کرمان رصد

آخرين مطالب

اندیشه‌های متعالی رهبر انقلاب راهگشای مسائل جبهه مقاومت اسلامی است فرهنگي

اندیشه‌های متعالی رهبر انقلاب راهگشای مسائل جبهه مقاومت اسلامی است
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - جهاد مالی باتوجه‌به شرایط پیچیده منطقه‌ای و بین‌المللی به‌عنوان یکی از ابزارهای مهم و ضروری برای حمایت از مقاومت اسلامی در برابر تهدیدات مختلف است و این واجب شرعی نه‌تنها به معنای کمک‌های مالی؛ بلکه شامل مدیریت صحیح منابع و توزیع عادلانه آنها نیز می‌شود و تمامی افراد و نهادهای ذی‌صلاح می‌توانند در این مسیر گام‌های مؤثری بردارند؛ رهبر معظم انقلاب با تأکید بر اهمیت همبستگی و همکاری میان کشورهای اسلامی، اتحاد و همدلی را یکی از مؤلفه‌های مهم تقویت جبهه مقاومت و کاهش وابستگی‌های اقتصادی به قدرت‌های بزرگ جهانی خواندند و همچنین بر لزوم ایجاد زیرساخت‌های اقتصادی مستقل و تقویت بنیه‌های داخلی برای مقاومت در برابر فشارهای اقتصادی خارجی تأکید داشتند و از تمامی آحاد جامعه خواستند تا با مشارکت فعال و آگاهانه در این مسیر به تقویت و حفظ مقاومت اسلامی کمک کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
ازاین‌رو خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، دررابطه‌با اهمیت جهاد مالی در تقویت مقاومت اسلامی و نقش حوزه‌های علمیه و مردم در انجام این واجب شرعی با حجت‌الاسلام محمدعلی لیالی، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی به گفت‌وگو نشسته است که متن آن در ذیل از نظر می‌گذرد:
رسا ـ باتوجه‌به تأکید رهبر معظم انقلاب بر اهمیت جهاد مالی در تقویت مقاومت اسلامی، حوزه‌های علمیه چه نقشی در تبیین و گسترش این واجب شرعی می‌توانند ایفا کنند؟
جهاد به‌عنوان یک فرهنگ مؤلفه دینی جایگاه مهمی را در عرصه تفکر و اندیشه دینی دارد؛ در قرآن و روایات جهاد انواع و اقسامی دارد که بخشی از این جهات به تعبیر قرآن، جهاد با اموال است «یجاهدون بانفسهم و اموالهم» بسیاری از کسانی که ممکن است جهاد با نفس را نتوانند انجام دهند و شرایط جنگ و جهاد را نداشته باشند می‌توانند جهاد مالی کنند و با مالشان مجاهدت کنند و اسلام و دین الهی را با مالشان یاری کنند.
این جهاد با مال حتماً به معنای پرداخت وجوهات مالی و خمس و زکات نیست و از معارف قرآن و اهل‌بیت برمی‌آید فراتر از آن است؛ به کسانی که نمی‌توانند جهاد با نفس و جنگ کنند بتوانند مجاهدان را تأمین کنند؛ بنابراین جهاد مالی مبنای دینی و قرآنی و معارفی دارد.
