کرمان رصد

آخرين مطالب

سیروز کبدی؛ قاتل خاموش سلامتی اجتماعي

سیروز کبدی؛ قاتل خاموش سلامتی
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - سیروز کبدی یک بیماری جدی و پیش‌رونده است که باعث تخریب بافت سالم کبد و جایگزینی آن با بافت زخم می‌شود، این فرایند منجر به کاهش عملکرد کبد و بروز علائمی مانند خستگی، زردی پوست و چشم‌ها، و تورم شکم و پاها می‌شود.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، سیروز کبدی یک بیماری جدی و خطرناک است که در آن بافت‌های سالم کبد به بافت‌های زخم و ناصاف تبدیل می‌شود، این تغییرات باعث اختلال در عملکرد طبیعی کبد و کاهش توانایی این عضو برای انجام وظایفش می‌شود و دلایل اصلی سیروز کبدی شامل مصرف طولانی مدت الکل، هپاتیت‌های ویروسی (به‌ویژه هپاتیت B و C) و بیماری‌های متابولیکی مانند کبد چرب غیرالکلی است.
در مراحل اولیه، سیروز کبدی ممکن است بدون علائم باشد، اما با پیشرفت بیماری، علائم جدی‌تری مانند خستگی، کاهش وزن، زردی پوست و چشم‌ها، و تورم شکم و پاها بروز می‌کند و تشخیص سیروز کبدی به طور معمول از طریق آزمایشات خونی، تصویربرداری‌های کبدی مانند اولتراسونوگرافی و سی‌تی اسکن و بیوپسی کبدی انجام می‌شود که این روش‌ها به پزشکان کمک می‌کند میزان آسیب به کبد و مرحله بیماری را تشخیص دهند.
یکی از مهم‌ترین مراحل درمان، شناسایی و متوقف کردن عامل اصلی بیماری است، به عنوان مثال، افرادی که به دلیل مصرف الکل دچار سیروز شده‌اند، باید بلافاصله مصرف الکل را قطع کنند؛ درمان سیروز کبدی به مرحله بیماری و وضعیت کلی بیمار بستگی دارد، در مراحل اولیه، تغییرات در سبک زندگی مانند تغذیه مناسب، ورزش منظم و مدیریت استرس می‌تواند به بهبود وضعیت بیمار کمک کند، داروها نیز می‌تواند به کنترل علائم و کاهش التهاب کمک کند و در موارد شدیدتر، بیمار ممکن است نیاز به پیوند کبد داشته باشد و پیوند کبد یک عمل جراحی پیچیده است که در آن کبد بیمار با یک کبد سالم از اهداکننده جایگزین می‌شود.

