کرمان رصد

آخرين مطالب

زمزمه حذف تابعیت قهری در بهارستان مقالات

زمزمه حذف تابعیت قهری در بهارستان
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حمید شجاعی| شاید اگر مسعود پزشکیان در قامت رئیس‌جمهور، محمدجواد ظریف که هم‌اکنون در سمت معاونت راهبردی است را در هر سمت دیگری نیز می‌گماشت بازهم امروز با هجمه‌ها و حملات تندرو‌ها مواجه بود که حضور ظریف غیرقانونی است و رئیس‌جمهور باید به قانون مجلس تن در دهد و ظریف را برکنار کند.
واقعیت امر این است که تندروها دنبال منافع ملی نیستند و این همه که به در و دیوار می‌زنند صرفا برای اخلال در کار دولت و تاخیر در تحقق اهداف و برنامه‌ها است. چه اینکه در نوع مواجهه مجلس دوازدهم با دولت به وضوح می‌توان این مساله را مشاهد کرد که تمام وقت مجلس به ظریف می‌گذرد و اساسا هیچ برنامه دیگری در جهت حل مشکلات کشور ندارند. این در حالی است که بارها گفته شده جایگاه فعلی ظریف قانونی بوده و هیچ خللی بر آن وارد نیست. اما تندروهای مجلس با محوریت رسایی، کوچک‌زاده، ثابتی و غضنفری به‌دنبال آن هستند تا به هر نحوی و هر رویی ظریف را از کنار پزشکیان کنار بزنند. استناد آنها نیز بر مبنای قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس است که در ماده دوم آن آمده است: «افرادی دارای ممنوعیت به کارگیری در مشاغل حساس کسانی هستند که خود، فرزندان یا همسر ایشان دارای تابعیت مضاعف باشند. » حال اینکه این قانون اساسا مشخص نکرده که این تابعیت از چه نوع و چگونه باشد و قاعده‌ای کلی را مطرح نموده است. از اتفاق تندروهای مجلس نیز به همین دلیل که قانون در این مورد سکوت کرده آن را دستاویزی برای حمله به ظریف و درخواست عزل و برکناری او را داده‌اند. در حالی که ظریف بارها این موضوع را در مورد خودش صادق ندانسته و در گفت‌وگویی نیز درباره ماجرای تابعیت فرزندانش توضیحاتی ارائه داد و گفت: «در زمان تولد هر دو فرزند من، من دیپلمات نبودم. اگر دیپلمات بودم فرزندانم تابعیت نمی‌گرفتند. من با پاسپورت عادی بودم. ویزای G داشتم نه ویزای A که آقایان به آن استناد می‌کنند، این ویزا مخصوص کارمندان سازمان ملل و نمایندگی‌های نزد ملل متحد است. ویزای G به معنی دیپلمات‌بودن نیست. اولین باری که من گذرنامه سیاسی گرفتم در مرداد یا شهریور 67 بود، پسرم سال 63 و دخترم سال 66 به دنیا آمدند. در آن دوران من دانشجو و کارمند محلی بودم، به محض تمام شدن درسم برگشتم. تابعیت بچه‌های من قهری است و این حرف‌هایی که گفته می‌شود که من درخواست تابعیت داده‌ام دروغ است. بچه‌های من 40 سال دارند و من ولی آنها نیستم.» البته طبیعی بود که این صحبت‌های ظریف به مذاق تندروها خوش نیاید و آنها واکنش نشان دهند. چنانکه حمید رسایی در همان زمان اظهارکرد: «مساله تابعیت قهری من‌در‌آوردی است و ظریف می‌توانسته تابعیت فرزندانش را باطل کند.» در این راستا و در میان هجمه‌های هر روزه تندروهای مجلس دولت لایحه یک فوریتی را برای اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس به مجلس داد که با رد مجلس مواجه شد و هیأت رئیسه آن را به کمیسیون مربوطه یعنی کمیسیون اجتماعی واگذار کرد. هر چند که در این میان گزارش کمیسیون امنیت ملی نیز منتشر گردید اما هیات رئیسه وقعی به آن ننهاد. تندروها نیز این بار شکایت خود را به قوه قضائیه بردند و این بار نه فقط از ظریف که از پزشکیان به علت ترک فعل شکایت کردند. البته که به گفته خود قوه قضائیه هیچ شکایت یا نامه‌ای از سوی نمایندگان واصل نشده است. لذا به نظر می‌رسد که این مساله باید در قالب نوعی همگرایی ملی و در وجه کلان حاکمیتی حل و فصل شود و باید دید که بالاخره این ماجرا به کجا خواهد انجامید.
