کرمان رصد

آخرين مطالب

خشکسالی ترمز رکوردشکنی تولید انار در ساوه را کشید اجتماعي

خشکسالی ترمز رکوردشکنی تولید انار در ساوه را کشید
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، محمودرضا خلیلی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه انار محصول شاخص شهرستان ساوه در کنار افزون بر 70 نوع تولید کشاورزی است که آوازه جهانی دارد، اظهار کرد: با وجود تکرار خاطره تلخ سرمازدگی در سال 1395 اما در حال حاضر سطح زیر کشت انار در ساوه، پایتخت انار ایران، افزون بر 11 هزار هکتار است.
وی بیان کرد: انار یک محصول زودبارده است و با وجود اینکه پیش بینی می شد به دلیل تکرار سرمازدگی هایی که موجب کف بر کردن درختان انار می‌شود و به دلیل مقاومت درخت پسته در برابر سرمای زیاد، پسته جایگزین بخش اعظمی از باغات انار شود اما عملیات جایگزینی چندان افزایش نداشت و حتی بخشی از اراضی زراعی شهرستان به باغ انار تبدیل شد و در واقع شاخص بودن ساوه در تولید انار حفظ شد و همچنان این شهرستان را با محصول انار می‌شناسند.
وی افزود: کاشت قلمه انار در اراضی کشاورزی موجب باردهی این محصول ظرف مدت دو سال شده و خصوصیت درخت انار به دلیل زودباردهی موجب شد که همچنان 11 هزار هکتار باغات انار در ساوه وجود داشته باشد که 10 هزار و 500 هکتار آن بارور است و در شرایط ایده‌ال می‌توانند محصول اقتصادی تولید کنند.
خلیلی با اشاره به اینکه سال گذشته افزون بر 170 هزار تن انار از باغات ساوه برداشت شد، گفت: امسال متاسفانه به دلیل خشکسالی و تشدید تنش آبی در شهرستان ساوه و نیز پائین بودن حجم آب ذخیره شده در سدالغدیر که حیات باغات پائین دست سد به منابع آبی آن وابسته بود، کاهش عملکرد باغات رقم خورد.
وی بیان کرد: وضعیت نامناسب توزیع آب، متاثر از کاهش میزان بارش‌ها و خشکسالی موجب شد تا بازه‌های آبیاری امسال طولانی‌تر شود و حتی در برخی باغات پائین دست سدالغدیر بسیار محدود باشد که در مجموع، سه هزار هکتار از باغات انار که حیات آنها وابسته به سد بود دچار آسیب جدی شد و بیش از هزار هکتار از باغات به دلیل خشک شدن درختان، رها شده اند. دو هزار هکتار نیز به دلیل آبیاری محدود تا حدود زیادی محصول خود را از دست داده است.
وی بیان کرد: پیش بینی می‌شود که امسال بین 140 هزار تا 150 هزار تن انار از انارستان‌های ساوه برداشت شود که بیانگر کاهش 10 الی 15 درصدی میزان تولید و عملکرد محصول به دلیل کم آبی در سال جاری نسبت به سال گذشته است.
این مقام مسئول در جهاد کشاورزی ساوه در ادامه گفت: به دلیل خنک بودن هوا در فصل بهار، گل‌های انار در شرایط آب و هوایی مطلوب بهاری به بار نشست و اگر دمای هوا در روزهای آینده بیشتر خنک شود موجب سرخی بیشتر دانه و رنگ گیری بهتر انار خواهد شد و امیدواریم شرایط به گونه‌ای برای تولیدکنندگان رقم بخورد که از مجموع 140 هزار تن انار برداشت شده، میزان انار شرکتی و آب‌گیری شده به پائین ترین درصد خود برسد.