کرمان رصد

وجود فیبروز در کبد و پیشرفت آن، زمینه‌ساز سیروز کبدی است سیدموید علویان، رئیس انجمن مطالعات کبدی ایران (هپاتیت) و فوق تخصص گوارش و کبد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه سیروز کبدی شامل یک طیف بیماری‌های کبدی است که بیشتر بر اثر بیماری پایدار در کبد و در نتیجه عفونت‌های ویروسی به وجود می‌آید، اظهار کرد: وجود فیبروز در کبد و پیشرفت آن، پیش درآمد ابتلاء به سیروز کبدی است.
وی افزود: سیروز یا تنبلی کبد، یک اختلال جدی و پیش‌رونده به شمار می‌رود و در واقع پاسخ کبد به ضایعاتی است که به آن وارد می‌شود و در اثر بیماری‌های مزمن کبدی، بافت جوشکاری یا فیبروز در آن ایجاد می‌شود.
رئیس انجمن مطالعات کبدی ایران (هپاتیت) و فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه برای درک بهتر فیبروز در کبد باید به محل ترمیم و بهبودی یک زخم عمیق پوستی که روی آن یک بافت اضافه تشکیل می‌شود، توجه کرد، تصریح کرد: بافت فیبروز از کلاژن تشکیل می‌شود، از همین رو بافت ایجاد شده، همان بافت کلاژن است.
علائم سیروز کبد چیست؟ علویان با بیان اینکه سلول‌های Ito کبدی که در حالت عادی غیر فعال هستند ، پس از فعال شدن به علل مختلف از جمله ویروس هپاتیت B کلاژن تولید می‌کنند، ادامه داد: علائم و نشانه‌های سیروز کبدی با توجه به شدت بیماری کبد متغیر خواهد بود.
وی گفت: به طور کلی علائم سیروز کبدی شامل خستگی و ضعف، تورم شکم و اندام، ضعف و سستی عضلانی، تیره شدن پوست، بروز لکه‌های خون مردگی در پوست، خونریزی از بینی و لثه‌ها و خارش می‌شود.
رئیس انجمن مطالعات کبدی ایران (هپاتیت) و فوق تخصص گوارش و کبد اضافه کرد: برای تشخیص قطعی وجود سیروز کبدی، از روش‌های فیبرواسکن، بیوپسی کبد و آندوسکوپی فوقانی برای بررسی وجود واریس در مری استفاده می‌شود و در درمان سیروز کبدی ، علاوه بر توجه به بیماری زمینه‌ای که همان هپاتیت B است، باید به عوارض موجود در بدن نیز توجه و جهت کنترل آنها اقدام شود.
نجات جان بیماران سیروز کبدی با پیوند کبد علویان افزود: اصلاح ورم اندام‌ها و شکم، اصلاح اختلال انعقادی با تجویز ویتامین K، اصلاح اجابت مزاج با مصرف شربت لاکتولوز، از جمله اقداماتی است که برای درمان بیماران سیروز کبدی مورد استفاده قرار می‌گیرد و در بعضی شرایط، پیوند کبد می‌تواند جان بیمار را نجات دهد.
وی با بیان اینکه برای درمان بیماران سیروز کبدی و انجام پیوند کبد برای آنها باید معیارهای بالینی و آزمایشگاهی محاسبه و تعیین شود، خاطرنشان کرد: در پیوند کبد، به طور معمول از کبد افراد مرگ مغزی استفاده می‌شود و فرد گیرنده پیوند نیز باید آمادگی کافی برای دریافت پیوند را داشته باشد.

کرمان رصد

به گزارش ایمنا، مراقبت‌های پیشگیرانه نقش مهمی در مدیریت سیروز کبدی دارد، این مراقبت‌ها شامل واکسیناسیون علیه هپاتیت‌های ویروسی، اجتناب از مصرف الکل و مواد مخدر و مدیریت وزن است، همچنین انجام آزمایشات دوره‌ای و پیگیری منظم با پزشک می‌تواند به شناسایی زودهنگام و مدیریت بهتر بیماری کمک کند و توجه به علائم و نشانه‌های بیماری و اقدام به موقع می‌تواند زندگی فرد را نجات دهد.
یکی از مشکلات اصلی افراد مبتلا به سیروز کبدی، مدیریت علائم و عوارض ناشی از بیماری است، علائمی مانند خستگی مفرط، احتباس مایعات در بدن و نارسایی کبد می‌تواند زندگی روزمره بیمار را تحت تأثیر قرار دهد و حمایت خانواده و دوستان در این مواقع بسیار حائز اهمیت است، ارائه اطلاعات دقیق به بیماران و آموزش آن‌ها درباره بیماری و راه‌های مدیریت آن نیز می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی آن‌ها کمک کند.
آگاهی عمومی درباره سیروز کبدی و عوامل خطر آن می‌تواند به پیشگیری و مدیریت بهتر این بیماری کمک کند، همچنین آموزش درباره اهمیت واکسیناسیون، مصرف متعادل الکل و پیروی از یک سبک زندگی سالم می‌تواند به کاهش تعداد مبتلایان به سیروز کبدی کمک کند، با افزایش آگاهی و ارائه حمایت‌های لازم، می‌توان از بروز مشکلات جدی‌تر پیشگیری و به بیماران کمک کرد تا زندگی بهتری داشته باشند.
کد خبر 826101

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/690310/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله هم میهن/ مجلس در حاشیه

