کرمان رصد

آخرين مطالب

سهم ناچیز کرمان از بازار 8 میلیارد دلاری زعفران/ وقتی دسترنج کشاورزان نصیب خارجی‌ها می‌شود! مقالات

سهم ناچیز کرمان از بازار 8 میلیارد دلاری زعفران/ وقتی دسترنج کشاورزان نصیب خارجی‌ها می‌شود!
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - استان کرمان سهم ناچیز از بازار 8 میلیارد دلاری زعفران در دنیا دارد و حاصل دسترنج کشاورزان ما نصیب بازرگانان خارجی می‌شود چرا که ما مکانیسم حضور در بازارهای بین‌المللی را نداریم. 
  بیش از 400 هکتار سطح زیرکشت زعفران در شهرستان زرند است و این اراضی کشاورزی سالانه چیزی در حدود 2 هزار کیلوگرم زعفران برداشت می‌شود؛ زعفرانی که قسمت عمده آن در بازارهای داخلی به فروش می‌رسد و کل صادرات محصول زعفران استان کرمان در سال گذشته 48 کیلوگرم بوده است.
البته مشکل صادرات زعفران و فرآوری آن مختص استان کرمان نیست و به گفته مسئولان سهم کشور ما حجم تجارت 8 میلیارد دلاری زعفران در دنیا تنها چیزی در حدود 400 میلیون دلار است در حالی که حدود 80 درصد این زعفران در ایران تولید می‌شود و در واقع ارزش افزوده زعفران ایران و حاصل دسترنج کشاورزان ما نصیب بازرگانان خارجی می‌شود چرا که ما مکانیسم حضور در بازارهای بین‌المللی را نداریم و رقابت در این عرصه را بلد نیستیم.
سیدرضا حسینی‌نژاد فرماندار زرند با بیان اینکه امسال 414 هکتار سطح زیرکشت زعفران در شهرستان زرند است، اظهار داشت: بالاترین سطح زیرکشت زعفران را در شهرستان زرند داشتیم و برآورد می‌شود که برداشت 2 تن زعفران را در این شهرستان داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه عمده برداشت محصول زعفران ما متعلق به دهستان دشتخاک است، بیان کرد: سال گذشته 1.5 تن از برداشت 2 تن محصول زعفران ما متعلق به دشتخاک بود؛ البته با توجه به معضل کم‌آبی و کشت‌های جایگزین، در عمده مناطق کوهستانی این شهرستان کشت زعفران انجام می‌شود.
فرماندار زرند با بیان اینکه مهمترین مشکل ما در این حوزه در بحث صادرات این محصول است، ادامه داد: عمده محصول زعفران ما در بازارهای داخلی عرضه می‌شود و مقدار کمی از آن صادر شده است و این مشکلی است که همه کشاورزان با آن مواجه هستند.
وی با اشاره به اینکه مهمترین بحثی که در حوزه صادرات وجود دارد، برندسازی و بسته‌بندی و مسائلی از این دست است و اگر بتوان در حوزه بسته‌بندی این محصول فضای جدیدی را به وجود بیاوریم، بازارهای خارج از کشور را هم می‌توانیم در دستور کار قرار دهیم، گفت: جهاد کشاورزی حتماً باید تسهیلاتی را در ارتباط با این موضوع اختصاص دهد.
حسینی‌نژاد با بیان اینکه در حوزه بسته‌بندی باید تسهیلاتی خاص به این منظور اختصاص داده شود، افزود: در حوزه صادرات هم باید همکاری‌هایی انجام شود تا این راه برای صادرات محصولات کشاورزی به بازارهای جهانی هموار شود و آینده خوبی را در این حوزه رقم بزنیم.
وی با اشاره به اینکه در بحث صادرات زعفران فضای متفاوتی را داریم و عمده قیمت‌گذاری آن در بحث بسته‌بندی است، ادامه داد: امروز زعفران زرند به دلیل کیفیت خوبی آن زبانزد خاص و عام است و اگر کاری در استان برای زعفران زرند انجام شود برای زعفران‌کاران سایر نقاط استان هم مفید است.
فرماندار زرند با اشاره به وجود واسطه‌ها در این حوزه، بیان کرد: برای حذف واسطه‌ها باید فرآوری این محصولات را در دستورکار قرار دهیم و اگر فرآوری زعفران انجام شود، خود به خود دست واسطه‌ها از زعفران ما کوتاه می‌شود.
وی با بیان اینکه امروز شاید در بحث تولید زعفران حرف اول را بزنیم اما در بحث صادرات نه، ادامه داد: در این شهرستان برای زعفران تنها یک بسته‌بندی معمولی انجام می‌شود و ما برای فرآوری زعفران نیازمند کمک مسئولان هستیم.
حسینی‌نژاد با اشاره به اینکه امروز زعفران ما به استان خراسان می‌رود و پس از صادرات به دیگر کشورها فرآوری و بسته‌بندی شده و به بازارهای جهانی عرضه می‌شود، گفت: امروز زعفران ایران با برندها و اسم‌های مختلف در بازارهای جهانی خرید و فروش می‌شود.
