کرمان رصد

آخرين مطالب

حجت‌الاسلام ذوعلم: تبدیل بیانیه گام دوم انقلاب به یک گفتمان جز در بستر اندیشه‌ورزانه محقق نخواهد شد فرهنگي

حجت‌الاسلام ذوعلم: تبدیل بیانیه گام دوم انقلاب به یک گفتمان جز در بستر اندیشه‌ورزانه محقق نخواهد شد
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - رئیس اندیشگاه بیانیه گام دوم مؤسسه تنظیم و نشر آثار رهبر معظم انقلاب گفت: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که یک متن اندیشه‌ورزانه است جز در بستر عمیق مفاهیم و مضامین آن محقق نخواهد شد و تبدیل آن به یک گفتمان جز در بستر اندیشه‌ورزانه تحقق نخواهد یافت.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام علی ذوعلم روز سه‌شنبه -13 آذرماه- در نشست خبری فراخوان چهارمین همایش علمی «حلقه‌های میانی؛ پیشران جامعه‌پردازی در نظام انقلابی» که به مناسبت فرارسیدن سالگرد صدور بیانیه گام دوم انقلاب از سوی رهبر معظم انقلاب در سالن جلسات شهید سلیمانی موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای برگزار شد، اظهارداشت: اندیشگاه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، در سال 1399 تاسیس شد و ذیل دفتر حفظ آثار تلاش می‌کرد این بیانیه که متن اندیشه‌ورزانه است جز در بستر عمیق مفاهیم و مضامین آن محقق نخواهد شد.
وی گفت: این یک متن فکورانه و دیدگاه و نظریه درباره حکمرانی و دیدگاه آینده به خصوص در باب ارزش‌های انقلاب اسلامی است که با تبدیل آن به یک گفتمان، تبیین آن در جامعه شکل بگیرد؛ بنابراین در این زمینه باید کار دانشی صورت بگیرد و کسانی که دغدغه ایران را دارند تلاش کنیم این در ذیل آحاد جامعه رسوخ پیدا کند و بیانیه محقق شود.
حجت‌الاسلام ذوعلم با تاکید بر اینکه به ایده‌های نو برای حرکت جدی در پیشرفت کشور و تجربه‌های جدید موفق یا کم‌تر توفیق‌بافته و غنی‌سازی این تجربیات نیاز داریم، افزود: مجمع تشکل‌های مردمی بیانیه گام دوم در حال شکل‌گیری است و با استان‌ها و دانشگاه‌های مختلف در این زمینه در این باره گفتگو شده است.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بیان کرد: تلقی اندیشگاه از بیانیه گام دوم یک نگاه ایستا نیست. در نظام اسلامی نباید شکاف و فاصله‌ای بین دولت و ملت باشد و مردم و حکومت در کنار هم هستند تا ارزش‌ها را محقق کنند؛ بنابراین حلقه میانی باید واسط باشد و حرکت ایجاد کند و حرکت عمومی در کشور تقویت و منجر به تحول برای دسترسی به پیشرفت در علم و بحث‌هاس اقتصادی شود که تحقق اینها به کمک مردم نیاز دارد.
وی اظهارداشت: باید مفاهیم را مشخص کنیم و ایده‌های محلی و استانی مهم است و باید سراغ ایده‌های دستگاهی برویم که از حیث علمی حلقه‌های میانی تعریف شود. مقامات استانی، شورای برنامه‌ریزی و نمایندگان رهبری، دانشگاهیان و نخبگان دانشگاهی باید فکر کنند. این تجربیات باید مورد توجه و بررسی قرار بگیرد.
حجت‌الاسلام ذوعلم گفت: نخبگان باید وارد عمل شده و مدل‌سازی کنند. باید ساماندهی شده و در یک بستر هم‌افزا رشد کنند.
رئیس اندیشگاه بیانیه گام دوم مؤسسه تنظیم و نشر آثار رهبر معظم انقلاب افزود: مردم از دیرباز در امور خیر از حیث اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مشارکت می‌کردند که بروکراسی مانع از این شد و حلقه‌های میانی برای تقویت این مشارکت‌هاست.
