کرمان رصد

آخرين مطالب

سیستم دفاعی باکتری روده انسان به ندرت به‌روزرسانی می‌شود علمي

سیستم دفاعی باکتری روده انسان به ندرت به‌روزرسانی می‌شود
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /بررسی جدید پژوهشگران دانشگاه «ام‌آی‌تی» روی میکروبیوم نشان می‌دهد باکتری‌های روده نسبت به باکتری‌های آزمایشگاهی، کمتر با ویروس‌هایی تعامل دارند که باعث به‌روزرسانی سیستم ایمنی می‌شوند.
در دستگاه گوارش انسان تریلیون‌ها باکتری از هزاران گونه متفاوت وجود دارند. این باکتری‌ها جوامعی را تشکیل می‌دهند که به هضم غذا، دفع میکروب‌های مضر و بسیاری از فعالیت‌های موثر در حفظ سلامتی انسان کمک می‌کنند.
به نقل از ام‌آی‌تی‌ نیوز، این باکتری‌ها می توانند در برابر عفونت ویروس‌های موسوم به «باکتریوفاژ» آسیب‌پذیر باشند. یکی از شناخته‌شده‌ترین انواع دفاع‌ سلول‌های باکتریایی در برابر این ویروس‌ها، سیستم «کریسپر»(CRISPR) است که در باکتری‌ها تکامل یافته و به آنها کمک می‌کند تا DNA ویروس را شناسایی کنند و از بین ببرند.
بررسی جدید پژوهشگران مهندسی زیستی دانشگاه «ام‌آی‌تی»(MIT)، اطلاعات جدیدی را درباره چگونگی سازگاری باکتری‌های موجود در میکروبیوم روده با سیستم دفاعی کریسپر خود هنگام رویارویی با تهدیدات جدید به دست آورده است. پژوهشگران دریافتند در حالی که باکتری‌های پرورش‌یافته در آزمایشگاه می‌توانند توالی‌های ویروسی جدید را با سرعت یک بار در روز بگنجانند، باکتری‌های ساکن روده انسان توالی‌های جدید را با سرعت بسیار آهسته‌تری اضافه می‌کنند و به طور میانگین این کار را ​​هر سه سال یک بار انجام می‌دهند.
یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که محیط دستگاه گوارش، فرصت‌های کمتری را برای تعامل باکتری‌ها و باکتریوفاژها نسبت به آزمایشگاه ارائه می‌دهد. بنابراین، باکتری‌ها نیازمند به‌روزرسانی سیستم دفاعی کریسپر خود نیستند. همچنین، این پرسش مطرح می‌شود که آیا باکتری‌ها سیستم‌های دفاعی مهم‌تری نسبت به کریسپر دارند.
«آن نی ژانگ»(An-Ni Zhang) پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: این یافته‌ها بسیار مهم هستند زیرا ما از درمان‌های مبتنی بر میکروبیوم مانند پیوند میکروبیوتای مدفوع برای کمک به درمان برخی بیماری‌ها استفاده می‌کنیم اما کارآیی آنها متناقض است زیرا میکروب‌های جدید همیشه در بدن بیماران زنده نمی‌مانند. یادگیری درباره دفاع میکروبی در برابر ویروس‌ها به ما کمک می‌کند تا بفهمیم چه چیزی یک جامعه میکروبی قوی و سالم را می‌سازد.
در باکتری‌ها، کریسپر به عنوان یک واکنش ایمنی عمل می‌کند. هنگامی که باکتری‌ها با DNA ویروس روبه‌رو می‌شوند، می‌توانند بخشی از توالی را در DNA خود بگنجانند. سپس اگر دوباره با ویروس روبه‌رو شد، آن توالی به تولید یک آران‌ای راهنما می‌پردازد که آنزیمی به نام Cas9 را هدایت می‌کند تا DNA ویروس را جدا کند و جلوی عفونت را بگیرد.
