کرمان رصد

آخرين مطالب

پرتره یک سخنران تندرو مقالات

پرتره یک سخنران تندرو
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سعید قاسمی، چهره جنجالی که از او به عنوان یکی از عناصر موثر گروه فشار موسوم به انصار حزب‌الله در دهه هفتاد نام برده می‌شود، بار دیگر بر سر زبان‌ها افتاده است. قاسمی بیش از آن که به عنوان یک نظامی بازنشسته شناخته شود، با اظهارنظر‌های جنجالی‌اش به یاد آورده می‌شود. این بار نیز فیلمی از او منتشر شده که تند و تیز صحبت می‌کند. زمان و مکان این سخنرانی مشخص نیست.
پس از بازگشت حسین الله کرم چهره شاخص تشکیلات انصار حزب‌الله به صحنه، سعید قاسمی نیز در عرصه‌ای دیگر به میدان بازگشته است. البته الله کرم این سال‌ها در دانشگاه مشغول تدریس بود و قاسمی حضوری هرچند کمرنگ داشت. سعید قاسمی چند سالی می‌شود که بیشتر به عنوان یک فعال جهادی شناخته می‌شود. در مناطق زلزله‌زده و سیل‌زده حضور پیدا و فعالیت می‌کند. مشخص نیست که انتشار این فیلم یا ادای این سخنان به جنجال و درگیری میان هواداران محمدباقر قالیباف و سعید جلیلی ارتباط دارد یا نه. قاسمی از منتقدان جدی محمدباقر قالیباف و از هواداران جدی جلیلی محسوب می‌شود.
بازار


مرور چند موضع
صحبت‌های قاسمی همیشه با توهین و فحاشی همراه نیست، اما تقریباً بدون استثناء جنجال‌آفرین می‌شود. گاهی نیز این صحبت‌ها هزینه‌ساز هستند. قبل از مرور مواضع او، باید سوابقش را مرور کنیم که ارتباط میان این بخش از زندگی‌اش با هم مشخص شود. قاسمی از نیرو‌های قدیمی لشکر 27 محمد رسول‌الله (ص) در دوران جنگ است. حوزه کاری او به عرصه اطلاعات و عملیات اختصاص دارد و حضوری مهم در جبهه جنوب و همچنین کردستان داشته است. سال‌هاست که از سپاه بازنشسته و به روایتی دیگر بازخرید شده و آخرین مسئولیتی که می‌توان در سوابق او پیدا کرد، معاون اطلاعات نظامی نیروی دریایی است. 
بخشی از جنجال‌های سعید قاسمی، مربوط به مصاحبه‌ایست که او سال 1398 در برنامه اینترنتی «رو در رو» با اجرای امیرحسین ثابتی منفرد، نماینده تهران در مجلس دوازدهم داشت. او در این مصاحبه گفت ما در پوشش هلال احمر برای جنگ به بوسنی رفتیم و نیرو‌های مجاهدین را آموزش می‌دادیم. سپس به همکاری ایران و القاعده در این جنگ اشاره کرد. ادعایی که با واکنش تند هلال احمر و سپاه مواجه شد و آن را نادرست خواندند. 
او در همین مصاحبه، عاقبت قالیباف را عاقبتی مانند حسن روحانی، اما در لباس خودی دانسته بود. عاقبتی که البته به طور مشخص معلوم نشد چیست. او سه سال قبل یعنی 1397 عبارت استخر فرح را وارد ادبیات سیاسی ایران کرد. قاسمی پس از فوت مهسا امینی، یکی از اولین کسانی بود که تئوری «آموزش‌دیده بودن یک دختر کومله» را در سخنرانی‌هایش مطرح کرد و آنچه رخ داد را نتیجه یک سناریوی امنیتی می‌دانست. 
حضور تلویزیونی
حضور قاسمی در برنامه‌های تلویزیونی کمتر از سخنرانی‌های اوست. سعید قاسمی چند بار تا کنون به عنوان کارشناس در برنامه جهان‌آرای شبکه افق شرکت کرده است. در 8 اسفند 1400 یکی از مهمانان ویژه برنامه 10 سالگی «ثریا» در کنار مسعود ده‌نمکی و روح‌الله ایزدخواه (نماینده مجلس) بود. حضور دیگر او به برنامه دستخط در سال‌های گذشته برمی‌گردد. جست‌و‌جو‌های ما نشان می‌دهد آخرین حضور او مربوط به ویژه‌برنامه نوروزی شبکه افق سیما در سال 1402 است. 
حکم زندان
قاسمی در سال 1402 توهین و تهدید به قتل با شکیات رضا گلپور، نویسنده کتاب شنود اشباح به حبس و جزای نقدی محکوم شد. دیدبان ایران در این باره نوشت: «در پی شکایت رضا گلپور نویسنده کتاب شنود اشباح از سردار سعید قاسمی، دادگاه سعید قاسمی را به تحمل 13 ماه حبس محکوم کرد. رضا گلپور با اعلام نتیجه دادگاه سردار قاسمی گفت: در سخنرانی روز دهم اردیبهشت 1401 در مراسم رسمی تشییع جنازه مرحوم " alt="کرمان رصد" width="100%" />

گلپور درباره جزییات حکم صادره به دیده بان ایران گفت: سعید محمدقاسمی لنگرودی به دلیل توهین و تهدید به قتل، به پرداخت جزای نقدی به میزان سیزده میلیون و یک ریال در حق صندوق دولت و به دلیل تهدید نیز به تحمل سیزده ماه و یک روز حبس محکوم شده است.» این حکم در سال 1402 تعلیق شد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/704706/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرگیجه در سیاست خارجی ایران

نمادسازی جعلی از هنر صهیونیسم در آکادمی اسکار

مرحله دوم استارشیپ را ببینید

شعله‌های گسترده آتش در منزل مسکونی شهر ماهان

فعال اصلاح طلب: «بقای» جمهوری اسلامی برای تندروها مهم نیست

با تندروها امکان سازش و وفاق وجود ندارد

پنجشنبه‌ها، جمعه می‌شود؟

آقای پزشکیان! قرار ما این نبود

رسانه های اصلاح طلب به دنبال بی‌ثباتی کشور؟!

پیش‌بینی دلار 100 هزار تومانی در دولت سابق

کنار رفتن ظریف با میانجی‌گری روسیه مرتبط است؟

فساد دبش؛ حامیان دولت رئیسی طلبکار شدند

زمین در حال بزرگ شدن است!

اگر زمین سریعتر بچرخد چه اتفاقی می‌افتد؟

هدیه بیفوما به تراکتور؛ سپاهان در خانه متوقف شد

روزنامه اصولگرا: دولت مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده در مدیریت بازار ارز است

پیچیدگی مواجهه با واسطه‌گری روسیه

100میلیون دلار برای اختلاف‌افکنی

صحنه پیش روی تهران و واشنگتن

پرتره یک سخنران تندرو

قطع ارتباط 4 روزه ایران با بازارهای جهانی

میانجیگری روسیه و عواقب آن

به این دلیل در مریخ هم حیات وجود دارد

ابر مکعبی عجیب!

دیدید زلنسکی وطن‌فروش بود و نه قهرمان دفاع از اوکراین؟

آب سردی که آمریکا روی سر «عاشقان مذاکره» ریخت

اعتراض عضو کارگزاران به ساده‌لوحی درباره مذاکره با آمریکا

پشت پرده افزایش فشار تندروها علیه دولت

تهدید تند چین: برای هر گونه جنگی آماده‌ایم!

یک‌دندگی در مجلس بر سر تعطیلی شنبه

واقعا زنان بیشتر از مردان صحبت می‌کنند؟

برخورد خودرو با تیر برق در ریگان 2 کشته داشت

موشک «آریان 6» در آستانه دومین پرتاب

تصویر ارائه‌شده توسط هابل،کهکشان نامنظم را ببینید

سرمقاله شرق/ مرثیه‌ای برای ارز

سرمقاله جوان/ سرنوشت گروه‌های کردی پس از بیانیه اوجالان

سرمقاله وطن امروز/ آزادی به سبک آمریکای ترامپ

دانشمندان برای اولین بار تصاویری از استراتژی سرّی سرطان ثبت کردند

سرمقاله ایران/ ظرفیت دولت «دقیق شمردن» است

سرمقاله کیهان/ «وفاق» به سبک شهید رئیسی

سرمقاله همشهری/ درباره احکام قضایی 2 وزیر

عکس روز ناسا؛ انفجار ستاره‌زا در کهکشان مارپیچی

انقراض قریب الوقوع بزرگترین حشره روی زمین به لطف علاقه مفرط بشر به شکلات!

مهلت وزیر میراث برای توقف معدنکاری در حریم یک قلعه جنوب کرمان

قاتل نزاع هفت‌باغ کرمان در قشم دستگیر شد

سرمقاله آرمان ملی/ اتحادیه عرب و بازسازی غزه

سرمقاله اعتماد/ ایران و ترکیه همسایگی بر مدار تاریخ

پرتاب «استارشیپ» باز هم به تعویق افتاد

نشست تخصصی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان با مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان

امضای تفاهمنامه اشتغال برای جامعه ایثارگری بین بنیاد و صمت مازندران