کرمان رصد

آخرين مطالب

چانه‌زنی با چاشنی فنی در مسقط مقالات

چانه‌زنی با چاشنی فنی در مسقط
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حدیث روشنی| راند سوم رایزنی‌های غیرمستقیم ایران و امریکا بار دیگر با میانجیگری عمان در مسقط برگزار شد. مذاکرات فنی که قرار بود چهارشنبه گذشته میان کارشناس تهران و واشنگتن از سر گرفته شود، پیش از دیدار غیرمستقیم بین مذاکره‌کنندگان اصلی یعنی عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان و استیو ویتکاف، نماینده ویژه دونالد ترامپ آغاز گردید. به ادعای ناظران در مقطع کنونی که تهران و واشنگتن از کلیات عبور کرده‌اند، ورود به جزییات شرایط رایزنی‌ها را به مراتب پیچیده‌تر کرده است، به گونه‌ای که پیش از آغاز رایزنی‌ها، رویترز به نقل از مقامات ایرانی مدعی شد تهران مایل به مذاکره درباره برخی محدودیت‌ها در فعالیت‌های هسته‌ای خود در ازای لغو تحریم‌ها است، اما پایان دادن به برنامه غنی‌سازی یا تسلیم موجودی اورانیوم غنی‌شده خود از‌جمله خطوط قرمز ایران است. این در‌حالی است که اخیرا نشریات غربی مدعی شدند تهران حاضر به پذیرش غنی‌سازی 3.67 درصدی مشابه آنچه در برجام آمده بود، شده است. به ادعای این وب‌سایت اما قابلیت‌های دفاعی ازجمله برنامه موشکی ایران قابل مذاکره نیست. رویترز همچنین به نقل از یک مقام ایرانی که از جزییات مذاکرات مطلع است ادعا کرد تهران برنامه موشکی خود را به عنوان یک چالش احتمالی در تداوم مذاکرات می‌بیند. گفتنی است این ادعا توسط شورای اطلاع‌رسانی دولت تکذیب شد.
به گفته مقامات رسمی ایرانی این دور از گفت‌وگوها نیز بسان ادوار قبلی صرفا پیرامون پرونده هسته‌ای ایران و پاسخ به سوالاتی در این زمینه و همزمان تلاش برای رفع تحریم‌ها برگزار شد.
همزمان با ازسرگیری دور سوم مذاکرات، دونالد ترامپ در مصاحبه‌ای با مجله تایم که روز جمعه منتشر شد، گفت: «فکر می‌کنم ما با ایران توافقی خواهیم داشت.» او همچنین تهدید ادعایی به اقدام نظامی علیه ایران را در صورت ناکامی دیپلماسی تکرار کرد.
ترامپ همچنین از اعلام آمادگی خود برای دیدار با مسعود پزشکیان، رییس‌جمهور کشورمان خبر داد! همزمان مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات‌متحده طی اظهاراتی مشابه مدعی شد ایران باید تحت یک توافق، به ‌طور کامل غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کند و هر اورانیوم غنی ‌شده‌ای که برای تامین سوخت تنها نیروگاه هسته‌ای فعال خود، بوشهر، نیاز دارد، وارد کند. به ادعای ناظران به نظر می‌رسد در مقطع کنونی که سه دور از رایزنی‌های غیرمستقیم میان ایران و ایالات‌متحده می‌گذرد، دوطرف علی‌رغم اینکه می‌گویند به دنبال دیپلماسی هستند، اما همچنان تا تحقق توافق فاصله زیادی دارند.
تلاش برای احیای فرصت از دست رفته
در همین راستا نشریه گاردین با انتشار گزارشی ضمن اشاره به خروج ترامپ از برجام و اعمال کمپین فشار حداکثری نوشت، امروز اما رییس‌جمهوری امریکا در دومین دوره ریاست‌جمهوری‌اش، به‌ شدت مشتاق است توافق هسته‌ای را که نزدیک به هفت سال پیش از بین برد، اصلاح کند. درحالی که سیاست خارجی کلی ترامپ آشفته بوده و باعث دوری متحدان سنتی امریکا در اروپا و سایر نقاط جهان شده، او اکنون فرصتی دارد تا به توافقی با ایران دست یابد که جو بایدن موفق به دستیابی به آن نشد. با این همه به ادعای گروهی از ناظران با گذشت سه دور از رایزنی‌های غیرمستقیم ایران و امریکا همچنان موانع زیادی بر سر راه دستیابی به یک توافق مطلوب برای هردو طرف وجود دارد؛ ازجمله مخالفین مذاکره در ایران و همین‌طور در واشنگتن. به نظر می‌رسد اما نقطه مبهمی همچنان میان تهران و واشنگتن وجود دارد و آن این است که آیا دولت ترامپ به دنبال برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران است یا نه. برخی چهره‌های جنگ‌طلب در عرصه سیاست خارجی واشنگتن، از جمله مایک والتز مشاور امنیت ملی ترامپ و مارکو روبیو وزیر امور خارجه بر این استراتژی حداکثری اصرار دارند. استراتژی که می‌گوید ایران باید فعالیت و زیرساخت غنی‌سازی هسته‌ای خود را به‌ طور کامل برچیند تا هرگونه توافقی با امریکا امکان‌پذیر باشد. اگر ترامپ نیز همین رویکرد را اتخاذ کند، احتمالا مذاکرات بی‌نتیجه می‌ماند. این درحالی است که ایران به وضوح اعلام کرده که با پایان کامل برنامه هسته‌ای خود موافقت نخواهد کرد، اما ممکن است با توافقی بسان برجام 2015 موافقت کند. چندین نفر از مشاوران ترامپ، ازجمله ویتکاف و جی دی ونس، معاون رییس‌جمهور این راه‌حل را ترجیح می‌دهند.
