کرمان رصد

آخرين مطالب

مصوبه‌ای برای زمین زدن زودهنگام دولت پزشکیان مقالات

مصوبه‌ای برای زمین زدن زودهنگام دولت پزشکیان
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
متأسفانه در پشت این ماجرا، نوعی تلاش برای سقط کردن زودهنگام دولت پزشکیان به چشم می‌خورد. هدف این است که به رأی‌دهندۀ ایرانی برای چندمین بار تفهیم شود که رئیس‌جمهوری با گرایشات آقای پزشکیان هیچ نوع دایرۀ اختیارات اثرگذاری ندارد و تنها مجری چشم و گوش بسته و بی‌اختیار احکامی است که افرادی با حداقل رأی ممکن در میان جامعه، تحت عنوان «قانون» در برابر او می‌گذارند!
 احمد زیدآبادی| محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرده است که در روز 23 آذر قانون موسوم به حجاب و عفاف را برای اجرای آن ابلاغ خواهد کرد. لایحۀ حجاب و عفاف که در ابتدا توسط غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوۀ قضائیه ارائه شد، دارای چند اصل محدود و مختصر بود. این لایحه در دولت مرحوم سیدابراهیم رئیسی فربه‌تر شد و نهایتاً کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم، آن را از شکل اولیه‌اش انداخت و عملاً لایحه را به صورت طرحی پیچیده و بسیار حجیم درآورد که 5 فصل و 74 ماده دارد. این طرح که خارج از صحن علنی مجلس صورت «قانون» به خود گرفته است، یک روندِ پلکانی و رو به تزایدِ جریمۀ نقدی منجر به دیگر مجازات‌ها را برای تنبیه بانوان به دلیل نوع پوشش آنان مصوب کرده است که کمتر کسی حوصلۀ مطالعه و بررسی جزئیات تو در توی آن را دارد!
هر فرد آشنا به سیاست و حقوق و جامعه‌شناسی با مرور فصول و مواد این مصوبه، اذعان می‌کند که در شرایط امروز ایران نه‌فقط امکان اجرا شدن آن نیست، بلکه اصرار بر اجرای آن، جز تشدید نارضایتی بسیاری از مردم، دامن زدن به شکاف اجتماعی و دوقطبی‌سازی جامعه و ایجاد دردسر و بروز تشنج در مراکز انتظامی و قضایی مأمور اجرای آن، حاصلی به بار نمی‌آورد.
بنابراین، بر اهل فن روشن است که قانون حجاب و عفاف نه به قصد اجرا بلکه به منظور برانگیختن برخی از اقشار مردم و ایجاد تشنج به تصویب رسیده است و به همین جهت، داعیۀ طراحان و حامیان آن مبنی بر داشتن دغدغۀ شرعی و اخلاق اجتماعی محلی از اعراب پیدا نمی‌کند. در درجۀ نخست، مصوبه نسبتی با شرع ندارد. در هیچ متن شرعی، مجازاتی برای نوع پوشش بانوان به‌خصوص از نوع جریمۀ مالی در نظر گرفته نشده و وضع اینگونه مجازات‌ها از نقطه نظرِ برداشت‌های سنتی از شریعت، نوعی بدعت به شمار می‌رود که در آن چارچوب مفهومی، خود مستوجب مجازات است!
در درجۀ بعد، مصوبه با برداشتی سختگیرانه و متصلب از شریعت از نوع آنچه برخی فرقه‌های بنیادگرای نوظهور ادعا می‌کنند، تدوین شده است. تاریخ اسلام نشان می‌دهد که احکام شریعت با مرور زمان، از سوی بسیاری از فقیهان بلندپایه تفسیری موسع‌تر و ملایم‌تری پیدا کرده‌اند. نمونۀ روشن آن، حقوق زنان است که تا همین صد سال پیش، باید تمام سر و روی خود را در چادر و چاقچور و روبنده می‌پوشاندند، هرگونه ایفای نقش اجتماعی و سیاسی از جمله رأی دادن و شغل اداری برای‌شان حرام بود، بدون اجازۀ شوهر حق خروج از خانه و مسافرت را نداشتند، از حضور در ملأعام و سخن گفتن در میان جمع نامحرم، محروم بودند. مرد هرگاه اراده می‌کرد زنش را طلاق می‌داد و یا بدون اطلاع و اجازۀ او بر سرش تا سه نفر هوو می‌آورد! حال بعد از گذشت فقط صد سال، کدام‌یک از این احکام که منطبق با شریعت و تا روز قیامت لایتغیر پنداشته می‌شد، اجرا می‌شود و یا اصولاً قابل اجراست؟
