کرمان رصد

آخرين مطالب

صدای ایران را از جنوب ایران می‌شنوید فرهنگي

صدای ایران را از جنوب ایران می‌شنوید
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا / نادره رضایی (معاون امور هنری) و بابک رضایی (مدیرکل دفتر موسیقی) در آستانه برگزاری هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران دو پیام به این جشنواره ارسال کرده‌اند.
هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران امروز پنجم اردیبهشت‌ماه به صورت رسمی در بندرعباس آغاز می‌شود.
بازار


در همین راستا پیام معاون هنری وزارت فرهنگ به این جشنواره را می‌خوانید: «نغمات و نواهای هر اقلیم این سرزمین، چون گوهری است که دانه دانه در جغرافیای ایران پراکنده است و در سرپنجه و حنجره خنیاگران و عاشیق‌ها و بخشی‌ها و نغمه‌پردازان هنرمند، صدای اصیل و کهن ایران به گوش می‌رسد. از سرناها و قیچک‌ها و دوتارها و تنبورها و چگورها و نی‌انبان‌ها و نیِ جفتی و هفت‌بند و هر سازی که در دست پیران قوم به میراثی گرانبها باقی مانده و صدای تاریخ را سر می‌دهد و راوی روزگاری است که بر آن قوم و دیار رفته و می‌توان روزهای حماسه و عشق را در میان اقوام ایرانی با این موسیقی شماره کرد. موسیقی اقوام ایرانی، فصل درخشانی از هنر و فرهنگ شفاهی این مرز و بوم است که قدمتی به قدّ و قواره انسان کهن دارد که در نقش برجسته‌های تاریخی پیداست و در خوزستان و فارس و سیستان و دیگر جاها ردّ نوازندگان باستانی بر دیوارنگارها نقش بسته و به ما می‌گوید که موسیقی ایران، چه ریشه سترگی در این خاک دارد.
امروز نیز در هر جای کشور که پا بگذاریم، آواهایی اصیل می‌شنویم که سینه به سینه تا به امروز آمده و چون جواهریارزشمند به ما رسیده و در حافظه فرهنگی مردمان آن دیار ثبت شده و به مدد فناوری‌های ضبط صدا در دهه‌های اخیر به همت بزرگانی ثبت و ضبط شده و کتاب‌های پژوهشی بسیاری منتشر شده و در اختیار مردم قرار گرفته است.
جشنواره موسیقی نواحی در هفدهمین ایستگاه به استان هرمزگان و سواحل شگفت انگیز خلیج فارس رسیده و در شهر بندرعباس سایه انداخته است. در منطقه‌ای که خود سرشار از ساز و نواست و می‌توان گوش جان سپرد به نغمه‌ها و آوای جنوب و خلیج فارس با آن فرهنگ زبده و فرهیخته‌ای آوازه‌اش جهان‌گستر شده است.
در روزهای زیبای بهاری در جنوب ایران صدای ایران را خواهیم شنید. صدای اقوامی که هر یک در کنار دیگری واژه ایران را کامل می کنند و با نواختن سازهایشان سرود ایران را بلندتر از همیشه سرخواهند داد تا نمادی از وفاق و دوستی و مهربانی نه در شعار، بلکه در جریان زندگی باشند.
تلاش بی وقفه همکاران دفتر موسیقی و انجمن موسیقی و همینطور دبیر محترم جشنواره را ارج می‌نهم و از استاندار محترم هرمزگان و همه مدیران استانی و شهر بندرعباس و همکاران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان و همه آنها که کوشیده اند تا جشنواره ای در خور موسیقی رنگارنگ نواحی ایران به اجرا برسد سپاسگزارم.»


موسیقی نواحی ایران، آینه‌ی تمام‌نمای روح این سرزمین است
متن پیام بابک رضایی (مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) نیز به این شرح است: 
«موسیقی اقوام و نواحی ایران، آینه‌ی تمام‌نمای روح این سرزمین است؛ از زمزمه‌ی کوهستان‌های بلند تا نجوای بیابان‌های دوردست، از ترانه‌های شادمانه‌ی کشتزارها تا نوحه‌های سوزناک عاشقان دلسوخته. هر نوا، قصه‌ایست که در سینه‌ی تاریخ این دیار جاودانه شده، و هر ساز، صداییست که از دل فرهنگ رنگین و کهن این سرزمین بزرگ برمی‌خیزد. سرزمینی فراتر از مرزهای جغرافیایی امروزمان که توانسته تاثیر فرهنگ و هنر غنی خود را تا دوردست‌ها گسترش داده و به اعتباری منطقه‌ای و جهانی دست یابد.
به جشنواره‌ی موسیقی نواحی ایران نباید تنها به مثابه یک رویداد نگریست؛ این جشنواره باید جلوه‌گاهی باشد برای زنده نگاه داشتن روح و هویت ایرانی و فرصتی است برای هم‌نوایی دل‌ها در آوای وحدتِ هزار رنگِ این سرزمین. اینجا، موسیقی تنها هنر نیست، نفسِ زندگی است، یادگاری از نیاکانی که با نغمه‌هایشان از زمین با آسمان سخن گفتند.
باشد که این جشنواره به یاری هنرمندان پیشکسوت و همت موسیقی‌دانان جوان‌تر این حوزه، چونان رودی جاری، این نواها و ترانه‌های اصیل را به آینده بسپارد و یادآور شود که ایران، سرزمین همیشه‌زنده‌ی آواها و نواهاست.
در آخر دست تمامی هنرمندان و همکاران عزیزم را که در تحقق این رویداد خجسته نقش داشتند به گرمی می‌فشارم و از همراهی هم‌دلانه مردم، هنرمندان و مسئولان محترم استان هرمزگان و همت ایشان در برگزاری هرچه بهتر هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در ساحل خلیج همیشه فارس سپاسگزارم.»