سیگنال‌های ضد و نقیض از واشنگتن
گروهی دیگر از ناظران اما بر این باورند که احتمالا غرایز منحصر به فرد ترامپ و سبک خاص مذاکره او می‌تواند به نتیجه مثبتی منجر شود، به‌طوری که از جنگ با ایران جلوگیری کرده و افراطی‌ها در واشنگتن و تل‌آویو را تضعیف کند. پس از اینکه ترامپ در سال 2017 به قدرت رسید، بخشی از تمایل او برای پاره کردن توافق هسته‌ای ایران به این دلیل بود که این توافق یکی از دستاوردهای عمده سیاست خارجی اوباما بود. ترامپ اما در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش، بیشتر نئوکان‌ها را از دولت خود کنار گذاشته است. به نظر می‌رسد که او احتمالا متوجه شده که نتانیاهو می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین موانع بر سر راه توافق با ایران باشد، همان‌طور که در دوران دولت‌های اوباما و بایدن بود. حال اگر ترامپ به مقاومت در برابر نتانیاهو، همراه با جمهوری‌خواهان جنگ‌طلب و برخی مشاوران خود ادامه دهد، ممکن است بتواند به توافقی چشمگیر با ایران دست یابد. ناظران اما یکی دیگر از متغیرهای تاثیرگذار بر رویکرد دونالد ترامپ در مذاکرات با ایران را نحوه چینش او برای تیم مذاکره‌کنندگان در مسقط بر می‌شمارند. هرچند که مانند دو دور قبلی مذاکرات در ایتالیا و عمان، استیو ویتکاف سرپرستی هیات امریکایی را برعهده داشت. اما انتصاب مایکل آنتون به عنوان سرتیم مذاکره‌کننده هیات فنی ایالات‌متحده بار دیگر تحلیلگران را به ارزیابی رویکرد واقعی آقای ترامپ واداشته است.
درباره مرد سایه‌ها
آنتون که پیش‌تر نویسنده سخنرانی برای رودی جولیانی شهردار نیویورک و کاندولیزا رایس مشاور امنیت ملی در دوران ریاست‌جمهوری جورج بوش پسر بود؛ در دولت اول دونالد ترامپ در شورای امنیت ملی ایالات‌متحده خدمت کرده است. آنتون هنوز موضع عمومی درباره برنامه هسته‌ای ایران اتخاذ نکرده و به نظر می‌رسد چهره پر سر و صدایی در عرصه سیاسی و رسانه‌ای نیست. لذا می‌توان به او لقب مرد سایه‌ها را داد. آنتون که هم‌اکنون مدیر برنامه‌ریزی سیاسی وزارت امور خارجه امریکا است، قرار است تیمی متشکل از حدود 12 نفر از مقامات باسابقه دولت فدرال را رهبری کند. به ادعای پولیتیکو هدف این تیم تدوین جزییات توافقی است که محدودیت‌های قابل‌توجهی بر برنامه هسته‌ای ایران اعمال کند و در مقابل، تحریم‌های اقتصادی علیه تهران را کاهش دهد. آنتون پیش‌تر در دور دوم مذاکرات در رم، استیو ویتکاف را همراهی کرده بود. یکی از مقامات دولت امریکا به پولیتیکو گفته است که آنتون با توجه به تجربه و توان تحلیلی‌اش، فرد مناسبی برای این ماموریت است. مهم‌تر از همه، او تضمین می‌کند که دستورکار رییس‌جمهور ترامپ در این پرونده به‌درستی پیش برود.گفتنی است در سال 2017، آنتون به عنوان سخنگوی شورای امنیت ملی، بر حفظ توافق هسته‌ای برجام تاکید کرده بود، اما در سال 2010، استراتژی مهار ایران را نقد و آن را پرهزینه و ناپایدار خوانده بود. فارغ از تلاش‌هایی که در میان شاهین‌های ضدامریکایی کابینه ترامپ در جریان است، همچنان تحرکاتی مخرب با هدف سنگ‌اندازی در فرآیند مذاکرات میان تهران و واشنگتن در میان اعضای کابینه راست افراطی نتانیاهو ادامه دارد. در همین راستا نشریه نیویورک تایمز با انتشار گزارشی مدعی است که نتانیاهو مدعی شده که در صورتی با دیپلماسی موافق است که منجر به برچیده شدن کامل برنامه هسته‌ای ایران شود. درخواستی که مقامات ایرانی آن را رد کرده‌اند. برخی مقامات اسراییلی نیز ابراز نگرانی کرده‌اند که ایالات‌متحده ممکن است با توافقی موافقت کند که بخشی از برنامه هسته‌ای ایران را باقی بگذارد. در عین حال نتانیاهو همچنان از رویارویی علنی با آقای ترامپ خودداری کرده، اما چندین بیانیه عمومی صادر کرده و مدعی است که اسراییل اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/718903/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرگذشت اولین سرود ملی ایران