نکته دوم این است که در این دورانی که جهان اسلام و جهان کفر در مقابل یکدیگر قرار گرفته‌اند و هجمه نابرابری از جهان کفر در مقابل جهان اسلام صورت پذیرفته است، جهاد امری ضروری و حتمی است و آن‌هایی که می‌توانند و توانایی دارند جهاد با جسم و مجاهدت در جبهه جنگ را انجام دهند و بسیاری از کسانی که به‌خاطر شرایط و تحولات سیاسی، اجتماعی، تاریخی، زمان، مکان و منطقه نمی‌توانند طبیعتاً جهاد با مال را باید در پیش بگیرند، به‌خصوص امروز که جریان کفر، نفاق، یهود و نصارا سخت‌ترین حمله و تهاجمات خود را بر علیه جهان اسلام انجام می‌دهد و تمام کفر در مقابل تمام اسلام ایستاده است.
امروز حوادثی را که در غزه، لبنان، سوریه، عراق، یمن و در بسیاری از سرزمین‌های اسلامی مشاهده می‌کنیم نشان می‌دهد که تمام کفر، یهود و نصارا در مقابل تمام اسلام و معارف اسلامی ایستاده است؛ سختی‌ها، مشکلات و شدایدی که امروز جهان اسلام تحمل می‌کند بر همه واجب می‌کند تا آنجایی که در توان داریم کمک کنیم؛ جهاد حضوری شاید به دلایلی امکان ندارد و محدودیت‌های وجود دارد اما می‌توان جهاد مالی انجام داد و به مجاهدان غزه، لبنان و سوریه کمک کرد و کمک‌های مالی فرستاد.
در این دورانی که بیش از ده‌ها هزار زن و کودک غیرنظامی در زیر این بمباران‌ها به شهادت رسیده‌اند و در این سرما و مشکلات خانه‌های خود را ازدست‌داده‌اند و همه باید در عرصه کمک مالی و جهاد مالی دست‌به‌دست هم دهند؛ البته حوزه‌های علمیه در راه کمک‌های مالی بودند و هم باید کمک مالی رو به مجاهدان را تبیین کنند و هم خودشان در عرصه تبیین و ترویج جهاد مالی برای مجاهدان اسلام و مظلومان فلسطین و لبنان پیش‌قدم شوند.
رسا ـ چه تدابیری می‌توان اندیشید تا مردم را با آگاهی بیشتر از ابعاد فقهی و دینی جهاد مالی، به مشارکت فعال‌تری در این زمینه ترغیب کرد و شبهات پیرامون این مورد را پاسخ داد؟
بخشی از شیوه‌ها و روش‌ها در متون دینی وجود دارد، مبلغان و عالمان دین و حوزه‌های علمیه بحث جهاد مالی را از روی تعالیم قرآن و تعالیم اهل‌بیت برای مردم بیان کردند؛ پویش ایران همدلی که اتفاق افتاد است عرصه تبلیغی بسیار خوبی بود؛ اینکه در نشست‌ها، گفتگوها، برنامه‌های تبلیغی صداوسیما، حضور در مساجد، هیئات، بسیج بتوان تبیین کرد از مردم، اصناف و اقشار برای تأمین کمک مالی دعوت کنیم تأثیرگذار است.
من احساس می‌کنم که صداوسیما در این عرصه نقش فعالی داشت و الحمدلله نقش فعالی دارد و بسیاری از نهادهای علمی، حوزه‌های علمیه، مبلغین، ائمه جمعه و جماعات، نمازهای جمعه، پایگاه‌های مقاومت، پایگاه‌های بسیج، مساجد و مانند اینها می‌توانند این پویش "ایران همدل" را همراهی کنند و با آنچه که در توان است در جهاد مالی مشارکت کرد.
رسا ـ باتوجه‌به فرمایش رهبر معظم انقلاب که "کمک به مقاومت اسلامی وظیفه‌ای انسانی و دینی است"، به نظر شما چرا مشارکت مردم در این عرصه اهمیت دارد؟
