کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله صبح نو/ اردوغانی که باد کاشته و طوفان درو می‌کند مقالات

سرمقاله صبح نو/ اردوغانی که باد کاشته و طوفان درو می‌کند
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - صبح نو / «اردوغانی که باد کاشته و طوفان درو می‌کند» عنوان یادداشت روز در روزنامه صبح نو به قلم محمدجواد پاینده است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
سقوط دولت بشار اسد در سوریه و به قدرت رسیدن تحریرالشام بیش از هر کس اردوغان را خوشحال کرده بود. رئیس جمهور جاه‌طلب ترکیه که تصور می‌کرد از خلاء به وجود آمده با نابودی دولت مرکزی سوریه و البته کمرنگ ساختن نقش ایران در منطقه به سود خودش استفاده خواهد کرد. 
مشاوران اردوغان همچنین تصور می‌کردند با تقویت نفوذ و حتی ورود و حضور نظامی در سوریه علاوه بر تضعیف مخالفان کرد با حمایت از گروه‌های نظامی تکفیری مستقر در سوریه ساختار نوین مورد نظر خودشان را عملیاتی خواهند کرد.
همه این آروزها برای اردوغان مقدمه بازگشت به رویای عثمانی قدرتمند در خاورمیانه است، نقشه‌ای که از یک سو با نقش بازی کردن در جایگاه یک مسلمان وظیفه‌شناس و حامی مسئله فلسطین در مصاحبه‌ها و سخنرانی‌ها بروز و ظهور پیدا می‌کند و از سوی دیگر با تلاش حداکثری در مسیر تضعیف مقاومت و دور کردن تهدیدها از نزدیکی سرزمین‌های اشغالی خیال نتانیاهو را آسوده می‌کند.
اردوغان در یک پارادوکس آشکار گرفتار شده، تناقضی که نقش نفاق‌آلود اردوغان مدعی اسلام‌گرایی را در گسترش نفوذ و تجاوز صهیونیست‌ها آشکار می‌کند.
بازار
سوریه و بشار اسد سال‌ها آنکارا را حامی اصلی گروه‌های تکفیری و تروریستی در منطقه می‌دانستند در حالی که ترکیه همواره این اتهامات را تکذیب می‌کرد اما حالا اردوغان نقاب از چهره برداشته و حامی اصلی تروریسم تکفیری را به جهان معرفی می‌کند.
ترکیه به صورت آشکار تروریست‌های چند ملیتی تحریرالشام را در مسیر رسیدن به قدرت مورد حمایت قرار داد و سقوط اسد را جشن گرفت اما نخستین پیامد جاه‌طلبی‌های اردوغان آرامش خیال نتانیاهو از بلندی‌های جولان، نابودی زیرساخت‌ها و توان نظامی سوریه و پیشروی وقیحانه ارتش اسرائیل در تصرف مناطقی در جنوب و جنوب غربی سوریه بود.
حالا این وزیر امور خارجه دولت ترکیه است که ایران را به دلیل تاثیرات ناشی از نفوذ و دخالت هایش در منطقه مورد نکوهش قرار می‌دهد، همان دولتی که با براندازی علنی یک دولت قانونی در سوریه، یک کشور یکپارچه و با ثبات و یک دشمن جدی اسرائیل در منطقه را به یک سرزمین بی‌دولت از هم پاشیده مبدل کرده و موجبات آرامش و امنیت رژیم‌صهیونیستی را فراهم می‌کند حالا به خودش اجازه می‌دهد ایران را به دخالت در سایر کشورهای منطقه متهم کند.
مصداق دخالت ایران البته مقابله با نفوذ و سلطه همین گروه‌های تکفیری تروریستی مورد حمایت اردوغان بود و مواجهه با رژیم جنایتکار صهیونیستی که ظاهرا چنین رویکردی مورد رضایت دولت ترکیه قرار نگرفته است. 
رویای عثمانی قدرتمند اردوغان اما به کابوس ناامنی مرزهای جنوبی منتهی خواهد شد. دولت‌های حامی تروریست خیلی زود به هدفی برای گروه‌های تروریستی تبدیل می‌شوند و ترکیه جاه‌طلب پس از گسترش ناامنی و بی‌ثباتی در سوریه و به شکل خاص حمایت از جنایات و نسل‌کشی تحریرالشام به قربانی بعدی همین گروه ها مبدل می‌شود. موضع‌گیری صریح اسرائیل علیه حضور و نفوذ نظامی ترکیه و واکنش‌های ترامپ به اقدامات اخیر اردوغان نشانه‌های روشنی است از تحولات آتی منطقه. اردوغان حکایت همانی است که باد کاشته و در این هیاهو طوفان درو می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/705271/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

التعاون عربستان 2-2 تراکتور ایران؛ حذف تراکتور از لیگ قهرمانان در ضربات پنالتی

موسیقی کلاسیک با نوای ساز «ویولنسل»

دفاع «رجا نیوز» از «وزیر مجرم»!

