کرمان رصد

آخرين مطالب

آویزان شدن غربگرایان از رقابت فیل‌ها و الاغ‌های آمریکا مقالات

آویزان شدن غربگرایان از رقابت فیل‌ها و الاغ‌های آمریکا
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا با واکنش‌های متفاوت در رسانه‌های ایرانی مواجه شده است.
در حالی که رسانه‌های فاقد گرایش به بیگانگان خواستار رعایت اعتدال هستند و تأکید می‌کنند که تفاوت چندانی میان دو رقیب درباره ایران وجود ندارد، نشریات غربگرا اصرار دارند این انتخابات را مسئله مهم و حیاتی برای ایران وانمود کنند و در هر دو صورت پیروزی ترامپ یا هریس، کشورمان را در موضع انفعال و ضعف جا‌نمایی کنند و این در حالی است که هر دو حزب آمریکایی در دشمنی با ملت ایران و دغل‌بازی و عهدشکنی طی هفتاد- هشتاد سال گذشته، گوی سبقت را از هم ربوده‌اند.
در این زمینه روزنامه غربگرای هم میهن در تحلیلی با عنوان «نقطه عطفی در روابط ایران و آمریکا در پیش است/ انتخاباتی حیاتی برای ایران»، نوشت: انتخابات ایالات متحده‌، اهمیت زیادی دارد، به‌ویژه برای دولت ایران که تصمیمات استراتژیک و سیاست‌های خارجی آن به‌طور قابل توجهی تحت تأثیر رهبری آمریکا قرار می‌گیرد. نتیجه این انتخابات می‌تواند شبکه پیچیده‌ای از تحریم‌های بین‌المللی، محدودیت‌های اقتصادی و داینامیک‌های ژئوپلیتیکی که ایران را احاطه کرده، یا تنگ‌تر کند یا رها سازد. برای تهران، این انتخابات تنها یک رویداد عادی دیگر در خارج از کشور نیست، بلکه یک لحظه سرنوشت‌ساز است که می‌تواند آینده اقتصادی، وضعیت امنیتی و نفوذ منطقه‌ای آن را تعریف کند. هر تغییری در قدرت واشنگتن به‌طور بالقوه می‌تواند توانایی ایران را برای مانور در عرصه جهانی دوباره تنظیم کند و به‌ویژه درحالی‌که تنش‌ها بین تهران و اسرائیل به نقطه بحرانی رسیده است، می‌تواند مسیر فصل بعدی روابط را تعیین کند».
روزنامه اعتماد هم هرچند تیتر «روزی برای الاغ یا فیل/ یک قدم تا خط پایانی ماراتن انتخاباتی» را برگزید اما در متن دیگری، با عنوان «زمانی برای پایان تنش دورنمای روابط ایران و آمریکا؟» از قول یکی از مدعیان اصلاح‌طلبی نوشت: ایران به راحتی نمی‌تواند به رژیم عهدشکن ایالات متحده اعتماد کند. در سابقه تاریخی نزدیک، این آمریکاست که عهدشکنی کرده و از برجام خارج شد. نهایتاً هم با قلدرمآبی سعی کرد شرایط را برای مردم ایران دشوار سازد. به‌رغم همه این نکات، اگر صلح جهانی و منطقه‌ای ضرورتی را ایجاد کند که ایران مستقیماً مذاکراتی با آمریکا داشته باشد، قابل بررسی و توصیه به حاکمان است. اگر قرار باشد از خلال مذاکره مستقیم، آتش‌بس در غزه برقرار شده، امنیت لبنان تأمین شود و کشتار کمتری در منطقه به وجود آید‌، چرا مذاکره رخ ندهد. اگر با فرض اینکه ایجاد صلح بین‌الملل منوط به این مذاکره دوجانبه باشد، قابل بررسی است. مهم‌تر از آن تأمین منافع ملی، بهبود شرایط اقتصادی و بهبود شاخص‌ها در گروی مذاکره با آمریکاست»!!
این اظهارات غلط‌انداز در حالی است که آخرین بار، اعتماد به وعده آتش‌بس در غزه و عدم انتقام خون شهید هنیه توسط ایران، به خیانت جدید رژیم صهیونیستی در ترور سید حسن نصرالله و برخی فرماندهان حزب‌الله منتهی شد. همچنین اعتماد به آمریکا در برجام موجب پسرفت شدید برنامه هسته‌ای و عقب‌ماندگی شدید اقتصاد کشور و تحمیل معدل رشد 6 دهم درصدی (تقریبا صفر) به اقتصاد ظرف هشت سال دولت روحانی شد.
اما روزنامه همشهری در گزارشی با عنوان «یک دست علیه ایران»، انتخاب ترامپ یا هریس تفاوتی در سیاست‌های کلان ضد ایرانی کاخ سفید ایجاد نمی‌کند، خاطر نشان کرد: کارنامه دموکرات‌ها از نظر وضع تحریم‌های بیشتر علیه ایران، سیاه‌تر است و سوابق آنها حاکی از آن است که هر 2حزب برای تضعیف قدرت ایران اجماع دارند و تنها تفاوت‌شان در تاکتیک‌ها و روش‌هاست. 