وی گفت: خوشبختانه انار تولیدی امسال ساوه از نظر آفات و بیماری‌ها به ویژه از نظر کرم گلوگاه شرایط نگران‌کننده‌ای نداشته است، گرچه وجود این آفت همیشگی است، اما درصد شیوع آن قابل قبول بوده و جای نگرانی نیست.
او در خصوص پدیده آفتاب سوختگی به عنوان مشکل دیگر انار نیز گفت: با توجه به دمای بالا و گرمای هوا در فصل تابستان پیش‌بینی می‌شد که درصد زیادی از انار تولیدی با پدیده آفتاب سوختگی مواجه شود اما خوشبختانه شرایط به گونه‌ای پیش رفته که درصد آفتاب سوختگی بالاتر از حد نرمال نیست.
خلیلی در خصوص ترکیدگی انار در روزهای منتهی به برداشت محصول نیز گفت: تنش آبی موجب بیشتر شدن ترکیدگی انار خواهد شد به نظر می‌رسد که به دلیل تشنه بودن باغات، درصد ترکیدگی در این روزها افزایش یابد. مدیریت آبیاری در این فصل مهمترین عامل در جلوگیری از ترکیدگی انار است که باغداران باید مدنظر داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه افزایش میزان تولید انار افتخاری برای شهرستان ساوه به عنوان قطب تولید این محصول در جهان است، گفت: به باغداران توصیه می شود با توجه به شرایط موجود خشکسالی به دنبال اهداف توسعه‌ای و گسترش باغات انار نباشند. حفظ باغات مهمترین موضوع در شرایط کنونی است و به باغداران توصیه می‌شود که به دنبال تولید کیفی انار باشند. حفظ کیفیت انار اصلی‌ترین رسالت باغداران و تولیدکنندگان برای صیانت از برند این شهرستان در تولید این محصول شاخص است که آوازه و شهرت جهانی دارد.
وی گفت: بر کسی پوشیده نیست که به دلیل کاهش میزان بارندگی‌ها منابع آبی زیرزمینی در شرایط کاملا بحرانی است و میزان آب ذخیره شده در سد الغدیر نیز در وضعیت قرمز و فوق بحرانی قرار دارد و تامین آب باغات با چالش جدی مواجه شده است.
خلیلی ضمن توصیه به باغداران برای اجرای روش‌های نوین آبیاری و پرهیز از آبیاری سنتی در باغات انار گفت: از باغداران درخواست می‌شود که در کنار باغات خود حتما زراعت داشته باشند و اراضی کشاورزی خود را صرفا به حوزه باغی اختصاص ندهند و در خصوص تولیدات زراعی نیز ورود کنند. تمامی اراضی که تحت شرب یک منبع آبی است صرفا به کشت محصولات باغی اختصاص نیابد و حتما یک منطقه از اراضی خود را در سال های پر آب به زراعت اختصاص دهند. مقدار باغات را محدود کرده و با اجرای روش‌های نوین آبیاری و کوددهی مناسب کیفیت تولید محصول را افزایش دهند.
وی با تاکید بر اینکه کیفیت انار ارتباط مستقیم با رسیدگی بهتر به محصول و مدیریت باغات دارد، گفت: حفظ کیفیت باغات در شرایط کنونی برای باغداران یک اصل است و امیدواریم تولیدکنندگان با درک شرایط کنونی و مدیریت آب به تولید با کیفیت محصول کمک کنند.
وی گفت: کار برداشت تجاری انار ساوه از 20 مهرماه آغاز شده و معمولا تا نیمه آبان ماه ادامه خواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/665425/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شکست استراتژی افزایش جمعیت

