ارسال یک میکروسکوپ 3 بُعدی به ایستگاه فضایی بینالمللی
علمي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - ایسنا /یک میکروسکوپ جدید به تازگی وارد ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) شده است تا با استفاده از یک روش تصویربرداری ابتکاری به مطالعه سازگاری حیات در شرایط سخت فضا کمک کند.
عملکرد موفقیتآمیز میکروسکوپ الویس (ELVIS) در شرایط سخت فضا نه تنها راه را برای استفاده از آن در محیطهای خارج از زمین هموار میکند، بلکه پیامدهایی برای افزایش تحقیقات زیستپزشکی و میکروبیولوژیکی در سیاره ما دارد.
به نقل از اسپیس، سیستم تصویربرداری حجمی گسترش حیات موجود یا ELVIS توسط آزمایشگاه ملی ایستگاه فضایی بینالمللی حمایت شده و توسط محققان دانشگاه ایالتی پورتلند (PSU) با مشارکت آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در جنوب کالیفرنیا توسعه یافته است.
این ابزار با یک کپسول باری دراگون اسپیسایکس (SpaceX Dragon) که در حال انجام سی و دومین ماموریت بازرگانی تجاری خود برای ناسا بود، به این آزمایشگاه مداری رسید.

الویس از فناوری هولوگرافی پیشرفته معروف به تصویربرداری حجمی برای ایجاد تصاویر سهبعدی از میکروبها و سایر سلولها استفاده میکند. هدف این ماموریت بررسی چگونگی سازگاری حیات میکروسکوپی با محیط خشن فضا است. اعضای گروه میگویند که نتایج آن در نهایت میتواند به دانشمندان کمک کند تا حیات در سیارات و قمرهای دیگر، مانند قمر اروپای سیاره مشتری و انسلادوس زحل را شناسایی کنند.
برخلاف میکروسکوپهای دو بعدی سنتی، الویس به محققان اجازه میدهد تا ساختار و رفتار پیچیده سلولهای زنده را در قالب حجمی مشاهده کنند. این سیستم ارزیابیهای زیستی دقیقی از نحوه تغییر سلولها در ریزگرانش را امکانپذیر میکند. این شرایطی است که فقط برای محققان در ایستگاه فضایی بینالمللی وجود دارد.
-
پنجشنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۲:۲۱
-
۱۱ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/718012/