کرمان رصد

آخرين مطالب

‌نشست "منشا اعتبار عقل عرفی در اندیشه حضرت امام(ره)" در قم برگزار شد فرهنگي

‌نشست "منشا اعتبار عقل عرفی در اندیشه حضرت امام(ره)" در قم برگزار شد
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در این نشست، طی سخنانی با بیان اینکه اندیشه‌های حضرت امام می‌تواند موضوع بحث‌های اصولی، علمی و پژوهشی قرار بگیرد اظهار داشت: تاثیر آن را در دیدگاه فقهی خاصی که امام تحت عنوان فقه پویا دارد، خواهیم دید.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید فرید موالی‌زاده در ادامه با ذکر این نکته که حضرت امام به 2 موضوع فقه پویا و اجتهاد جواهری تاکید ویژه‌ای داشتند خاطرنشان کرد: حضرت امام بر اجتهاد جواهری اصرار داشته‌اند، اما در درون اجتهاد جواهری در ابعاد مختلف نوآوری کرده‌اند، توضیح و شرح این مطلب نیازمند جلسه‌های فراوانی است.
این مدرس حوزه علمیه قم همچنین تصریح کرد: مساله خلط حقیقت و اعتبار یکی از مسائلی است که حضرت امام، هم در فرآیند اصولی و هم در فرایند فقهی‌شان مورد تاکید قرار داده‌اند.
موالی‌زاده همچنین برگزاری چنین جلسه‌هایی را در راستای نشر اندیشه‌های امام، بسیار ضروری دانست و با اشاره به تعبیری با عنوان عقل عرفی بیان کرد: حضرت امام نگاه ویژه‌ای به این مطلب داشته‌اند.
این پژوهشگر دینی با ذکر این نکته که در رابطه با عقل و عرف در علم اصول و علم فقه بحث های فراوانی مطرح شده‌است گفت: در دوره اخیر، علما و اساتید از جهت‌های مختلف به این مطلب پرداخته‌اند.
وی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های مکتب اصولی امام راحل، ارزش‌بخشی و اعتباربخشی به نگاه عرف در شناخت واقعی‌یات و تکوینی‌یات است، حضرت امام برای عرف 2 وظیفه قائل است.
وی افزود: یک وظیفه‌ای که عرف دارد و در بیانات فقها نیز بیشتر مورد تاکید قرار گرفته، مساله‌ سیره‌سازی عرفی است.
موالی‌زاده همچنین خاطرنشان کرد: فقها و اصولی‌ها عرف را به عنوان یک اعتبارکننده سیره‌هایی در نظر گرفته‌اند، و این سیره‌ها را مورد بحث قرار داده‌اند.
وی در ادامه یادآور شد: عرف در جایگاه یک اعتبارکننده، در عملیات استنباط، مورد استفاده فقها و علما قرار می‌گیرد.
استاد حوزه علمیه قم با ذکر اینکه این مسائل مربوط به امور و ادراکات اعتباری است بیان داشت: در بسیاری از مسائل و قواعد فقهی مانند خبر واحد، ظواهر و قاعده ید، عرف یک سیره‌ای را اعتبار کرده، و آن را در اداره زندگی و جامعه استفاده نموده‌است.
وی گفت: شارع مقدس نیز این سیره را امضا کرده، یا نکته‌ها و مسائلی حول این سیره عملی عرفی افزوده است، در حال حاضر سیره عقلا هم در این رابطه مصداق دارد.
موالی‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بسیاری از شاگردان و نزدیکان حضرت امام از جمله فرزندشان حاج آقا مصطفی(ره) در کتاب تحریرات فی‌الاصول، اصطلاح عقل عرفی را به کار برده‌اند اظهار کرد: آیت‌الله جعفر سبحانی نیز این اصطلاح را در موارد گوناگون مورد استفاده قرار داده، و معتقد است، تعبیر عقل عرفی را می‌توانیم مقابل عقل فلسفی به کار ببریم.
استاد حوزه با بیان اینکه در این خصوص اصطلاحات مختلفی وجود دارد گفت: در کنار اصطلاحی که شاگردان حضرت امام، برآمده از دیدگاه و اندیشه حضرت امام مطرح کرده‌اند، در برخی مجامع، تعبیر عقل عرفی مقابل عقل قدسی مطرح شده‌است.

کرمان رصد

انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/695509/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسلامی را بپیچید می‌بریم!

تفاوت موسیمانه و بختیاری‌زاده در چیست؟

حراج کرمان موتور ویژه مادران | اقساطی خودرو لوکس بخرید

شرایط فروش ویژه یک محصول کرمان موتور اعلام شد

توضیحات دادگستری کرمان درباره خبر اخیرالانتشار پیرامون فولاد راور

زن مراغه‌ای توسط همسرش با روسری کشته شد!

زلزله در هرمزگان

شکایت مس رفسنجان از مسعود شجاعی!

ناکام بزرگ جایزه گرمی

چریک دموکرات

پاسخ به مخالفان

بن سلمان هم‌دست نقشه ترامپ برای نفت ایران می‌شود؟

توقیف خودرو، حجاب و مساله حاکمیت قانون

19 میلیون نفر در ساختمان ناایمن زندگی می‌کنند

شکایت مس از مسعود شجاعی به دلیل نشر اکاذیب!

چهارمین محفل شعر و خاطره سرو جاویدان در کرمان برگزار شد

نخستین‌بار در کرمان عمل جراحی در اعصاب بینایی انجام شد

وقوع زمین‌لرزه در حوالی هرمزگان و کرمان

تیر رادیکال ها به سنگ خورد

گزارش یک نظرسنجی؛ اعداد درباره وضع اجتماعی دولت چه می‌گویند؟

ماجرای دلارهای ایرانی؛ انسداد از «سئول» تا «دوحه»

یک سیاره آخرالزمانی و افسانه‌ای که در آسمان‌ها گم شد

نمایی حیرت انگیز از زهره

بیوتروریسم کشاورزی به روایت رییس مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان/ وجود ٣٢ پست سازمانی خالی

طرز تهیه کباب ترش تابه‌ای | یه غذای شمالی خوشمزه که نگم از عطر و طعمش +ویدئو

این مرد زنش را با روسری خفه کرد

آئین‌نامه اجرایی طرح‌های معاوضه کلید به کلید ابلاغ شد

وقوع زمین لرزه در هرمزگان

اولین عمل جراحی ایجاد پنجره روی غلاف اعصاب بینایی در کرمان

هیچ پرونده جرائم مطبوعاتی در استان کرمان تشکیل نشده است

ترامپ حریف نتانیاهو می‌شود؟

برنامه هسته‌ای ایران در اولویت رایزنی‌های نتانیاهو و ترامپ قرار دارد

شکاف در جزیره تندروها

سفر نتانیاهو به واشنگتن؛ اولویت ترامپ چیست؟

نماینده سابق مجلس: اینکه «ایران تا وقتی در قعر جهنم قرار نگرفت، مذاکره نکند» تفکری ویرانگر است

نشست تطبیق نقش اندیشه‌های فلسفی علامه مصباح د‌ر جامعه‌شناسی

جلیلی: انقلاب اسلامی خیلی از مناسبات را بر هم زد

قطب جنوب چگونه در حال ذوب شدن است؟

تشخیص سریع پارکینسون با نانوزیست حسگر رنگ‌سنجی توسط محققان ایرانی

اختراع یک پانسمان جدید که درمان زخم را متحول می‌کند

تجلیل از سه جانباز سرافراز دفاع مقدس در دیدار مدیرکل بنیاد شهید قم

ابلاغ یک آیین‌نامه اجرایی مهم از سوی عارف+ جزئیات

آغاز عملیات اجرایی پروژه خط انتقال آب سد دیورش رودبار

خطر زلزله 4 ریشتری برای جان 19 میلیون ساکن خانه‌های ناایمن!

گیتی‌پسند زیبا بازی می‌کند

فرصت آخر سهراب بختیاری‌ زاده روی نیمکت تیم فوتبال استقلال تهران

شکست نزدیک گیتی پسند از مدعی قهرمانی

هدفی برای سکو نداریم/ تیمی قدرتمند هستیم

هدفی برای سکو نداریم/ تیم قدرتمندی هستیم

ابلاغ یک آیین‌نامه مهم اجرایی توسط عارف