کرمان رصد

آخرين مطالب

اسناد ظریف را منتشر کنید مقالات

اسناد ظریف را منتشر کنید
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
کامران غضنفری، نماینده تهران در مجلس روز شنبه هفته گذشته در تجمع تندروها در میدان پاستور دو اتهام نسبت به محمدجواد ظریف مطرح کرد. اول اینکه «ظریف سال 55 در 17 سالگی با پشتیبانی ساواک به آمریکا رفت» و دوم اینکه «او مورد اعتماد دستگاه اطلاعاتی آمریکاست». سوال بزرگی که به‌وجود می‌آید، این است که یک عامل ساواک و آمریکا چرا در 5 دهه گذشته همواره در میان مقامات ارشد کشور و فقط هشت سال وزیر بوده!
 محسن صالحی‌خواه| کامران غضنفری، نماینده تهران در مجلس روز شنبه هفته گذشته در تجمع تندروها در میدان پاستور دو اتهام نسبت به محمدجواد ظریف مطرح کرد. اول اینکه «ظریف سال 55 در 17 سالگی با پشتیبانی ساواک به آمریکا رفت» و دوم اینکه «او مورد اعتماد دستگاه اطلاعاتی آمریکاست».
این چند خط در دفاع از ظریف نیست. او هم در شبکه‌های اجتماعی فعال است و خوانده می‌شود، هم با رسانه‌ها ارتباط خوبی دارد. بلکه این نوشته دعوت به پاسخگویی از سوی آن‌هایی‌ست که نسبت به ادعاها مسئولیت دارند. آن فیلم از صحبت‌های کامران غضنفری که روز شنبه در رسانه‌ها منعکس شد را من گرفتم. چند دقیقه بعد از آن نیز که او داشت تجمع پاستور را ترک می‌کرد، خودم را به او رساندم و پرسیدم که اگر آنچه شما می‌گویید درست است، آیا وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه و حراست وزارت امور خارجه از آن بی‌خبرند؟
پاسخ نماینده مجلس این بود که بروید ببینید این دو نهاد از محمدجواد ظریف چه دارند. در تاریخ به عقب برگردیم. ظریف که امروز معاون پزشکیان است، در چهار دهه گذشته چه سمت‌هایی داشته؟ دیپلمات در نمایندگی نیویورک، عضو هیئت مذاکرات قطعنامه 598، دستیار وزیر خارجه، معاون حقوقی و بین‌الملل این وزارتخانه، سفیر و رئیس نمایندگی ایران در سازمان ملل و در نهایت نیز هشت سال وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران.
سوال بزرگی که به‌وجود می‌آید، این است که یک عامل ساواک و آمریکا چرا در 5 دهه گذشته همواره در میان مقامات ارشد کشور و فقط هشت سال وزیر بوده!
حقیقت امر این است که گفته‌های غضنفری به خودی خود اهمیتی ندارد. از این دست صحبت‌ها در کشور ما زیاد شنیده شده. همین حسن روحانی که اتفاقاً هشت سال رئیس‌جمهور و 16 سال دبیر شورایعالی امینت ملی بود، هنوز هم متهم است که جاسوس انگلیسی‌هاست. این را اضافه کنید به سیاهه ده‌ها نفر که چنین اتهاماتی به آن‌ها زده شده. یکی شوالیه است، دیگری ماسون، آن دیگری دچار مشکلاتی به نام نیمه‌پنهان و دیگرانی عامل تهاجم فرهنگی و خاتمی هم با جرج سوروس ملاقات کرده است.
ظریف و روحانی هم مثل آن‌ها. چرا این نکته در ذات خود دارای اهمیت است؟ وقتی سیاستمدار یا روزنامه‌ای به اصطلاح انقلابی چنین اتهاماتی را مطرح می‌کند، در واقع ساختار دستگاه‌های نظارتی را زیر سوال می‌برد. من به‌عنوان مخاطب، وقتی این افراد چنین صحبت‌هایی را مطرح می‌کنند، اول سوابق متهمین به ذهنم می‌آید بعد به این فکر می‌‌کنم که پس وقتی این‌ها با چنین اطمینانی این اتهامات را مطرح می‌کنند، چرا امثال ظریف نه‌تنها آزاد بلکه مورد وثوق هستند. 
ظریف اگر به عنوان عامل ساواک! به آمریکا رفته، پس باید ردی از او میان اسناد سازمان امنیت سابق وجود داشته باشد. منبعی که با پشتیبانی ساواک عازم آمریکا شده، باید فعالیتی کرده باشد. مثلاً گزارشی داده باشد. ظریف در اوج تحولات انقلاب، در آمریکا دانشجو بود. جنبش دانشجویی در آمریکا فعالیت زیادی داشت.
این منبع باارزش در دل دانشجویان، نباید دو گزارش به تهران فرستاده باشد؟! تقریباً تمام اسناد ساواک امروز موجود است. مرکز بررسی اسناد تاریخی واجا، موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی به علاوه مرکز اسناد انقلاب اسلامی این اسناد را در اختیار دارند. کاش برای دفاع از حیثیت خود به این دست ادعاها ورود کنند.
مسئله بعدی اینکه «ظریف آمریکایی ا‌ست». این ادعا هم ذیل همان لزوم دفاع از حیثیت حرفه‌ای قرار می‌گیرد. اینکه دیگر بحث تاریخی و مربوط به حدود 50 سال قبل نیست. بحث همین سال‌های اخیر است. فردی در رأس یکی از حساس‌ترین وزارتخانه‌های سیاسی کشور قرار داشته که آدم آمریکایی‌هاست؟ اینجا هم خوب است که دو دستگاه اصلی اطلاعات و امنیت کشور نسبت به این موضوع اعلام موضع کنند.
مهم نیست از ظریف خوش‌مان بیاید یا نه. مهم نیست این اتهام به سعید جلیلی زده ‌شود یا کسی دیگر. مهم این است که باب این اتهام‌زنی‌ها از سال‌ها پیش به خاطر اغراض سیاسی باز شده و به خاطر اینکه اعلام نظری نسبت به برخی از مهم‌ترین آن‌ها صورت نگرفته، به راحتی ادامه پیدا می‌کند. شخص ظریف مهم نیست، از حیثیت حرفه‌ای خود دفاع کنید.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/698364/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تریبون تندروها؛ حمله روزنامه اصولگرا به صدا و سیما

