کرمان رصد

آخرين مطالب

خشکسالی ترمز رکوردشکنی تولید انار در ساوه را کشید اجتماعي

خشکسالی ترمز رکوردشکنی تولید انار در ساوه را کشید
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، محمودرضا خلیلی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه انار محصول شاخص شهرستان ساوه در کنار افزون بر 70 نوع تولید کشاورزی است که آوازه جهانی دارد، اظهار کرد: با وجود تکرار خاطره تلخ سرمازدگی در سال 1395 اما در حال حاضر سطح زیر کشت انار در ساوه، پایتخت انار ایران، افزون بر 11 هزار هکتار است.
وی بیان کرد: انار یک محصول زودبارده است و با وجود اینکه پیش بینی می شد به دلیل تکرار سرمازدگی هایی که موجب کف بر کردن درختان انار می‌شود و به دلیل مقاومت درخت پسته در برابر سرمای زیاد، پسته جایگزین بخش اعظمی از باغات انار شود اما عملیات جایگزینی چندان افزایش نداشت و حتی بخشی از اراضی زراعی شهرستان به باغ انار تبدیل شد و در واقع شاخص بودن ساوه در تولید انار حفظ شد و همچنان این شهرستان را با محصول انار می‌شناسند.
وی افزود: کاشت قلمه انار در اراضی کشاورزی موجب باردهی این محصول ظرف مدت دو سال شده و خصوصیت درخت انار به دلیل زودباردهی موجب شد که همچنان 11 هزار هکتار باغات انار در ساوه وجود داشته باشد که 10 هزار و 500 هکتار آن بارور است و در شرایط ایده‌ال می‌توانند محصول اقتصادی تولید کنند.
خلیلی با اشاره به اینکه سال گذشته افزون بر 170 هزار تن انار از باغات ساوه برداشت شد، گفت: امسال متاسفانه به دلیل خشکسالی و تشدید تنش آبی در شهرستان ساوه و نیز پائین بودن حجم آب ذخیره شده در سدالغدیر که حیات باغات پائین دست سد به منابع آبی آن وابسته بود، کاهش عملکرد باغات رقم خورد.
وی بیان کرد: وضعیت نامناسب توزیع آب، متاثر از کاهش میزان بارش‌ها و خشکسالی موجب شد تا بازه‌های آبیاری امسال طولانی‌تر شود و حتی در برخی باغات پائین دست سدالغدیر بسیار محدود باشد که در مجموع، سه هزار هکتار از باغات انار که حیات آنها وابسته به سد بود دچار آسیب جدی شد و بیش از هزار هکتار از باغات به دلیل خشک شدن درختان، رها شده اند. دو هزار هکتار نیز به دلیل آبیاری محدود تا حدود زیادی محصول خود را از دست داده است.
وی بیان کرد: پیش بینی می‌شود که امسال بین 140 هزار تا 150 هزار تن انار از انارستان‌های ساوه برداشت شود که بیانگر کاهش 10 الی 15 درصدی میزان تولید و عملکرد محصول به دلیل کم آبی در سال جاری نسبت به سال گذشته است.
این مقام مسئول در جهاد کشاورزی ساوه در ادامه گفت: به دلیل خنک بودن هوا در فصل بهار، گل‌های انار در شرایط آب و هوایی مطلوب بهاری به بار نشست و اگر دمای هوا در روزهای آینده بیشتر خنک شود موجب سرخی بیشتر دانه و رنگ گیری بهتر انار خواهد شد و امیدواریم شرایط به گونه‌ای برای تولیدکنندگان رقم بخورد که از مجموع 140 هزار تن انار برداشت شده، میزان انار شرکتی و آب‌گیری شده به پائین ترین درصد خود برسد.
