رویکرد تحلیلی تاریخ از جنبههای اعجاز قرآن است
فرهنگي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله علی اکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در آیین رونمایی از دانشنامه قرآن و تاریخ که ظهر چهارشنبه در سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، ضمن تقدیر و تشکر از مسئولین و مولفینی که در تدوین دانشنامه های قرآنی نقش داشتند، اظهار داشت: قرآن اقیانوسی ناپیدا و ناشناخته است و کسی نمی تواند ادعا کند به عمق این اقیانوس رسیده است، شورای علمی دانشنامه های قرآنی تلاش های فراوانی برای نشر معارف قرآنی انجام داده اند.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه طبیعت تدوین دانشنامه قرآنی زمان بر و طولانی است، گفت: فرآیند تدوین دانشنامه قرآنی نیاز سپری کردن 40 مرحله دارد و طی این مراحل زمانبر است؛ البته با وجود امکانات، زمان انجام کار کوتاه تر می شود.
آیت الله رشاد با تشریح مصادیق اعجاز قرآن، تصریح کرد: محتوای کتاب در کنار سایر ابعاد مختلف قرآن، اعجاز خداوند است؛ اینکه پیامبر امی با هر گونه تعریفی که از امی شود، اینچنین کتابی را بیاورد واقعا معجزه است؛ قرآن از جهات نجوم، پزشکی، زیست شناختی، ادبی و بلاغی و انسجام درونی، ظرفیت معنادهی و ... اعجازآور است.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تبیین حیثیت پیوستگی و معنادهی، که یکی از جنبه های اعجاز قرآن است، ابراز کرد: بهترین نمایشنامه ها در 13 پرده نوشته می شود و سوره یوسف دقیقا مراحل را طی کرده است؛ اثربخشی و تاثیرات اعجاز آمیز قرآن به گونه ای است که به صرف مراجعه انسان متحول می شود.
آیت الله رشاد در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به بخش تاریخ گذاری اعجابآور قرآن در قضایای مختلف سالیان گذشته، افزود: یکی از وجوه اعجاز قرآن، رویکرد تحلیلی تاریخ است، داستان های مختلف قرآن کریم از تحلیل وقایع تاریخی خبر می دهد.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تشریح فعالیت های قرآنی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، تصریح کرد: باید در کارهای قرآنی تامل شود و اساتید مباحثی مرتبط با قرآن را پیشنهاد دهند تا در دستور کار مجموعه قرار گیرد و آثار علمی ارزشمندی در این عرصه تولید شود.
-
پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۱:۴۳
-
۷ بازديد
-
-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/695642/