بزرگنمايي:
کرمان رصد - مشرق /متن پیش رو در مشرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
باز کردن دوباره پرونده سقوط بالگرد رئیسجمهور در ورزقان اهدافی دارد که با تزریق رادیکالیسم امنیت ملی را نشانه رفته است!
سقوط بالگرد رئیسجمهور در نزدیکی روستای اوزی ورزقان در شمال استان آذربایجان شرقی همچنان ازجمله پروندههایی است که برخی در تلاش هستند برای آن گمانههایی را مطرح کنند.
در همان ساعات اولیه سقوط بالگرد بل 212 شبکههای رسانهای ضدانقلاب برای تشدید شایعات به صحنه آمده و برخی ادعا کردند که بالگرد هدف یک موشک دوشپرتاب قرارگرفته و تعدادی دیگر از سقوط عمدی آن توسط خلبان خبر میدادند؛ اخباری که هیچکدام از آنها فاقد اصالت نبوده و در تلاش بود با افزایش شایعات فضای موجود را غبارآلودتر کند.
عملیات امداد و نجات به دلیل زمینهای جنگلی انبوه و شرایط نامساعد جوی مانند باران و مه شدید با مشکلاتی مواجه بود و هر چه زمان عملیات طولانیتر میشد بازار شایعات نیز داغتر شده بود ازجمله آنکه در همان ساعات خبری روی خط شبکه نفاق قرار گرفت که مدعی آن بود که گروهی به لاشه بالگرد رسیده و با جمعآوری آن تمامی صحنه را پاککرده است؛ ماجرایی که چند ساعت بعد با یافتن بالگرد ساختگی بودن آن برملا شد.
ماجرای سقوط بالگرد رئیسجمهور با گزارشی که ستاد کل نیروهای مسلح از آن تهیهکرده پروندهاش بستهشده است اما هر بار حادثهای خاص روی میدهد بازهم موج شایعات راه افتاده تا جایی که بعد از ماجرای ترورهای پیجری در لبنان برخی منابع داخلی که دارای انگیزههای سیاسی نیز بودند اعلام کردند که سقوط بالگرد شهید رئیسی به دلیل استفاده خدمه پرواز از یک آیپد بوده است!
گزارش دو نهاد اطلاعاتی درباره سقوط بالگرد چه میگوید؟
در صورتی این خطاهای تحلیلی با سرعتبالا در شبکههای اجتماعی بهویژه پیامرسانهای ایرانی پخش میشد که در همان روزهای اولیه پس از سانحه مشخصشده بود که رایانه دستی همراه خلبان بالگرد سانحه دیده (آیپد) ریکاوری شده بود و هیچ نوع خرابکاری با نرمافزار خارجی در آن مشاهده نگردیده بود همچنین رایانه خدمه پرواز نشان میداد که مسیر پروازی بالگرد از ابتدای شروع پرواز از تبریز به مقصد سد قیزقلعهسی و از آن نقطه به هنگام برگشت تا زمان وقوع سانحه منطبق با مسیر از قبل تعیینشده بوده است.
یکی دیگر از شایعاتی که در همان روزهای اول بازتاب فراوان داشت استفاده از پرتابگر خارجی برای انهدام بالگرد رئیسجمهور بوده است، این گزاره بارها با استفاده از تصاویر جعلی بازنشر شده بود اما بررسی قطعات و سامانههای باقیمانده از بالگرد سانحه دیده (موتورها، سامانههای انتقال قدرت و سوخترسان، تجهیزات الکترونیکی، الکترواویونیکی) توسط کارشناسان و متخصصان سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در آزمایشگاههای تخصصی نشان میداد که نهتنها اصابت بیرونی روی نداده بلکه هیچگونه عیوبی مبنی بر دخالت در سقوط بالگرد وجود نداشته است.
پشت پرده تخریب و اعتبارزدایی از نیروهای نظامی!
همچنین اطلاعات سامانه ضبط صدای داخل کابین (CVR) و ضبط اطلاعات پروازی در سامانه FDR بالگرد همراه دسته پروازی (میل 171) نیز پس از پیادهسازی موردبررسی قرارگرفته بود و این پیامهای نشان میداد که هیچگونه اخطار و اعلام وضعیت اضطراری از سوی خلبان بالگرد سانحه دیده اعلام نگردیده است، این وضعیت بهخوبی نشان میداد که بالگرد با عامل واکنش بیرونی مواجه نشده است.
بررسی اولیه بقایای بالگرد درصحنه نیز نشان میداد که بالگرد حامل رئیسجمهور شهید به دلیل وضعیت جوی و شرایط جغرافیایی از کریدور پروازی خارج و دچار سانحه شده است، بااینوجود ستادکل نیروهای مسلح بهعنوان متولی اصلی، ابعاد و علل وقوع سانحه را در سه گزارش جامع موردبررسی قرار داده که خروجی آن شرایط پیچیده اقلیمی و جوی منطقه در فصل بهار در به وجود آمدن ناگهانی توده غلیظ مه و متراکم بالارونده به سمت ارتفاع و برخورد بالگرد با کوه تشخیص داده شد.