این توالی‌های ویژه ویروس، «جداساز» نامیده می‌شوند و یک سلول باکتریایی ممکن است بیش از 200 جداساز را حمل کند. این توالی‌ها می‌توانند به فرزندان منتقل شوند و همچنین می‌توانند از طریق فرآیندی به نام «انتقال افقی ژن» در اختیار سایر سلول‌های باکتری گذاشته شوند.
پژوهش‌های پیشین نشان داده‌اند که به دست آوردن جداساز در آزمایشگاه بسیار سریع اتفاق می‌افتد اما به نظر می‌رسد این روند در محیط‌های طبیعی کندتر است. پژوهشگران در این پروژه می‌خواستند بررسی کنند که این فرآیند چقدر در باکتری‌های روده انسان اتفاق می‌افتد.
ژانگ ادامه داد: ما علاقه‌مند بودیم که بدانیم سیستم کریسپر با چه سرعتی جداسازهای خود را به ‌ویژه در میکروبیوم روده تغییر می‌دهد تا تعامل باکتری‌ها و ویروس‌های بدن را بهتر درک کنیم. ما می‌خواستیم پارامترهای کلیدی را که بر مقیاس زمانی این به‌روزرسانی ایمنی تأثیر می‌گذارند، شناسایی کنیم.
پژوهشگران برای انجام دادن این کار، چگونگی تغییر توالی‌های کریسپر را به مرور زمان در دو مجموعه متفاوت از داده‌ها بررسی کردند که با توالی‌یابی میکروب‌های دستگاه گوارش انسان به دست آمده بودند. یکی از این مجموعه داده‌ها حاوی 6275 توالی ژنوم بود که 52 گونه باکتری را نشان می‌داد و دیگری حاوی 388 متاژنوم طولی بود که توالی‌هایی را از میکروب‌های یافت‌شده در نمونه گرفته‌شده از چهار شخص سالم در بر داشتند.
ژانگ گفت: با تحلیل این دو مجموعه داده متوجه شدیم که به دست آوردن جداساز در میکروبیوم روده انسان بسیار کند است. به طور میانگین 2.7 تا 2.9 سال طول می‌کشد تا یک گونه باکتری به یک جداساز در روده دست یابد و این بسیار شگفت‌آور است زیرا روده ما تقریبا هر روز با ویروس‌هایی از خود میکروبیوم و در غذای ما به چالش کشیده می‌شود.
پژوهشگران یک مدل محاسباتی ساختند تا به آنها کمک کند که بفهمند چرا سرعت به دست آوردن جداساز بسیار کند بوده است. تحلیل‌های مدل محاسباتی نشان داد که وقتی باکتری‌ها در جمعیت‌هایی با تراکم بالا زندگی می‌کنند، جداسازها با سرعت بیشتری به دست می‌آیند. با وجود این، هر زمان که یک وعده غذایی مصرف شود، محتویات دستگاه گوارش انسان چندین بار در روز رقیق می‌شود. این کار، برخی از باکتری‌ها و ویروس‌ها را از بین می‌برد و تراکم کلی را پایین نگه می‌دارد. بدین ترتیب، میکروب‌ها با ویروسی روبه‌رو می‌شوند که می‌تواند آنها را آلوده کند.
یک عامل دیگر ممکن است توزیع فضایی میکروب‌ها باشد که پژوهشگران معتقدند از برخورد مکرر برخی باکتری‌ها با ویروس‌ها جلوگیری می‌کند.
ژانگ گفت: گاهی اوقات یک جمعیت از باکتری‌ها ممکن است هرگز یا به ندرت با فاژ روبه‌رو شوند زیرا باکتری‌ها به بافت پوششی در لایه مخاطی نزدیک‌تر هستند و از قرار گرفتن در معرض احتمالی ویروس‌ها دورتر می‌مانند.
این پژوهش در مجله «Cell Genomics» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/687198/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حسین خسروجردی: رنگ «جنش سبز» را پیشنهاد دادم چرا که به رشد و نو شدن باور دارم/ خودم را در آثارم تکرار و زندانی نکردم/شهرسازی و معماری ما سرکوبگر است

