کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله هم میهن/ رویه‌های دیگر انفجار مقالات

سرمقاله هم میهن/ رویه‌های دیگر انفجار
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - هم میهن / «رویه‌های دیگر انفجار» عنوان یادداشت روز در روزنامه هم میهن است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
از روز شنبه که خبر انفجار در گمرک بندرعباس منتشر شد، چند خط خبری بسیار پررنگ بود. خط اول بررسی و توصیف ابعاد انفجار و خسارت‌های وارده بود. خط دوم، علت انفجار و خط سوم نیز تبعات سیاسی و بین‌المللی آن مورد توجه رسانه‌ها بود و در این میان، مثل همه موارد دیگر برخی اخبار نادرست و جعلی و تحلیل‌های انحرافی هم منتشر می‌شد. ولی این حادثه سطوح و رویه‌های دیگری هم دارد که هنوز ابعاد آن به رسانه‌ها کشیده نشده است. 
از جمله ابراز حس همدردی ملی و روحیه و اعلام آمادگی فوری برای کمک کردن داوطلبانه از سوی بسیاری از مردم و شرکت‌های خصوصی و دولتی است که در این گیرودار خبری تاکنون کمتر دیده و منعکس شده است. حضور آقای رئیس‌جمهور و پیش از آن وزرای کشور و راه و شهرسازی در محل حادثه نیز به تقویت این پدیده کمک می‌کند.
بازار
برخی اخبار حاکی است که پزشکان و کادرهای درمان و امداد از شهرهای کوچک و بزرگ اعلام آمادگی کرده‌اند که هر چه زودتر به بندرعباس بروند و شرکت‌هایی هم هستند که هواپیمای دربست اجاره کرده‌اند تا داوطلبان را به آنجا ببرند. برخلاف موارد قبل، اکنون برخی از چهره‌ها و شخصیت‌های اجتماعی نیز پا به میدان گذاشته‌اند و باید این راه را باز کرد؛ حتی اگر در عمل، جذب کمک‌های آنان سخت باشد یا نیازی به آنها نباشد و یا توان مدیریت همه داوطلبان نباشد، ولی بروز این حس ملی و همدردی عمومی، بسیار مهم است و روحیه همه مردم از جمله آسیب‌دیدگان را بهتر خواهد کرد.
روی دیگری که باید به آن پرداخت، عملکرد رسانه رسمی است که گویی اتفاق چندان مهمی در کشور رخ نداده بود و با این انفجار مثل یک اتفاق عادی برخورد کردند و حتی برنامه‌های مثلاً شاد خود که تنه به لودگی می‌زنند را ادامه دادند.
درحالی‌که دست‌اندکاران جشنواره کوچه که در هفته‌های اخیر از سوی تندروها علیه آنان تبلیغات دامنه‌داری شده بود، همان شنبه‌شب برنامه‌های شاد خود را تعطیل کردند و چندین هزار نفر در مدرسه سعادت بوشهر گرد هم آمدند و مراسم عزاداری سنتی بوشهری‌ها یعنی شَروه‌خوانی را برگزار کردند و بعد هم برای همدردی با داغدیدگان حادثه انفجار، پیش از موعد جشنواره را تعطیل کردند.
این را مقایسه کنید با عملکرد رسانه رسمی که به‌کلی از قافله خبری دور و عقب افتاده بود. چگونه یک رسانه به این عریض و طویلی و دارای دفتر و دستک و تعداد زیاد خبرنگار و تجهیزات در استان، قادر نبود که ابعاد این فاجعه ملی را بازتاب دهد؟ و از همان ابتدای کار چنان گزارش می‌داد که گویی همه چیز تحت کنترل است.
حادثه‌ای که منجر به اعلام سه روز عزای عمومی در استان و یک روز در کشور شد را همچنان عادی بازتاب داده شده و از نظر اطلاع‌رسانی این رسانه را مردود کرده است.
روی دیگر ماجرا، اقدام روز گذشته دادستانی تهران درباره اعلام جرم علیه مدیران برخی رسانه‌ها و فعالان شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی بود. ما هم معتقدیم هرکس که وارد حوزه رسانه می‌شود، باید نهایت مسئولیت‌پذیری را در نقل خبر به کار بندد. به‌ویژه در رویدادهایی چون انفجار بندرعباس که بیش از استانداردهای متعارف باید حساس بود و حقیقت و مصالح ملی را قربانی افزایش مخاطب ننمود.
ولی آیا می‌توانیم از دادستان محترم بپرسیم که چرا درباره صداوسیما و عملکرد به‌غایت ضعیف و غیرحرفه‌ای آن اقدامی انجام نمی‌شود؟ مگر قرار نیست اطلاع‌رسانی درست و به‌موقع از سوی آنان انجام شود؟
اگر نشده؛ چرا پاسخگو نباشند؟ اتفاقاً اغلب خبررسانی‌های مخدوش در فضای مجازی، معلول و ناشی از نبود خبررسانی معتبر از سوی این رسانه است. آیا ترک فعل را نباید مورد سوال قرار داد؟
آیا این نحوه رفتار آموزش نمی‌دهد که اگر کار نکنید و حقوق بگیرید، در امن و امان هستید؛ ولی اگر کار کنید و‌ کوچکترین خطایی مرتکب شوید، حساب شما با دادگاه است؟ دادسرا باید دراین‌باره پاسخگویی مناسب داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/718995/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آهنگ «بی قرار» با صدای پویا بیاتی