یک گام بلند بشردوستانه برای حمایت از غیرنظامیان

آقای پزشیکان! باور داشته باشید که رئیس‌جمهور هستید

جنایت جنگی اسرائیل؛ غزه‌ی بدون برق بر لبه قحطی و تشنگی

«گزارش‌های پوچ و مهمل» در دولت رییسی

نفوذ خزنده آذربایجان به همسایه شرقی ایران

حذفی که اسرائیل را شادمان کرد

دامپزشکی کرمان کشف انبار گوشت نامتعارف را تکذیب کرد

کبوتران گنبکی به گنبد امام عشق رسیدند!

حواشی اولین نشست خبری احسان در قامت رئیس جدید فدراسیون دوومیدانی

10 حرکت برتر شب گذشته لیگ بسکتبال NBA

محمدرضا شایع: سیلی‌های زیادی در زندگی خورده‌ام

اجرای «خیال تو» از محسن یگانه در کنسرت بندرعباس

کاربران، «چت‌جی‌پی‌تی» را مضطرب کرده‌اند!

ماه‌گرفتگی پیش‌ رو بر کاوشگران قمر زمین چه تاثیری می‌گذارد؟

همکاری ربات‌های انسان‌نما با هوش مصنوعی Helix

نشست خبری مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با رسانه‌ها به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

آیین رونمایی از دو محصول بانک دی با حضور مهندس اوحدی برگزار شد

علی‌نژاد سخنگوی کمیته ملی المپیک شد

علی‌نژاد: الناز رکابی همیشه مورد حمایت کمیته ملی المپیک بود

لحظه برنده شدن 400 میلیون تومانی شرکت کننده صداتو

صدای آخرین شرکت کننده برنامه «صداتو» همه رو شگفت زده کرد!

شایع: نام همسرم را در گوشی «دلگرمی» سیو کرده‌ام

سنگ‌اندازی‌ها تا زمین خوردن پزشکیان ادامه خواهد داشت

یورش به یک تذکر

زمینگیر کردن پزشکیان، حمله به قالیباف

دورزدن مقامات با گزارش‌های «پوچ و مهمل»

متفکر آمریکایی: چه اشتباهاتی درباره ترامپ 2 کردم؟

مهمل‏‌بافی ادامه‏‌دار پتروشیمی‌ها و سکوت فولادی‌ها

کشف موجودی ناشناخته با شکلی عجیب/ دانشمندان شگفت‌زده شدند

انتشار گازهای گلخانه‌ای، آینده مدار پایینی زمین را تهدید می‌کند

اضافه شدن موی تای به بازی‌های آسیایی جوانان

دادگاه قرن: این 7 نفر متهم به قتل مارادونا شدند!‏

قضاوت بانوی ایرانی در مسابقات جهانی روئینگ

صدرنشینی رئال در رده‌بندی فوتبال باشگاهی جهان؛ صعود ایرانی‌ها

آوازخوانی زیبای محمد علیزاده در برنامه صداتو

جشن تولد مهیار، خواننده رپ در برنامه باضیا

بلایی که گزارش‌های پوچ و مهمل بر سر ایران آورد

الجزیره قطر؛ سانسورچی جنایت جولانی

علیه اصلاح طلبان رادیکال

ناقوس مرگ ناتو

واضح‌ترین تصویر از سیاره زهره که توسط کاوشگر آکاتسوکی ژاپن گرفته شده

فناوری پلاسمای سرد برای کاهش آلاینده‌های صنعتی توسعه می یابد

پیش‌ بینی برگزاری 18برنامه شاخص برای گرامیداشت هفته شهید در مازندران

سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین بانوان مشخص شد

شایع: امسال کم کار بودم و سال دیگر آلبوم می‌دهم

داستان قهر مهیار و شایع خوانندگان رپ در برنامه علی ضیا

ابداع نسل جدید سلول‌های ایمنی برای مبارزه با سرطان