کرمان رصد

آخرين مطالب

چشیدن طعم به صورت مجازی ممکن شد! علمي

چشیدن طعم به صورت مجازی ممکن شد!
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /از حالا دیگر مزه کردن غذاها و طعم‌های مختلف به صورت آنلاین و مجازی با یک فناوری جدید امکان‌پذیر است. آزمایش‌های این فناوری نشان داد که شرکت‌کنندگان می‌توانند بین شدت مزه‌های ترش‌ مختلف با موفقیت 70 درصدی تمایز قائل شوند.
فناوری چشایی الکترونیکی(e-Taste) فناوری جدیدی است که به طور بالقوه می‌تواند تجربه واقعیت مجازی را با ارائه یک رابط طعم دیجیتال به کاربران تغییر دهد که به آنها اجازه می‌دهد طعم‌ها را از راه دور حس کنند.
این سیستم که توسط محققان دانشگاه ایالتی اوهایو ابداع شده است، از حسگرهای شیمیایی و توزیع‌کننده‌های بی‌سیم برای شبیه‌سازی حس چشایی استفاده می‌کند و لایه جدیدی از غوطه‌ور شدن در محیط‌های دیجیتال را ارائه می‌دهد.
به نقل از آی‌ای، این سیستم با شناسایی مولکول‌های مختلف مانند گلوکز و گلوتامات و ارتباط آنها با پنج طعم اصلی شامل شیرینی، ترشی، شوری، تلخی و اومامی کار می‌کند. این سیگنال‌های شیمیایی با داده‌های الکتریکی به سیم‌ها منتقل می‌شوند و داده‌ها به دستگاهی ارسال می‌شوند که در منطقه‌ای دور قرار دارد و دستگاه، آنها را دوباره برای کاربر ایجاد می‌کند.
جین‌هوا لی(Jinhua Li)، یکی از نویسندگان این مطالعه می‌گوید: بُعد شیمیایی در قلمرو واقعیت مجازی و واقعیت افزوده فعلی نسبتاً کمتر نشان داده شده است، به ‌ویژه وقتی در مورد بویایی و چشایی صحبت می‌کنیم. این شکافی است که باید پر شود و ما آن را با این سیستم نسل جدید توسعه داده‌ایم.
نحوه کار فناوری چشایی الکترونیکی
سیستم چشایی الکترونیکی (e-Taste) شامل یک محرک است که به دهان متصل می‌شود، همراه با یک پمپ الکترومغناطیسی مینیاتوری که مواد شیمیایی القاء کننده طعم را پخش می‌کند. هنگامی که پمپ فعال می‌شود، مقدار کمی مایع را از طریق یک رابط ژلی آزاد می‌کند و اجازه می‌دهد تا شدت و مدت طعم به طور دقیق کنترل شود.
لی افزود: بر اساس دستورالعمل دیجیتال، شما همچنین می‌توانید انتخاب کنید که یک یا چند طعم مختلف را به طور همزمان آزاد کنید تا بتواند احساسات متفاوتی را ایجاد کند.
از آنجایی که درک چشایی، ذهنی است و ارتباط نزدیکی با بو دارد، محققان این سیستم را برای جمع‌آوری و ذخیره داده‌های حسی طراحی کردند که کاربران را قادر می‌سازد طعم‌ها را به روشی ثابت و کنترل شده تجربه کنند.
لی می‌گوید: چشایی و بویایی تا حد زیادی با احساسات و حافظه انسان مرتبط هستند. بنابراین حسگر ما باید یاد بگیرد که تمام این اطلاعات را ضبط، کنترل و ذخیره کند.
آزمایش موفقیت آمیز و انتقال طعم از راه دور
کارآزمایی‌های انسانی نشان داد که شرکت‌کنندگان می‌توانند به دقت بین شدت مزه‌های ترش‌ مختلف با میزان موفقیت 70 درصد تمایز قائل شوند.
سپس محققان از ظرفیت این فناوری برای تحویل طعم از راه دور در فواصل دور انجام دادند. بنابراین محققان کالیفرنیایی موفق شدند حس چشایی را در شرکت کنندگان واقع در اوهایو برانگیزند.
برای تعیین بیشتر اثربخشی آن، تجربیات غذایی مجازی گنجانده شد و به شرکت کنندگان دستور داده شد تا طعم پنج ماده غذایی شامل لیموناد، کیک، تخم مرغ نیمرو شده، سوپ ماهی و قهوه را شناسایی کنند. این تست‌ها بدون شک نشان دادند که فناوری e-Taste می‌تواند شرکت‌کنندگان را با افزودن طعم تخیلی به واقعیت شبیه‌سازی‌شده، وارد دنیای واقعیت مجازی کند و یک بُعد کاملاً جدید و هیجان‌انگیز ایجاد کند.
در حالی که بازی و سرگرمی، در دسترس‌ترین و بدیهی‌ترین کاربردهای e-Taste هستند، برنامه‌های بالقوه دیگری نیز وجود دارند که فراتر از این حوزه گسترش می‌یابند. به عنوان مثال با توجه به اینکه حافظه با طعم و بو در هم آمیخته است، این فناوری می‌تواند پیامدهای عمیقی برای درک نحوه عملکرد مغز داشته باشد. همچنین می‌تواند به کاربرانی که از عوارض طولانی مدت بیماری کووید یا شرایط عصبی متفاوت رنج می‌برند، دسترسی آسان‌تری به دنیای مجازی ارائه دهد.
با وجود اینکه این فناوری هنوز به پتانسیل کامل خود نرسیده است، به طور قابل توجهی قابلیت تعاملات مجازی را با جذاب‌تر کردن و مشارکت بیشتر افزایش می‌دهد.
لی می‌گوید: این فناوری به افراد کمک می‌کند تا در فضاهای مجازی به روش‌هایی که قبلاً دیده نشده‌ است، ارتباط برقرار کنند. این مفهوم اینجاست و اولین قدم مناسب برای تبدیل شدن به بخش کوچکی از دنیای متاورس است.
این مطالعه در مجله Science Advances منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/704232/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خیز جلیلی برای فتح شوراهای شهر