برگزاری رزمایش نصرالله یک در نقاط کویری کرمان و خواسان جنوبی

قیمت انار 30 درصد کاهش یافت

مناقصه عمومی واگذاری احداث سیستم پایش بر خط بر روی سامانه دودکش خروجی بلوک اول نیروگاه گهران سیرجان به روش EPC‌ شرکت گهر انرژی سیرجان

از طراحی تا اجرا، استراتژی‌های شهرسازی برای مقابله با زلزله

آغاز پیش فروش محصولات کرمان موتور؛ چهارشنبه 5 دیماه 1403

نیاز استان کرمان به همه گروه‌های خونی به ویژه A و O

گوشه‌ای از پس‌لرزه‌ اعلام رفع فیلتر واتس‌آپ و گوگل‌پلی؛ مخالفان و موافقان به صف!

فرصت اندک ترامپ برای رسیدن به توافقی محدود با ایران

تابلو فرش جذاب و با کیفیت از کجا بخریم؟

مس رفسنجان و تبریک ویژه به خارجی‌هایش

پاتک دلار به سیاست‌های ایران

جامه خاکستری سوریه برای عربستان

هشدار جاسوس اسرائیلی درباره عواقب قدرت گرفتن جولانی

کشف سیاره‌ای با دم بلند

فیروز: گل سوم رفسنجان به پرسپولیس حساب نیست

کلاه بابا نوئل بر سر بازیکنان مس رفسنجان؛ پوستر کریسمسی نارنجی‌ها برای دیدار با ذوب آهن

تخلیه اضطراری شهر کرمان تمرین شد

استان کرمان دچار توسعه نامتوازن شده است

پیش‌ فروش 3 خودروی پرطرفدار فردا چهارشنبه 5 دی ماه 1403 در بازار خودرو

پیشرفت 61 درصدی نیروگاه گازی «خودتامین» مس شهربابک با راهبری ایمیدرو/ احداث واحد بخار با ظرفیت 20 مگاوات در برنامه

ساختار اینترنت در ایران از لحاظ حقوقی مغشوش است

2ماه قبل از وقایع سوریه در نشست ویژه ایران و روسیه چه گذشت؟

شمال غزه: «مرگ با گلوله یا مرگ با نبود درمان»

خواب آشفته‌ای که برای پزشکیان دیده‌اند

جنین؛ محاصره و یورش تشکیلات خودگردان فلسطین علیه رزمندگان ادامه دارد

حمله آتشین اوکراین؛ پوتین تهدید به پاسخی ویرانگر کرد

شایعه‌ای که با تکذیبش اشاعه یافت!

تکرار آزمون طالبان در شام؟

چهار جشن ایرانی «دیگان» داریم/ تم جشن‌ها رنگ‌های سرخ و سپید است

پدر اپیدمیولوژی نوین ایران دار فانی را وداع گفت

همایش چهره ماندگار پزشکی در بم برگزار می‌شود

جدول خاموشی برق کرمان چهارشنبه 5 دی 1403 اعلام شد

شکست استراتژی افزایش جمعیت

بعد از سقوط سوریه، عراق را هم به کانون تهدید علیه ایران تبدیل خواهند کرد؟

شمارش معکوس «پارکر» برای لمس خورشید

افزایش کارایی پنل‌های خورشیدی که با روش نانویی خنک می‌شوند

تاریخ و ساعت بازی های یک هشتم نهایی جام حذفی؛ الکلاسیکو 25 بهمن در نقش جهان

طرز تهیه کیک پن‌کیک | عمرا پنکیک با این بافت درست کرده باشی +ویدئو

اعلام زمان و مکان مسابقات مرحله یک هشتم جام حذفی فوتبال

دستگیری سارقان زورگیر 9 میلیارد تومان طلا در سیرجان

نکوداشت چهره‌ ماندگار عرصه پزشکی کرمان برگزار می‌شود

فعالیت باشگاه‌های مس در راستای عمومی کردن ورزش باشد/ لزوم راه‌اندازی آکادمی‌های ورزشی در سایر رشته‌ها

پزشکیان هدف پروژه‌ بگیران‌

پازل جدید تندروها برای حذف ظریف

بازخوانی مکتب سردار دل‌ها با ویژه برنامه «جهت» از شبکه دو

دلیل چاقی بعد از کاهش وزن کشف شد

ضد آفتاب جدیدی که پوست را خنک می‌کند

ترکیب کریم باقری هنوز مشخص نیست

زمان دیدار سپاهان و پرسپولیس در جام حذفی فوتبال اعلام شد