سرمقاله ایران/ اردبیل؛ پایتخت سرمایه‌گذاری آسان

زورآزمایی فنی در سایه بیم و امید

سرمقاله کیهان/ نقشه راه مواجهه با دشمن

سحابی و خوشه ستاره‌ای در قاب تلسکوپ هابل

کرمان میزبان کاروان خادمین رضوی می شود

اتوبوس سواری یک نوجوان در کرمان حادثه آفرید

شرکت مس بسیاری از زیرساخت های استان کرمان را تخریب کرده است/ لزوم عمل به مسئولیت های اجتماعی

معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد کیش از رفع موانع و تسهیلات صادرات از این منطقه خبر داد

دیدار مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با خانواده سردار شهید ذبیح الله دریجانی

کشف انواع داروی قاچاق از انبار شرکت پست خصوصی در کرمان

شمارش معکوس برای نبرد ستارگان کشتی

حسینی و رضائیان در جمع برترین‌های لیگ نخبگان آسیا

سرمقاله اعتماد/ مذاکرات هسته‌ای در عمان: رقص دیپلمات‌ها بر لبه پرتگاه

هیل: توقعات نامعقول آمریکا مذاکرات با ایران را به بن‌بست می‌کشاند

سی‌ان‌ان مطرح کرد: فرمول غنی‌سازی در مذاکرات

جادوی بهار در قاب تصویر؛ «لالایی لاله‌ها» در اندیشه افتتاح شد

جامعه ایثارگری در تحقق برنامه‌ های بنیاد نقش راهبردی داشته باشند

عیادت مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان از پیشکسوت خوشنام فرهنگی در بم

پشت پای فدراسیون شمشیربازی به قانون خودنوشته

واکنش مدودف به پیشنهاد مربیگری جوکوویچ

دو خارجی پرسپولیس مقابل در خروجی

آهنگ زیبای «ای دریغا» با صدای محسن چاوشی

حمله «کیهان» به تحلیل هم‌میهن درباره انفجار بندر شهید رجایی

سرمقاله آرمان ملی/ عقلانیت در دیپلماسی

پشت‌پرده ناپدیدشدن حشرات؛ فقط کشاورزی مقصر نیست!

کوچکترین قلب مصنوعی جهان در بدن کودک 7 ساله جای گرفت

عیادت مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران مازندران از والدین سه شهید حجازی در گلوگاه

وزش باد و متلاطم شدن دریای هرمزگان در دوشنبه 8 اردیبهشت

ملی‌پوش وزنه‌برداری زیر تیغ جراحی می‌رود

اولین تبریک قهرمانی تراکتور از سوپرلیگ ترکیه

شاگرد قلعه‌نویی، وینگر شماره یک فوتبال امارات شد

افسوس بزرگ رونالدینیو در دنیای فوتبال

ورژن اجرای زنده آهنگ «بد کردی» با صدای مسعود صادقلو

تقلای مزدوران رسانه‌ای درباره انفجار بندر شهید رجایی

سرمقاله هم میهن/ رویه‌های دیگر انفجار

با دو روی سکه سلول‌های زامبی آشنا شوید

نیروهای بومی کرمان در هیات مدیره معادن به کار گرفته شوند

سقوط هوادار و نساجی قطعی است؟/ بررسی احتمال تیم‌های سقوط کننده

95 هزار تن گندم در جنوب کرمان خرید تضمینی شد

مناسبت روز/ دوشنبه، 8 اردیبهشت‌ماه

تمرین استقلال تعطیل شد

پست اینستاگرامی موسیقی دان مشهور ایرانی برای حادثه بندرعباس

سرمقاله سازندگی/ پرواز شایعات

سرمقاله دنیای اقتصاد/ واقعه دردناک

ساخت سامانه پایش لحظه‌ای ناوگان خودرویی و شناورها توسط فناوران ایرانی

کارگران کرمانی برای حمایت از غزه تظاهرات می‌کنند

مربی تیم ملی والیبال: با نظر مستقیم پیاتزا و توتولو کار می‌کنیم

دلایل مخالفت فدراسیون دوومیدانی با حضور قهرمان المپیک در ایران

درخشش بوکسورهای نونهال و نوجوان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا