کرمان رصد

آخرين مطالب

پشت‌صحنه گفت‌وگوهای ایران و آمریکا در مسقط مقالات

پشت‌صحنه گفت‌وگوهای ایران و آمریکا در مسقط
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ر روزهای اخیر، بار دیگر واژه‌ای آشنا اما کم‌رمزوراز به تیتر خبرها برگشته: «مذاکرات فنی». خبری که می‌گوید فردا، در پایتخت آرام و دیپلمات‌پسند عمان، یعنی مسقط، قرار است ایران و آمریکا پشت میز مذاکره بنشینند؛‌البته نه مستقیم، بلکه از مسیرهای غیررسمی و میانجی‌گری‌شده. اما آن‌چه این بار تفاوت دارد، نوع این گفت‌وگوهاست؛ مذاکرات سیاسی نیست، بلکه فنی و کارشناسی است. اما اصلاً این اصطلاح به چه معنا است؟ در چنین جلساتی که نه دوربین رسانه‌ها در آن حضور دارند و نه سخنرانان پرطمطراق، چه می گذرد؟
مذاکرات فنی، به‌زبان ساده، همان گفت‌وگوهایی‌ است که وقتی سیاست‌مداران از پشت تریبون‌ها پایین می‌آیند، شروع می‌شود. وقتی کلیات توافق‌ها، چارچوب‌های سیاسی و شعارهای پرزرق‌وبرق تمام می‌شود، کارشناسان وارد میدان می‌شوند تا به سؤال‌های سخت‌تری پاسخ دهند؛ چند سانتریفیوژ مجاز است؟ سطح غنی‌سازی باید چقدر باشد؟ دارایی‌های بلوکه‌شده چگونه آزاد شوند؟ چه کسی نظارت کند؟ و چطور اعتماد ایجاد شود؟
این مذاکرات، قلب تپنده توافق‌های بزرگ است. در جریان برجام و مذاکرات مرتبط، همیشه پس از چانه‌زنی‌های سیاسی، نوبت به جلسات فنی می‌رسید. جایی که ساعت‌ها بر سر یک کلمه، یک جدول زمانی، یا حتی نحوه نوشتن یک جمله بحث می‌شد. چرا؟ چون اگر این جزئیات درست چیده نشود، توافقات سیاسی، روی کاغذ باقی می‌مانند و به عمل نمی‌رسند.
حالا در مسقط، دوباره این فاز از گفت‌وگوها فعال شده است. گفته می‌شود هدف اصلی، بررسی برخی مسائل مهم مثل اجرای تعهدات هسته‌ای، نحوه نظارت آژانس، احتمال آزادسازی منابع مالی ایران در کشورهای خارجی، یا حتی ایجاد مسیرهای ارتباط مالی محدود میان دو کشور است. با این‌حال، هیچ مقام رسمی حاضر نشده جزئیات مذاکرات را دقیقاً بازگو کند—که البته طبیعی‌ است. مذاکره فنی جایی‌ است برای سکوت‌های دیپلماتیک و توافق‌های در سایه.
نکته جالب آن‌که معمولاً مذاکرات فنی نه تیتر می‌شوند و نه در شبکه‌های اجتماعی تِرِند. اما دقیقاً همین جلساتند که آینده یک توافق، کاهش یا افزایش تنش، و حتی قیمت دلار در بازار تهران را رقم می‌زنند. در واقع، اگر مذاکرات سیاسی را تئاتر بدانیم، مذاکرات فنی همان اتاق فرمان است. جایی که نمایش واقعاً کنترل می‌شود.
پس اگر فردا دیدید که خبری از توافق نهایی نیست، اما «مذاکرات فنی ادامه دارد»، بدانید که ماجرا هنوز در جریان است. و شاید مهم‌ترین دست‌ها، همان‌هایی باشند که بی‌سروصدا در اتاق‌های دربسته، درباره سرنوشت یک توافق تصمیم می‌گیرند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/718393/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

5 ترانه جدید و برتر هفته اخیر را اینجا بشنوید

ویدئو بامزه از کنسرت خیابانی چند دانش‌آموز آملی

توپ در زمین امریکا افتاد

سرمقاله ایران/ از صحرای طبس تا میز مذاکرات مسقط تقاطع تاریخ و دیپلماسی

سرمقاله کیهان/ چگونگی مذاکره هوشمندانه و شرافتمندانه!