مغضوب مخالفان، مورد وثوق نظام
گرچه حملات و هجمه‌های تندروها ادامه دارد و بعضا قالیباف رئیس مجلس نیز با آنها جسته و گریخته همراهی می‌کند اما قوه عاقله کشور چنین نمی‌اندیشد و عقلای کشور بر این باورند که ظریف ظرفیتی است که باید به نحو احسن از او استفاده کرد. لذا اینکه عده‌ای بخواهند با دستاویز قراردادن مساله ظریف دولت پزشکیان را تحت فشار قرار دهند امری باطل و مذموم است. چنانکه حجت‌الاسلام مجید انصاری معاون حقوقی رئیس‌جمهور اخیرا در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت: یک عده ابر و باد و مه و خورشید و فلک را به کار گرفته‌اند که آقای ظریف کنار آقای پزشکیان نباشد، آیا مشکلات کشور آقای ظریف است؟» همچنین غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی نیز اخیرا در این خصوص به «آرمان ملی» بیان داشت: ظریف شخص سیاستمداری است و آقای پزشکیان نیز شخص عاقلی است و یک اسباب‌بازی برای تندروها درست کرده که اینها چهار سال با آن بازی کنند. چون پزشکیان ظریف را بر نمی‌دارد و حامی ظریف رهبری است. از طرفی سیدکریم معصومی عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس در حمایت از ظریف گفته بود: «در شرایطی که مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیر خویش بر دستیابی به رشد اقتصادی 8 درصدی تاکید فرمودند اما عده‌ای همچنان بر طبل نفاق می‌کوبند. برای من جای سوال است چطور به آقای ظریف هجمه وارد می‌کنند. ظریفی که در زمان وزارت خارجه از حمایت قاطعانه مقام معظم رهبری برخوردار بوده است. ایشان در خارج از کشور توسط منافقین و معاندین مورد انواع توهین‌ها قرار می‌گیرد و در داخل کشور نیز توسط دلواپسان. این یک سیاست فرار به جلو است تا عملکرد برخی از افراد که وارث وضعیت فعلی هستند را مردم فراموش کنند.» همه اینها در شرایطی است که هر زمان از خود محمدجواد ظریف در خصوص این حملات و هجمه‌ها پرسش می‌شود صرفا لبخند می‌زند و می‌گوید حق دارند. اما مساله اینجا است که مشکل تندروها با کنار زدن ظریف هم حل نمی‌شود. اگر نه خود بهتر نمی‌دانند که معاون رئیس‌جمهور کاملا قانونی و با حکم رئیس‌جمهور بر مسند نشسته است و این بد اخلاقی‌‌ها دلایل دیگری از جمله تسویه حساب سیاسی دارد.
نامه خرازی به رهبری
پس از تحولات اخیر پیرامون حضور ظریف در دولت، هجمه تندروها و استدلال‌های دولت به نظر می‌رسد که این مساله در سطوح عالی نظام بررسی شود. چنانکه رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، اظهار داشت: دولت در لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس، بندی را آورده است که تابعیت فرزندان به‌عنوان شرط بکارگیری افراد در مشاغل حساس استثنا شود. علی بابایی کارنامی گفت: به موازات بررسی این موضوع در مجلس، آقای خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی نیز نامه‌ای را به رهبر انقلاب نوشته‌اند و دغدغه‌هایی را از منظر نوع نگاه نسبت به تابعیت قهری و غیرقهری مطرح کرده‌اند. در همین راستا نیز دستوراتی از سوی دفتر مقام معظم رهبری به رئیس مجلس داده شده است که باید تدابیر لازم در این زمینه با در نظرگرفتن نامه آقای خرازی اتخاذ شود. این نماینده مجلس تاکید کرد: درحال حاضر این موضوع در کمیته اداری و استخدامی کمیسیون اجتماعی درحال بررسی است و نظر نهایی کمیسیون نهایتا تا یکشنبه دو هفته آینده اعلام خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/699418/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تراکتور در اندیشه صدرنشینی/شگفتی‌سازی شمس آذر ادامه می‌یابد؟

خیابان یک‌طرفه مذاکره

چیدنِ محصول براندازی

قسمت 17 سفرنامه مهاجرانی: جوانان عاشق خدمت در لبنان!

