کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله خراسان/ 3 دلیل تغییر رفتار ایران در مواجهه با ترامپ مقالات

سرمقاله خراسان/ 3 دلیل تغییر رفتار ایران در مواجهه با ترامپ
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - خراسان / «3 دلیل تغییر رفتار ایران در مواجهه با ترامپ» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم کمیل خجسته است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
ترامپ 4 فوریه یعنی 16بهمن1403ش متنی مکتوب در قالب فکت‌شیت در سایت کاخ سفید درباره نحوه مواجهه‌اش با ایران منتشر کرد. مهم‌تر از تیتر این فکت شیت متن درون آن بود که برنامه ترامپ را در پنج عرصه تعریف کرده بود و آنچه جلب توجه می‌کرد مقابله با سیستم تسلیحاتی متعارف و غیرمتعارف ایران، مقابله با سلاح هسته‌ای و خنثی‌سازی نفوذ منطقه‌ای ایران بود. کاخ سفید این برنامه را ذیل این تیتر قرار داده بود که ترامپ فشار حداکثری علیه ایران را احیا می‌کند.
ترامپ از همان بهمن ماه این برنامه فشار حداکثری را در میدان آغاز کرد. اعزام ناوهای هواپیمابر به منطقه، تجمیع تجهیزات شرق آسیای آمریکا در منطقه غرب آسیا، مستقرشدن هواپیماهای B2 در جزیره گارسیا و... بالارفتن تحرک رژیم با هدف ایران ازجمله اقدامات ضمیمه‌ای فکت‌شیت ترامپ بود آنچنان که در یکی از همین نشست‌ها دو هفته تقریبا بعد از فکت‌شیت، نتانیاهو در کنار روبیو وزیر خارجه ترامپ گفت که «با حمایت آمریکا کار را علیه ایران یکسره خواهیم کرد.»
در سومین سطح هم آن‌ها طرح فروش صفر نفت را تلاش کردند به اجرا برسانند. آنچنان که در ایام عید که ایران در تعطیلات رسمی به‌سر می‌برد، یک بندر در چین به دلیل تبادل نفتی با ایران تحریم شد. اقدامی که در نو ع خودش در تاریخ تحریم بی‌سابقه بود.
در مقابل ایران در مواجهه با این الگوی ترساندن و فشارحداکثری چه کرد؟ آیت‌ا... خامنه‌ای سه روز بعد از انتشار فکت‌شیت اعلام کردند که با چنین دولتی مذاکره نمی‌کنیم. نیروهای مسلح ایران در مقابل تهدیدات نظامی آمریکایی صهیونیستی، تهدیدات نظامی معتبر یا سطحی از پاسخگویی را در قالب مانورهای چندماهه و نمایش تجهیزات انجام داد. حتی در این سطح پیام‌ها و فعالیت‌های جدی دیپلماتیکی انجام داد آن چنان که احتمالابه خوبی کشورهای منطقه متوجه شدند که اگر آسمانشان یا خاک کشورشان برای تامین خواسته‌های نظامی آمریکا و رژیم در اختیارشان قرار بگیرد، آن آسمان و خاک، خاک متخاصم تلقی می‌شود و دفاع در برابر آن مشروع خواهد بود. همین‌طور هم کشورهای منطقه و هم کشورهایی که از نفت و گاز منطقه سود می‌بردند، برایشان روشن شد که اگر امنیت انرژی ایران به خطر بیفتد؛ امنیت انرژی کل منطقه به خطر خواهد افتاد و این مجموعه پیام‌ها، کشورهای منطقه را در برابر اقدامات احتمالی رژیم و آمریکا در برابر ایران به تکاپو انداخت.
بازار
و در سومین سطح هم ایران توانست به‌رغم همه تلاش‌های فشار حداکثری رکورد فروش نفتش را بزند و عملا اقدامات آمریکایی‌ها را بی‌اثر کند.
حالا ترامپ که پرونده اوکراین و فلسطین را روی میزش باز مانده می‌دید و در جنگ تعرفه شکست سختی خورده بود و روزبه‌روز به گزارش صد روز اولش نزدیک‌تر می‌شد؛ مجبور به تغییر راهبرد شد.
