جایزه بگیری در جشنواره تجسمی فجر تمام شد/ نمایش آثار هنرمندان در اروپا، کره و ژاپن
فرهنگي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - دبیرکل هفدهمین جشنواره بینالمللی تجسمی فجر عنوان کرد: سنت جایزهبگیری را در این دوره نخواهیم داشت و به جای آن آثار هنرمندان برگزیده در گالریهای معتبر بینالمللی اروپا، ژاپن و کره به نمایش گذاشته میشوند.
در سطح بینالمللی، نمایشگاههای هنری به روشهای متفاوتی برگزار میشوند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
یکی از این شیوهها که در جامعه ما بسیار ریشهدار شده، انتشار فراخوان و دعوت از هنرمندان برای شرکت در جشنواره بر اساس قواعد و موضوعات از پیش تعریفشده توسط سیاستگذاران است. این شیوه با اعلام جوایز، هنرمندان را به حضور تشویق میکند اما در عین حال محدودیتهایی دارد که بخشی از هنرمندان شاخص و مستقل را از شرکت در این رویدادها دور نگه میدارد.
نمیخواهیم برای رقابتهای کوچک افراد را به جان یکدیگر بیندازیم
وی با اشاره به این نکته که جشنواره امسال رویکرد متفاوتی خواهد داشت، افزود: ما تصمیم گرفتهایم که به جای برگزاری رقابتی و جایزه دادن، نمایشگاه را بر اساس گردآوری آثار و تجربههای هنرمندان مختلف شکل دهیم. این رویکرد باعث میشود که بزرگان هنر با آرامش و انگیزه در کنار ما باشند. با صدای بلند در همه گفتوگوهایم میگویم که سنت جایزهبگیری را در این دوره نخواهیم داشت چرا که بزرگان هنر را با این کار از چرخه خارج میکنیم. باید بدانیم که خلق اثر هنری ناشی از اندیشه است. ما نمیتوانیم برای مبلغی ناچیز و رقابتهای کوچک اینچنینی افراد را به جان یکدیگر بیندازیم.
کلهرنیا با تأکید بر ضرورت حمایت از هنرمندان بعد از جشنواره عنوان کرد: شورای سیاستگذاری به دنبال ایجاد فرصتهایی است که بهجای اهدای جوایز مرسوم از هنرمندان به روشهای دیگری حمایت کند. برای مثال قصد داریم آثار هنرمندان را در گالریهای معتبر بینالمللی اروپا، ژاپن و کره به نمایش بگذاریم. همچنین با فراهمکردن امکان سفرهای مطالعاتی و فرهنگی، به هنرمندان کمک خواهیم کرد تا تجربیات و اندوختههای ارزشمندی کسب کنند.
نمیخواهیم کاری را که پیش از این انجام دادهایم، تکرار کنیم
وی در ادامه درباره اهداف فرهنگی جشنواره گفت: اراده ما در این جشنواره، معطوف به رشد و توسعه فرهنگی و اجتماعی است. نمیخواهیم کاری را که پیش از این انجام دادهایم، تکرار کنیم. هدف ما تولید اندیشه، ایجاد همگرایی میان مردم و هنرمندان و ترویج تفکر انتقادی است. باید هنرمندان و مخاطبان را به سمتی سوق دهیم که فرآوردههای هنری بهانهای برای تفکر و تولید اندیشههای جدید باشد.
دعوت از منتقدان و تحلیلگران برای مشارکت در جشنواره
دبیرکل هفدهمین جشنواره بینالمللی تجسمی فجر با دعوت از منتقدان و تحلیلگران برای مشارکت در این رویداد تأکید کرد: ما از نویسندگان، منتقدان و تحلیلگران دعوت میکنیم که در این جشنواره حضور داشته باشند و با نگرشی تحلیلی و انتقادی، ادبیات و متنهای اندیشهورزانه تولید کنند. این جشنواره فرصتی برای هماندیشی و خلق آثاری است که بتواند تأثیر عمیقتری بر جامعه بگذارد و به تولید محتوا و فرهنگسازی در سطح وسیعتری کمک کند.