وی با بیان اینکه در شش ماهه اول امسال صادرات زعفران نداشتیم، افزود: فصل برداشت محصول زعفران آبان‌ماه است و کشاورزان ما به دلیل مشکلات مالی نیاز دارند بلافاصله بعد از برداشت محصول خود را بفروشند و کشاورزان ما نمی‌توانند کار صادرات را انجام دهند.
سیدمهدی طبیب‌زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اهمیت صادرات و تجاری‌سازی محصولات کشاورزی در استان کرمان، اظهار داشت: متاسفانه ما فقط تولید محصولات کشاورزی را انجام می‌دهیم و توجهی نداریم به اینکه محصول در چه بازاری و با چه مکانیسمی باید به فروش برسد.
وی با بیان اینکه اشکال کار ما این است که ما مکانیسم حضور در بازارهای بین‌المللی را نداریم و رقابت در این عرصه را بلد نیستیم، گفت: متاسفانه حاصل دسترنج کشاورزان ما در فرآیند تولید تا بازار هرز می‌رود و اگر روزی قیمت واقعی آب و انرژی را حساب کنیم هیچ کدام از محصولات کشاورزی ما امکان حضور در بازارهای بین‌المللی را ندارند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه ما به لطف یارانه‌های انرژی و آب، صادرات را انجام می‌دهیم، بیان کرد: ما در بازارسازی، بازاریابی، برندینگ و بسته‌بندی ضعف اساسی داریم؛ به الزامات بازار و رقابت توجه نداریم و فکر می‌کنیم هر محصولی با هر کیفیت و هر کمیتی که تولید کنیم، بازار مجبور است آن را از ما بخورد.
وی با بیان اینکه هر تولیدی برای تجاری‌سازی، فرآوری و یا صادرات به مقیاسی در تولید نیاز دارد که فرآوری را اقتصادی کند، ادامه داد: کل صادرات محصول زعفران استان کرمان در سال گذشته 48 کیلوگرم بوده در حالی که صادرات کشور 217 تن بوده است و از سوی دیگر در شش ماهه اول امسال استان کرمان هیچ صادرات زعفرانی نداشته است و با این اعداد فرآوری زعفران توجیهی ندارد.
طبیب‌زاده با اشاره به اینکه حجم تجارت زعفران در دنیا 8 میلیارد دلار است که حدود 80 درصد این زعفران در ایران تولید می‌شود، افزود: طبق این آمار باید سهم کشور ما از صادرات زعفران چیزی در حدود پنج‌شش میلیارد دلار باشد در حالی که کل درآمد ایران از صادرات زعفران 400 میلیون دلار است و واقعیت این است که ارزش افزوده زعفران ایران نصیب بازرگانان خارجی می‌شود.
وی با بیان اینکه این مشکل تنها در حوزه زعفران نیست و دیگر محصولات ما نیز از همین حوزه آسیب دیده‌اند، گفت: متاسفانه ما در استان تشکل‌های خاص صادراتی نداریم و هر کس با هر میزان تولید انتظار دارد که خودش به تنهایی آن را صادر کند در حالی که الزاماً یک تولید کننده خوب، یک صادرکننده خوب نیست.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با تاکید بر اینکه تولید باید از صادرات ما جدا شود، گفت: ما به شرکت‌های حرفه‌ای، کنسرسیوم‌ها و شرکت‌های مدیریت صادراتی نیاز داریم؛ تشکل‌های حرفه‌ای صادراتی که از رمز و رازهای بازاریابی، بازسازی، برندینگ و بسته‌بندی آگاه باشند.
وی با بیان اینکه متاسففانه افراد غیرحرفه‌ای در این بازار هستند و در این شرایط قطعاً ما در بازارهای بین‌المللی می‌بازیم، افزود: متاسفانه در استان کرمان تشکل‌گرایی ضعیف است و همه می‌خواهند کار خودشان را انجام دهند؛ تا زمانی که تفکیک بین تولیدکننده و دیگر حرفه‌ها انجام نشود و هر کس به کار تخصصی خود نپردازد، وضعیت همین است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه باید اتحادیه‌های صادراتی تشکیل دهیم تا تولیدکننده به تولید خود بپردازد و صادرکننده با اخذ هزینه، صادرات محصولات را انجام دهد، گفت: در تمام دنیا صادرات به همین صورت انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه کالای با کیفیت و با بسته‌بندی خوب هر چقدر که تولید شود خریدار خاص خودش را دارد، افزود: راه حل توسعه صادرات و ایجاد ارزش افزوده در کشور و استان کرمان کار حرفه‌ای صادراتی، بازاریابی، بسته‌بندی و برندسازی است.
 

