کرمان رصد

آخرين مطالب

چرا لاکپشت‌ها می‌رقصند؟ علمي

چرا لاکپشت‌ها می‌رقصند؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - خبرآنلاین /دانشمندان کشف کرده‌اند که لاک‌پشت‌های سرخ می‌توانند میدان‌های مغناطیسی زمین را تشخیص داده و به خاطر بسپارند، که به آن‌ها در مسیریابی کمک می‌کند. آن‌ها این توانایی را با "رقص لاک‌پشتی" نشان می‌دهند، حرکتی هیجان‌انگیز که هنگام انتظار غذا اجرا می‌کنند.
نگار علی- در دنیای حیوانات، بسیاری از حرکات و ژست‌ها فقط برای اعضای همان گونه معنا دارند، اما در مورد لاک‌پشت‌ها، رفتاری به نام "رقص لاک‌پشتی" وجود دارد که حتی برای انسان‌ها نیز قابل درک است. این رفتار که شامل بالا آوردن سر از آب، تکان دادن باله‌ها و چرخیدن در جای خود است، در زمانی رخ می‌دهد که لاک‌پشت‌ها متوجه می‌شوند که غذای خوشمزه‌ای در راه است.
دانشمندان از این رفتار تکرارشونده لاک‌پشت‌ها برای انجام آزمایشی درباره توانایی آن‌ها در یادگیری و به خاطر سپردن میدان‌های مغناطیسی زمین استفاده کردند. تحقیق جدیدی که در مجله Nature منتشر شده، بررسی می‌کند که آیا لاک‌پشت‌ها می‌توانند امضای مغناطیسی مکان‌های مختلف را به خاطر بسپارند یا خیر.
آزمایش حافظه مغناطیسی لاک‌پشت‌ها
محققان گروهی از بچه‌لاک‌پشت‌های دریایی را از ساحلی در کارولینای شمالی جمع‌آوری کرده و در آزمایشگاه با دو میدان مغناطیسی متفاوت (یکی از خلیج مکزیک و دیگری از نزدیکی نیوهمپشایر) آموزش دادند. نیمی از لاک‌پشت‌ها فقط در میدان مغناطیسی خلیج مکزیک غذا دریافت کردند و نیمی دیگر در میدان نیوهمپشایر.
پس از دو ماه، محققان میدان‌های مغناطیسی را شبیه‌سازی کردند اما غذایی در کار نبود. با این حال، لاک‌پشت‌ها همچنان در میدان مغناطیسی که قبلاً در آن غذا گرفته بودند، رقص لاک‌پشتی انجام دادند، که نشان می‌دهد آن‌ها این مکان‌ها را به عنوان مناطقی با غذا در ذهنشان ثبت کرده‌اند.
نتیجه‌گیری
این مطالعه نشان داد که لاک‌پشت‌ها نه‌تنها از میدان مغناطیسی زمین برای جهت‌یابی استفاده می‌کنند، بلکه می‌توانند مکان‌های خاص را از طریق میدان مغناطیسی‌شان یاد بگیرند و به خاطر بسپارند . این یافته‌ها می‌تواند در درک بهتر مهاجرت طولانی‌مدت لاک‌پشت‌ها و دیگر حیوانات مهاجر مفید باشد.
محققان این آزمایش را روی چندین گروه از لاک‌پشت‌ها انجام دادند و هر گروه را در معرض دو میدان مغناطیسی جدید قرار دادند. این میدان‌ها نشان‌دهنده مکان‌هایی در نقاط جغرافیایی نزدیک‌تر به یکدیگر بودند، مانند کوبا و دلاور، فلوریدا و مِین، ویرجینیا و نیوفاندلند. هدف این بود که ببینند آیا لاک‌پشت‌ها می‌توانند تفاوت‌های جزئی‌تر در میدان مغناطیسی را تشخیص دهند. در نهایت، آخرین گروه در معرض دو میدان مغناطیسی در دریای کارائیب، یکی در نزدیکی هائیتی و دیگری در جزایر تورکس و کایکوس، قرار گرفتند. نتایج نشان داد که لاک‌پشت‌ها بدون مشکل می‌توانند این تفاوت‌ها را تشخیص دهند.
لاک‌پشت‌ها، مانند انسان‌ها، شخصیت‌های متفاوتی دارند، بنابراین واکنش آن‌ها به «رقص لاک‌پشتی» نیز متفاوت بود. برخی از لاک‌پشت‌ها هیجان بیشتری نشان می‌دادند و این رفتار را با شدت بیشتری انجام می‌دادند، در حالی که برخی دیگر فقط سر خود را از آب بیرون می‌آوردند و دهانشان را باز می‌کردند، که نوعی واکنش ملایم‌تر محسوب می‌شود.
همه لاک‌پشت‌های سرخ از بدو تولد توانایی استفاده از میدان مغناطیسی زمین را به‌عنوان قطب‌نما دارند تا جهت‌یابی کنند. اما محققان دریافتند که حتی زمانی که امواج رادیویی این قابلیت را مختل کردند، لاک‌پشت‌ها همچنان توانستند امضاهای مغناطیسی را تشخیص دهند. این نشان می‌دهد که آن‌ها دو مکانیزم مختلف برای تشخیص میدان مغناطیسی دارند: یکی برای مسیریابی و دیگری برای قطب‌نما.
پس از آموزش، همه گروه‌های لاک‌پشت‌ها به اقیانوس بازگردانده شدند. اگرچه مشخص نیست که حافظه مغناطیسی آن‌ها تا چه مدت باقی می‌ماند، اما محققان اطمینان دادند که این آموزش مسیر مهاجرت طبیعی آن‌ها را تغییر نخواهد داد. هنگامی که آن‌ها به مسیر طبیعی مهاجرت خود بازگردند، مکان‌های جدیدی برای تغذیه پیدا خواهند کرد و شاید در آن لحظه، دوباره شاهد رقص خاص و هیجان‌انگیز لاک‌پشت‌ها باشیم!

