کرمان رصد

آخرين مطالب

تلاش بی‌سابقه محققان کره جنوبی برای تماشای سیاهچاله‌ها علمي

تلاش بی‌سابقه محققان کره جنوبی برای تماشای سیاهچاله‌ها
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /محققان در کره‌جنوبی در حال توسعه یک صورت فلکی از ماهواره‌ها هستند که می‌تواند آنچه را که در مجاورت ابرسیاهچاله‌ها می‌گذرد، آشکار کند.
این صورت فلکی که کاپلا(Capella) نام دارد، زاییده افکار استاد نجوم دانشگاه ملی سئول، ساشا تریپ(Sascha Trippe) است. تریپ که متخصص سیاهچاله‌ها است، از محدودیت‌های ابزارهای موجود بشر برای رصد سیاه‌چاله‌ها ناامید شده و نگران است که اگر پیشرفت‌های فناوری بزرگ حاصل نشود، تحقیقات ممکن است به‌زودی به «بن‌بست» برسد.
به نقل از اسپیس، هنگامی که اولین تصویر از یک سیاهچاله کلان جرم که در مرکز کهکشان مسیه 87 در فاصله 55 میلیون سال نوری از زمین قرار دارد، در سال 2019 برای جهان آشکار شد، احساسات را برانگیخت. این تصویر، حلقه‌ای درخشان به شکل دونات را نشان می‌داد که یک نقطه تاریک وهم انگیز را در بر می‌گرفت. این امر تایید کرد که سیاهچاله‌ها، این نقاط داغ گرانشی که به قدری قوی هستند که حتی نور هم نمی‌تواند از آنها فرار کند، واقعا وجود دارند.
در سال 2022، تصویری از سیاهچاله در مرکز کهکشان خودمان، راه شیری، منتشر شد. به همان اندازه که این تصاویر جذاب بودند، برای محققانی مانند تریپ، آنها به هیچ وجه کامل نبودند.
این نقص‌ها نتیجه محدودیت‌های تلسکوپ افق رویداد(EHT) بود که شبکه‌ای از تلسکوپ‌های رادیویی در سطح سیاره است که به لطف روشی به نام تداخل سنجی خط پایه بسیار طولانی، مانند یک رصدخانه واحد در سراسر سیاره عمل می‌کند.
تریپ می‌گوید: مشکل این است که در هر نقطه از زمان، هر جفت آنتن تلسکوپ افق رویداد، تنها یک نقطه از تصویر هدف را اندازه می‌گیرد. شما در نهایت با تصویری مواجه می‌شوید که عمدتا خالی است و به پردازش زیادی نیاز دارد. به همین دلیل، ما ساختار زیادی را از دست می‌دهیم، زیرا ویژگی‌های تحت یک اندازه خاص، به سادگی قابل تصویر نیستند.
به عنوان مثال، ستاره شناسان می‌دانند که یک فوران گاز داغ قدرتمند از سیاهچاله مسیه 87 با سرعت نور منفجر می‌شود. این فوران اما در تصویر معروف 2019 دیده نمی‌شود.
یکی از راه‌های بهبود وضوح تصاویر سیاه‌چاله، اندازه‌گیری انتشار سیگنال‌های رادیویی است که فرکانس‌های بالاتر و در نتیجه طول موج‌های کوتاه‌تری دارند. اما انجام این کار از سطح سیاره ما غیرممکن است، زیرا بخار آب موجود در جو زمین مقادیر زیادی از این سیگنال را جذب می‌کند.
تلسکوپ‌های رادیویی روی ماهواره‌ها دیدی بدون مانع از این نوع تابش خواهند داشت. آنها همچنین دو مشکل اضافی را حل می‌کنند. صورت فلکی ماهواره‌ای کاپلا که توسط تریپ و همکارانش در نظر گرفته شده است، شامل چهار ماهواره است که در ارتفاعات بین 280 تا 370 مایل(450 تا 600 کیلومتر) در مدار حرکت می‌کنند.

کرمان رصد


شبکه تلسکوپ رادیویی در حال چرخش، دیگر توسط محیط سیاره ما محدود نمی‌شود و از طریق روش تداخل سنجی، قطر بیشتری نسبت به تلسکوپ افق رویداد در سطح سیاره را پوشش خواهد داد و بنابراین کیفیت تصویر بهتر و وضوح بهتری ارائه می‌دهد. همانطور که ماهواره‌ها در اطراف سیاره ما حرکت می‌کنند و چندین بار در روز دور آن می‌چرخند، اندازه گیری‌های آنها برخلاف شبکه پراکنده تلسکوپ‌های افق رویداد روی زمین، هیچ نقطه خالی باقی نمی‌گذارد.
تریپ می‌گوید که این سیستم، پنجره‌ای کاملا جدید را به روی فرآیندهایی که در مجاورت افق‌های رویداد سیاه‌چاله‌ها اتفاق می‌افتند، باز می‌کند، مرزهایی که هیچ چیز از آنها خارج نمی‌شود.
تریپ می‌گوید: ما واقعا دوست داریم بفهمیم که چگونه فوران‌های نسبیتی از گاز تجمع یافته توسط سیاهچاله تشکیل می‌شوند. اما نیاز به مشاهداتی در وضوح‌هایی دارد که در حال حاضر غیرممکن است و تنها می‌تواند توسط یک تداخل سنج رادیویی مبتنی بر فضا مانند صورت فلکی کاپلا کنترل شود.
سیستم تماشای سیاه‌چاله‌ها می‌تواند سیاهچاله‌ها را در کهکشان‌های مجاور با سرعتی بسیار سریع‌تر از تلسکوپ افق رویداد روی زمین، تصویر کند و تخمین‌های دقیق‌تری از جرم آنها ارائه دهد. به گفته تریپ، همچنین به محققان کمک می‌کند تا فرآیندهایی را که در داخل حلقه‌های درخشانی که این سیاهچاله‌ها را احاطه کرده‌اند، رخ می‌دهند، درک کنند.
دانشمندان تاکنون تلاشی برای قرار دادن تلسکوپ‌های رادیویی زیادی در مدار نکرده‌اند. با توجه به طول موج‌های بلند سیگنال‌های رادیویی، آنتن‌های گیرنده باید کاملا بزرگ باشند و بنابراین به راحتی به فضا پرتاب یا در آن مستقر نمی‌شوند. اما با پیشرفت فناوری، تریپ فکر می‌کند که یک رصدخانه رادیویی متوسط ‌اکنون می‌تواند در یک اتوبوس ماهواره‌ای 1100 پوندی(500 کیلوگرمی) قرار گیرد.
تریپ پیش‌بینی می‌کند که کل سیستم بیش از 500 میلیون دلار هزینه نخواهد داشت. اداره هوافضای کره جنوبی که به تازگی تشکیل شده است، به این پروژه ابراز علاقه کرده است و سال آینده در مورد تأمین بودجه تصمیم خواهد گرفت. اگر همه چیز خوب پیش برود، دانشمندان ممکن است بتوانند در اوایل دهه 2030، هیولاهای سیری ناپذیر مراکز کهکشانی را مشاهده کنند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/690991/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گروکشی اقلیت علیه دولت