تحریم‌ها و فرمان‌های اجرائی خصمانه‌ترین و دامنه‌دارترین رفتار مقامات واشنگتن با ایران طی بیش از 4 دهه گذشته به شمار می‌رود که صرف‌نظر از نوع دولت‌های جمهوری‌خواه و یا دموکرات همواره اعمال شده است. کارتر، رئیس‌جمهور دموکرات نخستین فرمان اجرائی علیه ایران را اعلام کرد. پیرو این فرمان‌، دارایی‌های مردم ایران در خاک آمریکا توقیف شد. بزرگ‌ترین و متنوع‌ترین بسته‌های تحریمی علیه ایران هم در دوران دولت دموکرات اوباما ایجاد شده‌اند. دولت کلینتون نیز پایه‌گذار قانون جامع تحریم‌ها علیه ایران است. همچنین هر زمان در ایران اغتشاش یا ناامنی رخ داده است، دولت‌های دموکرات یا جمهوری‌خواه آمریکا در صف اول حامیان اغتشاش بوده‌اند. دولت بایدن هم در تحریم علیه ایران راه دولت ترامپ را ادامه داد. یکی دیگر از وجوه بارز اقدامات ضدایرانی دولت‌های آمریکا، عملیات‌ها و اقدامات نظامی آنها در مقاطع مختلف و در دولت‌های مختلف دموکرات یا جمهوری‌خواه است.
از سوی دیگر، روزنامه جوان درباره انتخابات آمریکا نوشت: مطالعه عملکرد دولت‌های متعدد دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا نشان می‌دهد که هر کدام از دولت‌های فوق که حاکم بوده‌اند در دشمنی با ملت ایران و ملت‌های مستضعف منطقه و محور مقاومت، کم از دیگری نگذاشته و هرچه در توانشان بوده و امکانش را داشته‌اند در راه این خصومت انجام داده و تفاوت فقط در شیوه و ابزار‌های اعمال این دشمنی بوده است! در زمینه اقتصادی، بیشترین تحریم‌ها علیه ایران در زمان حضور دموکرات‌ها در قدرت صورت گرفته و ایران بیشترین شدت تحریم‌ها را در سال‌های 2011 تا 2012 در دوران یک دموکرات تجربه کرده است، در حالی‌که شدیدترین کمپین تحریمی نیز در دوره ترامپ جمهوری‌خواه تحت عنوان کمپین فشارحداکثری رخ داد. در زمینه روابط بین‌الملل و دیپلماتیک نیز کامالا هریس اعلام کرد که بزرگ‌ترین دشمن ما ایران است و ترامپ هم که قبلاً بار‌ها دشمنی خودش با ایران و ملت ایران را به صراحت اعلام کرده و در عمل نیز نشان داده است.
روزنامه جمهوری اسلامی نیز معتقد است: کسانی که می‌گویند اگر دموکرات‌ها پیروز انتخابات شوند به نفع ایران است، منظورشان از «نفع» چیست؟ و کسانی که می‌گویند اگر نامزد جمهوری‌خواهان پیروز شود کار ایران مشکل‌تر می‌شود، منظورشان از «مشکل» چیست؟ آنچه درباره رؤسای جمهور آمریکا قابل گفتن است این است که رئیس‌ جمهور یک عامل اجرائی است. مدیریت کلان آمریکا در اختیار یک سیستم است که رئیس‌ جمهور و دولت نقش چندانی در تدوین و تعیین آن ندارند و فقط مجریان سیاست‌ها هستند. بنابراین، برای ایران «تفاوت» یا «نفع» و یا «مشکلی» در اینکه کدام نامزد رئیس ‌جمهور شود، قابل تصور نیست. یکی از مهم‌ترین عوامل تصمیم‌سازی‌های کلان در سیاست خارجی آمریکا، لابی صهیونیستی است. پول و امکانات صهیونیست‌ها در تعیین رئیس‌ جمهور آمریکا همواره تاثیرگذار بوده است. اوباما رئیس‌ جمهور اسبق هفته گذشته در حمایت تبلیغاتی از هریس گفت: هریس و ترامپ هر دو صهیونیست هستند ولی هریس از ترامپ بهتر است و لذا پیشنهاد می‌کنم شما به هریس رأی بدهید. به عبارت روشن‌تر اصولاً انتخابات آمریکا تحت تاثیر صهیونیست‌هاست. بنابراین، هر دو نامزد در جهت مخالف مصالح ملت مسلمان ازجمله ملت ایران قرار دارند و پیروزی یا شکست هیچ‌کدام در سیاست‌های کلان خارجی آمریکا نقش تعیین‌کننده ندارد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/668467/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله آرمان امروز/ تغییر تـاریخی در انتخابـات آمریکا