امروز عرصه مجاهدان و جریان مقاومت، پاره‌ای از جهان اسلام است و آنهایی که امروز مظلومانه در زیر بمباران‌های رژیم صهیونیستی مقاومت می‌کنند؛ مانند حزب‌الله، حماس، جریان مقاومت در عراق و سوریه خط مقدم جهان اسلام هستند؛ اگر ما نمی‌توانیم حضور فیزیکی در عرصه‌های جنگ و جهاد داشته باشیم، می‌توانیم حضور مالی و کمک‌های مالی داشته باشیم؛ آنهایی که اکنون در عرصه جهاد هستند، مجاهدان جهان اسلام هستند و آنها احتیاج به کمک دارند و در سخت‌ترین و مشکل‌ترین دوران به سر می‌برند؛ آنها خانه‌هایشان زیر بمباران‌ و فرزندانشان آواره هستند.
بیش از یک و نیم‌میلیون از جنوب لبنان مهاجرت کردند و مشکلاتی که در غزه، فلسطین و سوریه وجود دارد جدای از تفکر دینی، احساس همدردی، همدلی، رحم و مروت و کمک به مظلومان و فقرا یک وظیفه و سرشت انسانی در کنار سفارش‌های دینی است؛ سفارش‌های رهبر معظم انقلاب، اجازه مراجع عظام برای استفاده از وجوهات برای کمک مالی به مجاهدان، رزمندگان و خانواده‌های رزمندگان و مجاهدان در غزه، لبنان، سوریه، یمن، عراق و در هر جای اسلام تکلیف شرعی همه را مشخص کرده است.
رسا ـ چگونه می‌توان با الهام از بیانات رهبر معظم انقلاب، فرهنگ جهاد مالی را به یک جریان پایدار در جامعه تبدیل کرد؟
رهبر معظم انقلاب و اندیشه‌های متعالی ایشان همیشه راهگشای ما بوده و هست؛ هر جایی که مردم حضور داشته باشند و اگر حضور سرفرازانه مردم در عرصه‌ها باشد آن عرصه، عرصه موفقی است؛ ما دیدیم در دوران هشت سال دفاع مقدس عده‌ای از بهترین فرزندان در خط مقدم بودند و بقیه جنگ، کمک‌های پشت‌جبهه بود؛ اگر مردم بتوانند در عرصه‌های جهاد مالی حضور داشته باشند، مجاهدان و خانواده‌های مجاهدان دلگرم‌ترند و طبیعتاً نصر و نصرت الهی هم خواهد بود.
کسی که جهاد مالی می‌کند خداوند نیز به او عنایت می‌کند و به مال او برکت می‌دهد و او نیز در عرصه جهاد و مجاهدت شریک خواهد بود؛ اینکه مقام معظم رهبری تأکید دارند بر اینکه جهاد فردی و مالی به‌عنوان یک فرهنگ تلقی شود، نوعی احساس مسئولیت و همدلی و مشارکت دینی است که ان‌شاءالله باید در جامعه دینی اتفاق بیفتد.
لازم است که بیان کنم مردم ایران در تمام عرصه‌هایی که نیاز به حضور دارد به‌خصوص در عرصه جهاد مالی حضور دارند؛ این همایش‌های همدلی مؤمنانه‌ای که ایران همدل انجام داد و دختران و بانوانی که آمدند و طلاهایی که ارزش مالی فراوانی داشت را تقدیم کردند نشان‌دهنده فرهنگ ایثار و گذشت است و این فرهنگ، اندیشه و تفکر در جامعه پویا است و ان‌شاءالله بتواند به‌عنوان یک اسوه و الگوی دینی و فرهنگی در نشر و گسترش تفکر ایثار، تواضع، گذشت و کمک‌های مؤمنانه در جامعه نشر و گسترش پیدا کند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/679313/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله همشهری/ افزایش مهاجرت آدرس غلط رسانه‌های معاند