وی گفت: خوشبختانه انار تولیدی امسال ساوه از نظر آفات و بیماری‌ها به ویژه از نظر کرم گلوگاه شرایط نگران‌کننده‌ای نداشته است، گرچه وجود این آفت همیشگی است، اما درصد شیوع آن قابل قبول بوده و جای نگرانی نیست.
او در خصوص پدیده آفتاب سوختگی به عنوان مشکل دیگر انار نیز گفت: با توجه به دمای بالا و گرمای هوا در فصل تابستان پیش‌بینی می‌شد که درصد زیادی از انار تولیدی با پدیده آفتاب سوختگی مواجه شود اما خوشبختانه شرایط به گونه‌ای پیش رفته که درصد آفتاب سوختگی بالاتر از حد نرمال نیست.
خلیلی در خصوص ترکیدگی انار در روزهای منتهی به برداشت محصول نیز گفت: تنش آبی موجب بیشتر شدن ترکیدگی انار خواهد شد به نظر می‌رسد که به دلیل تشنه بودن باغات، درصد ترکیدگی در این روزها افزایش یابد. مدیریت آبیاری در این فصل مهمترین عامل در جلوگیری از ترکیدگی انار است که باغداران باید مدنظر داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه افزایش میزان تولید انار افتخاری برای شهرستان ساوه به عنوان قطب تولید این محصول در جهان است، گفت: به باغداران توصیه می شود با توجه به شرایط موجود خشکسالی به دنبال اهداف توسعه‌ای و گسترش باغات انار نباشند. حفظ باغات مهمترین موضوع در شرایط کنونی است و به باغداران توصیه می‌شود که به دنبال تولید کیفی انار باشند. حفظ کیفیت انار اصلی‌ترین رسالت باغداران و تولیدکنندگان برای صیانت از برند این شهرستان در تولید این محصول شاخص است که آوازه و شهرت جهانی دارد.
وی گفت: بر کسی پوشیده نیست که به دلیل کاهش میزان بارندگی‌ها منابع آبی زیرزمینی در شرایط کاملا بحرانی است و میزان آب ذخیره شده در سد الغدیر نیز در وضعیت قرمز و فوق بحرانی قرار دارد و تامین آب باغات با چالش جدی مواجه شده است.
خلیلی ضمن توصیه به باغداران برای اجرای روش‌های نوین آبیاری و پرهیز از آبیاری سنتی در باغات انار گفت: از باغداران درخواست می‌شود که در کنار باغات خود حتما زراعت داشته باشند و اراضی کشاورزی خود را صرفا به حوزه باغی اختصاص ندهند و در خصوص تولیدات زراعی نیز ورود کنند. تمامی اراضی که تحت شرب یک منبع آبی است صرفا به کشت محصولات باغی اختصاص نیابد و حتما یک منطقه از اراضی خود را در سال های پر آب به زراعت اختصاص دهند. مقدار باغات را محدود کرده و با اجرای روش‌های نوین آبیاری و کوددهی مناسب کیفیت تولید محصول را افزایش دهند.
وی با تاکید بر اینکه کیفیت انار ارتباط مستقیم با رسیدگی بهتر به محصول و مدیریت باغات دارد، گفت: حفظ کیفیت باغات در شرایط کنونی برای باغداران یک اصل است و امیدواریم تولیدکنندگان با درک شرایط کنونی و مدیریت آب به تولید با کیفیت محصول کمک کنند.
وی گفت: کار برداشت تجاری انار ساوه از 20 مهرماه آغاز شده و معمولا تا نیمه آبان ماه ادامه خواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/665425/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله همدلی/ انتخابات چهاردهم، هاله سیاسی و ضرورت حفظ سرمایه اجتماعی دولت