وی اظهارداشت: راه‌حل‌های القایی نمی‌تواند مشکلات ما را حل کند چرا که براساس تجربه، ملت‌ها و دولت‌ها را به ذلت کشاند و راه‌حل دیگر، راه‌حل انقلابی است. باید مردم را وارد کنیم. وقتی از مشارکت مردم کمتر استفاده می‌شود نشان دهنده این است که در این زمینه نیازمند تلاش هستیم.
حجت‌الاسلام ذوعلم گفت: اگر ما یک نسخه خوب داشته باشیم، اما لوازم اجرایی آن را فراهم نکنیم در آرزو و حسرت خواهیم ماند که چرا اجرا نمی‌شود.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اضافه کرد: بیانیه گام دوم ظرفیت اجرایی برای ایجاد نشاط و شادمانی در جامعه دارد و ظرفیت اسلام ناب و این نگاه ناب به اسلام در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تبیین شده است.
به گزارش ایرنا، حلقه‌های میانی به مثابه پیشران جامعه‌پردازی در بستر نظام انقلابی باید تبیین شده و تجربه‌ها و چالش‌هایی که در این مسیر قرار دارد مورد بررسی و تدقیق نظری و میدانی قرار گیرد؛ از این رو چهارمین همایش سالانه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با تمرکز بر حلقه‌های میانی به عنوان پیشران جامعه‌پردازی در نظام انقلابی برای ارائه و بررسی ایده‌ها، تجربه‌ها و چالش‌های این مسیر در 23 بهمن 1403 برگزار خواهد شد.
هدف کلی همایش، تمهید، بسترسازی و زمینه سازی برای دریافت و خلق ایده‌های نو، نقد و بررسی و غنی‌سازی تجربه‌ها، بررسی چالش‌ها، موانع و آسیب‌های احتمالی در عرصه شکل‌دهی و نقش‌یابی کلان حلقه‌های میانی در مسیر جامعه‌پردازی است.
محور‌های همایش شامل تبیین مفهوم حلقه‌های میانی و عناصر و مؤلفه‌های آن، بررسی نگاه قرآن‌پژوهانه و تفسیری در باب جریان‌های حلقه‌های میانی، بررسی رسالت مراکز علمی و دانشگاهی در تبیین نظری حلقه‌های میانی، تبیین مفهوم کارکرد‌های حلقه‌های میانی در جامعه‌پردازی، بازتعریف و تبیین مفهوم جامعه‌پردازی در نسبت با «نظریه نظام انقلابی»، بررسی نسبت و مناسبات مجموعه‌های تخصصی و حلقه‌های میانی، ایده‌های ناظر به نقش حلقه‌های میانی در بازسازی انقلابی نظام‌های تربیتی آموزشی اداری/اقتصادی/سیاسی فرهنگی و... ایده‌های محلی، استانی، منطقه‌ای ملی و جهانی در مورد «حلقه‌های میانی» است.
ارائه بررسی نقش حلقه‌های میانی در الگو‌های نوین حکمرانی اسلامی ولایی، تبیین الگو‌های تربیتی و آموزشی برای تقویت ارزش‌های دینی انقلابی در حلقه‌های میانی، ایده‌های بسط حلقه‌های میانی در بستر نظام انقلابی برای نیل به جامعه‌پردازی، ارائه ایده‌های نو در باب نسبت و مناسبات حلقه‌های میانی دو نظام انقلابی، ایده‌های ناظر به تشکل‌یابی و شبکه‌سازی مردمی توسط حلقه‌های میانی به کارگزاران و هم‌افزایی با مجموعه‌های رسمی، بررسی نقش حلقه‌های میانی در جهت دهی به بررسی نقش حلقه‌های میانی در گفتمان سازی سیاست‌های کلی نظام، ایده‌های ناظر به فرایند مردمی‌سازی مطالبه منویات رهبر معظم انقلاب از دستگاه‌ها و مجموعه‌ها در بستر حلقه‌های میانی، راهکار‌های نو در کنشگری مؤثر جوانان در شکل‌دهی و کارایی حلقه‌های میانی است.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/679787/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کیهان: نداریم، نمی‌شود، نمی‌توانیم؛ آقای پزشکیان مشاوران خود را تغییر دهید