بعد از سقوط سوریه، عراق را هم به کانون تهدید علیه ایران تبدیل خواهند کرد؟

شمارش معکوس «پارکر» برای لمس خورشید

افزایش کارایی پنل‌های خورشیدی که با روش نانویی خنک می‌شوند

تاریخ و ساعت بازی های یک هشتم نهایی جام حذفی؛ الکلاسیکو 25 بهمن در نقش جهان

طرز تهیه کیک پن‌کیک | عمرا پنکیک با این بافت درست کرده باشی +ویدئو

اعلام زمان و مکان مسابقات مرحله یک هشتم جام حذفی فوتبال

دستگیری سارقان زورگیر 9 میلیارد تومان طلا در سیرجان

نکوداشت چهره‌ ماندگار عرصه پزشکی کرمان برگزار می‌شود

فعالیت باشگاه‌های مس در راستای عمومی کردن ورزش باشد/ لزوم راه‌اندازی آکادمی‌های ورزشی در سایر رشته‌ها

پزشکیان هدف پروژه‌ بگیران‌

پازل جدید تندروها برای حذف ظریف

بازخوانی مکتب سردار دل‌ها با ویژه برنامه «جهت» از شبکه دو

دلیل چاقی بعد از کاهش وزن کشف شد

ضد آفتاب جدیدی که پوست را خنک می‌کند

ترکیب کریم باقری هنوز مشخص نیست

زمان دیدار سپاهان و پرسپولیس در جام حذفی فوتبال اعلام شد

اعلام برنامه مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی ایران

پوست انار را دور نریزید/ فواید دمنوش انار

برنامه دیدارهای مرحله یک‌هشتم نهایی جام حذفی

اعلام ویژه برنامه های حماسه ٩ دی در کرمان

اجازه نمی‌دهم فرشید در مس رفسنجان بازی کند!

برنامه دیدارهای مرحله یک‌هشتم نهایی جام حذفی/زمان بازی سپاهان - پرسپولیس مشخص شد

برنامه دیدارهای مرحله یک‌هشتم نهایی جام حذفی/زمان بازی سپاهان – پرسپولیس مشخص شد

تاریخ بازی بزرگ مشخص شد؛ پرسپولیس 24 بهمن در اصفهان و استقلال 25 در قزوین!

قهرمان ایران، آسیا و تیم سوم جهان وارد می‌شود

تشریح ویژه برنامه‌های حماسه ٩ دی در کرمان

برنامه و مکان مسابقات مرحله یک هشتم جام حذفی فوتبال/ زمان ال‌کلاسیکو مشخص شد

اعلام برنامه یک‌هشتم جام حذفی؛ زمان ال‌کلاسیکو مشخص شد

زلزله رفع فیلترینگ واتس آپ و گوگل پلی/ این افتخار بماند برای پزشکیان/ در جلسات بعدی بقیه پلتفرم ها رفع فیلتر می شوند

زمان ال‌کلاسیکو مشخص شد

سیگنال‌های مذاکره؛ اظهارنظر مقامات ایران و آمریکا درباره سناریوهای پیش‌رو

نقشه ضعیف شدن سوریه

تخلف مجلس با ادعای صیانت از قانون

کیش وزیر به بازار

تهدید به تغییر دکترین هسته‌ای، تاثیر خود را گذاشت

نکوداشت سال‌یاد آیت‌الله منتظری(ره) با محوریت «حقوق مخالفان و وفاق ملی»

بزرگتر شدن مغز با فعالیت غیر عادی روده

سیستم دفاعی باکتری روده انسان به ندرت به‌روزرسانی می‌شود

پوست انار را دور می‌ریزید؟ / خواص دمنوش انار که از آن بی خبرید

نارضایتی مشتریان از کرمان موتور برای تأخیر و تغییرات ناگهانی خودروها

حضور ارتش در تمامی بلایای طبیعی به عنوان یکی از نیروهای پیشگام در کنار مردم

دعوت از 36 بازیکن برای اردوی جدید تیم ملی

پرسپولیس، در انتظار تغییرات مدل کریم باقری!

دعوت 36 بازیکن به اردوی تیم ملی نوجوانان

دعوت 36 بازیکن به تیم فوتبال نوجوانان

پیکر شهید مدافع حرم در رفسنجان تشییع شد+تصاویر

سرمقاله صبح نو/ واقعیت قدرت سخت ایران

ایجاد خاصیت آنتی‌باکتریال روی شیرآلات با نانوذرات

«‌جی‌پی‌تی-5» ارزش هزینه کردن نداشت!