شوک بزرگ ترامپ به جهان

حرکت واقعی در مسیر توافق؟

کمین برج تیاسیر؛ عملیات شجاعانه یک فلسطینی در کرانه باختری

نخستین فرمانده زن نظامی در ایران

چه کسی غزه پسا جنگ را اداره خواهد کرد؟

مدرس خیابانی: رفسنجان می‌تواند به قطب تولید گلوله فولادی کشور تبدیل شود

سایه سنگین بخشنامه خیلی محرمانه!

راز 22ساله سردار

ترامپ برهم زننده نظم جهانی

یک تحلیلگر: ترامپ در ارتباط با ایران در تله نتانیاهو نمی‌افتد

هم میهن نوشت: از تروریسم تا پراگماتیسم

شاخص کلیدی دولت اسلامی بهره‌گیری از آموزه‌های دینی است

رییس عقیدتی سیاسی گروه 44 نزاجا: راه و اندیشه حضرت امام خمینی(ره) راه و اندیشه ای اصیل و نجات بخش است

سیاهچاله ای بزرگتر از کهکشان آندرومدا

برگ‌ها الهام‌بخش پنل‌های خورشیدی آینده می‌شوند

چشم عینک AR را ببینید!

ادای احترام استاندار، مدیر کل بنیاد سمنان و مسئولان ارشد اجرائی نسبت به مقام شامخ شهدای مهدیشهر

مادر شهیدان والا مقام «محمدحسن و عباس گیوه‌کی» آسمانی شد

حضور جانبازان در مدیریت‌های کلان کشور مایه مباهات و افتخار است

لیگ برتر والیبال| اعلام نتایج و رده‌بندی هفته بیست‌وسوم و قطعی شدن حضور 4 تیم در پلی‌آف

برگزاری جشنواره تقدیر از دانشجویان برتر دانشگاه پیام نور استان کرمان

حضور 4 تیم دیگر در پلی‌آف قطعی شد

ارومیه تسلیم پیکان شد/ مهرگان به پلی‌آف رسید

جدال تیم پالایش نفت بندرعباس با مس کرمان در لیگ دسته اول فوتبال کشور

رتبه نخست کرمان در افتتاح پروژه های انرژی خورشیدی کشور

حضور 4 تیم در پلی‌آف لیگ برتر والیبال قطعی شد

ارائه کارت شناسایی برای تماشای بازی استقلال- مس الزامی است

کینه این قوم علیه ظریف عمیق است

چرا ترامپ رویای مالکیت غزه را در سر دارد؟

«ترامپی»؛ توهین روزنامه اصولگرا به ظریف

نشنال اینترست: آیا اسرائیل باید نگران شهر موشکی ایران باشد؟

زمزمه حذف تابعیت قهری در بهارستان

جراحی در جاده مخصوص

زیباترین تصاویر تلسکوپ جیمز وب

خوشه‌ی جذاب ستاره‌ای باز Westerlund 1

توسعه همکاری‌های مشترک بیمه دی و بانک دی

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده های معظم شهدا و ایثارگران

مقصد سفر جدید پزشکیان مشخص شد

دکتر مدرس خیابانی: رفسنجان می‌تواند به قطب تولید گلوله فولادی کشور تبدیل شود

ارسال لایحه به مجلس درباره همکاری ایران و روسیه

اکتفا به یک بیانیه کلی و تهدید به شکایت/ چرا مومنی پاسخ شجاعی را نمی‌دهد؟

تحلیل متفاوت روزنامه‌نگار صهیونیست به طرح کوچاندن فلسطینیان

دبل پیروزی فولاد سیرجان برابر تیم والیبال گیتی‌پسند

عطایی از یک شوک بزرگ فرار کرد

کارشناسی داوری دیدار آلومینیوم – مس رفسنجان

نارضایتی ورزشکاران قوچانی از قیمت‌گذاری اماکن ورزشی