کرمان رصد


لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/718447/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تیزر قطعه جدید «از دوست داشتن» با صدای همایون شجریان

رشیدخان، قهرمانی که با ترانه‌اش جاودانه شد

سرمقاله شرق/ تکه‌ای ناپیدا از مردم

سرمقاله ابتکار/ چرا بهار 1400 نشد ولی امروز شاید بشود؟

سرمقاله جوان/ مذاکرات، منطق و اصول ایران

جهش فناورانه در نانوپزشکی؛ انجام تست 2 ساعته در 15 ثانیه!

ورود تلسکوپ «هابل» به یک صحنه جرم کیهانی

نوآوری دانشمند چینی به کمک ایالات متحده آمد

آلودگی هوا مغز را پیر می‌کند!

عضله‌سازی با گوشت بهتر است یا گیاه؟

«چت‌جی‌پی‌تی» جان این زن را نجات داد

هوش مصنوعی یک علت جدید را برای آلزایمر کشف کرد

آیا زمان تمرینات ورزشی تاثیری بر سلامت قلب دارد؟

کرمان موتور وارد بورس می شود

پلیمر تزریقی از نارسایی قلبی جلوگیری می‌کند

غبارروبی و گلباران گلزار شهدا در استان سمنان

برخورد ساکت با مدافع پس از شکست

لزوم تسهیل فعالیت‌های فرهنگی و گردشگری با تکیه بر نقش بخش خصوصی در کیش

درخشش دانش آموزان کرمانی در مسابقات ربوکاپ 2025 ایران با کسب رتبه نخست کشور

شهداد دومین نقطه گرم ایران شد

5 ترانه جدید و برتر هفته اخیر را اینجا بشنوید

ویدئو بامزه از کنسرت خیابانی چند دانش‌آموز آملی

توپ در زمین امریکا افتاد

سرمقاله ایران/ از صحرای طبس تا میز مذاکرات مسقط تقاطع تاریخ و دیپلماسی

سرمقاله کیهان/ چگونگی مذاکره هوشمندانه و شرافتمندانه!

سرمقاله همشهری/ چند جمله فراتر از خطای رسانه ملی

چت جی پی تی به جای پزشکان سرطان پنهان یک زن را تشخیص داد

دانش بنیان‌ها «چت‌بات هوشمند ایرانی» در حوزه مخابرات ساختند

درباره هشتگ «پز نیست، سبک زندگیمه» | انتقاد دسته جمعی به فخر فروشی محمدرضا گلزار

جانشین محمد موسوی از کوبا آمد؛ کانسپسیون به فولاد سیرجان پیوست

رشد 22 درصدی ورودی پرونده‌ها به عدلیه کرمان

حواشی حرکت عجیب گلزار در اینستاگرام

عطایی: حمایت وزارت ورزش از ما، اتفاقی فوق‌العاده است

احضار یک سرمربی، یک نفر از سپاهان و معاون تراکتور!

تزریقی که می‌تواند از نارسایی قلبی جلوگیری کند

طرح ویژه بهسازی جاده‌های کرمان

گزیده سخنان استاندار کرمان در سفر به شهرستان سیرجان

حماسه نُت‌ها در دل میدان

گزارش رسمی از شبِ اول فستیوال کوچه در بوشهر

سرمقاله آرمان ملی/ چالش‌های فنی مذاکرات مسقط

دوئل کارشناسی در مسقط

لس‌آنجلس تایمز: دولت ترامپ در مذاکره با ایران سر درگم است

سرمقاله اعتماد/ مراقب اسپویلرها باشید

اولین گل‌های رز دنیا چه رنگی بودند؟

درخشش یک کهکشان مارپیچی میله‌ای در داده‌های «تلسکوپ هابل»

جانباز 70 درصد «یوسف طالب مرندی» به همرزمان شهیدش پیوست

مادر شهیدان «غلامی» از مازندران آسمانی شد

ستاره جدید تیم عطایی: باید از شهداب اجازه بگیرند!

سگ های گله و نگهبان فهرج علیه بیماری هاری واکسینه شدند

راز چاقی میانسالی فاش شد