برای توسعه کشاورزی ناگزیر به مصرف بهینه آب هستیم
اجتماعي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - به گزارش بازار، غلامرضا نوری روز دوشنبه با حضور در غرفه کرمان در هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی - ایران اکسپو 2025 اظهار داشت: کرمان از استانهای تولیدکننده محصولات صادراتمحور به ویژه پسته با سابقه تاریخی محسوب میشود.
وی با اشاره به تولید دو محصول صادراتمحور خرما و پسته در استان کرمان تصریح کرد: در بحث خرما نیز اصلاح نژاد و واریتههای جدید، فرآوری و مصرف بهینه آب جزو محورهای اصلی توسعه کشاورزی است.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: بررسی و رفع چالشهای پیشروی تولید 2 محصول خرما و پسته از موضوعات محوری است که در استان کرمان دنبال میکنیم.
هفتمین دوره نمایشگاه ایران اکسپو به عنوان بزرگترین و مهمترین رویداد صادراتی در جهت ارتباط با بازارهای بینالمللی کشور، از تاریخ 8 تا 12 اردیبهشت 1404 در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران با حضور 110 کشور (شامل 41 کشور آسیایی، 21 کشور اروپایی، 39 کشور آفریقایی، هشت کشور از قاره آمریکا و یک کشور از اقیانوسیه) درحال برگزاری است.
به گزارش ایرنا پسته و خرما 2 محصول مهم صادراتی و ارز آور استان کرمان و ایران محسوب می شوند که پسته بیشتر در شمال استان و شهرستان های کرمان، رفسنجان، سیرجان، زرند، شهربابک و راور تولید می شود و جزو مرغوب ترین مناطق پسته کاری جهان به شمار می روند.
میزان باغات پسته استان حدود 280 هزار هکتار است که بالغ بر 150 هزار کشاورز و بهره بردار در این بخش مشغول به فعالیت هستند و در سال های پر باری حدود 150 هزار تن پسته از باغات استان کرمان محصول برداشت می شود.
در سال های اخیر خشکسالی، برداشت بی رویه از منابع زیر زمینی و همچنین تغییر اقلیم، سرما و گرمازدگی به همراه شیوع آفات، محصول پسته را با چالش جدی روبه رو ساخته است.
خرما نیز دیگر محصول راهبردی حوزه کشاورزی استان کرمان محسوب می شود که در مناطق شرقی و جنوبی استان به دست می آید و به طور متوسط سالانه حدود 170 هزار تن خرما از 28 هزار هکتار نخلستان های استان محصول برداشت می شود.
خرمای استان کرمان به ویژه در شهرستان بم از مرغوب ترین انواع خرمای کشور است که اغلب صادر می شود، اما خشکیدگی خرما به دلیل گرما و کمبود آب و خشکسالی، قیمت گذاری دستوری و آفت سوسک سرخرطومی از جمله مشکلاتی هستند که کشاورزان خرما را با مشکل روبه رو کرده اند.
سالانه حدود 6 میلیارد مترمکعب آب از منابع زیرزمینی استان کرمان آب برداشت که 94 درصد آن در بخش کشاورزی مصرف می شود و حدود 800 میلیون تا یک میلیارد مترمکعب بیلان منفی آب در استان وجود دارد که بخش قابل توجهی از آن به دلیل سیستم سنتی کشاورزی با هدر رفت بالای آب است.
-
دوشنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۸:۲۰
-
۷ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/719139/