نمونۀ بعد، حقوق اهل کتاب است. در نص آمده است که اهل کتاب موظفند با «سرشکستگی» جزیه بپردازند. کدام فقیه امروزه مدافع جزیه دادن اهل کتاب آن هم با آن کیفیت است؟ حالا این پرسش پیش می‌آید که چرا با وجود انطباق هر چه بیشتر احکام شرعی با دو عنصر زمان و مکان در طول تاریخ، عده‌ای همچنان بر بازگشت به صورت‌های اولیۀ عموم احکام و سختگیری در مورد اجرای توأم با جبرِ آنها اصرار دارند و حتی فراتر از آن، برای توجیه سختگیری خود به بدعت‌گذاری در تشدید مجازات هم متوسل می‌شوند؟ به نظر می‌رسد مسئله از دو حال خارج نیست.
آنها یا مدافع نوعی سلفی‌گری افراطی هستند که هیچ مصلحت اجتماعی و سیاسی را به رسمیت نمی‌شناسد و نهایتاً با ادعای اینکه مثلاً در «نصوص» سخنی از حرمت برده‌داری نرفته است، سر از توجیه برده‌داری در این عصر درمی‌آورد! و یا اینکه شریعت را دستمایۀ مناسبی برای تحریک برخی از اقشار مذهبی و استفاده از آنها در جهت تحکیم قدرت سیاسی خود یافته‌اند و به این منظور از دامن زدن به تشنج و شکاف‌های اجتماعی و دوقطبی‌سازی و بحران‌آفرینی برای رقیب سیاسی خود و کل جامعه ابایی ندارند.
در این میان واضح است که ابلاغ این قانون برای اجرا، دولت مسعود پزشکیان را دچار بحران می‌کند و فلسفۀ وجودی آن را از بین می‌برد. آقای پزشکیان در طول تبلیغات انتخاباتی خود، به طور روشن مخالفت خود را با توسل به اجبار در زمینۀ پوشش بانوان اعلام کرد و بخشی از مردم به امید تحقق این وعده پای صندوق‌های رأی حاضر شدند و به او رأی دادند.
حالا ابلاغ قانونی که از یک سو رئیس‌جمهور و اعضای کابینه‌اش با اجرای آن مخالفند و از سوی دیگر، به صورتی پلکانی بسیاری از مردم را دچار دردسر می‌کند و در مقابل حکومت قرار می‌دهد، آیا به چیزی جز قطع امید کامل از دولت پزشکیان و سلب اعتماد از او در بین هوادارانش منجر می‌شود؟ دولتی که در بین مردم از حد لازمی از اعتماد برخوردار نباشد با کدام ابزار می‌تواند وظایف خود را انجام دهد؟ دولتی که قادر به انجام وظایف خود نباشد، اصولاً برای چه باید بر سر کار بماند؟
متأسفانه در پشت این ماجرا، نوعی تلاش برای سقط کردن زودهنگام دولت پزشکیان به چشم می‌خورد. هدف این است که به رأی‌دهندۀ ایرانی برای چندمین بار تفهیم شود که رئیس‌جمهوری با گرایشات آقای پزشکیان هیچ نوع دایرۀ اختیارات اثرگذاری ندارد و تنها مجری چشم و گوش بسته و بی‌اختیار احکامی است که افرادی با حداقل رأی ممکن در میان جامعه، تحت عنوان «قانون» در برابر او می‌گذارند! 
به نظرم استیضاح آقای پزشکیان و رأی عدم کفایت سیاسی به او توسط مجلس، هزینه‌اش برای کشور و حکومت کمتر از ابلاغ لایحۀ موسوم به حجاب و عفاف باشد! اگر پاره‌ای محافل سیاسی قصد شکست و ناکامی دولت و نشستن بر جای آن را دارند، به جای چرخاندن لقمه دور سر خود، همان راه سرراست و کم‌هزینه‌تر را در پیش گیرند، به صلاح عموم نزدیک‌تر است!