درواقع بازسازی صحنه نشان داد که بالگرد رئیسجمهور در ارتفاع پایین پرواز کرده که هوا نیز کاملاً مه و بارانی شده و عملاً دید به صفر رسیده است؛ بنابراین پس از گذشت زمانی، ناگهان خلبانان خود را در نزدیکی سینهکش کوه در بالاترین ارتفاع نزدیک به خطالرأس میبینند و ازاینرو اقدام به اوجگیری شدید و سریع میکنند.
اما به دلیل نزدیکی بیشازحد به سطح و ارتفاع گیری ناگهانی، دم بالگرد به زمین اصابت کرده و از آن جدا میشود. از این لحظه به بعد و با توجه به نبودِ دم، کابین بالگرد بهسرعت و بهاندازه تعداد حرکت پرهها به دور خود میچرخد و به دلیل نزدیکی به زمین به سطح نیز اصابت میکند طوری که درب بالگرد نیز از جا کندهشده است.
در این گزارش روی این موضوع تأکید شده بود که احتمال هدف قرار گرفتن بالگرد با سامانههای آفندی و پدافندی، جنگ الکترونیک و ایجاد میدان مغناطیسی و لیزر بررسیِ کارشناسی و تخصصی شد که هرگونه دخالت موارد یادشده در بروز سانحه منتفی بوده است.
پای انگیزههای سیاسی در میان است!
باوجود روشن بودن گزارش ستادکل نیروهای مسلح در روزهای پسا انتخاباتی همچنان شاهد آن هستیم که برخی افراد و جریانهای سیاسی با دلایل خاص در تلاش هستند با زیر سؤال بردن گزارش جامع ستادکل بار دیگر پرونده سقوط بالگرد شهید رئیسی را بازکرده تا امنیت روانی جامعه را به هم بزنند.
ازجمله آنها همایشی است که در روزهای اخیر برگزارشده و یک نماینده مجلس در آن ادعا کرده است که رئیسجمهور ترور شده و بالگرد او در آسمان منهدم گردیده است، این نماینده در همایش فریاد ایران 2 گفته است:
رئیسجمهور را به شهادت رساندند، اما برخی آقایان مصلحت نمیبینند اعلام کنند... و شهادت را نسبت میدهند به یک توده ابر... عجب ابر متراکم و هوشمندی بود!
بیان این دست جملات از جانب یک نماینده به معنای آن است که گزارش نیروهای مسلح درباره سقوط بالگرد شهید رئیسی دروغین بوده و احتمالاً گزارش دیگری نیز وجود دارد که درباره آن پنهانکاری شده است، نکته جالبتوجه آن است که این نماینده در طی سخنرانی خود هیچ سندی درباره دروغ بستن به ستادکل نیروهای مسلح ارائه نکرده و صرفاً با جملاتی رادیکال طور فضا را برای گروههای معاند در پخش شایعات بیشتر آماده کرده است تا آنها نیروهای نظامی را تضعیف کنند.
شاید اگر این دست شایعات از جانب برخی نیروهای انقلابی در شبکههای اجتماعی در روزهای اول پس از سقوط بالگرد رئیسجمهور به دلیل شوک ناشی از خبر قابل گذشت بود اما این دست زیر سؤال بردن گزارش دو نهاد امنیتی که متولی جمعآوری آن ستادکل نیروهای مسلح بوده جای تأمل و بررسی بیشتر دارد.
مطابق همه بررسیها چه در نهادهای امنیتی و چه در سازمانهای مسئول برای یافتن علت حادثه، هیچ شاهدی برای انواع عملیات ترور (بمب داخلی، پرتابه خارجی، جمینگ و ...) وجود ندارد ازاینرو دامن زدن به ترور و یا حتی توطئه داخلی که توسط ضدانقلاب و برخی نیروهای بهظاهر انقلابی مطرح میشود، بازی مستقیم در زمین رژیم صهیونیستی و نفاق است.
متأسفانه در روزهای اخیر بهویژه تحولات سوریه شاهد آن هستیم که جریان انتقامگیریهای سیاسی با مقاصد مختلف دوباره فعالشده است که در سطح بالایی با تحرکات ضدانقلاب در خارج از کشور تقاطع ویژه دارد؛ تقاطعی که یکی از پیام رسان های داخلی متاسفانه اکنون به شاهراه آن تبدیل شده است.
بیشک انگیزه داخلی در این دست سناریوسازیهای تخیلی در داخل و خارج از کشور باهم متفاوت است اما فصل مشترک یکسانی دارد، بهویژه ایجاد تلاطمهایی که امنیت ملی را با کلیدواژه سوریهای کردن ایران نشانه میرود درخواست غیر کارشناسی برای اجرای وعده صادق 3، زیر سؤال بردن نیروی قدس در سقوط اسد و باز کردن پرونده سقوط بالگرد شهید رئیسی اتفاقی نیست!