کرمان رصد

آخرين مطالب

اصرار ترامپ بر مذاکره مستقیم مقالات

اصرار ترامپ بر مذاکره مستقیم
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
لارنس نورمن بر این باور است که به گفته‌ مقامات آمریکایی، ایالات‌متحده برای مذاکرات مستقیم هسته‌ای با ایران فشار می‌آورد.
 لارنس نورمن برای وال استریت ژورنال نوشت: به گفته‌ مقامات آمریکایی، ایالات‌متحده برای مذاکرات مستقیم هسته‌ای با ایران فشار می‌آورد. دولت ترامپ هدف بلندپروازانه‌ای را دنبال می‌کند: برچیدن برنامه هسته‌ای تهران.
در صورت موافقت ایران با این گفت‌وگوها، این مذاکرات نخستین گفت‌وگوهای مستقیم و پایدار میان دو کشور از زمان خروج ترامپ از توافق هسته‌ای پیشین در سال 2018 خواهد بود. دولت ترامپ در پی آن است که در زمانی کوتاه‌تر، به دستاوردهایی فراتر از توافق برجام برسد.
اما دستیابی به این هدف، بسیار دشوار به نظر می‌رسد. تهران دهه‌هاست که از کنار گذاشتن برنامه هسته‌ای خود خودداری کرده و بر این نکته پافشاری دارد که حق غنی‌سازی اورانیوم را برای اهداف صلح‌آمیز دارد. پس از سال‌ها مذاکره، پذیرش این موضوع که ایران بتواند سطح قابل توجهی از غنی‌سازی داشته باشد، کلید دستیابی به توافق هسته‌ای سال 2015 بود.
با این حال، به گفته‌ یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا، این‌بار چنین توافقی کافی نخواهد بود؛ زیرا ایالات متحده در پی حذف کامل این برنامه است.
اصرار واشنگتن بر مذاکره مستقیم
ترامپ شامگاه پنج‌شنبه به خبرنگاران گفت: گفت‌وگوهای مستقیم بهتر خواهد بود. او افزود: «فکر می‌کنم این روش سریع‌تر پیش می‌رود و شما طرف مقابل را بسیار بهتر درک می‌کنید تا این‌که بخواهید از واسطه‌ها استفاده کنید. من کاملاً مطمئنم که آن‌ها هم علاقه‌مند به گفت‌وگوهای مستقیم هستند.»
تهران هفته گذشته در نامه‌ای به ترامپ اعلام کرد که به گفت‌وگوهای غیرمستقیم، با میانجی‌گری یک کشور دیگر تمایل دارد. همچنین یکی از مشاوران ارشد رهبر ایران اشاره کرد که ممکن است تهران در آینده با گفت‌وگوهای مستقیم با واشنگتن موافقت کند.
مقام ارشد دولت آمریکا نیز گفت: دولت ترامپ خواهان مذاکرات مستقیم بین مقامات عالی‌رتبه‌ دو طرف است و نمی‌خواهد به وضعیت پیشین بازگردد؛ وضعیتی که در آن مذاکره‌کنندگان در طبقات مختلف یک هتل بودند و برای ماه‌ها یا سال‌ها از طریق واسطه‌ها بین یکدیگر پیام رد و بدل می‌کردند. در دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن، مقامات آمریکایی با همتایان ایرانی خود مذاکرات غیرمستقیمی داشتند، زیرا تهران از شرکت در دیدارهای رودررو خودداری کرده بود.
استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دولت ترامپ در امور خاورمیانه احتمالاً بخشی از این مذاکره خواهد بود، هرچند هنوز تیم مذاکره‌کننده یا محل مذاکرات به‌طور رسمی اعلام نشده است.
ترامپ در حالی که می‌گوید خواهان راه‌حلی دیپلماتیک است، اما در روزهای اخیر تهدید کرده که اگر ایران برای محدودسازی برنامه هسته‌ای‌اش وارد مذاکره نشود، دست به بمباران خواهد زد. ترامپ ماه گذشته در نامه‌ای به رهبر ایران اعلام کرد که برای دستیابی به توافق، یک ضرب‌الاجل دوماهه تعیین شده است.
همچنین در حالی که آمریکا تلاش‌های دیپلماتیک خود را تشدید کرده، فشار نظامی نیز افزایش یافته است. پنتاگون حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه را گسترش داده و دو ناو هواپیمابر را به همراه جنگنده‌های F-35، بمب‌افکن‌های B-2 و سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به منطقه اعزام کرده است.
ایالات متحده در همین حال اعلام کرده است که این تحرکات به‌منظور آماده‌سازی برای اقدام نظامی قریب‌الوقوع علیه ایران نیست، بلکه هدف آن حمایت از کارزار آمریکا علیه یکی از متحدان ایران در منطقه -یعنی حوثی‌ها در یمن- است. کاخ‌سفید هشدار داده که در صورت شلیک حوثی‌ها به سوی نیروهای آمریکایی، ایران را مسئول خواهد دانست.
