در دستور کار آنها قرار داشت، وارد پروژه شدند. اما این تقویت‌های بیرونی باعث شد پروژه به جای اینکه آرام‌آرام راه خود را در فضای سیاست و رسانه پی گرفته و به بلوغ برسد، ناگهان شکوفا شده و به نقطه نهایی جوش برسد.
تقابل دوباره پاجوش‌ها و چنارها
اما اجرای این پروژه، بار دیگر شکاف مهمی را‌ در درون جریان اصولگرایی فعال کرد. شکافی که ما آن را شکاف میان پاجوش‌ها و چنارهای سیاست اصولگرایی می‌شناسیم. این دو گروه در جریان انتخابات اخیر مجلس، در تقابل با یکدیگر قرار گرفتند. حدادعادل و قالیباف خود را چنارهای سیاست می‌دانستند که کسانی همچون رسایی و لیست‌های نزدیک به دولت قبل، مانند «پاجوش» در کنار آنها روییده‌اند. در وقایع اخیر، جریان قالیباف قبل از اینکه حتی دولت و حامیان آن وارد پاسخ‌گویی و حمایت شوند، خط این جریان را افشا کردند. آنها البته از گذشته هم یک پروژه دیگر این گروه را افشا کرده بودند که طی آن قرار بود «پزشکیان برف زمستان امسال را در پایتخت نبیند». سؤال مهم این است که چرا چنارها و تیم قالیباف با این پروژه پاجوش‌ها همراهی نکردند؟
واضح است که تیم پاجوش‌ها از سقوط دولت و بی‌ثباتی کشور سود می‌برد؛ اما تیم قالیباف و برخی دیگر از جریان‌های سیاسی که چنارهای سیاست اصولگرایی نام دارند، از این وضعیت هیچ سودی نخواهند برد. بنابراین برخلاف دوران روحانی که تلاش می‌کردند به هر نحو ممکن بعد از روی کار آمدن ترامپ او را حذف کنند، امروز حذف پزشکیان را مطلوب نمی‌دانند و این تحلیل به‌درستی در میان آنها وجود دارد و تاکنون به آن پایبند بوده‌اند. در نتیجه، پروژه پاجوش‌ها با افشاگری بخش رسانه‌ای منتسب به چنارها در ایکس و حمایت حامیان رئیس‌جمهور در فضای مجازی افشا شد و حمایت مهم دیگری را رقم زد. در این پروژه، پاجوش‌های مجلس، حامیان جلیلی در انتخابات و اعضای ستاد جلیلی که از دولت رئیسی آمده بودند، بی اثر نبودند؛ اما محمد مخبر به‌عنوان معاون اول دولت رئیسی، فاصله‌گذاری مهمی با آنها انجام داد. او با بیان اینکه «‌تضعیف دولت و رئیس‌جمهوری نه‌تنها به نفع کشور نیست، بلکه دقیقا خواست دشمنان انقلاب اسلامی است»، گفت: «همه به دشمنان نشان دهیم خواب‌های آشفته آنان در شرایط حساس کنونی تعبیر نخواهد شد‌». مخبر با این موضع‌گیری،‌ عامدانه با تیم آنها فاصله‌گذاری کرد. به عبارت روشن‌تر، می‌توان گفت وضعیت افرادی که این پروژه را کلید زدند، آن‌قدر وخیم بود که از سوی آنها احساس خطر می‌شد و کسی مثل مخبر هم سعی کرد صف خودش را از آنها جدا کند‌.
درک درست از شرایط پیش رو