چهار فصل تهران- مسکو

ریاست‌جمهوری پزشکیان برای پایداری‌چی‌ها سنگین تمام شد

همه یاران ترامپ

زیدآبادی مطرح کرد: دو برداشت از برخورد قضایی با دکتر رنانی

ورود افندی به باتلاق کردستان سوریه

براندازان به دنبال نابودی زیرساخت‌های ایران

آیا «مکران» می‌تواند جایگزین تهران شود؟

افتتاح میدان میوه و تره بار شاهد در شهر اندیشه

مقاومت، پایه آرامش نظم نوین جهانی است

جمهوری اسلامی ایران پرچمدار مقاومت جهانی است

رونمایی از بلندگوی کارائوکه با هوش مصنوعی و بلندگوی شناور روی آب!

تأثیر فناوری‌های نوین در سازه‌های عمرانی

ابر رایانه هوش مصنوعی شخصی معرفی شد

دکتر عبداللهی برای مدیرعاملی بیمه دی معرفی شد

کارمندان تراز مکتب سردار سلیمانی مورد تجلیل قرار گرفتند

ما نیاز داریم از شهدا یاد کنیم و تبرک جوییم

حشرۀ محبوب دانشمندان

مهاجم مازاد استقلال مشتری پیدا کرد

رییس اتاق اصناف یک شهرستان در کرمان بازداشت شد

جزئیات تازه درباره پرونده محیط‌بان کرمانی؛ مقتول افغانستانی است؟

مقتول پرونده محیط‌بان کرمانی افغانستانی نیست

رئیس اتاق اصناف یکی از شهرستان‌های استان کرمان بازداشت شد

مقتول پرونده محیط بان کرمانی تبعه افغانستان بود؟

تصاویر/رونمایی از پوستر «ادای وظیفه برای سرباز وظیفه»در کرمان

مشتری جدید برای مهاجم مازاد استقلال

راه یابی هنرمندان کرمانی به جشنواره ملی موسیقی و سرود بسیج

استقبال عموم مردم از آثار تولید شده در ایام مقاومت

طرح گردشگری بیابان لوت شهداد در انتظار تصویب وزارت میراث فرهنگی

میزبانی 20 مسجد شهرستان جیرفت از معتکفین

آیا مقتول پرونده محیط‌بان کرمانی افغان است؟

محسن هاشمی رفسنجانی: کرمان قابلیت مناسبی برای پایتخت شدن را دارد

مهاجم اخراجی موسیمانه مشتری پیدا کرد

وظیفه داریم عمیق‌تر به جریان مقاومت وفادار باشیم و راه شهدا را ادامه دهیم

رونمایی از سامانه «مدرسه مقاومت» در جهاد دانشگاهی کرمان

پیشنهاد محسن هاشمی برای انتقال پایتخت؛ کرمان، رقیب مکران شد

وقتی آرزوی دیرینه مردم رفسنجان در 18 دی اجابت شد

شناسایی سرطان پوست با کمک هوش مصنوعی

ترامپ و شاهین‌هایی که حنجره یکدیگر را می‌درند

سرمقاله وطن امروز/ کارآمدی و دولت

سرمقاله فرهیختگان/ شمشیر‌های پاک ذهن‌های آلوده

کتابی درباره دانایی و نسل پس از انقلاب

کارگاه آموزشی فلسفه سیاسی

نشست یک سند سیاسی از دوران فاطمی متقدم: بررسی خاستگاه‌های عهدنامۀ مالک‌اشتر

زمانی که نور در مسیر خود از خورشید به سیارات منظومه می رسد!

ذرات ریزی که سلامت ما را نشانه گرفتند

معرفی اولین نمایشگر مجهز به «صدای فضایی سه‌بعدی با هوش مصنوعی»

8 طرح فناورانه برای کاهش ناترازی‌؛ اینترنت اشیا مصرف انرژی را چقدر کاهش می‌دهد؟

چراغ معروف انیمیشن‌ها زنده شد

مشکلات 42 نفر از خانواده‌های شهدا و ایثارگران استان قزوین بررسی شد