اعتراض تعدادی از وکلا به پروانه وکالت مرتضوی

سوپر دلال‌ها، سوپر انقلابی شدند

قهرمان ملی

«داد» جلیلی پس از 27 سال

جوان: ترامپ دل اصلاح‌طلبان را برده است

گام اول یا گام آخر؛ انتقاد روزنامه اصلاح طلب از وزیرخارجه

زن‌کشی در سایه نظم جنسیتی

مجله عصر اندیشه درباره ادامه مقاومت منتشر شد

کشف جدید درباره اسرار کیهان

بومی‌سازی هموسیلر خونگیری با یک‌سوم قیمت نمونه مشابه خارجی

تراشه مغزی نورالینک بازوی رباتیک را حرکت داد

سرمایه گذاری 40 میلیون دلاری سه کشور خارجی در کرمان

آگهی مناقصه عمومی دو مرحله‌ای "طراحی، تهیه، تامین و اجرا برق‌رسانی به ساختمان‌های بخش‌های ستادی و اداری شرکت جهان فولاد سیرجان به صورت EPC" - شماره مناقصه: 106-03-خ-م

زرند آلوده ترین نقطه کشور شد

آزار سیاه زنان کرمانی جلوی چشم شوهرانشان توسط ماموران قلابی

آلومینیوم و مس رفسنجان با تساوی به رختکن رفتند | اخبار ورزشی

این زیباترین ست لیگ برتر والیبال ایران بود

سپاه پاسداران همواره برای توسعه و پیشرفت کشور گام بر داشته است

فعالیت 600 پزشک خانواده در نقاط مختلف استان کرمان

ضرورت شکل‌گیری معاونت بافت تاریخی و گردشگری اصفهان با کمک مدیریت استان

هشدار سازمان هواشناسی به شمال هرمزگان، کرمان و فارس

تارتار برف سیرجان را دید

تساوی بدون گل آلومینیوم 10 نفره با مس رفسنجان بحران‌زده + فیلم

بارش برف در رفسنجان

خلاصه بازی آلومینیوم 0 – مس رفسنجان 0

پیشنهاد بازبینی سیاست‌های تشویقی نوسازی بافت فرسوده

تساوی آلومینیوم و مس به سود استقلال / دوئل حسینی و پورموسوی برنده نداشت

آموزش تخصصی نجات با طناب برای امدادگران هلال احمر در کرمان

تساوی خانگی آلومینیوم 10 نفره مقابل مس رفسنجان+جدول

آخرین بازی هفته هجدهم لیگ برتر برنده نداشت +جدول

هفته هجدهم لیگ برتر| آلومینیوم اراک و مس رفسنجان به تساوی رضایت دادند

ثبت دمای منفی 13 درجه در کرمان؛ بارش‌ها تا دوشنبه ادامه دارد

سرمقاله فرهیختگان/ سینماگرِ جریان سوم

سرمقاله وطن امروز/ محمد ضیف؛ میهمان خدا

سرمقاله صبح نو/ چرا پروژه «ایران ضعیف» واقعی نیست؟

توپچی‌های لندن در اندیشه شکار ماتیس تل

برگزاری دومین جشنواره ملی کتاب سال انقلاب اسلامی/ تجلیل از دکتر علیرضا استادیان

مروری بر زندگی و کارنامه حسن حبیبی؛ از سوربن تا تهران در اندیشه ایران

سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: کسانی‌که می‌گویند ظریف باید محاکمه شود، در جایگاه قوه قضائیه قرار ندارند

پیش‌بینی طوفان‌های خورشیدی شدید با هوش مصنوعی

ساخت ابرخازن‌های پلاستیکی با دوام 70 هزار چرخه و رسانایی 100 برابری

نخستین گلخانه هوشمند بر بستر اینترنت اشیاء افتتاح شد

نشست مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران مازندران با دختران معزز شهدا

جانباز گرانقدر 70 درصد «حاج عباس طغیانی» آسمانی شد

مراسم تجلیل از بانوان جانباز با حضور نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

سپاه پاسداران همواره در کنار مردم بوده است

چالش‌های ترکیه پیشگام بلوک‌بندی جدید+ فیلم

ساخت کارخانه طلای فاریاب از سر گرفته شد

مهدی طارمی موضوع بحث داغ دو روزنامه نگار معروف ایتالیایی در برنامه رادیویی