سرمقاله جوان/ نبرد‌های ترکیبی و قدرت ایجاد اختلال ادراکی

سرمقاله وطن امروز/ بحران در بحران؛ فقدان تحلیل روایی در رسانه‌های ما

نشست مشورتی هیات اندیشه ورز ورزش و جوانان مازندران برگزار شد

محققان روی بدن خرس‌های آبی خالکوبی کردند

به زودی زیستگاه فضانوردان در مدار ماه آماده می‌شود

توسعه ارائه خدمات رفاهی و درمانی در مجتمع ایثار گلستان

پاتوق دخترانه ریحان در شهرستان‌های یزد ایجاد می‌شود

درخواست‌ ایران و پاسخ فوری پوتین، از زلزله بم تا انفجار بندر شهید رجایی

کرمان، زیرسایه خورشید

تاکید فرمانده سپاه ثارالله بر لزوم حمایت از کارگران

صعود بانوان تنیس ساحلی ایران به فینال مسابقات بین‌المللی

در انتظار تست DNA برای تشخیص هویت قهرمان قایقرانی ایران

بازیگر تئاتر خواننده یک گروه موسیقی شد

ای واویلا عزای بندرن.../ پایان فستیوال کوچه در بوشهر

سرمقاله همشهری/ چرا رفتار آمریکا تغییر کرده است؟

استفاده از مدل‌های هوشمند برای شناسایی ریسک گزندگی عقرب‌

چین از فضاپیمای باری خود رونمایی کرد

مزایده شماره B140306 شرکت جهان فولاد سیرجان

وقوع رگبار و رعدوبرق، وزش باد شدید در کرمان

نشتیابی بیش از 800 کیلومتر از شبکه توزیع آب شرب در گیلان

راه اندازی چهارمین پاتوق دختران ریحان در یزد

ابراز همدردی جامعه تنیس با مردم شریف بندرعباس در حاشیه مسابقات بین‌المللی

پیاتزا با تیمش از روی حریف رد شد!

شکست تیم ملی بیس‌بال بانوان ایران برابر مالزی

زمان و مکان جشن قهرمانی تراکتور مشخص شد

پایان قطعی آنچلوتی در مادرید؛ رئال در دو راهی آلونسو یا کلوپ

سرگذشت اولین سرود ملی ایران

سرمقاله ایران/ اردبیل؛ پایتخت سرمایه‌گذاری آسان

زورآزمایی فنی در سایه بیم و امید

سرمقاله کیهان/ نقشه راه مواجهه با دشمن

سحابی و خوشه ستاره‌ای در قاب تلسکوپ هابل

کرمان میزبان کاروان خادمین رضوی می شود

اتوبوس سواری یک نوجوان در کرمان حادثه آفرید

شرکت مس بسیاری از زیرساخت های استان کرمان را تخریب کرده است/ لزوم عمل به مسئولیت های اجتماعی

معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد کیش از رفع موانع و تسهیلات صادرات از این منطقه خبر داد

دیدار مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با خانواده سردار شهید ذبیح الله دریجانی

کشف انواع داروی قاچاق از انبار شرکت پست خصوصی در کرمان

شمارش معکوس برای نبرد ستارگان کشتی

حسینی و رضائیان در جمع برترین‌های لیگ نخبگان آسیا

سرمقاله اعتماد/ مذاکرات هسته‌ای در عمان: رقص دیپلمات‌ها بر لبه پرتگاه

هیل: توقعات نامعقول آمریکا مذاکرات با ایران را به بن‌بست می‌کشاند

سی‌ان‌ان مطرح کرد: فرمول غنی‌سازی در مذاکرات

جادوی بهار در قاب تصویر؛ «لالایی لاله‌ها» در اندیشه افتتاح شد

جامعه ایثارگری در تحقق برنامه‌ های بنیاد نقش راهبردی داشته باشند

عیادت مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان از پیشکسوت خوشنام فرهنگی در بم

پشت پای فدراسیون شمشیربازی به قانون خودنوشته

واکنش مدودف به پیشنهاد مربیگری جوکوویچ

دو خارجی پرسپولیس مقابل در خروجی

آهنگ زیبای «ای دریغا» با صدای محسن چاوشی