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/591408/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سامره: هیچ تیمی مثل آریو یقه ما را نگرفت

گلایه‌های هواداران پرسپولیس پس از باخت برابر مس رفسنجان

آیا تهران به سمت بازدارندگی هسته‌ای می‌رود؟

اظهارات شجاعی پس از شکست پرسپولیس

زهرا مصطفوی دختر امام در کرمان چه گفت؟

عکس| دشمنان مستطیل سبز، برادران بیرون زمین

برادران پیروانی در متن اولین پیروزی تاریخ!

عبور از دست‌اندازهای تاریخی

بازگشت نیروهای ایران از سوریه، از ادعاهای پوتین تا پاسخ‌های تهران

امریکا خود را برای ایران هسته‌ای آماده می‌کند

چرا سفر پزشکیان به قاهره مهم بود؟

از ممنوعیت حضور زنان تا ذوق‌زدگی ورود آنها

آینده دین و مرجعیت دینی در ایران

گزینه‌های پایان جنگ اوکراین

برای اشک‌های پزشکیان! جامعه ما قساوت‌زده و خشونت‌زده است

اسلام‌ستیز و هوادار اسرائیل؛ عامل سعودیِ حمله مرگبار در آلمان کیست؟

آیت‌الله منتظری و دفاع از مظلوم

فیلمی از یک دورهمی یلدایی در اندیشه + فیلم

جت مافوق صوت چینی‌ها در آزمایش اولیه سربلند بیرون آمد

حرکت ماه دور زمین این شکلی هستش!

مسعود شجاعی: خانواده های ما عذاب می کشند/ حامد لک یکی از 3 گلر برتر ایران است

مسعود شجاعی: مهم‌تر از برد پرسپولیس، حفظ اصولم بود؛ حامد لک جزو بهترین‌های ایران است

وضعیت پرسپولیس و استقلال بعد از اتمام هفته سیزدهم لیگ +جدول مسابقات

شجاعی بعد از برد پرسپولیس: اصولم را ثابت کردم

شجاعی پس از شکست پرسپولیس: ثابت کردم روی اصولم پا نمی‌گذارم

تیموری: بعضی‌ها نمی‌خواستند برنده باشیم/ لک وقت تلف نکرد

حمله عجیب بازیگر سینما به سرمربی پرسپولیس! (عکس)

واکنش جالب سروش رفیعی به انتقادات هواداران پرسپولیس!

دیدار تیم های پرسپولیس - مس رفسنجان

گاریدو: گل‌هایی که از مس رفسنجان خوردیم شرم‌آور بود

شجاعی: برد تقدیم هوادارانی که خیلی عذاب کشیدند

اولین ترکش پس از باخت پرسپولیس؛ گاریدو اخراج می‌شود یا درویش

مهدی شریفی: قلبم پرسپولیسی است؛ امیدوارم سم از این تیم دور شود

باقری: داور 15 دقیقه وقت تلف شده گرفت و سوت نمی‌زد

زننده گل سوم مس رفسنجان به پرسپولیس: همیشه مقابل آن‌ها اتفاقات خوبی برایم می‌افتد

مدافع مس رفسنجان: جدایی نویدکیا کار درستی بود

نفت‌نگار هفته

واسعی: فوتبالیست‌ها در یک لحظه نقطه جوش‌شان بالا می‌رود

جعفری: در مسابقه‌ای پیروز شدیم که کسی فکرش را نمی‌کرد

پرسپولیس 1-3 مس رفسنجان: گاریدو در بن‌بست

خلاصه بازی پرسپولیس 1-3 مس رفسنجان (لیگ برتر ایران – 04-1403)

پیشکسوت استقلال: آقای زاهدی فر خیلی دوست داشتی امروز بازی را برای تیم خاص در بیاوری! / عکس

نظر یک کارشناس درباره صحنه‌های دیدار پرسپولیس – مس

گاریدو: برابر مس رفسنجان افتضاح بازی کردیم/ گل‌ها را به حریف هدیه دادیم

تقسیم وظایف در مس رفسنجان؛ شما زحمت بکشید، ما مصاحبه می کنیم/ من آنم که رستم بُوَد پهلوان!

کارشناسی داوری پرسپولیس و مس رفسنجان

جریمه پرسپولیسی‌ها بعد از باخت برابر مس رفسنجان

شناسایی 117 انشعاب غیر مجاز آب در شهرستان نرماشیر

دستگیری 61 سارق در طرح ارتقا امنیت اجتماعی سیرجان

سرمربی گل‌گهر: بازیکن سپاهان با دست گل زد + فیلم