وی درباره مسائل مالی، بودجه جشنواره و جذب اسپانسرهای فرهنگی گفت: برآورد مشخصی از بودجه و عدد دقیقی از جشنواره هنوز ارائه نشده است. البته این جشنواره با آرزوهای بزرگی همراه است که به مرور باید تبدیل به واقعیت شوند. ما امیدواریم بتوانیم با حمایتهای مناسب، این اهداف را تحقق ببخشیم. علاوه بر آن به دنبال این هستیم که از ظرفیتهای بخش خصوصی، سازمانهای اجتماعی، تولیدکنندگان، بانکها و بنگاههای اقتصادی برای حمایت از جشنواره استفاده کنیم. این نهادها میتوانند با درک اهمیت توسعه فرهنگی و حمایت از چنین رخدادهایی، نقش موثری در ارتقای جشنواره ایفا کنند. کاملاً آمادگی داریم تا قراردادهای مناسب با حامیان مختلف منعقد کنیم تا جشنواره بتواند به آرزوهای بزرگتری دست یابد.
برپایی نمایشگاه تجسمی فجردر موزه ایران باستان
کلهرنیا درخصوص محل برگزاری جشنواره اظهار کرد: جشنواره امسال بهطور متمرکز در تهران برگزار خواهد شد و بخشهای مختلف این شهر درگیر رویدادهای جشنواره خواهند بود. بخشهایی در تهران است که قابلیتهای معناسازانه دارد. برای مثال موزه ایران باستان فقط یک موزه نیست بلکه بخشی از خاطرات تاریخی و قابل فهم مردم است. اگر بتوانیم در بخشی از موزه یک نمایشگاه ویژه برپا کنیم هم مخاطبان آن منطقه را جذب کردهایم هم معناسازی دیگری با پشتیبانی از آن سازه به دست خواهیم آورد.
وی ادامه داد: در این دوره از جشنواره تلاش میکنیم که چنین معناهایی شکل بگیرد و همزمان توجه ویژهای به سراسر کشور داشته باشیم. برای این منظور، دبیرانی از مراکز استانها دعوت خواهند شد تا به نمایندگی از مناطق خود، آثار هنری را گردآوری و ارائه کنند. پس از داوری و دستهبندی، این آثار با حمایت جشنواره در همان استانها به نمایش در خواهند آمد. این اقدام به ما کمک میکند که جشنواره به تمامی سرزمین توجه کند و طرز فکر و اندیشه خود را بهصورت فراگیر منتقل کند.
دبیرکل هفدهمین جشنواره بینالمللی تجسمی فجر در ادامه به رویکرد جدید جشنواره برای شناسایی و حمایت از فعالان عرصه تجسمی اشاره کرد و گفت: یکی از پروژههای مهم امسال، ارزیابی و داوری نهادهای حقیقی و حقوقی است که در سالهای اخیر در توسعه فرهنگ و اندیشه تجسمی مؤثر بودهاند. این نهادها شامل مراکز آموزش هنر، نشریات تخصصی، پادکستهای هنری، نویسندگان، مترجمان، معلمان، پژوهشگران و تحلیلگرانی میشود که در این حوزه فعالیت کردهاند. هدف ما این است که از این افراد و نهادها حمایت کنیم تا در شرایط بهتر و با دلگرمی بیشتر به فعالیت خود ادامه دهند.
تقدیر از خبرنگاران برگزیده در هفدهمین دوره جشنواره
کلهرنیا در پایان با اشاره به نقش رسانهها و خبرنگاران در عرصه تجسمی خاطر نشان کرد: ما خبرنگاران تجسمی و فعالان این حوزه را نیز مورد توجه قرار دادهایم. در نهایت، فهرستی از برگزیدگان را اعلام خواهیم کرد که شامل منتخبین ما و منتخبین مردمی خواهد بود. داوری مردمی به ما کمک میکند تا قدردانی ویژهای از این افراد داشته باشیم. البته شخصاً از واژه جایزه خوشم نمیآید؛ چراکه هدف ما صرفاً قدردانی و احترام به کسانی است که شایستگی خود را در این عرصه به نمایش گذاشتهاند.
انتهای پیام/
-
دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۹:۳۴
-
۲۰ بازديد
-
-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/684185/