در چنین فضایی است که ترامپ از فکت‌شیتش به نامه با واسطه اماراتی می‌رسد که این بار در این نامه بر سه چیز تاکید دارد: اول این که می‌خواهد ایران سلاح هسته‌ای نداشته باشد. دوم این که صنعت هسته‌ای ایران را به رسمیت می‌شناسد و سوم این که زمان برای این توافق را محدود می‌داند.
حالا دلیل تغییر رفتار ایران مشخص می‌شود. ترامپ از فکت شیت به نامه با واسطه رسید و این گونه ایران جلوی تصعید تنش نظامی در منطقه و التهاب اقتصادی درون کشورش را گرفت.
یک سومی هم در این میان به‌وجود آمد. حذف امارات که فعلا رابطه نزدیکی با رژیم پیدا کرده است و جایگزینی عمان به عنوان واسطه پیام، تبدیل مذاکره مستقیم به غیر مستقیم و تخاطب ایران با ویتکاف نماینده ترامپ در منطقه و نه با روبیو -وزیر خارجه- تلاش دیپلماتیک ایران بود تا درون ساختار آمریکا وزنه طیف موافقین توافق قدرتمندتر شود. در واقع ایران با اقداماتش و البته زمینه‌هایی که در آمریکا پیش آمد فرصت رسیدن به توافق را برای خود ساخت.
محور اقدامات پیش روی ایران
در یک تقسیم امروز ایران با چهار گروه درون آمریکا روبه روست:
1. جنگ گسترده.
2. توافق را اهرمی ‌می دانند برای ایجاد اغتشاش و آشوب در داخل ایران. آن‌ها به دنبال این هستند تا با نمایش پیشرفت مذاکرات و شرطی‌سازی محیط ایران نسبت به مذاکره ناگهان زیر میز مذاکره بزنند؛ بر بازار ایران شوک وارد کنند، با اقدامات ضد امنیتی محیط ایران را از درون زیر فشار ببرند.
3. جنگ محدود و زدن نقاط استراتژیک و زیرساخت‌های اساسی ایران.
4. موافقین توافق با توجه به زمان ترامپ این را یک فرصت برای کابینه می‌دانند.
ایران در مواجهه با این چهار وضعیت تلاش می‌کند اولا با پیام‌ها، نشانه‌ها ومانورهایی که برگزار می‌کند، نشان دهد چیزی به نام جنگ محدود وجود ندارد. هزینه این جنگ به حساب منطقه خواهد بود و هر کسی که در منطقه داد و ستد دارد. از این رو ایران با مجموعه اقداماتش دارد سمت جنگ را پر هزینه برای همه بازیگران منطقه می‌کند. بازدیدهای رسانه‌ای فرماندهان هوافضا و پدافند ایران در این ایام از برخی اماکن مهم ایران از این جمله است.
از سوی دیگر با مجموعه اقدامات حفاظتی و امنیتی و جبران‌سازی‌های معیشتی و تلاش برای فروش نفت ایران تلاش می‌کند تا تیغ امید ایجاد اغتشاش و آشوب درون ایران را کند کند. توییت چهارشنبه گذشته آقای عراقچی که گفته بود «نیروهای اطلاعاتی و امنیتی ما برای مقابله با هرگونه خرابکاری و عملیات ترور که با هدف اجبار ما به پاسخ مشروع (انجام می‌شود)، در آماده‌باش هستند» را در این راستا می‌شود تحلیل کرد. اگر ایران بتواند سه گزینه اول را تضعیف کند آن وقت رسیدن به یک توافق برای کسب منافع ملی برایش محتمل خواهد بود.
و این وضعیت همان وضعیتی است که اسرائیل و بخشی از کابینه ترامپ نمی‌خواهند. نتانیاهو برای حیاتش احتیاج به تقابل مستقیم با ایران دارد. او زیر فشار انتقادات قول داده بود پروژه سراختاپوس و تمرکز روی ایران را دنبال می‌کند و حالا در این فقره هم فعلا ناکام مانده است و این تنش‌های داخلی رژیم را بیشتر خواهد کرد و این گونه گذشت زمان در این حالت به نفع مردم ایران خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/718970/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نماهنگ زیبای «سیانور» با صدای محمد معتمدی