سرمقاله همشهری/ چند جمله فراتر از خطای رسانه ملی

چت جی پی تی به جای پزشکان سرطان پنهان یک زن را تشخیص داد

دانش بنیان‌ها «چت‌بات هوشمند ایرانی» در حوزه مخابرات ساختند

درباره هشتگ «پز نیست، سبک زندگیمه» | انتقاد دسته جمعی به فخر فروشی محمدرضا گلزار

جانشین محمد موسوی از کوبا آمد؛ کانسپسیون به فولاد سیرجان پیوست

رشد 22 درصدی ورودی پرونده‌ها به عدلیه کرمان

حواشی حرکت عجیب گلزار در اینستاگرام

عطایی: حمایت وزارت ورزش از ما، اتفاقی فوق‌العاده است

احضار یک سرمربی، یک نفر از سپاهان و معاون تراکتور!

تزریقی که می‌تواند از نارسایی قلبی جلوگیری کند

طرح ویژه بهسازی جاده‌های کرمان

گزیده سخنان استاندار کرمان در سفر به شهرستان سیرجان

حماسه نُت‌ها در دل میدان

گزارش رسمی از شبِ اول فستیوال کوچه در بوشهر

سرمقاله آرمان ملی/ چالش‌های فنی مذاکرات مسقط

دوئل کارشناسی در مسقط

لس‌آنجلس تایمز: دولت ترامپ در مذاکره با ایران سر درگم است

سرمقاله اعتماد/ مراقب اسپویلرها باشید

اولین گل‌های رز دنیا چه رنگی بودند؟

درخشش یک کهکشان مارپیچی میله‌ای در داده‌های «تلسکوپ هابل»

جانباز 70 درصد «یوسف طالب مرندی» به همرزمان شهیدش پیوست

مادر شهیدان «غلامی» از مازندران آسمانی شد

ستاره جدید تیم عطایی: باید از شهداب اجازه بگیرند!

سگ های گله و نگهبان فهرج علیه بیماری هاری واکسینه شدند

راز چاقی میانسالی فاش شد

تعویض 30 هزار کنتور آب فرسوده در استان کرمان

رضایت اولیای دم و رهایی از قصاص در زندان بم

قهرمانان لیگ انفرادی کراسفیت روی سکو رفتند

تیزر آهنگ جدید «بغض» با صدای سینا درخشنده

سرمقاله هم میهن/ پاشنه آشیل کشور

حمله «کیهان» به «عباس عبدی»: دیوانه چو دیوانه ببیند خوشش آید!

ساخت و ساز آسمانخراش‌ها با ربات‌های پرنده

تشخیص ساختارهای ایمنی مهم در سرطان پوست با کمک هوش مصنوعی

تعویض تابلوهای تصاویر شهدا در تمامی شهرستان های ایلام در دست اجراست

والیبالیست کوبایی در تیم والیبال فولاد سیرجان

پوشش بیمه‌ای نیمی از جمعیت کرمان

درگیری لفظی خبیری و عزیزی روی آنتن زنده!

گفت وگوی تصویری استاندار کرمان با «سلام صبح‌بخیر» شبکه سه سیما

گفت‌وگوی تصویری استاندار کرمان با برنامه «سلام صبح‌بخیر» شبکه سه سیما

استاندار کرمان در نشست با تشکلات کارگری

توضیحات محسن شریفیان درباره حاشیه‌سازی علیه جشنواره کوچه

حسین علیزاده: آنچه به ما قدرت می‌دهد تا سرمان را در دنیا بلند کنیم تکیه بر فرهنگ است

صدای ایران را از جنوب ایران می‌شنوید

کیهان: مذاکره نه، اگر قرار است ابزار فشار باشد

سرمقاله سازندگی/ سرچشمه توهین