رای عجیب مجلس علیه منافع ملی
مقالات
بزرگنمايي:
کرمان رصد - خبرآنلاین /متن پیش رو در خبرآنلاین منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
هاشم اورعی-رئیس اتحادیه انجمنهای علمی انرژی ایران| متاسفانه در ایران یک گزارش مستند و جامع در این رابطه از وزارت نیرو دیده نمی شود در صورتی که کار اصلا سختی نیست و انتظار می رفت مثلا پژوهشگاه نیرو را وزارت نیرو مامور کند تا یک بررسی جامع انجام دهد.
بازار ![]()
سابقه و تاریخچه تغییر ساعت چیزی نیست که ما در ایران در آورده باشیم یا چیز جدیدی باشد این موضوع برمیگردد به سال 1750 میلادی یعنی 275 سال پیش برای اولین بار این ماجرا در بخش انرژی در آمریکا مورد استفاده قرار گرفت و الان بیش از 90 کشور هستند که ساعت شان را با هدف نهایی انطباق بین میزان مصرف و روشنایی خورشید تغییر می دهند.
نکته قابل توجه در این کار این است که ما بیشتر از اینکه به دنبال کم کردن مصرف انرژی باشیم دنبال شیفت دادن و جابجایی ساعت زمان مصرف هستیم.اینکه می گویند کاهش مصرف به این معنا نیست که در 24 ساعت مصرف انرژی کم میشود بلکه پیک را جابجا میکنیم و این مسئله مهمی است. الان میگویند کمبود برق داریم واین به این معنا نیست که ما در طول 24 ساعت کمبود برق داریم بلکه به این معناست که در دو مرحله ظهر وغروب مثلا دوتا دو ساعت و در مجموع حدود چهار ساعت در شبانه روز برق کم داریم اما 20 ساعت زیادی داریم ،متاسفانه برق هم فعلا به لحاظ اقتصادی امکان ذخیره سازی ندارد و در نتیجه جابجایی برای این است که ما میزان مصرف برق را در زمان بیشترین مصرف پیک بار جابجا کنیم و بسیار هم مفید است.
در ایران متاسفانه یک گزارش مستند و جامع در این رابطه از وزارت نیرو دیده نمی شود در صورتی که کار اصلا سختی نیست و انتظار می رفت مثلا پژوهشگاه نیرو را وزارت نیرو مامور کند تا یک بررسی جامع انجام دهد. آقای وزیر گفته اند که 1000مگاوات صرفه جویی می شود که منظورشان همان جابجایی است ولی مشخص نیست آقای دکتر علی آبادی این 1000 را از کجا در آورده اند؟منظور این نیست که این عدد غلط است بلکه مستندات آن دیده نمی شود.
در این سالها شخصا دو گزارش منطقی در این خصوص دیده ام، یکی گزارش مرکز پژوهش های مجلس که مشخص کرده بود در اوج پیک مصرف 2 تا 3 درصد جابجا می کنیم و دیگری هم اتاق بازرگانی استان اصفهان که پس از بررسی به این نتیجه رسیده بود که در پیک بار ما 5/2 درصد می توانیم جابجا کنیم .
متاسفانه نمایندگان مجلس با لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی کشور و تعیین ساعات کار کارکنان مخالفت کردند ،در حالی که انتظار می رفت که در ابتدا اعضا کمیسیون انرژی بررسی کنند و با مستندات منطقی و عقلایی مطرح کنند تا نمایندگان با توجه به آن مستندات و منافع ملی نظر دهند.
ابنکه در موارد بدیهی مثل همین لایحه که مانند دو دو تا چهار تا می ماند نمایندگان مجلس مخالفت می کنند مصلحت نیست و همچنین اینکه برخی می گفتند این لایحه تاثیری نمی گذارد و به ناترازی برق در شرایط فعلی کمک نمی کند ، استدلالی ضدکارشناسی و مغایر منافع ملی است.
این روزها از 5 صبح هوا روشن است و ما از این روشنایی خدادادی استفاده نمی کنیم و در نهایت اینکه منطقی در مخالفت با اجرای بلافاصله این کار دیده نمی شود.
-
پنجشنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۱:۵۶
-
۱۰ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/718149/