کیهان: عبور از مشکلات با «زاویه‌دارهای ناکارآمد» ممکن نیست

سرمقاله آرمان امروز/ آینده روابط ایران و کشورهای عربی

کتاب آفاق دانایی و کوشش‌های سنجشگرانه‌ نسل پسا انقلاب

تلاش بی‌سابقه محققان کره جنوبی برای تماشای سیاهچاله‌ها

فناوری فراصوت و نانوحباب‌ها در خدمت مغز برای درمان آلزایمر

کهنوج کرمان لرزید

زلزله نسبتا شدید، کرمان را لرزاند + جزئیات

کرمان نسبتا شدید لرزید

زلزله 4.5 ریشتری در کرمان

زلزله 4.5 ریشتری جیرفت کرمان را لرزاند

زمین لرزه 4.5 ریشتری کهنوج، فاریاب در کرمان

طلسم شاگردان تندروان در لیگ برتر والیبال شکسته شد – آفتاب نو | اخبار ورزشی

زلزله جنوب ایران را لرزاند

هفته مقاومت تجلی اراده مردم در حمایت از راه شهید سلیمانی است

مناسبت روز/ دوشنبه، 17 دی

سرمقاله دنیای اقتصاد/ نرخ ارز و تورم؛ بازیگر اصلی کیست؟

رابطه عجیب اندازه مردمک چشم با شکل‌گیری خاطرات ‏

امید تازه برای زنان باردار مبتلا به سرطان خون

این میوه زمستانی دارویی طبیعی برای قلب، پوست و مغز!

پیش‌ بینی هواشناسی کرمان فردا سه‌شنبه 18 دی 1403 | خبر فوری هواشناسی کرمان+وضعیت آب و هوای کرمان

فوری/ زلزله کرمان را لرزاند

زمین لرزه 4.5 ریشتری کهنوج،فاریاب در کرمان

قیمت خودرو+جدول قیمت محصولات کرمان موتور امروز دوشنبه 17 دی ماه 1403

زلزله کرمان را لرزاند

زلزله 4.5 ریشتری بلوک جیرفت را لرزاند

دستگیری عاملان سرقت 12 میلیاردی در زرند

آغاز نخستین دوره مسابقات قهرمانی کشور در رشته ورزشی سه گانه

کیش مهیای برگزاری مراسم پرفیض و معنوی اعتکاف

سرمقاله خراسان/ کریدورها محور دیپلماسی آب

آگهی مناقصه عمومی (تجدید شده نوبت اول) احداث سیستم پایش بر خط بر روی سامانه دودکش خروجی شرکت گهر انرژی سیرجان

«بلوک» در شهرستان جیرفت لرزید

سوال «عصر ایران» از صدیقی: در 29 سالگی کجا بودید؟

حالا وقت چانه‌زنی‌ درباره اف‌ای‌تی‌اف است

اعتراف تلخ عطایی: به بن بست خوردم!

خلاصه والیبال مس رفسنجان 3 – سپهرصدرا مشهد 0

رونمایی از 6 سردیس شهدای شهرداری کرمان

ارائه خدمات درمانی، آموزشی و فرهنگی هلال احمر به بیش از 6 هزار نیازمند

مسعود شجاعی به دنبال تقویت مس با 5 بازیکن جدید

فعال اصولگرا: در مذاکره با امریکا لازم است بده‌بستان‌هایی داشته باشیم

ایتا؛ گلخانه‌ای برای رادیکالیسم

بازی افغانستان با کارت امنیت آبی ایران

هسته سخت کیست؟

ویدئویی که در خیابان‌های اسرائیل آتش به پا کرد

صادرات نا‌امنی از سوریه به عراق

توانمندی های هوش مصنوعی در یک نگاه

رابطه بین چای کیسه‌ای و نانوپلاستیک‌ها

تصویر روز ناسا؛ پرتاب موشک روسی سایوز-FG از دید ایستگاه فضایی بین‌المللی

خلاصه والیبال چادرملو اردکان 3 – فولاد سیرجان 1

سِرِ سرباز برای سردار جهانی/ حاج قاسم همچنان بر روی سر ملت جا دارد