مایکل سینگ، مقام پیشین شورای امنیت ملی آمریکا در امور خاورمیانه، نیز هشدار داد که ضرب‌الاجل دوماهه‌ای که ترامپ در نامه‌اش به ایران تعیین کرده، نه‌تنها بر تهران، بلکه بر واشنگتن نیز فشار وارد می‌کند. او گفت: «دولت ترامپ ممکن است به‌زودی با نیاز برای تصمیم‌گیری درباره اقدام نظامی‌ای مواجه شود که قطعاً امیدوار است آن را به تعویق بیندازد.»
هنوز مشخص نیست که مبدا زمانی این ضرب‌الاجل دوماهه، از چه تاریخی محاسبه می‌شود.
رهبران اسرائیل مدت‌هاست که می‌گویند برای جلوگیری از هسته‌ای شدن ایران، دست به اقدام نظامی خواهند زد. نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، در ماه فوریه گفته بود که با رهبری ترامپ، «هیچ تردیدی ندارم که ما می‌توانیم و خواهیم توانست کار را با ایران یکسره کنیم.»
در حالی که مقامات اسرائیلی همواره ترجیح داده‌اند حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران با هماهنگی و مشارکت نیروهای آمریکایی انجام شود، اعتماد به‌نفس در اسرائیل در حال افزایش است؛ زیرا معتقدند پس از تحولات اخیر در منطقه، ممکن است بتوانند به‌تنهایی تأسیسات هسته‌ای ایران را هدف قرار دهند.
یکی از مقامات پیشین وزارت دفاع آمریکا نیز گفته است که یک کارزار هوایی هماهنگ‌شده بین آمریکا و اسرائیل می‌تواند آسیب جدی به تأسیسات هسته‌ای ایران وارد کند، اما احتمالاً اگر ایران بخواهد برنامه‌اش را بازسازی کند، این حمله باید در فاصله 9 ماه یا یک سال دوباره تکرار شود. مقامات ایرانی هشدار داده‌اند که در صورت حمله، ممکن است بازرسان بین‌المللی را اخراج کنند و برنامه خود را به‌صورت پنهانی ادامه دهند.
یکی از نگرانی‌های اصلی ایالات متحده همواره این بوده که یک حمله هوایی ممکن است تجارت نفت در خلیج‌فارس را به خطر اندازد. این امر از سوی دیگر اهمیت سامانه‌های دفاع موشکی آمریکا و عملیات‌های حفاظت از مسیرهای دریایی را دوچندان می‌کند.
شرایط سختگیرانه برای توافق
مقامات ارشد آمریکایی نیز به‌طور علنی شرایط سخت‌گیرانه‌ای برای توافق مطرح کرده‌اند. مشاور امنیت ملی آمریکا، مایک والتز، می‌گوید که ایران باید تمام جنبه‌های برنامه هسته‌ای خود را کنار بگذارد؛ از جمله غنی‌سازی اورانیوم و توسعه موشک‌های بالستیک راهبردی.
ایران در دو دهه گذشته فعالیت‌های هسته‌ای خود را به‌عنوان یکی از دستاوردهای اصلی‌اش معرفی کرده و با وجود فشارهای دیپلماتیک گسترده و تحریم‌های بین‌المللی، از برچیدن آن خودداری کرده است. همچنین ایران تأکید می‌کند که هرگز درباره برنامه موشکی خود مذاکره نخواهد کرد، زیرا آن را برای دفاع و بازدارندگی در برابر اسرائیل و دیگر دشمنان حیاتی می‌داند.
ایران در استفاده از مذاکرات برای کاهش فشارها و حفظ برنامه هسته‌ای خود، تجربه‌ی زیادی دارد. ریچارد نفیو، یکی از مقامات ارشد در مذاکرات با ایران در دولت‌های بایدن و باراک اوباما، نیز معتقد است: «ایرانی‌ها تلاش خواهند کرد تا خود را در موقعیتی قرار ندهند که مجبور به تصمیم‌گیری قطعی بین بله یا خیر شوند. آن‌ها همیشه به‌دنبال پیدا کردن راه‌ سومی هستند که برایشان زمان و فضا فراهم کند.»
اگر ایران بر خطوط قرمز سنتی‌اش پایبند بماند، این می‌تواند خیلی سریع آمریکا را وادار به تصمیم‌گیری دشواری کند: این‌که چگونه واکنش نشان دهد و آیا ادامه مذاکرات منطقی است یا نه.
مقامات ایرانی می‌گویند که در صورت حمله، آماده‌اند اسرائیل و نیروهای آمریکایی در منطقه را با ذخایر بزرگ و همچنان فعال موشک‌های بالستیک هدف قرار دهند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/711450/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مازندرانی خواندن مجید خراطها در کنسرتش