سرمقاله آرمان ملی/ باید منتظر 20 ژانویه باشیم

سرمقاله سازندگی/ رمزارز زیر ضرب

آویزان شدن غربگرایان از رقابت فیل‌ها و الاغ‌های آمریکا

سرمقاله هم میهن/ جوسازی با اثر منفی

عوام‌فریبی مشکوک؛ حمله «کیهان» به احمد خرم بر سر FATF

سرمقاله اعتماد/ ابتکار هوشمندانه دکتر پزشکیان

بر بساطی که بساطی نیست؛ روایت «مهاجرانی» از بیروت

مدار خورشیدآهنگ برای 3.5 سال میزبان دو مهمان ایرانی«هدهد» و«کوثر» شد

شکست انحصار تولید رادیو داروی تشخیص سرطان غدد لنفاوی از سوی فناوران کشور

سرمربی جدید مس رفسنجان رسما معرفی شد

مسعود شجاعی راهی رفسنجان شد

کرمان از فردا سردتر می‌شود

پیروزی‌های حیاتی برای حفظ و ارتقا جایگاه

نجات آب و محیط زیست با احداث کارخانه تصفیه پساب اسید سولفوریک مجتمع مس‌ شهربابک

پیروزی‌های حیاتی برای حفظ و ارتقای جایگاه

برگزاری نشست مستند «غیررسمی 6» ویژه طلاب فاطمیه کرمان

طلاب برتر آموزشی مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س) بم تجلیل شدند

مهرگان نور – فولاد سیرجان؛ مصاف سرمربیان مازندرانی لیگ برتر والیبال

رضا مسرور : کیش ایر باید به سازمان منطقه آزاد کیش بازگردد

اینفوگرافی/ 6 موقعیت حساس که هرگز نباید جواب نه را قبول کنید

طرح‌های راه‌سازی شهرستان رفسنجان‌ شتاب می‌گیرد

سرمقاله خراسان/ خداوند کمک می کند اما ...

سرمقاله کیهان/ آقای پزشکیان تله گذاشته‌اند، به باکو نروید!

جهان: اصلاح‌طلبان به دنبال ترویج اباحه‌گری هستند

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انفجار معدن اقتصاد

تسخیر سفارت آمریکا در تهران؛ روایت مستند پس از 45 سال

اپل نظر کارمندانش را در مورد ایده یک عینک هوشمند جدید پرسید

ربات مرد عنکبوتی پنجره‌ها را تمیز می‌کند

دویست و چهلمین جلسه تولید میدکو برگزار شد

همه چیز درباره سرمربی جدید مس / شجاعی کیست؟

مناسبت روز/ چهار شنبه، 16 آبان

نخستین اطلاعات هدهد و کوثر به ایران رسید

مدیرکل بنیاد کرمانشاه نشان خادمیار افتخاری استان را دریافت کرد

ملاقات عمومی با جامعه ایثارگری مشکلات را به حداقل می‌رساند

مزایده فروش 1330 تن ضایعات سگر واقع در دپو مجتمع فولاد راور شرکت کاوند نهان زمین ( نوبت دوم )

گام بلند نوسازی بافت‌های فرسوده در 92 هزار نقطه کشور

«روشن» چراغ راه تراکتور برای صعود/ سرخ‌ها در اندیشه تداوم پیروزی

معرفی سرمربی جدید مس رفسنجان

مدیرکل بازرسی استان کرمان: روش باشگاه‌داری کنونی شرکت مس فسادزا است

شتاب در ساخت وساز‌های نهضت ملی مسکن در مراغه

همدلی طلایی بانوان طلبه مدرسه علمیه فاطمیه کرمان با جبهه مقامت

در غرب اصل انسان مورد غفلت قرار گرفته است

قیمت محصولات کرمان موتور امروز چهارشنبه 16 آبان 1403 + قیمت جک S3

سرمربیگری مس به مسعود شجاعی رسید

انتخاب مسعود شجاعی به عنوان سرمربی مس رفسنجان

رسمی؛ مسعود شجاعی سرمربی مس رفسنجان شد

قدردانی مس از نویدکیا: ممنون رئیس! (عکس)

رسمی: شجاعی سرمربی مس رفسنجان شد

38 تجمع کارگران شهرداری برای دستمزد از سال 1400