سرمقاله آرمان ملی/ رئیس‌جمهور بایستد و فیلترینگ را بردارد

عبور اسرائیل از یک خط قرمز مهم

حالا انتظار می‌رود که چه شود؟!

رجانیوز: گردن متجاوز را همین ابتدا باید شکست

عصبانیت افکار عمومی اسرائیل از نتایج ضعیف حمله به ایران

نقش مانور دیپلماتیک عراقچی در محدود بودن حمله اسرائیل

برترین استارت‌آپ‌های حوزه فناوری نانو تقدیر می‌شوند

تولید کیت تشخیص «تب برفکی» با فناوری «کریسپر» در مقیاس آزمایشگاهی

شهابی سبز روشن بر فراز آفریقا

تمرینات جالب فضانوردان

واکسن سرطان، رشد تومورها را در مراحل اولیه متوقف کرد

رئیس بنیاد شهید و امور ایثلرگران پیگیر موضوع مسکن، اشتغال و درمان جامعه ایثارگری است

نرخ اشتغال ایثارگران در استان مرکزی بسیار خوب است

علت همزمانی تزریق چربی و پی ار پی

مالک اتوبوس قاچاقچی سوخت در سیرجان 64 میلیارد ریال جریمه شد

آغاز سرشماری عمومی کشاورزی از 12 آبان در رفسنجان

ورژن لالیگایی مس رفسنجان در لیگ برتر/ مسعود شجاعی با پلان مهندسی شده

جشنواره انار خداآفرین (تصاویر)

آمار بیکاری استان کرمان به تفکیک زنان، مردان، روستایی و ...

مالک یک اتوبوس در سیرجان 64 میلیارد ریال جریمه شد

باقری: امیدوارم با آمدن شجاعی، بدشانسی‌های ما تمام شود

فرود اضطراری پرواز گوانجو- تهران در کرمان: ماجرا چیست؟

حمله تروریستی به خودروی فراجا در گوهرکوه (فیلم)

جنجال جدید همسر رضا گلزار در دبی/عکس

روزشمار هفته پدافند غیرعامل اعلام کرد

ارتقای شاخص کم وزنی نوزاد درطرح هزار روز طلایی

جشنواره انار در خداآفرین + تصاویر

محکومیت مس رفسنجان با شکایت ساکت الهامی – رسانه7 | اخبار ورزشی

دشمنان جنگ ترکیبی تمام عیار علیه ما به‌راه انداخته‌اند

40 درصد پرونده‌های قضایی قدیمی در کرمان مختومه شده است

6 نفر از عاملان نزاع و تیراندازی در شهرستان بم دستگیر شدند

بیش از 65 درصد جمعیت استان کرمان تحت پوشش بیمه سلامت هستند

عامل گروگان گیری یک نوجوان 18 ساله در کهنوج دستگیر شد

مولدسازی در بافت‌های ناکارآمد شهری/ 10 هزار طرح کلید به کلید در بودجه 1404

دفاع همه جانبه در برابر جنگ ترکیبی دشمن و حفظ آمادگی بسیار اهمیت دارد

13 میلیارد غرامت، ساکت مس رفسنجان را نقره‌داغ کرد!

تعلل عجیب برای معارفه مسعود شجاعی

محکومیت مس رفسنجان با شکایت ساکت الهامی

مس رفسنجان با شکایت ساکت الهامی، 12 میلیارد جریمه شد!

مس رفسنجان نقره داغ شد

محکومیت سنگین مس رفسنجان؛ باشگاه باید 13 میلیارد تومان به الهامی بپردازد

کرمان رتبه نهم کشور دراشتغال پایدار

راه‌اندازی پایانه صادراتی انار، نیاز ضروری انارستان ایران

دستگیری عاملان نزاع و تیراندازی در بم

راه‌اندازی پایانه صادراتی انار، خواسته ضروری انارستان ایران + فیلم

آیین غبارروبی گلزار شهدای سیرجان

مصون سازی کشور در برابر تهدید‌ها مهم ترین رویکرد‌ پدافند غیر عامل است

وقوع طوفان وحشتناک در کرمان! +ویدئو

پیشرفت 70 درصدی سد دیورش رودبار