بزرگنمايي:
کرمان رصد - ایسنا /ناسا از آماده شدن زیستگاه فضانوردان خود در مدار ماه خبر داد.
خانه آینده فضانوردان پروژه «آرتمیس»(Artemis) با آماده شدن ماژول «هالو»(HALO) برای «گیتوی»(Gateway) یا «دروازه قمری» ناسا، جهش بزرگی را تجربه میکند.
به نقل از استیدی، این ماژول با نصب سامانههای پشتیبانی از حیات، سامانههای فرماندهی و کنترلهای حرارتی آماده میشود تا به عنوان یک رابط حیاتی برای اکتشافات ماه عمل کند. ورود آن با هیجان همراه بود و به برگزاری جشنی همراه با سرگرمیهای واقعیت مجازی و سخنرانیهای سرپرستهای ناسا منجر شد.
بازار


آزمایش نهایی «هالو»
ناسا در حال پیشرفت مداوم در برنامههای خود برای همکاری با شرکای تجاری و بینالمللی از طریق پروژه «گیتوی» است.
ناسا هنگامی که سازه اولیه «هالو» یا «پایگاه سکونت و لجستیک» به شرکت «نورثروپ گرامن(Northrop Grumman) در آریزونا رسید، به یک نقطه عطف کلیدی دست یافت. در آنجا، این ماژول تحت آزمایشهای نهایی و گسترده تجهیزات جهت تأیید قرار خواهد گرفت.
«هالو» به عنوان یک محیط زندگی و کار برای فضانوردان «آرتمیس» عمل خواهد کرد و از تحقیقات علمی در مدار ماه پشتیبانی خواهد کرد. این فضاپیما به سامانههای حیاتی از جمله فرماندهی و کنترل، مدیریت دادهها، ذخیرهسازی انرژی، توزیع برق و تنظیم حرارتی مجهز خواهد شد.

جشن آماده شدن «هالو»
«هالو» پس از مونتاژ در شرکت «تالس آلنیا اسپیس»(Thales Alenia Space) در ایتالیا، در تاریخ اول آوریل 2025(12 فروردین 1404) به آریزونا رسید. ناسا و «نورثروپ گرامن» برای جشن گرفتن این دستاورد در تاریخ 24 آوریل 2025(4 اردیبهشت 1404) رویدادی را برگزار کردند که اهمیت این ماژول را برای اکتشافات آینده ماه برجسته میکرد.
شرکتکنندگان این جشن از جمله «تاد اریکسون»(Todd Ericson) مشاور ارشد مدیر ناسا، مقامات منتخب و مدیران صنعتی و دانشگاهی محلی بودند که از ماژول «هالو» بازدید کردند.

آمادهسازی «هالو» برای ماموریتهای ماه
مهندسان و تکنسینهای «هالو» خطوط سوخت آن برای انتقال سیال و خطوط برق آن برای انتقال برق و دادهها را نصب خواهند کرد. همچنین رادیاتورها برای سامانه کنترل حرارتی، قفسههایی برای نگهداری سختافزار پشتیبانی از حیات و تجهیزات برقی به همراه چندین مکانیزم برای اتصال «فضاپیمای اوریون(Orion)، فرودگرهای قمری و فضاپیماهای مهمان نصب خواهند شد.

قدرت ارتباطی «هالو»
علاوه بر ماژول «هالو»، سامانه ارتباط قمری ارائه شده توسط «آژانس فضایی اروپا»(ESA) نیز به فضا پرتاب میشود تا ارتباط بین سامانههای سرنشیندار و رباتیک روی ماه و کنترل ماموریت از زمین را امکانپذیر سازد.
پس از نصب این سامانهها، آنها به عنوان یک فضاپیمای یکپارچه آزمایش میشوند تا از آمادگی فضاپیما برای عملکرد در شرایط سخت در اعماق فضا اطمینان حاصل شود.
ساخت سامانه نیرو و پیشرانش
همزمان با تجهیز ماژول «هالو»، سامانه نیرو و پیشرانش که یک سامانه نیروی محرکه الکتریکی خورشیدی قدرتمند است، در «سامانههای فضایی مکسار»(Maxar Space Systems) در کالیفرنیا در حال مونتاژ است.
نیروی محرکه الکتریکی خورشیدی از انرژی پنلهای خورشیدی، جمعآوری و به برق تبدیل میشود. سپس دانشمندان آنها را تا بیش از 50 هزار مایل در ساعت شتاب میدهند تا نیروی محرکهای ایجاد کنند که فضاپیما را به حرکت در میآورد.
مونتاژ اجزای حیاتی
سیلندر مرکزی این فضاپیما که شبیه به یک بشکه بزرگ است، به مخازن نیروی محرکه متصل میشود. همچنین تجهیزات الکترونیکی روی آن نصب میشوند.
اولین رانشگر 12 کیلوواتی از 3 رانشگر در نظر گرفته شده، به مرکز تحقیقات «گلن ناسا»(Glenn) تحویل داده شده است تا آزمایشهای نهایی روی آن انجام شود.