دلیل اینکه این مجموعه چنین ارزیابی و تحلیلی دارند، این است که به‌درستی می‌دانند با ورود ترامپ به کاخ سفید، کشور با چه مشکلاتی روبه‌رو خواهد شد. این مشکلات بیش از آنکه گریبان دولت پزشکیان ‌را بگیرد، کل حاکمیت را با چالش روبه‌رو خواهد کرد. به عبارت ساده‌تر، پزشکیان می‌تواند با یک نامه خداحافظی کند و از قدرت کنار برود، اما مشکلات برای آنها که قبل از پزشکیان هم در قدرت بودند و بعد از او هم خواهند ماند، همچنان پابرجا باقی می‌ماند. بنابراین آنها امروز با عقلانیت تلاش می‌کنند ‌در سمت پاجوش‌ها نایستند. از سوی دیگر، به نظر می‌رسد هشدارهایی که اخیرا نسبت به چرخش قالیباف به سمت پاجوش‌ها داده شده بود نیز در این مسیر بی‌تأثیر نبود‌ (پیش‌تر «شرق» در گزارشی با عنوان «کمک کنید قالیباف برگردد»، در شماره روز 26 آذر 1403 به این موضوع پرداخت بود). آنها حالا متوجه شده‌اند با چه وضعیت خطیری روبه‌رو هستیم.
با‌این‌حال، فاز بعدی این پروژه، این خواهد بود که شرایط را به سمت استیضاح رئیس‌جمهور و برکناری و طرح عدم کفایت او در مجلس پیش ببرند. این از همان روز اول رأی‌آوردن مسعود پزشکیان برای تیم پاجوش‌ها یک نقطه امید‌ بود. آنها فکر می‌کردند‌ با در اختیار داشتن مجلس، می‌توانند دست به استیضاح و برکناری او بزنند. اما واقعیت این است که تا وقتی مطمئن نشوند توان این را دارند که رأی کامل از مجلس برای عدم کفایت رئیس‌جمهور دریافت کنند، وارد چنین بازی‌ای نخواهند شد. اگر تا امروز اقدام به این کار نکرده‌اند، دقیقا به همین دلیل است. طبیعتا آنها می‌دانند مجموعه‌ای که قالیباف آنها را در مجلس اداره می‌کند، گوش به فرمان پاجوش‌ها نیستند. قالیباف هم بهتر از همه ما می‌داند که حتی در صورت حذف پزشکیان، پاجوش‌ها به او اجازه رسیدن به قدرت را نمی‌دهند. بنابراین مطلوب او هم وجود دولتی مثل پزشکیان در شرایط حاضر است.
دوربرگردان پاجوش‌ها
در نهایت جریان پاجوش‌ها و حامیان جلیلی و دولت قبل شکست زود‌هنگام این پروژه را اعلام کردند. در حالی که یک روز قبل رجانیوز مرتب از استعفای دوم و سوم در دولت خبر می‌داد، ناگهان با افشاگری‌های صورت‌گرفته درباره این پروژه، یکی از نزدیک‌ترین افراد به حلقه اصلی تیم رئیسی در توییتی عملیاتی چرخش کرد و و به کسانی که احساس می‌شود به آنها نزدیک هستند، هشدار داد: «بگذارید دولت کارش را بکند و در پازل «بی‌ثباتی سیاسی» که دشمن برای کشور ترسیم کرده است، ایفای نقش نکنید‌». تلاش آنها این بود که شکست پروژه را با توجیه جدید جبران کنند. اما طبیعتا آنها که این وضعیت را از ابتدا رصد کرده و دنبال می‌کردند، می‌دانند که این جریان از سر ناچاری چنین موضعی گرفت.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/687234/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله خراسان/ راه‌های بی‌نتیجه با تداوم فیلترینگ