«بهت قول میدم» در مرز 250 میلیون بازدید/ بداهه استاد فلامنکو

از چنگ تا دوزله؛ روایت موسیقی در سرزمین ایلام

سرمقاله جوان/ عشق سال‌های دور تا عشق این سال‌ها

سرمقاله وطن امروز/ تعاونی‌ها؛ کلید جذب سرمایه‌های مردمی برای تولید

سرمقاله اطلاعات/ شعار سال تنها در بنرها؟

توپوگرافی سیاسی ایران در آستانه مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا

نشست «آینه‌ جادو» با محوریت اندیشه‌های سینمایی شهید آوینی در کرمانشاه

کودکان فلسطینی سرنوشت سرزمینشان را رقم خواهند زد

تبدیل کربن دی‌ اکسید به مواد خام پلاستیک با یک فناوری جدید

«متا» هوش مصنوعی «لاما 4» را منتشر کرد

ایجاد ویژگی‌های جدید در نانوساختارها با جابه‌جایی اتم‌ها

اسب رباتیک با طراحی عجیب؛ کانسپت کاوازاکی CORLEO معرفی شد

کوچه های عباس آباد باسنگ معدن کوهبنان فرش می شود

قتل با اسلحه در کرمان به علت درگیری طایفه‌ای

رئیس کل دادگستری استان کرمان: ظرفیت‌های قضائی برای مقابله با بحران آب فعال می‌شود

گرمترین صبح کشور برای کرمان ثبت شد

دیدار معاون پیشین رئیس‌جمهور با استاندار کرمان

توضیحات دادستان کرمان درباره قتل مسلحانه اخیر

قتل مسلحانه یک نفر در کرمان

قتل سه نفر در کرمان/ علت قتل نامشخص است

بافت کهن قم میزبان فضایی نو برای تبیین هویت تاریخی شهر

علت قتل مسلحانه اخیر در کرمان چه بود؟

تیراندازی مرگبار به سمت 3 شهروند بلوچ در کرمان

تیراندازی به 3 شهروند بلوچ در کرمان ؛ ماجرا چه بود؟

افتتاح تالار احسان کرمان در انتظار تشکیل شورای اداری

اختلافات طایفه‌ای عامل قتل مسلحانه در کرمان

دادستان کرمان: یک سر طایفه بلوچ، به قتل رسیده است

93 درصد رضایت مشتریان در طرح امداد نوروزی کرمان موتور

حوزه پرورشی و فرهنگی بسیار کیفی و برونداد آن در جامعه مشهود است

مدرسه باید کانون توجه همه اقشار جامعه باشد

ستاره والیبال آمریکا راهی ژاپن شد

علیرضا محسنی معاون موزه المپیک شد

سرمربی سابق ایران را اخراج کردند

حضور داوران بین‌المللی در ماراتن حساس والیبال آمل

ژاپن شاهد رکورد شگفت‌انگیز فوق‌ستاره والیبال جهان

تنها کشتی‌گیر بدون شکست ایران در سال ٢٠٢4

2 جلسه سرنوشت‌ساز برای تیم ملی سابر

رئیس کمیته استیناف: رأی بیرانوند اواسط اردیبهشت‌ صادر می‌شود

توضیحات اد شیرن درباره آهنگ «عزیزم»

آهنگ «خوشحالی الآن» با صدای ایوان بند

برکناری مسافر قطب جنوب

سرمقاله همشهری/ چرا تصمیم رئیس‌جمهور شجاعانه بود؟

رمزگشایی از پیام سرلشکر در تخت جمشید

سرمقاله جام جم/ به امضای ترامپ هم اعتماد نداریم

سرمقاله شرق/ مسئولیت رئیس‌جمهور در سیاست خارجی

کشف موجود زنده‌ای که می‌تواند در مریخ زندگی کند

کاهش 20 درصدی خطر زوال عقل با تزریق واکسن زونا

با «شاهین شبگرد» ناسا آشنا شوید

مدیرکل بنیاد گلستان با خانواده شهید سلامت حسن نظری و خانواده شهید عیسی مهاجر دیدار کرد