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/679375/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله همشهری/ افزایش مهاجرت آدرس غلط رسانه‌های معاند

سرمقاله شرق/ علوم اجتماعی؛ دولت و بازار

سرمقاله جوان/ مقابله با تروریسم و ظلم هویت ایران مقتدر

آنالیز استقلال تاجیکستان در مشت کارترون؛ مردان نصف‌جهان در اندیشه شکست تاجیک‌ها

مثبت شدن تست کووید یک پنجم حیوانات در یک باغ‌ وحش

پیام تبریک سرپرست و عضو هیئت مدیره بیمه دی به مناسبت روز بیمه

نماینده بافت: باید مجازات‌ها به سمت مسائل اجتماعی برود

سرمایه‌گذار حاضر به ادامه پروژه تولید پنل‌های خورشیدی نیست

بلوار شهر علی آباد تا دهه‌ی فجر افتتاح می‌شود

شبیه‌سازی دادگاه رسیدگی به اتهامات رژیم صهیونسیتی در کرمان

یاقوت چترود دیگر نمی‌درخشد

تداوم کاوش‌های باستان‌شناسی در کنار صندل جیرفت

انتشار فراخوان اولین جشنواره عکس و فیلم تهران؛ «لاله‌زار»

پیش بینی برداشت 350 کیلوگرم زعفران در رابر

فرود اضطراری پرواز تهران- بندرعباس در کرمان / ماجرا چه بود؟

مشکلات ترافیکی و پارکینگ بحرانی می‌شود

ورود اتباع بیگانه به عنوان خواسته عمومی باید ساماندهی شود

چرا پرواز تهران- بندرعباس در کرمان نشست؟ | تعدای از مسافران از ادامه سفر انصراف دادند

علی حسنلو به‌عنوان سرپرست معاونت گردشگری منصوب شد

حسین مرادی به عنوان سرپرست معاونت عمرانی و زیربنایی مصنوب شد

55 درصد مشاوران املاک کرمان هنوز به سامانه کاتب متصل نشده‌اند!

16 دستگاه پُل در جاده‌های کرمان احداث شد

‌حواشی یک قانون

سرمقاله اعتماد/ چالش‌سازی برای دولت در اوج تهدیدها!

مصوبه‌ای برای زمین زدن زودهنگام دولت پزشکیان

سرمقاله ایران/ چرخش در وضعیت سوریه

سرمقاله کیهان/ با چوب وفاق‌ قانون ذبح نشود!

مرگ دختر 22 ساله ساکن اندیشه با جراحی لاغری/قصور پزشکی علت مرگ این دختر جوان

کابل فیبر نوری 10 میلیارد دلاری «متا» دور تا دور کره زمین

تمرین تنیس با ربات مجهز به هوش مصنوعی

مسدود بودن آزادراه منجیل – رودبار تا 30 آذر

نفت‌نگار هفته

سلیمانی: باید مجازات‌ها به سمت مسائل اجتماعی برود

45 درصد مشاوران املاک کرمان به سامانه کاتب وصل شدند

600 نفر از اهالی روستاهای رفسنجان از خدمات هلال احمر برخوردار شدند

قاچاقچی نفت گاز در بردسیر 17 میلیارد جریمه شد

قاچاقچی سوخت در کرمان نقره‌داغ شد

اینفوگرافی/ اصلی‌ترین کاربردهای استفاده از رایانه به بهانه روز جهانی سواد کامپیوتر

پلمب 8 واحد صنفی مشاور املاک در نرماشیر

تداوم سرما در استان تا پایان هفته؛ ثبت دمای 7- در کرمان

6 کارگاه ساختمانی در شهر کرمان تعطیل شد

سرمقاله آرمان امروز/ لزوم سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر

حمله «کیهان» به «زیدآبادی»: مصلحت‌شناسی نویسنده التقاطی به روش اسلام‌شناسی کارتر!

سرمقاله آرمان ملی/ پازل پیچیده سوریه

جلوگیری از انتشار غبارگیر کوره‌های صنایع فولادی با محصول ایرانی

کودک مرگ مغزی به دو بیمار بینایی تازه ای بخشید

رویت یک قلاده گربه پالاس در ارتفاعات هنزا + فیلم

سپری کردن پاییز خشک در استان کرمان

نکات مهم برای افرادی که اولین بار به نجف سفر می‌کنند

طرز تهیه چیز کیک انار / خوشمزه‌ترین دسر شب یلدا 1403