کرمان رصد

آخرين مطالب

ارتش عوامل سلولی زنده برای درمان آلزایمر راه‌اندازی می‌شوند علمي

ارتش عوامل سلولی زنده برای درمان آلزایمر راه‌اندازی می‌شوند
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /یک پلتفرم مبتنی بر سلول برای رساندن عوامل درمانی در سراسر مغز، میکروگلیاهای مهندسی‌شده را شامل می‌شود که نویدبخش درمان آلزایمر و سایر بیماری‌های مغزی هستند.
دانشمندان «دانشگاه کالیفرنیا ارواین»(UC Irvine) یک روش جدید را برای انتقال پروتئین‌های مقابله‌کننده با بیماری در سراسر مغز ابداع کرده‌اند که ممکن است درمان بیماری آلزایمر و سایر اختلالات عصبی را بهبود ببخشد. آنها با مهندسی گروهی از سلول‌های ایمنی انسان به نام «میکروگلیا»، عوامل سلولی زنده را ایجاد کردند که می‌توانند نسبت به آسیب‌های مغزی واکنش نشان دهند و عوامل درمانی را دقیقا در محل مورد نیاز آزاد کنند.
به نقل از ساینس دیلی، این پژوهش تحت حمایت «مؤسسه ملی سلامت آمریکا»(NIH) برای اولین بار نشان داده است که میکروگلیا به‌دست‌آمده از سلول‌های بنیادی پرتوان القایی را می‌توان به طور ژنتیکی برای شناسایی تغییرات مغزی خاص مانند تجمع پلاک‌های آمیلوئید در بیماری آلزایمر برنامه‌ریزی کرد و سپس به آزادسازی آنزیم‌هایی پرداخت که به تجزیه پروتئین‌های سمی کمک می‌کنند. در نتیجه، سلول‌ها توانستند التهاب را کاهش دهند، نورون‌ها و اتصالات بین سیناپس‌ها را حفظ کنند و چندین نشانه دیگر از تخریب عصبی را در موش‌ها به حالت معکوس درآورند.
برای بیماران مبتلا به آلزایمر و بیماری‌های مغزی و خانواده‌های آنها، این یافته‌ها یک نگاه امیدوارکننده را به سوی آینده‌ای ارائه می‌دهند که در آن درمان‌های سلولی مبتنی بر میکروگلیا می‌توانند به طور دقیق و ایمن با آسیب‌های تخریب عصبی مقابله کنند.
«متیو بلورتون جونز»(Mathew Blurton-Jones)، استاد نوروبیولوژی دانشگاه کالیفرنیا ارواین و از پژوهشگران این پروژه گفت: رساندن مواد بیولوژیک به مغز به دلیل وجود سد خونی آن مدت‌های طولانی یک چالش بزرگ بوده است. ما یک سیستم تحویل قابل برنامه‌ریزی و زنده ابداع کرده‌ایم که با ساکن شدن در خود مغز، این مشکل را برطرف می‌کند و تنها در زمان و مکان مورد نیاز پاسخ می‌دهد.
این گروه با استفاده از روش ویرایش ژن کریسپر، میکروگلیای انسانی را برای ترشح آنزیم «نپریلیسین»(Neprilysin) که برای تجزیه آمیلوئید بتا شناخته شده است، تحت کنترل یک «پروموتر»(Promoter) تغییر داد که فقط در نزدیکی پلاک‌ها فعال می‌شود. نتیجه این کار، ارائه یک درمان بسیار هدفمند و واکنش‌دهنده به آسیب بود. میکروگلیاهای مهندسی‌شده در موش‌های مبتلا به آلزایمر، تجمع آمیلوئید بتا را کاهش دادند و از آنها در برابر آسیب به نورون‌ها و سیناپس‌ها محافظت کردند. همچنین، آنها التهاب را مهار کردند و حتی نشانگر زیستی آسیب عصبی را در خون کاهش دادند.
«ژان پل چادارویان»(Jean Paul Chadarevian)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما دریافتیم که قرار دادن میکروگلیا در نواحی خاص مغز می‌تواند سطوح آمیلوئید سمی و سایر آسیب‌های عصبی مرتبط با آلزایمر را به طور قابل توجهی در سراسر مغز کاهش دهد. از آنجا که پروتئین‌درمانی فقط در پاسخ به پلاک‌های آمیلوئید تولید می‌شد، این رویکرد بسیار هدفمند و در عین حال به طور گسترده مؤثر بود.
این پژوهش علاوه بر آلزایمر، چگونگی واکنش میکروگلیای انسانی را در موش‌های مبتلا به سرطان مغز و ام‌اس بررسی کرد. سلول‌های مهندسی‌شده در هر دو مورد، روش بیان ژن منحصربه‌فردی را در پیش گرفتند که پتانسیل متناسب‌سازی آنها را با انواع بیماری‌های سیستم عصبی مرکزی برجسته می‌کند.
«رابرت اسپیتال»(Robert Spitale)، استاد علوم دارویی دانشگاه کالیفرنیا ارواین و از پژوهشگران این پروژه گفت: این پژوهش، روزنه‌ای را به روی یک سطح کاملا جدید از درمان‌های مغز باز می‌کند. ما به جای استفاده از داروهای مصنوعی یا ناقل‌های ویروسی، سلول‌های ایمنی مغز را به‌ عنوان وسایل نقلیه دقیق تحویل می‌گیریم.
پژوهشگران خاطرنشان کردند که برای انتقال این پلتفرم به آزمایش‌های انسانی، کارهای زیادی باقی مانده است که از جمله آنها می‌توان به ایمنی بلندمدت و توسعه روش‌هایی برای تولید مقیاس‌پذیر اشاره کرد. با وجود این، از آنجا که میکروگلیا از سلول‌های بنیادی پرتوان القایی به دست آمده‌اند، احتمالا می‌توان آنها را از سلول‌های خود بیمار تولید کرد و خطر رد شدن توسط سیستم ایمنی را کاهش داد.
این پژوهش در مجله «Cell Stem Cell» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/718071/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آهنگ «قطب شمال» با صدای فرزاد فرزین