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/703454/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کالابرگ می‌‏دهند که عذاب وجدان‏شان کم شود

مالک تراکتور در جلسه مهم دولت چه می‌کرد؟

جولانی با سوریه چه می‌کند؟

ترامپ پایان جنگ سرد را کلید زد؟

جدال بر سر جانشینیِ امپراتوری رسانه ای خانوادگی

از مردم هم حمایت کنید آقای رئیس‌جمهور!

استراتژیست آمریکایی مطرح کرد: چرا عربستان؟

ژاپن چگونه ژاپن شد؟

نیم نگاه نانولوله‌های کربنی به صنعت باتری‌؛ جایگاه باتری لیتیم یون متزلزل می‌شود

فرودگرِ جالب blue ghost

زمین از نگاه ایستگاه فضایی در شب

توقیف 40 دستگاه خودرو شوتی توسط پلیس کرمان

سفر نایب‌رئیس مجلس به جیرفت

تیشه به ریشه قمار

تاریخ تلخ تهران در کی‌یف تکرار شد

خروج کوپنی ذخایر از صندوق توسعه

10 فرمان دفاعی برای قاره سبز

ویدیویی واقعی از فرود کاوشگر perseverance بر سطح سیاره ی بهرام

تلسکوپ فضایی اقلیدس را ببینید

عربستان فاقد ظرفیت لازم برای نقش‌آفرینی احتمالی میان ایران و امریکاست

اصرار بهارستان بر اولین استیضاح

تکاپوی کشورهای عربی برای نقش‌آفرینی ایران در مهار اسرائیل

پرونده «سوریه» در سعدآباد

پیام جدید؟

تمرین فضانوردان ناسا برای بازگشت به ماه

نگاه تلسکوپ فضایی جیمز وب به کهکشان کلاه مکزیکی

غبارروبی گلزار شهدای علی بن جعفر (ع) به مناسبت سالروز تأسیس بیمه دی

اختتامیه هجدهمین دوره مسابقات فوتسال دسته یک جانبازان سالم‌تن کشور برگزار شد

نحوه کار کردن منظومه شمسی

سرمقاله سازندگی/ ختم منازعات

بازگشت جهان به عصر «یالتا»

هوش مصنوعی «گروک 3» رایگان شد

ویدئوی «شبح آبی» از سطح ماه

سرمقاله شرق/ نمایشگاه پیشرفت نمایشگاه پس‌رفت

سرمقاله جوان/ غزه کابوس ابدی غرب

سرمقاله وطن امروز/ کامبک مقاومت، از نوکمپ تا غزه

نانوذرات به کمک کاهش آسیب‌های ناشی از چاقی می‌آید

90هزار مازندرانی ایثارگر تحت پوشش بیمه دی هستند

مرحله دوم پیامک واگذاری خودرو به جانبازان ارسال شد

پیش‌بینی باران و هشدار باد شدید در کرمان

ارتقای زیرساخت اپراتورهای تلفن همراه در 33 روستای کرمان

عبرت شد

سرمقاله کیهان/ تجربه اوکراین عبرتی برای غربگرایان

دوحه در جست‌وجوی نقش جدید

سرمقاله همشهری/ عوامل شکست کمپین فشار حداکثری علیه ایران

سرمقاله جام جم/ چرا طرح ترامپ برای انتقال مردم غزه «احمقانه» است؟

ارتش ستاره‌ها در آغوش یک کهکشان غول‌پیکر

افشاگری پدر ایلان ماسک: او دروغ می‌گوید، می‌خواهد جلب توجه کند

پروازهای جیرفت به 2 برابر افزایش می‌یابد

درخواست بررسی دقیق گزارش‌های ارائه شده حادثه واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی