کرمان رصد

آخرين مطالب

گاردین: چرا «هنر معامله» ترامپ روی ایران جواب نمی‌دهد؟ مقالات

گاردین: چرا «هنر معامله» ترامپ روی ایران جواب نمی‌دهد؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - انتخاب /متن پیش رو در انتخاب منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
با وجود نگرانی‌ها در واشنگتن، دولت ترامپ در اوایل این ماه فروش کیت‌های هدایت‌کننده برای بمب‌های نفوذگر BLU-109 را تأیید کرد که احتمالاً برای وارد کردن خسارت به تأسیسات غنی‌سازی زیرزمینی فردو ضروری خواهد بود.
جولیان بورگر- گاردین| در حالی که گزارش‌های ایالات متحده حاکی از آن است که اسرائیل در حال بررسی حملات هوایی به تأسیسات هسته‌ای ایران در ماه‌های آینده است، بنیامین نتانیاهو با حمایت دونالد ترامپ وعده داد که دولتش "کار را تمام خواهد کرد" و تهدید ایران را خنثی خواهد ساخت.
ترامپ اعلام کرده که ترجیح می‌دهد با تهران به توافق برسد، اما در عین حال به‌وضوح بیان کرده که در صورت شکست مذاکرات، اقدام نظامی آمریکا را مدنظر دارد. دولت او همچنین یک خواسته حداکثری را مطرح کرده است: کنار گذاشتن کامل برنامه هسته‌ای ایران.
مشاور امنیت ملی ایالات متحده، مایکل والتز، روز یکشنبه به فاکس نیوز گفت "همه گزینه‌ها روی میز است"
 وی افزود که دولت جدید تنها در صورتی با ایران مذاکره خواهد کرد که "آن‌ها بخواهند کل برنامه خود را کنار بگذارند و دیگر مانند مذاکرات گذشته، بازی درنیاورند".
اوایل این ماه، ترامپ گزینه‌ای روشن پیش روی ایران گذاشت و گفت "من مایلم توافقی غیرهسته‌ای با ایران انجام شود و این را به بمباران شدید ایران ترجیح می‌دهم".
در حالیکه در سیاست و تجارت، "هنر معامله" مورد ستایش ترامپ همواره متکی به تهدید و بلوف بوده، تحلیلگران تردید دارند که این روش در برابر تهران موفق باشد. آنها همچنین هشدار می‌دهند که پنجره حل دیپلماتیک این بن‌بست با تهران هر ماه محدودتر می‌شود، زیرا توانمندی‌های هسته‌ای ایران پیشرفت می‌کند و نتانیاهو در تلاش است تا ترامپ را متقاعد کند که در حملات مشترک به تأسیسات هسته‌ای ایران مشارکت کند.
نخست‌وزیر اسرائیل تلاش کرده، اما تاکنون موفق نشده است دولت‌های ایالات متحده، ازجمله دولت پیشین ترامپ، را برای اقدام نظامی علیه ایران متقاعد کند. در اولین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، او با این درخواست مخالفت کرد، زیرا نمی‌خواست آمریکا را درگیر جنگ‌های خارجی کند.
با این حال، در سال 2018، ترامپ یکی دیگر از خواسته‌های نتانیاهو را برآورده کرد و ایالات متحده را از توافق چندجانبه‌ای که برنامه هسته‌ای ایران را در ازای لغو تحریم‌ها محدود کرده بود، خارج ساخت. از آن زمان، ایران برنامه هسته‌ای خود را پیش برده و اکنون مقدار فزاینده‌ای از اورانیوم غنی‌شده 60 درصدی تولید می‌کند که فقط یک گام فنی کوچک با تولید مواد شکافت‌پذیر در سطح تسلیحاتی فاصله دارد.
ایران تأکید دارد که قصد ساخت سلاح هسته‌ای را ندارد و همچنان عضو پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) باقی مانده است، اما تهرات، در صورت تهدید تأسیسات هسته‌ای کشور، ممکن است این سیاست را تغییر دهد.
نتانیاهو روز یکشنبه در کنار مارکو روبیو وزیر خارجه جدید ایالات متحده، به‌وضوح اعلام کرد "در 16 ماه گذشته، اسرائیل ضربه شدیدی به محور ترور ایران وارد کرده است. تحت رهبری قاطع رئیس‌جمهور ترامپ و با حمایت قاطع شما، هیچ شکی ندارم که می‌توانیم و خواهیم توانست کار را تمام کنیم"
آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا در هفته گذشته به خبرنگاران اطلاع داده‌اند که معتقدند اسرائیل احتمالاً در نیمه اول سال 2025 به تأسیسات هسته‌ای ایران حمله خواهد کرد. اما این ارزیابی‌های اطلاعاتی همچنین بر وابستگی اسرائیل به حمایت آمریکا تأکید دارند، ازجمله در تأمین سوخت‌گیری هوایی، اطلاعات جاسوسی و شناسایی. مقامات آمریکایی همچنین گفته‌اند که چنین حملاتی، در بهترین حالت، تنها چند ماه برنامه هسته‌ای ایران را به تأخیر خواهد انداخت و ممکن است باعث شود تهران تصمیم به تولید اورانیوم با درجه تسلیحاتی بگیرد.
با وجود نگرانی‌ها در واشنگتن، دولت ترامپ در اوایل این ماه فروش کیت‌های هدایت‌کننده برای بمب‌های نفوذگر BLU-109 را تأیید کرد که احتمالاً برای وارد کردن خسارت به تأسیسات غنی‌سازی زیرزمینی فردو ضروری خواهد بود.
نتانیاهو نخستین مقام خارجی بود که پس از پیروزی مجدد ترامپ به کاخ سفید دعوت شد و بنا بر گزارش واشنگتن پست، دو رهبر در این دیدار "چندین سطح از حمایت احتمالی آمریکا را بررسی کردند، از حمایت فعال نظامی در یک حمله – مانند ارائه اطلاعات، سوخت‌گیری یا کمک‌های دیگر – تا حمایت سیاسی محدودتر در قالب یک اولتیماتوم قهری".
راز زیمیت، پژوهشگر و کارشناس ایران در مؤسسه مطالعات امنیت ملی تل‌آویو، گفت که یک عامل دیگر نیز در حال محدود کردن فرصت‌های دیپلماتیک با ایران است.
بر اساس توافق هسته‌ای 2015، امضاکنندگان باقی‌مانده آن، ازجمله بریتانیا، فرانسه و آلمان، می‌توانند "مکانیسم ماشه" را فعال کرده و تمام تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را بازگردانند، اما این اهرم در اکتبر امسال منقضی می‌شود و به پایتخت‌های اروپایی گزینه "استفاده یا از دست دادن" را می‌دهد. فعال شدن این مکانیسم می‌تواند به تشدید بیشتر تنش‌ها منجر شود.
زیمیت گفت "فکر می‌کنم تا ماه اوت یا سپتامبر، یک پنجره دیپلماتیک بسیار محدود برای رسیدن به نوعی توافق میان ایران و ایالات متحده وجود دارد"
او افزود "اگر تا آن زمان توافقی صورت نگیرد… فکر می‌کنم برای نتانیاهو بسیار آسان‌تر خواهد بود که نه‌تنها چراغ سبز [از واشنگتن]دریافت کند، بلکه شاید برخی توانایی‌های نظامی که تأثیر حمله را افزایش دهد نیز به دست آورد".
نتانیاهو به طور مکرر ترامپ را "بهترین دوست" اسرائیل در کاخ سفید توصیف می‌کند، توصیفی که روبیو و دیگر مقامات دولت آمریکا نیز تأیید کرده‌اند. اما این دوستی با ادامه فشار اسرائیل برای حمله به ایران، به آزمونی سرنوشت‌ساز کشیده خواهد شد.
آرین طباطبایی، مشاور سیاست‌گذاری در پنتاگون در دولت بایدن، گفت که این موضوع باعث "تنش میان جناح طرفدار خویشتن‌داری در دولت و جمهوری‌خواهان سنتی‌تر خواهد شد که تمایل بیشتری به برخورد قاطع با ایران دارند".
طباطبایی گفت: "در حال حاضر، مشخص نیست که کدام گروه نفوذ بیشتری در روند تصمیم‌گیری بین‌سازمانی خواهد داشت و سیاست را تعیین خواهد کرد، اما این یک عامل مهم خواهد بود".
ترامپ به خود می‌بالد که آمریکا را از جنگ‌های خارجی دور نگه داشته، اما پیش‌تر نیز نشان داده که آماده اقدام نظامی علیه تهران است. او در ژانویه 2020 دستور ترور سردار سپاه پاسداران، قاسم سلیمانی، را در بغداد صادر کرد.
گزارش شده که عربستان سعودی پیشنهاد میانجی‌گری برای جلوگیری از یک درگیری گسترده را مطرح کرده، اما یک پژوهشگر ارشد در مؤسسه خاورمیانه، هشدار داد که روش مذاکره پرخاشگرانه ترامپ ممکن است در قبال تهران نتیجه معکوس داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/703665/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همتی در چاله اقتصاد یا سیاست

معامله شد

فرصتِ ایران در شکاف متحدان؟

تندروها باید کنار بروند

پوپولیسم چطور جیب آرژانتینی‌ها را زد؟

پرتاب 2 ماموریت بر روی یک موشک به فضا

آموزش دوره‌های هوش مصنوعی دیپ سیک در دانشگاه‌های چین

درخشش تکواندوکاران کرمانی در رقابت‌های کشوری

سحابی زیبای Tarantula

اثبات نظریه انیشتین؛ تعریف جدید از قوانین فیزیک حاکم بر کیهان

سرمقاله آرمان امروز/ واکاوی افزایش تعداد نمایندگان مجلس

نتانیاهو بزرگ‌ترین بازنده سیاست ترامپ در منطقه؟

یک کپسول نانویی به کمک درمان کبد چرب آمد

نانوذرات لیپیدی برای عبور از سد خونی مغز مناسب هستند

یک برچسب شفاف روی پوست، هوای سلامتی شما را دارد

هوش مصنوعی مساله 10 ساله دانشمندان را 2 روزه حل کرد!

آخرین دستاوردها و تحولات حفاظت انجمادی گونه‌های گیاهی نادر و در معرض انقراض

ماندن در فضا چه بلایی سر فضانوردان می‌آورد؟

‌‌تاکید مدیرکل بنیاد مازندران بر تسریع در روند ساخت مرکز توانبخشی ایثار

کسب 4 رتبه برتر کشوری توسط ایثارگران استان اصفهان در مسابقات سراسری قرآن خانواده‌های شاهد و ایثارگر

مراسم بزرگداشت «سیدحسن نصرالله» در کرمان برگزار می‌شود

کرمان، فاتح مسابقات قهرمانی بولینگ نابینایان کشور

کشف زمین‌خواری 940 میلیارد تومانی در جیرفت

سرمقاله خراسان/ دانش انباشته ما درباره تحریم کجاست؟

سرمقاله اعتماد/ مسوولیت فرد یا حکومت؟

تصویربرداری سریع‌تر و ارزان‌تر از سرطان با الهام از بال پروانه‌ها

جدیدترین ربات انسان‌نما برای انجام دادن کارهای خانه رونمایی شد

ابداع برنجی که خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهد

لباس خواب هوشمندی که اختلال خواب را تشخیص می‌دهد

اینگونه سقوط می‌کند

کوچک کردن تومورهای پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد

ربات پله نورد چینی رکورد گینس را شکست

چین برای اولین ماموریت جمع‌آوری نمونه‌های سیارک آماده می‌شود

فضانوردان با لباس‌های کثیف خود چه کار می‌کنند؟

یک نمونه کوچک از علت اعتراف ترامپ به قدرتمندی ایران

هم دفاع از رهاسازی قیمت، هم اشک تمساح برای گرانی!

اره برقی در دستان «ماسک»

یک تابلوی رنگارنگ از سطح ماه

ماموریت گردشگری فضایی «بلو اوریجین» روز 25 فوریه پرتاب می‌شود

صفحات خورشیدی قدیمی به کفش تبدیل می‌شوند

دیدار مدیرکل بنیاد شهرستان‌های استان تهران با ایثارگران جنوب غرب استان

بررسی راهکارهای جذب گردشگر در یازدهمین نشست شورای معاونین و مدیران کیش

اینفوگرافی/ 6 ترفند طلایی برای پرورش تفکر خلاقانه

بی‌صفتی و بدعهدی آمریکا، میانجی‌ها را از اعتبار انداخته است

سیاره کوتوله‌ای که 95 سال پیش کشف شد

کاوشگر ژاپن برای اولین بار از نزدیک به ماه نگاه کرد

علل ژنتیکی پنهان در بیماری قلبی مادرزادی شناسایی شد

توسعه روابط اقتصادی محور حضور سازمان منطقه آزاد کیش در سومین نمایشگاه بین‌المللی تجارت با اوراسیا

تعلیق فعالیت شرکت تعاونی مسئول در تصادف دانش‌آموزان کرمانی

مناسبت روز/ شنبه، 4 اسفند ماه