یک روایت و کلی سوال

اقتصاد استیضاح

در سی‌ان‌ان مطرح شد: ترامپ به‌دنبال آتش‌بس هسته‌ای با ایران است

پشت پرده دیدار مشهد

سخنرانی با چاشنی دشنام

وزارت اقتصاد؛‌ اولین قربانی خالص‌سازی؟

چسب‌های پایه ‌آب با کمک مواد نانوکامپوزیتی عملکرد بهتری خواهند داشت

هوش مصنوعی با کمک فناوری‌نانو بیماری‌ها را زودتر شناسایی می‌کند

نکته های جالب در مورد پروتون

کبیری: اجرای کامل قوانین، راهگشای مشکلات سرمایه‌گذاران در مناطق آزاد

تشخیص هوشمند ناهنجاری‌های اسکلتی کودکان با عکس موبایلی

درمان سرطان با کمک «خرس آبی»

یادگیری زبان دوم؛ روشی مؤثر برای پیشگیری از زوال عقل

تأکید معاون اجرایی رئیس‌جمهور بر توسعه پس‌کرانه بندر چارک

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان کرمان منصوب شد

اعضای شبکه ارتشاء در صدور گواهی‌های صوری در کرمان دستگیر شدند

سرمقاله وطن امروز/ هوش مصنوعی بهانه است، امنیت ملی نشانه است!

سرمقاله اطلاعات/ خواست مردم غزه در «روز بعد جنگ» چیست؟

تهران با پیشنهاد احتمالی مسکو کنار می‌آید؟

سرمقاله جام جم/ آژانس انرژی اتمی از نهاد فنی تا ابزار سیاسی

سرمقاله فرهیختگان/ جنگ تعرفه‌ای علیه رعیت

هواپیمای مافوق صوت ناسا یک مانع بزرگ را در آستانه اولین پرواز برطرف کرد

چشیدن طعم به صورت مجازی ممکن شد!

خوردن بامبو ژن‌ پانداها را تغییر می‌دهد!

مدل مولد ویدئوی «سورا» به «چت‌جی‌پی‌تی» می‌آید

دی‌دار، محصول برگزیده هشتمین جایزه ملی فناوری اطلاعات شد

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران یزد در جلسه صالحین اشکذر: خانواده‌های ایثارگر، الگوی تأثیرگذار در تقویت روحیه معنوی جامعه

نشست شورای راهبری تحول اداری بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

تشکیل اتاق فکر سازمان منطقه آزاد کیش و پردیس های دانشگاهی مستقر در جزیره

مسئولیت اجتماعی، رکن مهم توسعه اجتماعی کیش است

اعلام ساعت کار بانک ها و موسسات مالی در ماه مبارک رمضان

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان منصوب شد

صدور کیفرخواست برای کلاهبرداران فروش حواله‌های خودرو

سرمقاله همشهری/ تجربه‌ای دلنشین از پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری در پایتخت

سرمقاله شرق/ کتابی برای خالی‌نبودن قفسه

سرمقاله جوان/ منطق عقلی نفی مذاکره با آمریکا

سرمقاله ابتکار/ لطفاً موضوعات عادی را حیثیتی نکنید!

«اسپیس‌ایکس» مجوز هشتمین پرواز موشک «استارشیپ» را دریافت کرد

Odin همچنان بی‌پاسخ؛ تلاش‌ها برای برقراری ارتباط ادامه دارد

پیوند هوش مصنوعی با فناوری نانو برای شناسایی سریعتر بیماری‌ها

توقیف 591 خودروی شوتی در استان کرمان

شناسایی یک گروه خونی بسیار نادر در کرمان

سرمقاله اعتماد/ مقایسه سه دوره

فرافکنی درباره خاموشی‌ها، کمبود ذخایر یا ناترازی مدیریتی؟

زمین موازنه تهران و آنکارا

سرمقاله ایران/ گیلان؛ کانون تمدن، میراث و دیپلماسی فرهنگی

دستپخت افتضاح

سرمقاله کیهان/ بحران «فراگیرشدن جاسوسی» در سرزمین‌های اشغالی

هاکان فراموش‌کار!