عناصر هویت ایرانی در اندیشه استاد مطهری بازخوانی می‌شود

چین یک سیستم برای مدیریت ترافیک فضایی طراحی می‌کند

توقیف سیستمی 2 هزار خودروی متخلف در کرمان

عامل قدرت نمایی و خسارت به خودروهای مردم در جیرفت دستگیر شد

انجام بازی ایران-کره‌شمالی در مشهد در انتظار نظر شورای تامین

واکنش رسمی فدراسیون به 18 تیمی شدن لیگ برتر

«شاید خنده برگشت، خدارو چه دیدی؟»

آهنگ جنوبی و محبوب «تریشکو» با خوانندگی حیدو هدایتی

بازی اردوغان از یمن و اردن تا لبنان و سوریه

آب اقیانوس‌ها قبلا سبز بوده و در آینده بنفش می‌شود!

روش بسیار خاص غذاهای ناسالم برای اختلال در مغز ما

مواد غذایی متهم پیامدهای آب‌وهوایی شد

یک نشانگر زیستی جدید برای پارکینسون کشف شد

حضور استاندار کرمان در سومین اجلاس همکاری های اقتصادی ایران و آفریقا

هشدار زرد هواشناسی استان کرمان با پیش‌بینی تشدید ناپایداری‌های جوی

مدافع استقلال تیم خرید

رئیس والیبال ایران مدال لیاقت گرفت

مصرف بهینه آب جزو محورهای اصلی توسعه کشاورزی استان کرمان است

طرح‌های نیمه تمام روستاهای ریگان تکمیل خواهند شد

کنسرت خواننده محبوب در عزای بندرعباس لغو شد

آهنگ «آتشی به جان من» با صدای رضا بهرام

سرمقاله اطلاعات/ درس‌های انفجار بندر

سرمقاله صبح نو/ واکاوی حادثه بندر از منظر سیاسی

معمای 30 ساله سیاه‌چاله‌ها حل شد

رونمایی از پنج آفت‌کش گیاهی جدید جهاددانشگاهی

رکوردزنی سلول خورشیدی سبز و خداحافظی با سرب

جانبازان مشاورانی دلسوز برای مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران هستند

توسعه و پویاسازی پارک‌های بانوان در اولویت مدیریت شهری

آغاز خرید تضمینی پیاز در جنوب کرمان + فیلم

برگزاری آزمون سنجش عملکردی در مدارس دوره اول متوسطه استان کرمان

تساوی‌هایی که بلای جان سپاهان شد

اخطار جدی غول والیبال ژاپن به عطایی

آهنگ «بی قرار» با صدای پویا بیاتی

سرمقاله جوان/ نبرد‌های ترکیبی و قدرت ایجاد اختلال ادراکی

سرمقاله وطن امروز/ بحران در بحران؛ فقدان تحلیل روایی در رسانه‌های ما

نشست مشورتی هیات اندیشه ورز ورزش و جوانان مازندران برگزار شد

محققان روی بدن خرس‌های آبی خالکوبی کردند

به زودی زیستگاه فضانوردان در مدار ماه آماده می‌شود

توسعه ارائه خدمات رفاهی و درمانی در مجتمع ایثار گلستان

پاتوق دخترانه ریحان در شهرستان‌های یزد ایجاد می‌شود

درخواست‌ ایران و پاسخ فوری پوتین، از زلزله بم تا انفجار بندر شهید رجایی

کرمان، زیرسایه خورشید

تاکید فرمانده سپاه ثارالله بر لزوم حمایت از کارگران

صعود بانوان تنیس ساحلی ایران به فینال مسابقات بین‌المللی

در انتظار تست DNA برای تشخیص هویت قهرمان قایقرانی ایران

بازیگر تئاتر خواننده یک گروه موسیقی شد

ای واویلا عزای بندرن.../ پایان فستیوال کوچه در بوشهر

سرمقاله همشهری/ چرا رفتار آمریکا تغییر کرده است؟

استفاده از مدل‌های هوشمند برای شناسایی ریسک گزندگی عقرب‌