صدا و سیما رسانه ملی نیست

اعتراض رجانیوز: چرا توافق‌نامه ایران و روسیه معطل مانده است؟

عکس روز ناسا؛ آسمان نیوزلند غافلگیرتان می‌کند

بمب اول عطایی در آسیا رسمی شد

شکست شاگردان شاهین طبع مقابل یاران حدادی

فوری، اختصاصی؛ اولین خرید پرسپولیس!

اجرای زنده آهنگ «دوستت دارم» از محسن یگانه

اتفاق تاریخی؛ ایران هم در انتخاب پاپ جدید نماینده دارد

دستگاه آب‌شیرین‌کن شناور مبتنی بر نانو تحولی در تامین آب با انرژی خورشیدی

حمایت از باشگاه فرهنگی ورزشی بافت در جهت توسعه فعالیت های ورزشی

تارتار: جلوی نساجی حق اشتباه نداریم

آخرین روزهای لطفعلی‌خان زند

تاکید بر تدوین سند جامع فرهنگی در نشست معاونان فرهنگی، اجتماعی و گردشگری مناطق آزاد کشور

عیادت وزیر ورزش و جوانان از اردشیر لارودی

شمشیربازی یزد جایگاه خوبی دارد اما زیرساخت ندارد

ستاره ذوب‌آهن از این تیم کنار گذاشته شد

ایران میزبان رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی BT50

تنها بازیکن قهرمان با استقلال، پرسپولیس و شاید تراکتور!

تصمیم مهم جباری قبل از اولین سرمربیگری

قطعه دخترک ژولیده اثر علینقی وزیری با اجرای اساتید موسیقی

روشی برای ذخیره‌سازی هیدروژن در زیر زمین؛ یک تیر و دو نشان

واژگونی پژو در کرمان با مرگ شش افغانی همراه بود

برگزاری یادواره 20 شهید روستای هوتک در امامزاده سیدعبدالوهاب

6 کشته در پی واژگونی پژو حامل مهاجران افغان

کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور رییس جمهور افتتاح می‌شود

اجرای آهنگ «حال من» از مازیار لشنی

آیا سوسیال‌دموکرات‌ها می‌توانند یخ دیپلماسی اروپا با ایران را بشکنند؟

«تاریخ اندیشه سیاسی کمبریج؛ یونان و روم» منتشر شد

کشف حالت‌های جدید کوانتومی در مواد درهم‌تنیده

جزئیات سانحه مرگبار در کرمان/ انتقال اتباع غیرمجاز با 6 کشته و چهار مصدوم

کشف لاشه 2 توله پلنگ ایرانی/ عکس

6 کشته و 4 مصدوم براثر واژگونی پژو 405 در محور باغین-بردسیر

جنجال ماشین فوق لوکس گلزار در شهرک‌های لاکچری شمال + فیلم

چرخ‌گوشت انگشتان کودک دو ساله را بلعید

واژگونی پژو 405 در محور بردسیر 6 کشته بر جای گذاشت

خواص شگفت‌انگیز روغن هسته انار برای سلامتی

شش کشته در واژگونی خودرو در محور بردسیر

حذف نیما عالمیان از مسابقات تنیس روی میز کانتندر تونس

نماهنگ سریال «مهیار عیار» با آواز محمد معتمدی

ایران برای کدام ایرانیان؟

ملاقات مجازی با پزشک، سیاره ما را نجات می‌دهد

همکاری متروپلیس برای توسعه‌ پایدار شهری

پیدا شدن 2 لاشه توله پلنگ ایرانی در پارک ملی کرمان

واژگونی خودرو حامل اتباع غیرمجاز در کرمان؛ 8 نفر کشته شدند

دیدار وزیر ورزش با اعضای تیم فوتسال بانوان

مشخص شدن رقبای جودوکاران ایران در قهرمانی آسیا

5 برنز نمایندگان تکواندو در روز دوم جام ریاست فدراسیون جهانی

امیدواری تاج به فوتسال زنان ایران

از علیرضا طلیسچی «بی پناهی» را بشنوید