سرمقاله سازندگی/ ویژگی‌های یک قانون خوب و اجراشدنی چیست؟

سرمقاله وطن امروز/ شقاق به نام وفاق

کیهان: حمله به یک واجب شرعی و سیاسی به بهانه قانون حجاب

کابینه کره جنوبی در اندیشه استعفای دسته‌جمعی

شهید، بالاترین درجات ایمان، تقوا و انفاق را تجربه کرده است

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مرکزی با مدیرعامل جمعیت هلال احمر

اعلام کالابرگ الکترونیکی نفت سفید خانگی در کرمان

حرکت لاک‌پشتی شهر کرمان در مناسب‌سازی فضای شهری برای معلولان

دیدار مشترک استاندار کرمان با مرعشی و باهنر /حرکت در مسیر وفاق سیاسی

طرح ویژه بافت تاریخی قم در دستورکار بازنگری قرار گرفت

پایان مشکل 20 ساله واحد تولیدی بم و بازگشت 1000 نیرو به کار

وزش باد، میهمان کرمانی ها

استاندار کرمان: شهید سلیمانی، چتری به گستردگی همه مردم ایران است

تحرک و همگرایی، اولویت‌های اصلی توسعه کرمان

*حضور برجسته زرگرین در نمایشگاه کشاورزی کرمان*

دریافت 307 تن قیر یارانه‌ای برای آسفالت معابر بافت فرسوده منطقه 14 اصفهان

آغاز عملیات اجرایی بیش از 8 هزار واحد مسکونی در کرمان

رئیس پلیس راه شمال استان کرمان: از هر 20 مجروح تصادفات یک نفر معلول می‌شود

سرمقاله کیهان/ آقای پزشکیان! «غرق مصنوعی» را جدی بگیرید

تحلیلگر انگلیسی: حزب‌الله در جنگ اخیر بسیار قوی‌تر از 2006 ظاهر شد

سرمقاله دنیای اقتصاد/ نوبل اقتصاد 2024؛ دستاوردی بیش از یک کتاب

ربات کوچکی که رکورد سوسک‌های واقعی را در سرعت شکست

ترامپ ممکن است جلوی موشک غول‌پیکر ناسا را بگیرد

طرح فروش کرمان موتور با بیمه بدنه رایگان آذر 1403

آخرین وضعیت جوی ترافیکی راه‌های کشور

اشتغال مستقیم یک هزار نیروی کار متخصص در بم فراهم شد

مراسم عزاداری فاطمیه در بیت‌الزهرای کرمان آغاز شد

مناسبت روز/ چهارشنبه، 14 آذرماه

سرمقاله خراسان/ شروط اصلاحات بنزینی

سرمقاله شرق/ 10 اشتراک فیلترینگ و قانون حجاب

جایگاه ولایتی حضرت زهرا (س) در اندیشه اسلامی و ارتباط آن با ولایت امیرالمؤمنین (ع)

جایگاه ولایتی حضرت زهرا (س) در اندیشه اسلامی

ساخت بزرگ‌ترین شبیه‌سازی تکامل جهان با دومین ابررایانه سریع دنیا

عکس/ بلبشو در یک تقاطع مرگبار!

واکنش‌ها به ابلاغ قانون حجاب ابعاد گسترده‌ای پیدا کرد

قانون حجاب مجلس، چالش‌سازی بین دولت پزشکیان و مردم؟

ریشه‌های درگیری در سوریه

بحران به بیخ گوش روس‌ها رسید

تجهیزات تروریست‌های سوریه چه تغییراتی کرده است؟

معجزه پزشکیان؛ نطق مجریان صدا و سیما باز شد!

فارن پالیسی: سقوط حلب چه معنایی برای روسیه دارد؟

چه خوب است مجلس بجای تصویب قانون عفاف و حجاب، در اندیشه مصوباتی که در جهت رفع مشکلات و وفاق ملی است، باشد

دیپلماسی شاورما

پیدا و پنهان تلویزیون

عفو پدر پسری

دغدغه فرزند حوزه

سیگنال ظریف به غرب و اعراب

دعوت از پژوهشگران برای مشارکت در کرسی‌های علمی ترویجی مدرسه فجرانه

تصویرسازی هوش مصنوعی از خیابان‌ها با گوش دادن به صدای آنها