سرمقاله دنیای اقتصاد/ بحران انرژی؛ درس‌های تاریخی از ایالات‌متحده

خانواده، بنیادی‌ترین نهاد کشور

باتری سکه‌ای هوش مصنوعی را فعال می کند

نایب قهرمانی دختران راگبی باز مشهدی در کشور

حسین خسروجردی: رنگ «جنش سبز» را پیشنهاد دادم چرا که به رشد و نو شدن باور دارم/ خودم را در آثارم تکرار و زندانی نکردم/شهرسازی و معماری ما سرکوبگر است

برگزاری رزمایش نصرالله یک در نقاط کویری کرمان و خواسان جنوبی

قیمت انار 30 درصد کاهش یافت

مناقصه عمومی واگذاری احداث سیستم پایش بر خط بر روی سامانه دودکش خروجی بلوک اول نیروگاه گهران سیرجان به روش EPC‌ شرکت گهر انرژی سیرجان

از طراحی تا اجرا، استراتژی‌های شهرسازی برای مقابله با زلزله

آغاز پیش فروش محصولات کرمان موتور؛ چهارشنبه 5 دیماه 1403

نیاز استان کرمان به همه گروه‌های خونی به ویژه A و O

گوشه‌ای از پس‌لرزه‌ اعلام رفع فیلتر واتس‌آپ و گوگل‌پلی؛ مخالفان و موافقان به صف!

فرصت اندک ترامپ برای رسیدن به توافقی محدود با ایران

تابلو فرش جذاب و با کیفیت از کجا بخریم؟

مس رفسنجان و تبریک ویژه به خارجی‌هایش

پاتک دلار به سیاست‌های ایران

جامه خاکستری سوریه برای عربستان

هشدار جاسوس اسرائیلی درباره عواقب قدرت گرفتن جولانی

کشف سیاره‌ای با دم بلند

فیروز: گل سوم رفسنجان به پرسپولیس حساب نیست

کلاه بابا نوئل بر سر بازیکنان مس رفسنجان؛ پوستر کریسمسی نارنجی‌ها برای دیدار با ذوب آهن

تخلیه اضطراری شهر کرمان تمرین شد

استان کرمان دچار توسعه نامتوازن شده است

پیش‌ فروش 3 خودروی پرطرفدار فردا چهارشنبه 5 دی ماه 1403 در بازار خودرو

پیشرفت 61 درصدی نیروگاه گازی «خودتامین» مس شهربابک با راهبری ایمیدرو/ احداث واحد بخار با ظرفیت 20 مگاوات در برنامه

ساختار اینترنت در ایران از لحاظ حقوقی مغشوش است

2ماه قبل از وقایع سوریه در نشست ویژه ایران و روسیه چه گذشت؟

شمال غزه: «مرگ با گلوله یا مرگ با نبود درمان»

خواب آشفته‌ای که برای پزشکیان دیده‌اند

جنین؛ محاصره و یورش تشکیلات خودگردان فلسطین علیه رزمندگان ادامه دارد

حمله آتشین اوکراین؛ پوتین تهدید به پاسخی ویرانگر کرد

شایعه‌ای که با تکذیبش اشاعه یافت!

تکرار آزمون طالبان در شام؟

چهار جشن ایرانی «دیگان» داریم/ تم جشن‌ها رنگ‌های سرخ و سپید است

پدر اپیدمیولوژی نوین ایران دار فانی را وداع گفت

همایش چهره ماندگار پزشکی در بم برگزار می‌شود

جدول خاموشی برق کرمان چهارشنبه 5 دی 1403 اعلام شد

شکست استراتژی افزایش جمعیت

بعد از سقوط سوریه، عراق را هم به کانون تهدید علیه ایران تبدیل خواهند کرد؟

شمارش معکوس «پارکر» برای لمس خورشید

افزایش کارایی پنل‌های خورشیدی که با روش نانویی خنک می‌شوند

تاریخ و ساعت بازی های یک هشتم نهایی جام حذفی؛ الکلاسیکو 25 بهمن در نقش جهان

طرز تهیه کیک پن‌کیک | عمرا پنکیک با این بافت درست کرده باشی +ویدئو

اعلام زمان و مکان مسابقات مرحله یک هشتم جام حذفی فوتبال

دستگیری سارقان زورگیر 9 میلیارد تومان طلا در سیرجان

نکوداشت چهره‌ ماندگار عرصه پزشکی کرمان برگزار می‌شود

فعالیت باشگاه‌های مس در راستای عمومی کردن ورزش باشد/ لزوم راه‌اندازی آکادمی‌های ورزشی در سایر رشته‌ها

پزشکیان هدف پروژه‌ بگیران‌

پازل جدید تندروها برای حذف ظریف