سرمقاله شرق/ علوم اجتماعی؛ دولت و بازار

سرمقاله جوان/ مقابله با تروریسم و ظلم هویت ایران مقتدر

آنالیز استقلال تاجیکستان در مشت کارترون؛ مردان نصف‌جهان در اندیشه شکست تاجیک‌ها

مثبت شدن تست کووید یک پنجم حیوانات در یک باغ‌ وحش

پیام تبریک سرپرست و عضو هیئت مدیره بیمه دی به مناسبت روز بیمه

نماینده بافت: باید مجازات‌ها به سمت مسائل اجتماعی برود

سرمایه‌گذار حاضر به ادامه پروژه تولید پنل‌های خورشیدی نیست

بلوار شهر علی آباد تا دهه‌ی فجر افتتاح می‌شود

شبیه‌سازی دادگاه رسیدگی به اتهامات رژیم صهیونسیتی در کرمان

یاقوت چترود دیگر نمی‌درخشد

تداوم کاوش‌های باستان‌شناسی در کنار صندل جیرفت

انتشار فراخوان اولین جشنواره عکس و فیلم تهران؛ «لاله‌زار»

پیش بینی برداشت 350 کیلوگرم زعفران در رابر

فرود اضطراری پرواز تهران- بندرعباس در کرمان / ماجرا چه بود؟

مشکلات ترافیکی و پارکینگ بحرانی می‌شود

ورود اتباع بیگانه به عنوان خواسته عمومی باید ساماندهی شود

چرا پرواز تهران- بندرعباس در کرمان نشست؟ | تعدای از مسافران از ادامه سفر انصراف دادند

علی حسنلو به‌عنوان سرپرست معاونت گردشگری منصوب شد

حسین مرادی به عنوان سرپرست معاونت عمرانی و زیربنایی مصنوب شد

55 درصد مشاوران املاک کرمان هنوز به سامانه کاتب متصل نشده‌اند!

16 دستگاه پُل در جاده‌های کرمان احداث شد

‌حواشی یک قانون

سرمقاله اعتماد/ چالش‌سازی برای دولت در اوج تهدیدها!

مصوبه‌ای برای زمین زدن زودهنگام دولت پزشکیان

سرمقاله ایران/ چرخش در وضعیت سوریه

سرمقاله کیهان/ با چوب وفاق‌ قانون ذبح نشود!

مرگ دختر 22 ساله ساکن اندیشه با جراحی لاغری/قصور پزشکی علت مرگ این دختر جوان

کابل فیبر نوری 10 میلیارد دلاری «متا» دور تا دور کره زمین

تمرین تنیس با ربات مجهز به هوش مصنوعی

مسدود بودن آزادراه منجیل – رودبار تا 30 آذر

نفت‌نگار هفته

سلیمانی: باید مجازات‌ها به سمت مسائل اجتماعی برود

45 درصد مشاوران املاک کرمان به سامانه کاتب وصل شدند

600 نفر از اهالی روستاهای رفسنجان از خدمات هلال احمر برخوردار شدند

قاچاقچی نفت گاز در بردسیر 17 میلیارد جریمه شد

قاچاقچی سوخت در کرمان نقره‌داغ شد

اینفوگرافی/ اصلی‌ترین کاربردهای استفاده از رایانه به بهانه روز جهانی سواد کامپیوتر

پلمب 8 واحد صنفی مشاور املاک در نرماشیر

تداوم سرما در استان تا پایان هفته؛ ثبت دمای 7- در کرمان

6 کارگاه ساختمانی در شهر کرمان تعطیل شد

سرمقاله آرمان امروز/ لزوم سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر

حمله «کیهان» به «زیدآبادی»: مصلحت‌شناسی نویسنده التقاطی به روش اسلام‌شناسی کارتر!

سرمقاله آرمان ملی/ پازل پیچیده سوریه

جلوگیری از انتشار غبارگیر کوره‌های صنایع فولادی با محصول ایرانی

کودک مرگ مغزی به دو بیمار بینایی تازه ای بخشید

رویت یک قلاده گربه پالاس در ارتفاعات هنزا + فیلم

سپری کردن پاییز خشک در استان کرمان

نکات مهم برای افرادی که اولین بار به نجف سفر می‌کنند

طرز تهیه چیز کیک انار / خوشمزه‌ترین دسر شب یلدا 1403